Vatter83 Vatter83 komentáře u knih

☰ menu

Sestra a sestřička Sestra a sestřička Magda Váňová

Poměrně reálný příběh, do kterého se mi dlouho nedařilo proniknout, začít se, vadilo mi preskakovani ich formy na jednotlivé postavy, závěr tedy přitažený za vlasy.
Nicméně mám 2 sestry, takže mi byl příběh docela blízký.

28.04.2024 3 z 5


Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Díla Michaely Klevisová mám opravdu ráda, pro mě jsou vždy jistotou dobrého čtení, detektiv Bergman je můj oblíbenec... V roli vedlejšího detektiva trošku zklamání, příběh zdlouhavý, tolik mě nanadchnul jako předchozí knihy, které jsem četla.

28.04.2024 4 z 5


Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

S touto českou autorkou vím, že nesáhnu vedle. Líbí se mi její styl psaní, její pojetí zápletky a mordu bez krvavých scén.

17.03.2024 5 z 5


Vlk Vlk Samuel Bjørk (p)

Díla tohoto autora mám velmi ráda. Jsou čtivá, mají spád, promyšlenou zápletku. Čím dál více mi ale vadí, že pachatelem je osoba, která se v příběhu vyskytuje jen okrajově a čtenář o ní vlastně nic neví.

17.03.2024 4 z 5


Pohřbení andělé Pohřbení andělé Patricia Gibney

První kniha této autorky a nemám, co bych vytkla. Začátek trošku chaotický vlivem množství postav, ale jinak čtivé od začátku až do konce. Určitě si přečtu i další díly ze série.

16.03.2024 5 z 5


Zátoka lží Zátoka lží Jayne Ann Krentz

Romantika, tajemno, detektivka, sci-fi, brak!
První díl mi unikl a určitě ho nevyhledám. Tohle opravdu stačilo.

03.03.2024 odpad!


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Z mého pohledu pouze průměrné hodnocení. Velmi kladně hodnotím myšlenku více příběhu, které se nakonec spojí v jeden. Začátek je ovšem velmi zmatečny, než se čtenář zorientuje v jednotlivých postavách. Začátek velmi liknavy a nudný, snad až tím vyústěním na závěr dohnala autorka ztracené body.

02.03.2024 3 z 5


Mezi mlýnskými kameny Mezi mlýnskými kameny Milly Johnson

Moc hezká čtivá knížka. Spíš oddychovka že života. Smutné, veselé, romantické,... Tak nějak od všeho něco. Moc se mi toto dílo líbilo.

02.02.2024 5 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Začátek byl poměrně liknavý, zdlouhavý, dej se příliš neposouval. Obzvlášť v porovnání s rychlým a dost "odflaknutým" závěrem. Nicméně námět knihy poutavý, včetně detailních popisu přírody.

28.01.2024 3 z 5


Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Knihy této autorky mám opravdu ráda. Líbí se mi její styl psaní, pro mě je sázkou na jistotu dobrého čtení.

28.01.2024 5 z 5


Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Velmi romantický příběh, krásné oddychove čtení, jako stvořené pro předvánoční čas. Knížka se mi velmi líbila, i když zpočátku se mi zdála dost liknava. Preskakovani v čase bez označení nebylo ideální, až po přečtení několika odstavci čtenář zjistí, v které časově rovine se zrovna nachází.

01.01.2024 4 z 5


Kam se poděly děti Kam se poděly děti Mary Higgins Clark

Pro mě náročné čtení, psychicky. Utrpení dětí je pro mě jako matku tří synů jedno z nejhorších... Nicméně kniha byla velmi čtivá a napínavá. V tomto případě jsem ráda, že měla kniha happy end.

23.11.2023 5 z 5


V pasti V pasti Michael Northrop

Začátek zdlouhavý a nudný, pak děj "nabral obrátky", perfektně vykreslená atmosféra. Nicméně závěr byl až příliš rychlý, čekala jsem víc...

23.11.2023 4 z 5


Vše temné a nebezpečné Vše temné a nebezpečné Stacy Willingham

Začátek velmi liknavý, opakující se pasáže, kdy hlavní hrdinka líčí pořád to samé dokola. Zlom nastal až kolem stránky 100, kdy dej začal mít velmi rychlý spád. Závěr byl překvapivý. Určitě stojí za přečtení.

13.09.2023 4 z 5


Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Tato autorka je mistryní českých detektivek, opět dobrý příběh. Trošku zklamání, že nebyl objasněn osud Radima. Je tak na čtenáři, aby si sám domyslel, co se asi stalo na základě informací, které jsou zmíněné.

24.08.2023 5 z 5


Tajné sestry Tajné sestry Amanda Quick (p)

Romantická detektivka. Proč ne. Bylo to příjemné čtení s detektivní zápletkou okořeněné láskou, romantikou, erotikou, nicméně v decentním poměru k záhadám, vraždám a napětí. Moje první kniha od této autorky, líbila se mi.

24.08.2023 4 z 5


Čekání na kocoura Čekání na kocoura Michaela Klevisová

Milé jednoduché čtení, nejvíc se mi líbila povídka se stejným názvem. Nad tou by se měl v dnešní době zamyslet každý z nás a tak trošku se inspirovat. Ale víc mě baví Klevisová jako autorka detektivek.

24.08.2023 4 z 5


Nenalezená Nenalezená Remigiusz Mróz

Námět hodnotím velice pozitivně, ale zpracování se příliš nezdařilo. Zdálo se mi vše příliš překombinované a závěr je takový, že jsem z toho vlastně zmatená. Nicméně se to četlo dobře, mělo to spád. ALE...

08.08.2023 3 z 5


Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Druhá kniha této autorky a opět přečtená jedním dechem. U této autorky se mi líbí, jak rozehraje příběhy několika lidí, které se pak spojí v jeden. Rozhodně doporučuji.

08.08.2023 5 z 5


Už nikdy mě nespatříš Už nikdy mě nespatříš Lesley Pearse

Velmi oddychové čtení. Trošku předvídatelný happy end, hlavní hrdinka dívka štěstěny, ale jako odpočinkové čtení doporučuji.

08.08.2023 4 z 5