učtenávčelka učtenávčelka komentáře u knih

☰ menu

Ohnivý cejch Ohnivý cejch Nalini Singh

Pro mě to byl nejlepší díl série. Konečně sebevědomá hrdinka, co se nerozsype, když jí vítr počechrá vlasy. Také poprvé, co se alespoň trochu víc zapojil děj i jiných postav Hawke a Sienny.
Už se nemůžu dočkat příběhu Sienny a Hawke a doufám, že bude stejně dobrý.

31.07.2020 4 z 5


Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

S knížkou jsem šlápla vedle. Hlavní hrdinka mi od začátku nesedla. Od čerstvé absolventky práv s mnoha jinými tituly bych čekala větší výřečnost, některé rozhovory a výmluvy mi přišly dětsky upřímné. Celkově mi postavy přišly hrozně "ploché" bez hlubších charakterů nebo emocí. Pořád jen jak po sobě prahnou, občas nějaký přisprostlý výraz, ale jinak nic. Ani popis erotických scén pro mě nebyl nijak zajímavý. Daleko častěji se ale příběh věnuje pochůzkám, schůzkám, mailům a absence jakéhokoliv dramatu mi přišla naprosto děsná. Po celou dobu jsem měla dojem, že se jedná o méně zdařilou kopii Božského bastarda od Christiny Lauren a příběh se pořád ne a ne rozběhnout.

23.07.2020 odpad!


Bouří prokletá Bouří prokletá Patricia Briggs

Po 10. díle jsem už nečekala další poutavé pokračování. Ale tahle knížka mě dostala do kolen. Hodně poutavé a napínavé situace, a pro mě nečekaný vývoj. A nové možnosti zádrhelů k řešení, aniž by děj vypadal jako slátanina vykradených motivů.

19.07.2020 5 z 5


Dlouhé ticho Dlouhé ticho Patricia Briggs

Tohle byl pro mě v sérii asi nejnudnější díl. Krom útěku a pár momentů s Adamem v Itálii mě knížka moc nebavila. Ale na to, že je 10. v sérii a v 6.díle byla svatba, tak dost dobrý výkon.
Jo a pak ještě ta perla, že si autorka vybrala Prahu a její okolí - docela čest. :)

19.07.2020 3 z 5


Samec Samec Alice Clayton

Lehká oddechovka, oceňuji nové postavy a změnu prostředí, i když velké rodinné sídlo daleko na venkově, je stejný motiv jako z předešlého dílu. A hvězdičky šly extra dolu za námět záchrany pitbullů - sama mám doma fenku ze srovnatelného prostředí s trvalým traumatem. A i když je úsměv výherkyně soutěže krásy hodně silný, tak to chce i znalosti a zkušenosti, jinak je takové zacházení pokus o amatérskou plastiku tváře. Takže tohle mi lezlo dost na nervy. Kdyby autorka vybrala jiné téma, třeba o záchraně pudlů ze salonů a výstavních kruhů, nebo o týraných koní, tak nic nepoznám.
Jo a taky ten konec mě nějak naštval. Dokonce jsem si ho v hlavě předělala.

19.07.2020 2 z 5


Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Nikdy mě nenapadlo, že pod pojem fungujícího vztahu, si každý představíme něco docela jiného. Gary Chapman to názorně ukazuje na příkladech a knížka mi přišla velice čtivá.
Rozhodně mi to pomohlo objasnit můj vztah s rodiči a pochopit i mou potřebu pozornosti, a naslouchání, jako projev lásky. (V knížce "Skutečná láska" rozvádí autor Thich Nhat Hanh tuto pozornost jako buddhistický projev lásky a bytí v přítomnosti, což mi přesně sedlo, ale k porozumění ostatním je lepší Pět jazyků lásky.)
-- Film "Jako v ohni" z roku 2008 je o záchraně manželství podle rad z "deníku" či knihy, klidně bych si myslela, že to byla právě tato kniha od Garyho Chapmana.

09.06.2020 5 z 5


Nedostatečný pocit vlastní hodnoty Nedostatečný pocit vlastní hodnoty Heinz-Peter Röhr

Bohužel jsem posoudila knížku podle titulu a slovenského obalu, který mě velice oslovil a v duchu jsem zajásala "To je ono!". Bohužel, autor jde po povrchu, a zůstal u několika málo příčin, a vystačil si s několika málo afirmacemi.
Kdyby se knížka jmenovala např.: "Pět programů jakými si ničíme sebevědomí a jak je překonat" tak by to bylo výstižnější a určitě bych si knížku nekoupila.
Přesto se knížka četla snadno a poskytla mi náhled na problematiku z trochu osekaného úhlu pohledu.

09.06.2020 3 z 5


Skutečná láska - probuďme svoje srdce Skutečná láska - probuďme svoje srdce Thich Nhat Hanh

Mě se líbí buddhistické pojetí lásky o tom, že stačí dát člověku pozornost. (Kdo četl Pět jazyků lásky od Garyho Chapmana, to může brát jen jako jednu variantu nebo jinou verzi pojetí světa, ale mě se to moc líbí.)
Také jsem moc ocenila praktické návody na pár cvičení a pár informací, které z dnes už mainstreamového autogenního tréningu, autohypnozy apod. udělají o krůček, nebo chcete-li o úroveň lepší a kvalitnější cvičení. Zkrátka knížka mi sedla, pospojovala více ostatních informací a na to jak je krátká mě hodně obohatila a přidala informacím nový rozměr.
I když doporučené mantry mi znějí velice kostrbatě, ale to bude spíš překladem a významem slov, která nejsem zvyklá používat. Také proto, že je autor aplikuje i na věci a přírodní jevy.

09.06.2020 5 z 5


Musela jsem zemřít Musela jsem zemřít Anita Moorjani

Velmi inspirující knížka, když jsem ji četla poprvé, tak mě uchvátilo multikulturní prostředí a jeho rozpory, ve kterém autorka vyrůstala a samozřejmě zázračné uzdravení.
Teď když jsem to četla podruhé, tak mě asi nejvíc zaujaly obavy a strachy, které autorku provázely během života a nemoci. A musím přiznat, že už několikátý den mi v hlavě běží myšlenka na to, že po smrti možná není žádný soud, ani trest, ani peklo. A ač jsem si nemyslela, že jsem věřící, tak mě to poněkud zaráží.

19.08.2018


Hrdina Hrdina Samantha Young

Musím říct, že mi vadí neschopnost autorky pokračovat plynule v ději, takže popisuje den za dnem, každou kávu a zakopnutí, pak přeskočí 3 týdny a vrátí se k tomu, co se dělo. To není styl psaní, co by mi vyhovoval.
Co mě vyloženě iritovalo, byly duchaplné, rozumné analytické rozhovory o tom, co se právě stalo mezi hlavními hrdiny a podrobné rozebírání detailů, kdy si vzájemně přesně řekli, co kdo jak cítí.
Dovršil to zhýralý otec, celou dobu považován za černou ovci rodiny, který přiznává, že je slaboch a hrozný otec a jak se s tím musel vyrovnat.
Zkrátka došlo jen k špatnému zařazení žánru, je to daleko spíš takové eroticko-psychologické fantasy.

08.11.2017 1 z 5


Scotland Street Scotland Street Samantha Young

Za mě je tento díl nejvydařenější, nejromantičtější a snad i logicky nejlépe poskládaný.
Jak jsem psala u prvního dílu, hodně mi vadí, že autorka příběhy více neprovázala, protože časově se proplétají.
Ale jinak za mě Cole a Shannon jsou the Best z celé série.
Jako volnočasové oddechnutí dobré. Ale mezi moje favority se nezařadí.

04.11.2017 4 z 5


India Place India Place Samantha Young

Marco mi byl velmi sympatický, takový nesebevědomý slušňák s ryzím charakterem. A místo toho z něj autorka udělala stejně sebevědomého arogantního týpka, jako byl bratr a švargr Hannah. Na to, že Marco stále pracuje na stavbě a nemá miliony jako její bratr Brad, tak je s podivem, že takové sebevědomí a aroganci nabral z narození syna. A i když se povahou zcela změnil, tak ho Hannah pořád zbožňuje.
Mě osobně ještě hodně vadí deprese, do kterých se hrdinové propadají, když je hlavní babetka odmítne, nebo se poštěkají. Okamžitě nespavost, soužení, neschopnost dál existovat, i když se předtím 4 roky neviděli.
Za mě určitě nejslabší díl série a málem jsem nečetla ani 5. díl, ten mi naopak připadá nejromantičtější z celé série.

04.11.2017 2 z 5


Dublin Street Dublin Street Samantha Young

Jako romanticko-erotická oddechovka to posloužilo.
Co bych autorce hodně vytkla je používání stejných jmen, v tomto díle spolubydlící Ellie a její matka Elodie, když si ty dvě povídají s někým třetím, tak je zbytečné zjišťovat, co říká matka a co dcera. Joss a Jo, nebo v dalších dílech Join přítel Cameron/Cam a bratr Cole (knížky poslouchám jako volnočasovou oddechovku v mp3). A pak zahlcení jmény dětí a vyjmenovávání, kdo je v jídelně na nedělní oběd.
Co mi ještě hodně vadilo hlavně u následujících dílů, je velký časový odstup, a neschopnost provázat příběh Hannah a Cola do plynoucích dějů. Místo toho autorka skákala zpátky v čase, jak se jí zachtělo.

04.11.2017 3 z 5


Ztracené duše Ztracené duše Lisa Jackson

Za mě hodně velké zklamání, velká nuda, neustálé opakování frází hlavní hrdinky, že si zlomila ruku, že její tatík je policajt, jak si o ní všichni dělají starosti a to, že už ji dříve unesli. Celkově jsem měla dojem, že hlavní zápletka děje se odehrála někdy dřív a teď už je to jen taková omáčka.

02.09.2017 odpad!


Temný rubín Temný rubín Lisa Jackson

Knížku mám s poznámkou "a ovce bečeli" jedna z nejčastějších frází v knize. Opravdu mě to hodně nebavilo, ačkoliv příběh nebyl úplně špatný.

02.09.2017 odpad!


Elita Elita Kiera Cass

Mezi prvním a třetím dílem mi tento připadal jen jako "vata" i konce prvního a druhého dílu mi připadaly v poměrně nelogické fázi v ději.

17.07.2017 3 z 5


Bouřková fronta Bouřková fronta Jim Butcher

Styl psaní autora mě dostal hned při první větě, takže jsem se s radostí pustila do čtení celé série. Harry je podivín, který vypadá na tvrďáka, ale připouští lidské slabosti a nepatří k nezdolným superhrdinům. V zásadě je to dobrák a pro dobrou věc udělá ledacos.

27.08.2016 5 z 5


Polibek hříchu Polibek hříchu Keri Arthur

Fandila jsem Qinnovi a v tomto díle jsem přestala, takže nezbyla žádná sympatická postava, kvůli které bych četla ještě další díl. Pro mě velmi nelogické jednání Riley, předvídatelné chování, plné laciného sexu a vnitřní monologické stížnosti mi nejsou blízké a tak hodnotím velmi nízce.

21.08.2016 odpad!


Volání úplňku Volání úplňku Keri Arthur

Pro mě velké zklamání a nejlepší z knihy je asi křestní jméno hlavní hrdinky - Riley. Děj se odehrává před a během úplňkové horečky, kdy vlkodlaci mají sexuální horečku a hlavní hrdinka během "vypjatých" a akčních situací přemýšlí jak vyš*ukat mozek z hlavy nepříteli, tedy bývalému příteli, který ji podrazil. Rozhodně otevřené psaní o sexu, a o tom jak se jí z těch všech samců vaří krev. Na druhou stranu jsem z toho necítila vzrušení a samotné sexuální scény byly nemastné neslané. Qinnovi jsem fandila, přestože ho 2x podrazila a tak jsem si přečetla i druhý díl.

21.08.2016 odpad!


Vzkříšena za úsvitu Vzkříšena za úsvitu C. C. Hunter (p)

Poněkud příšerné čtení. První díl jsem přečetla nadšeně, že se to ještě rozjede. Druhý díl jsem horkotěžko dočetla. Hlavní hrdinka totiž pořád dokola opakuje hloupé chyby, vrhá se bezhlavě do situací, kterým by se vyhnula, kdyby jen na chviličku zapojila selský rozum, ohrožuje tak ostatní své kamarády a pak se jim omlouvá, nebo je uráží, podle toho jak jí zrovna bouří hormony. Neustále se ptá, kdo vlastně je, opakuje jak moc těžké období měla, když se jí rozvedli rodiče a zemřela babička, ani po měsíci na táboře se nikam neposunula. Neustále má slzy na krajíčku, slzy jí stékají po tváři, neví kdo je a tak pořád dokola. Když už se blíží nějaká super akce a napětí vzrůstá, tak se jen zjistí, že se její matka lekla jejího kamaráda upíra a hlavní hrdinka z toho dělá drama, jako by její matku unesli démoni a odřezávali z ní kousek po kousku.
A aby měla hlavní hrdinka pořád dokola o čem přemýšlet, tak po ní jdou dva super-sexi-maximálně-žhaví kluci, kterým na střídačku láme srdce, pak oni lámou srdce jí, jeden odchází druhý přichází oba ji milují a ona pořád neví, kdo je, ví jen že je oba miluje a tak mezi sevřeným srdcem a slzami na krajíčku se radši vrhá do další unáhlený akce, aby se ujistila, že svět všech lidí (vlkodlaků, víl, čarodějek a upírů) se točí jen kolem ní a jejích "velkých problému" jak se vyrovnat s tím, kdo vlastně, což pořád neví a tak se nemůže ani rozhodnout koho miluje.
Chápu, že je to teen fantasy, ale.... fakt jednoduchá až blbá. Absolutně chybí nějaká akce. Děj má celkem zajímavé prostředí i postavy, kromě hlavní hrdinky.
A vůbec nechápu celkové hodnocení 85%.

04.06.2016 1 z 5