Dlouhé ticho

Dlouhé ticho https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347237/bmid_dlouhe-ticho-xq2-347237.jpg 5 456 76

Mercedes Thompsonová série

< 10. díl >

V románech o Mercy Thompsonové, které se dostaly na první příčku seznamu bestsellerů New York Times, našla kojotí měňavkyně své místo ve vlkodlačí smečce. Když je však Mercyino pouto s jejím druhem a smečkou zlomeno, zjistí, co doopravdy znamená být sama… Poté, co je Mercy napadena a unesena ze svého teritoria, se ocitne ve spárech nejmocnějšího upíra na světě, který ji chce použít jako zbraň proti vlkodlačímu alfovi Adamovi a vládkyni upírů v Tri-Cities. Mercy se podaří uprchnout v kojotí podobě, ocitne se však jak bez peněz, tak bez šatů sama v srdci Evropy… Mercy, která nemůže kontaktovat Adama ani zbytek smečky, musí získat spojence a bojovat s nepřáteli a také si ujasnit, kdo je vlastně kdo. Znovu se probouzí starověké síly a Mercy musí jednat co nejchytřeji, aby nevyvolala válku jak mezi upíry a vlkodlaky, tak mezi vlkodlaky navzájem. A v srdci starodávného města Prahy se začínají zjevovat staří duchové…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Silence Fallen , 2017


více info...

Senza Jenka
Senza Jenka
06.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Pecka. Nepopírám, že obrovskou (2*) devizou tohoto dílu je pro mě Praha. Není úplně nelogické, že autorka nenechala Mercy pobíhat po Miláně a velká vzdálenost vyhovovala zjevnému záměru udržet pouta utlumená. Ale mohla si vybrat i jinou destinaci a já jsem za tuhle volbu ráda. Škoda jen, že Mercy nepotkala víc z Pražských strašidel.
Golem - zajímavá myšlenka. Potěšilo mě, že místní upíři jsou tak slušní - dobré vědět. Vltavská smečka má oproti nim poněkud rezervy. (Mimochodem - názvy obou smeček jsou zábavně příbuzné a obě připomínají vodácký oddíl :D)
Bran - je pletichář a musí jím být. Ale tady... ach, jsem dojatá.
Nesouhlasím ale s porovnáním Hitlera a Heydricha. A jako určitou slabinu vidím překombinovanost motivací a příčin. Plány v plánech schované v plánech jiných plánů. Někdy je méně více. Nesourodá chronologie kryje před čtenářem některé události, o nichž by se měl dozvědět raději později než dříve, ale narušuje to plynulost příběhu. Také je zvláštní, že při příletu do Itálie Bonarata nepoznal, že kopilot není Charles, když ten sám tvrdil, že se několikrát setkali a že by ho Pán noci poznal.
Pro mě zatím asi nejlepší díl. Jen ten hrad v Dobřichovicích mi vrtá hlavou.

11191
11191
20.10.2023 2 z 5

U zahraničních knih vždy oceňuji, když se děj dotkne Česka. Tady se v Česku odehrává podstatná část příběhu a díky tomu ji hodnotím pozitivněji, než by mé hodnocení bylo v případě děje v jiné části světa. Co se týče příběhu - posloupnost trochu pokulhává, občas jsem se v postavách ztratila. Stále jsou knihy originální a kvůli tomu budu v této sérii pokračovat.


Hatshepsut
Hatshepsut
08.12.2022 5 z 5

Tak tento díl mě bavil od začátku do konce. Už to, že se děj přesunul do Prahy a klobouk dolů před autorkou, jak se jí podařilo příběh rozvinout a zkombinovat. Mercy se opět podaří vyvolat chaos, kde se dá, tak jak už ji známe od počátku. Vyprávění je velmi čtivé, napínavé, akční a na konci až dojemné. A to že Mercy probudí Golema, no páni, to už je tedy něco!!! :-)

Lacie
Lacie
29.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Na scénu vstupuje nový, silný a nebezpečný hráč. Tak trochu omylem Mercy unese a ta mu to nedaruje. Příběh nakombinovaný pasážemi Mercy na útěku a Adamovou záchrannou výpravou se stočí do Prahy, potkáme Golema, upíry, duchy, čaroděje… Kdo by to byl řekl, že nám vlkodlaci v Praze pečou housky? Budu se na ně muset zajít podívat.

Eponka
Eponka
27.11.2022 4 z 5

Líbí se mi že zavítali do Prahy ️. Ale za mě trochu slabší díl tak uvidíme co další.

Elea
Elea
02.10.2022 5 z 5

Tento díl se mi líbil, autorce se stále daří držet tempo děje a občas vymyslí i nějaké překvapení.

hana4834
hana4834
25.09.2022 4 z 5

Zase super čtení hlavně Adamova část se mi líbila.

lindahor
lindahor
09.03.2022

Za mě nejvtipnější díl. Fakt mě to bavilo. Vlkodlak - pekař. Ze všech věcí, které mohl dělat, si vybral děsivý alfa zrovna tohle :-D. Přesun děje do Evropy považuju za super ozvláštnění. A taky to, že je kniha psaná i z pohledu Adama. Díky za tento díl...

Heri76
Heri76
26.08.2021 4 z 5

Tenhle díl mne mile překvapil. Změna malá, ale dostačující, aby mě série zase začala víc bavit. Autorka nesklouzla k nudě a víceméně si udržuje stabilní vyrovnanost příběhu. Líbí se mi posun děje do Evropy a vlastně mi přijde zajímavý přesun k nám do Prahy, i když příběh Golema mi přijde trochu odfláknutý, nicméně hodnotím, že si autorka nastudovala nejen pověst o něm, ale i dějiny odehrávající se v Evropě. Druhou světovou válku, okupaci a přizpůsobila jim postavy z Čech. Líbí se mi dvě souběžné (skoro) linie příběhu. Adamův a Mercyin. Je jen dobře, že pohled Adamův a jeho "vyprávění", které se objevilo již v přechozím díle se objevilo i zde, stejně jako jeho "souboje" s vlkem. Příběh to obohatilo a dodalo náhled na pocity vlkodlaka. Trochu mě zklamal vývoj situace kolem hlavního padoucha v Itálii a jeho následná změkčilost.
Baví mě nová postava, která se objevila v předešlém díle Aiden.

Luigi1
Luigi1
01.05.2021 5 z 5

To se čte samo až najednou zjistíte,že jste na konci knihy.

Astane
Astane
23.02.2021 5 z 5

Další výborná kniha z mé oblíbené série. Hodně se mi líbilo, že autorka zasadila děj do Prahy a měla jsem možnost přečíst si popis Prahy z pohledu cizince. Střídání pohledů ze strany Mercy a Adama knihu příjemně ozvláštnilo. A Golem mě pobavil. :) Příběh jsem opět přečetla jedním dechem.

kolacky
kolacky
19.11.2020 5 z 5

Jojo, konec s "vy-víte-s-kým" byl skvělý! Souhlas s tím, že politiky bylo dost a stačilo. Praha, jó, Praha... jenom ten park se začarovanou polovičkou jsem v Josefově nenašla, to asi byla básnická licence.

maruschka
maruschka
04.09.2020 5 z 5

Ty jo, smečka v Praze. A upíři :))). No a protože jsem retard, jdu listovat půlkou knížky zpět, abych si více užila situace s jistou postavou :).

Nel-ly
Nel-ly
28.08.2020 4 z 5

Praha a Golem. Nečekané a milé překvapení. Vyprávění bylo tentokrát jiné a bylo to svěží. Bavilo mě to. Moc. Další epizoda seriálu o smečce byla opět super čtivá - i když s neodpustím postěžování, které mě prostě posledních pár knih trápí: Já bych fakt chtěla i nějaký příběh na pozadí, co pokračuje v rozvíjení postav.

Erlif
Erlif
05.08.2020 5 z 5

Tato kniha byla po předchozí zase super... Tuším, že je to první knížka psaná celou dobu z pohledu Mercy a z pohledu Adama a nebylo to vůbec špatné. Víc prostoru bych řekla, že v knize dostal Adam a proč ne :) A nebyla by to Mercy, kdyby se nedostávala z jednoho průšvihu do druhého. Golem byl pro mě úsměvný... A Mercyina moc se stále rozvíjí a jsem zvědavá, kam až to autorka hodlá dotáhnout... Snad Mercy nedopadne jako "Anita Blake" :-)))
A klobouk dolů, jak se autorka popasovala s popisem Prahy a také s naší historií, bylo to milé a potěšující :)

učtenávčelka
učtenávčelka
19.07.2020 3 z 5

Tohle byl pro mě v sérii asi nejnudnější díl. Krom útěku a pár momentů s Adamem v Itálii mě knížka moc nebavila. Ale na to, že je 10. v sérii a v 6.díle byla svatba, tak dost dobrý výkon.
Jo a pak ještě ta perla, že si autorka vybrala Prahu a její okolí - docela čest. :)

Marthas
Marthas
23.05.2020 2 z 5

Zaujalo mne, jak najednou autorku teď napadlo, že je potřeba seznam postav. Tuším v desátém díle. Tento díl, mne zatím bavil nejméně z celé série, dle toho hodnotím.

Catyna
Catyna
03.04.2020 5 z 5

Tuto sérii miluji

Alena_S
Alena_S
06.03.2020 4 z 5

V půlce knihy vidím vlkodlaky ofrňovat se nad tím, že upírka má lepší auto než oni. Nepotřebujete golema ani panoráma Hradčan, aby vás toto přesvědčilo, že jsou vážně v Čechách. :-D

Bavila mě, ale (!) jen díky tomu, že tanečky vlčí/krvesají/vzájemné politiky mě vydrží bavit docela dlouho. I když zrovna v téhle sérii už je toho pomalu až až. Přežiju ukecanost, snad i zamotanost, ale kombinaci obojího prosím ne. (To a výraz „paní mrtvých“ mi nepříjemně připomíná Anitu Blake. A víme, kam to vede, žejo.)
Malý spoiler: Konec nezklamal – při návratu Mercy ještě není ani převlečená po cestě a už se chystá k plotně. Nepíše to celé nakonec chlap???

x-lee-x
x-lee-x
22.11.2019 5 z 5

Autorka si dala záležet s popisem Prahy. Líbil se mi pohled na hlavní město očima cizince. Některé věci, které bereme jako samozřejmostí totiž samozřejmé nejsou a mají i svoje kouzlo. Najednou jako bych Prahu viděla úplně jinak.
Každopádně to byl další úspěšný díl této série.