Temný rubín

Temný rubín https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62921/bmid_dark-jewels-temny-rubin-U40-62921.jpg 4 71 14

Dark Jewels série

1. díl >

Dohodnutý sňatek vydal lady Gwyn na milost a nemilost baronu Roderickovi z Rhyddu, jenž je pro celý kraj ztělesněním zla. Své dvě předchozí manželky zavraždil jen proto, že mu neporodily syna, a Gwyn se obává, že pokud ani ona nedá baronovi dědice, stihne ji stejně krutý osud jako její předchůdkyně. A pak se jedné noci v její ložnici objeví zloděj. Ukradený prsten s temným rubínem svírá v dlani, když ho Gwyn objeví skrytého za závěsem. A protože zoufalství nás ponouká k nečekaným činům, nabídne paní domu nezvanému návštěvníkovi obchod: svobodu a štědrou odměnu za tři noci lásky. A když se devět měsíců po Trevinově odjezdu narodí chlapec, nic netušící baron jej přijme za vlastního…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Dark Ruby , 1998


více info...

Přidat komentář

renefer
18.12.2023 2 z 5

Tak to neeee. Tuhle spisovatelku mám ráda, ale tohle se nepovedlo. Hlavní postavy nejsou ani trochu sympatické, vyčuraná hradní paní a mladičký zloděj. Děj to ani nemá, prostě pobíhají od jednoho hradu ke druhému. Všechno jde do kytek a najednou jednou větou jsou všichni zachráněni a šťastni... prostě mi to nesedlo, ani se mi to nechtělo dočíst, ale kousla jsem se. Jedna hvězdička za spisovatelku a druhá za historický žánr, víc fakt ne.

uzivatel83509
04.05.2023 4 z 5

Plný počet hvězd nedám, protože jsem od knížky čekala víc.... knihu sice nechávám doma, ale nejsem si jistá, zda ji ještě někdy otevřu... mám raději knihy, od kterých se spíše nemůžu odtrhnout, u téhle knížky jsem se občas nutila do čtení, abych to už měla za sebou...
Příběh byl dobře vymyšlený, napínavý, ale nebavilo mě to jejich neustálé cestování z místa na místo (nuda) a ten konec mě teda dostal úplně... hodnotit některé postavy v knize ani raději nebudu, třeba Gareth mi lezl hodně na nervy...
Děj v knize, podle mého názoru, takový "roztahaný" a konec uspěchaný : "hm, to je můj otec, dobře, nebudeme se o tom více bavit... / měli by jsme se vzít, ano, to by jsme mohli... / ...pohnul se, ano, nezemře, bude v pořádku..." :D :D


petraj30
18.09.2020 2 z 5

Bohužel jsem od knihy očekávala mnohem víc. Mělo to velký nápad, ale skutek utek. Chyběla tomu nějaká jiskra, prostě něco, co by to oživilo. Možná budu hnusná, ale kdyby to napsal někdo jiný, nebylo by to marné:-/
Ani teď po přečtení nemám tušení, co si mám myslet o hlavních hrdinech. Jejich charakter mi unikal po celou dobu. Ani ty jejich emoce (pokud tedy nějaké měli) se ke mně vůbec nedostaly.
Lisa Jackson je skvělá spisovatelka, ale asi budu mít raději její krimi tvorbu. Možná přece jen dám šanci i dalším dílům kdyby náhodou. Taky myslím, že tato série na sebe taky nebude navazovat, jako Medieval Trilogy.
Mrzí mě to, ale nebylo to ono. Je to velká škoda, protože anotace podle mě zněla celkem slibně:-(

janqa410
27.01.2020 2 z 5

Musím říct, že knížka mě bavila, ale teda že bych si ji ještě chtěla znovu přečíst? Zatím ne, možná za pár let a i tak mám více knih, které jsem si vyloženě zamilovala a tato se mezi ně bohužel nezařadila. Příběh Gwynn a Trevina mě bavil, ikdyž byl hodně předvídatelný. Velký plus za mě dostává Muir, ten mě bavil, takový správný dědula. Nicméně se těším na další díl, snad bude povedenější.

Jessybelle
21.08.2019 4 z 5

Nebylo to špatné, ale žádný waw efekt se nekonal. Čte se to dobře, rozuzlení na konci alespoň pro mě předvídatelné...jako oddechovka, u které nemusíte přemýšlet, jo, ale nebude patřit mezi knihy, ke kterým se vracívám...

Kamiliana
21.02.2019 3 z 5

Průměr, prostě průměr, ničím nenadchne, neurazí, určitě ale nemám důvod se ke knize vracet.

moudivlacek
28.03.2018 4 z 5

Musím se přiznat, že jsem byla zvědavá, jak skvělá autorka thrillerů se popasuje s romantikou. A musím přiznat, že to vůbec nebylo špatné, je to ta správná červená knihovna, knížka na odpočinutí, není třeba velké přemýšlení, dopadne to tak, jak si i člověk u těchto příběhů přeje.
Hlavní kladné hrdiny jsem si hned zamilovala, krásné pasáže "soubojů vůlí" Gwyn a Trevina nemají chybu, stejně jako jejich láska.

učtenávčelka
02.09.2017 odpad!

Knížku mám s poznámkou "a ovce bečeli" jedna z nejčastějších frází v knize. Opravdu mě to hodně nebavilo, ačkoliv příběh nebyl úplně špatný.

xindl007
10.11.2016 3 z 5

Souhlasím, ani mě tento příběh úplně nezaujal.

Barbora H
03.04.2016 2 z 5

Takové nemastné, neslané...

miruska1
12.08.2014 4 z 5

Pribeh to bol zaujimavy a cely napinavy. Ale toho napetia tam bolo až prehnane a ako vždy rychly koniec.

honajz
08.07.2013 2 z 5

Doufal jsem v historický záhadný příběh, a dostal cosi jako fantasy, resp. lehce erotické fantasy. Jen úvodní scéna, kdy se Trevin dostane pod kalhotky baronce, je neúměrně dlouhá a ukecaná, a v podstatě o ničem. Podobně utahané je to celé, zbytečně rozvleklé, protože příběhy by jinak vydal tak na 50 stránek, a to ještě s odřenýma ušima.

mac.martina
07.03.2013 5 z 5

velmi zajimavý a napínavý příběh s mnoha překvapeními, moc povedená knížka

Lenynek
01.04.2012 2 z 5

Mmm, tohle bylo opravdu zklamání. Lisu mám moc ráda jako autorku detektivek, ale jako pisatelku historických romancí, na mě moc velký dojem neudělala.

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

Lisa Jackson
americká, 1952
2010  88%Vyvolená k smrti
2009  88%Osamělá smrt
2011  84%Horká krev
2013  82%Nechtěj nic vědět
2009  77%Zrádkyně

Kniha Temný rubín je v

Přečtených101x
Doporučených1x
Knihotéce115x
Chystám se číst13x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x