Hrdina

Hrdina https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293938/bmid_hrdina-0Iu-293938.jpg 4 853 141

Alexa Hollandová vždy pokladala svojho otca za hrdinu, ale iba do chvíle, keď odhalí, že ona a jej matka nie sú jeho jedinou rodinou. Zrazu sa zrútia všetky jej istoty, a preto chce od základov zmeniť svoj život. Začne si budovať vlastnú identitu, nechce mať nič spoločné s desivým tajomstvom, ktoré sa práve dozvedela. Náhoda jej do cesty postaví Caina Carrawaya, ktorému jej otec takisto zničil detstvo a pre ktorého Caine prišiel o rodinu. Rozhodne sa pomôcť mu, ale on jej pomoc odmieta. Začne pracovať ako jeho osobná asistentka, lenže stále to medzi nimi iskrí. Caine totiž vie, že nikdy nebude tým rytierom, ktorého Alexa hľadá. Chce, aby ho nenávidela, svojím správaním ju irituje a očakáva, že sa zvrtne a odíde preč...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Hero , 2015


více info...

Přidat komentář

Pája699
07.02.2024 5 z 5

Zajímavý příběh .-)

Ze začátku mi to trošku připomínalo film Ďábel nosí Pradu, ale opravdu jen chvilku :-D Kdy se šéf chová jak blbec a asistentka musí plnit nemyslitelné úkoly. Tento příběh byl ale o ničem jiném.....

Stará tajemství, hněv a zrady svých příbuzných....Alex a Caine....jak se s tím vyrovnají a poperou. Najdou odpuštění a sami sebe? Překonají všechny nástrahy a najdou konečně štěstí?

Za mě krásný příběh a přečteno jedním dechem za jediný den na chaloupce. Ano, tak mě to bavilo :-) a jako bonus tomu všemu byla supr čupr Cainova Sousedka Effi.

I když ke konci mi přišlo, že se Alex „ponižuje“ před Cainem už docela často. To jen taková malá výtka, jinak můžu s čistým svědomím doporučit dále .-)

Lucie.285
02.02.2024 5 z 5

Po dlouhé době hlavní hrdinka, která byla skvělá a já jí nemám, co vytknout. Lexie byla správná a několikrát jsem se musela při jejích sarkastických poznámkách smát. Potom zde máme Caina, se kterým se život také nemazlil. Velice dlouho mu trvalo než si uvědomil, že může být také šťastný a zaslouží si to, ale k příběhu to patřilo a dávalo to smysl. Máme zde: sluníčko a bručoun + šéf a zaměstnankyně. Příběh je vyprávěn z pohledu hlavní hrdinky. Musím říct, že tohle byl jeden z nejlepších příběhu, co jsem poslední dobu četla.


MAU256
12.06.2023 4 z 5

Romantická knížka s malinkou zápletkou a samozřejmě s tím správným koncem.

Lexie, když se dozvěděla strašnou minulost svého otce, chtěla ji odčinit. Tak moc se snažila, dávala tolik šancí, až to nakonec vzdala a odešla. Caine - dlouho mu trvalo, než se odvážil připustit, že ji miluje, protože měl stále pocit, že si ji nezaslouží. Samozřejmě zde nesměla chybět ta správná dohazovačka - Effie.

"Myslím, že na tuhle noc nikdy nezapomenu." Za vteřinu jsem už ležela na zádech. Caine se ke mně nakláněl a pronikavě mě pozoroval. "To rozhodne ne," přitakal zastřeně. "A ještě neskončila." Vykulila jsem oči. "Nevím, jestli zvládnu další kolo." Něžně mě políbil. "Nepřestanu, dokud nedostaneme jeden od druhého všechno, co si můžeme dát."

PepkazDepka
14.01.2023 5 z 5

Dobrá jednohubka, fajn sa čítala. Trošku mi prekážali milionkrát opakované výrazy typu "blesky v očiach", "zatiahly sa mu oči", "oči ako búrkové mračná", "tvrdý pohľad" a ďalšie alternatívy... Možno to bola len chyba českého prekladu.

nina3905
20.08.2022 5 z 5

Výborná romantikuš kniha - výborná zápletka, super rozuzlenie, krásna žena, úžasný muž. Príbeh ma zaujal hneď od prvých riadkov. Príbeh Alexy a Caina je plný útrap z minulosti, ale aj iskrenia a lásky. Odporúčam na prečítanie.

martina1797
09.08.2022 5 z 5

Bylo tam všechno, co od takového žánru očekávám. Možná závěr trošku víc překombinovaný, ale nějak mi to nevadilo. Opět příjemné čtení.

Silvisek
31.07.2022 5 z 5

Co dosat. Musim rict, ze ti byla krasna kniha, jako vsechny od teto autorky.

Ewe291
13.06.2022 3 z 5

Bolo to pekne, romantika, erotika, napätie .... Aj ked od autorky je moja srdcovka seria Dublin Street ale aj toto bolo mile

CiaKawlone
08.04.2022 5 z 5

Jednoznačně můžu říct, že je to můj šálek čaje. Zápletka je hezká. Knih tohoto žánru jsem přečetla už myslím dost, abych mohla říct, že to bylo rozhodně povedené. Postavy hezky vykreslené. Asi nemám co vytknout.

petraj30
01.02.2022 4 z 5

Tento román mě velmi mile překvapil, sice to nebylo úplně bez chybičky, ale byl rozhodně lepší než ty, co jsem poslední dobou četla.
Co se týče hlavních hrdinů, nebyli úplně nejhorší, ale byly chvíle, kdy mi lezli krkem, takže "odvařená" jsem z nich rozhodně nebyla. Alexa se podle mě až příliš ponižovala.
Byla jsem ráda, že v tomto příběhu nehraje sex až tak důležitou roli a je to i o něčem jiném. Začátek byl nejlepší, ten střed byl poměrně táhlý. Myslím, že ta zpověď Caina byla úplně zbytečná, protože nebyla pro děj a okolnosti tak důležitá. A i když ten konec byl celkem zajímavý, nebyla jsem tak nadšená, jako na začátku a taky byl zbytečně natahovaný.
I přesto byla kniha moc zajímavá a pěkně napsaná.

Artep071
06.01.2022 5 z 5

Knihu jsem koupila za pár kaček aniž bych si četla o čem je a wuau....... jsem příjemně překvapená, jak mi to sedlo xi xi ... Bavila jsem se příběhem jenž měl pěkné tempo co mě drželo u knížky až do posledního řádku . Moc fajn a určitě doporučuji :)

ivetapl
21.12.2021 4 z 5

Co mě na knize štvalo, tak chování Caina. Že začátku jsem jeho chování naprosto chápala. To musí si myslím každý, kdo už ví, jak je pojí minulost. Mně se nelíbilo jeho chování, když už spolu měli románek. Občas bych mu dala facku, aby se probral.
Naopak Lexie podle mě byla skvělá a silná. Já bych ji Cainovi na jejím místě vrazila a odjela pryč. Aby se probral....

To co se stalo ke konci knihy jsem absolutně nečekala. Měla jsem pak svou podezřelou osobu, ale naštěstí to ona nebyla. To by mě docela mrzelo.

Kniha se četla sama a jedním dechem. To autorka zvládá skvěle.
Samantha umí skvěle popsat scény, kdy jsou spolu Cain a Lexie o samotě.
Za sebe knihu doporučuji.

Vendulik
23.11.2021 4 z 5

Kniha mi přišla o malinko sladší. Příběh je čtivě napsaný a velice dobře se čte ale něco mi v něm chybělo.

Líbí se mi Alexa. Má suprově prorizlou pusu.

V.Marie
16.11.2021 5 z 5

Moc hezké čtení, taková oddechovka. Alexa má hezky prořízlou pusu, ví, co kdy říct. Zasmála jsem se.
Určitě si přečtu znovu.

princesse
04.11.2021 5 z 5

Opět mě to bavilo, opět mě hlavní hrdinové (a nejen ti) občas pěkně dopalovali, ale opět to byla skvělá oddechovka. Takže za mě naprostá spokojenost. Určitě přidám nějaký další příjemný příběh od této autorky.

Ms.Floyd
04.09.2021 3 z 5

Neurazí, ani nenadchne... Občas některé už přečtené knížky po čase čtu znovu, téhle se to ale netýká. Styl Samanthy Young mě úplně nenadchnul, touto knihou jsem si to jen potvrdila.

anna7852
19.08.2021 5 z 5

Luxusnii,takových příběhů se nikdy nenabažím:)

vcielka
02.08.2021 4 z 5

Velmi dobre sa to citalo. Mozno by som privitala miestami dramu trochu ineho razu, ale inak som si knizku uzila

moudivlacek
05.07.2021 4 z 5

Romantika, sex, ale také smíření s minulostí, vytýčení budoucnosti a učení žít s druhou polovičkou. Alexa a Caine to neměli v životě jednoduché, každý má svůj styl, jak se postavit zlým lidem i událostem, otázkou je, jestli dokážou být oni dva také rovnocennými partnery. Na knize se mi nejvíc líbila divokost Alexy a utajované soukromí Caine.
Na odreagování to nebylo špatné.

LilluLong
19.05.2021 5 z 5

Autorka ani s týmto príbehom nesklamala, píše zaujímavo vie uputat a jej schopnosť vymyslieť a premyslieť další príbeh nemá obdobu. Mozem len doporučiť. U mna ma 5*