triana triana komentáře u knih

☰ menu

Gangréna Gangréna Rolf Börjlind

Opět další skvělý román této aatorské dvojice. Těším se na další.

15.11.2020 5 z 5


Dobré jitro, Bělehrade Dobré jitro, Bělehrade Dušan Radović

Malinká knížečka plná bohatství. Aforismy na každý den, smutné i veselé, každý z nich je pohlazením na duši a malým moudrem. Knížka mě provází životem už 30 let

04.11.2020 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Prostě skvělá kniha... milovníci Roberta Bryndzy se mohou těšit i na další pokračování - Cold Blood, také velmi, velmi povedená! :-)

06.12.2017 5 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Liane Moriarty tak, jak ji mám ráda... Uvěřitelný příběh, napětí, propletené vztahy, skvěle popsané charaktery, prostě mix všeho, co dělá knihy této autorky pro mě tak přitažlivými... Reese Witherspoon a Nicole Kidman zakoupily i na tuto knihu filmová práva, po jejich povedeném zfilmování Sedmilhářek se určitě máme na co těšit...

06.12.2017 5 z 5


Elsyino tajemství Elsyino tajemství Camilla Läckberg

Upřímně se divím, že mě ještě překvapuje, jak moc se mi líbí další a další knihy této autorky... Opět skvělý příběh, napínavý až do poslední - no možná předposlední stránky... Jsem moc ráda, že mě dalších několik dílů série o Erice a Patrikovi ještě čeká...

25.03.2017 5 z 5


Smoliar Smoliar Camilla Läckberg

V pořadí čtvrtý díl detektivních příběhů s hlavními hrdiny Erikou a Patrickem (česky vydáno pod názvem Vlastní spravedlnost) odehrávající se v malém švédském městečku Fjällbacka mne jen utvrdil v tom, že Camilla Läckerg je skvělá autorka, jejíž způsob psaní mi opravdu sedí... Autoři jako ona a také Johan Theorin způsobili to, že víc a víc uvažuji o návštěvě Švédska :-)

24.03.2017 5 z 5


Kameník Kameník Camilla Läckberg

Úžasná kniha - napínavá a dokonale promyšlená zápletka, uvěřitelné postavy, zajímavé prolínání minulosti a přítomnosti, skvěle a čtivě napsáno - co víc si od dobré detektivky přát. Ani třetí autorčin příběh mě nazklamal, ba naopak... Už se těším na další díly - jediný problém je, že začtu-li se do dalšího příběhu, nemůžu dělat nic jiného :-)

21.03.2017 5 z 5


Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

Druhý díl detektivní série mě ani v nejmenším nezklamal, autorčin styl psaní se mi nesmírnė líbí..., ještě že mě čeká ještě dalších 7 dílů :-)

19.03.2017 5 z 5


Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Tak jsem zase objevila autorku, která mi nesmírně sedí, skvělá kniha - kombinace severské detektivky s vykreslením silných postav, sympatických vyšetřovatelů a tajemné minulosti - přesně to očekávám od dobré knihy, jdu na další díl :-)

18.03.2017 5 z 5


Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Na novou knihu autorské dvojice Lars Kepler jsem se moc těšila, ale opatrně. Poslední kniha Stalker se mi docela líbila, ale nadšení z předchozích dílů s hlavním vyšetřovatelem Joonou Linnou se jaksi nedostavilo. A totéž, lehké zklamání, je můj dojem i z Lovce králíků. Bezpochyby dobře řemeslně odvedená práce, čtivý děj, ale... opět některé scény zbytečně překombinované, neuvěřitelné... a hlavně - vlastně zbytečné. Ke konci jsem už přeskakovala celé pasáže i stránky, abych se dobrala konce. Takže tři hvězdy...

17.03.2017 3 z 5


Tma Tma Bernard Minier

Přečteny všechny tři díly, všechny velmi velmi čtivé... ale - první dva úžasné, v tomto posledním jakoby mi něco chybělo... Hirtman, více Martina Servaze? Neumím to přesně pojmenovat, ale přechozím dílům jsem dala 5 hvězd bez jediného zaváhání, u této knihy mi to vychází méně...

26.02.2017 4 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Výborná kniha, určitě splnila očekávání, která jsem měla po přečtení autorovy první knihy detektivní série s Erikou Foster. Dobrá zpráva pro ty, kteří si jako já tvorbu R. Bryndzy oblíbili - autor už napsal další dvě pokračování - Dark Water a Last Breath (ta vyjde v originále až 12.4., ale už teď je jako ekniha k předobjednání na amazonu za 4 dolary), určitě budou brzy vydány i česky :-)

26.02.2017 5 z 5


Kruh Kruh Bernard Minier

Opět skvělá detektivka, i přes neobvykle velký počet stránek se čte rychle, protože se od ní nedá odtrhnout. Líbí se mi i baví mne i podrobnosti o živote Martinovych spolupracovníků, přestože někteří komentující právě toto kritizují. Za mě velká spokojenost, mam jen jediný problém - musím rychle sehnat závěrečný díl této úžasné trilogie... :-)

02.01.2017 5 z 5


Mráz Mráz Bernard Minier

625 stran přečteno za dva dny, jinak to nešlo :-). Úžasná detektivka, těším se na další díl...

29.12.2016 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Tak nevím... Četlo se to hezky a rychle, občas jsem se zasmála, místy se mi vybavily podobné postavy a události z reality kolem mě, ale celkový dojem? Opravdu tři hvězdy, příběh mi občas připadal plytký a rozhodně tato kniha nebude jednou z těch, ke které se budu vracet...

27.12.2016 3 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Komentář píšu s odstupem nekolika měsíců poté, co jsem knihu přečetla, a přestože jsem ji tehdy pokládala za oddechové nenáročné čtení, spousta věcí a myšlenek se mi i po delší době vybavuje a při vzpomíne na děj knihy se pořád usmívám, takže dobrý :-)

26.12.2016 5 z 5


Volavka Volavka Sharon J. Bolton

Líbilo, moc, jen ten konec malinko překombinovaný a ne úplně uvěřitelný... Možná je to jen můj dojem, ale ostatní autorčiny knihy mě bavily o malinko víc.

26.12.2016 4 z 5


Už mě vidíš? Už mě vidíš? Sharon J. Bolton

První kniha, kterou jsem od této utorky přečetla, a je výborná... Skvělý děj, napínavý a strašidelný, místy až dost :-), k tomu navíc Londýn a jeho tajemství... Doporučuji! Neváhej, M. :-)

26.12.2016 5 z 5


Osudy a běsy Osudy a běsy Lauren Groff

Těžká kniha, dočetla jsem, zajímal mě konec příběhu, ale vracet se k ní nebudu... bylo mi z ní... smutno.

09.12.2016 3 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Mně malinko trvalo, než mě tahle detektivka chytla, ale pak už mě nepustila :-). I další dvě knihy, které jsou pokračováním příběhů o vyšetřovatelce Erice, původem ze Slovenska, jsou skvělé. Přečteno v angličtině, zatím česky nevyšly, ale snad se překlad povede :-)

29.11.2016 5 z 5