teri1003 teri1003 komentáře u knih

☰ menu

Nevyzpytatelný Nevyzpytatelný Lena Valenová

Druhý díl se mi četl mnohem lépe než první. Děj byl pro mě čtivější a postavy příjemnější. Ano, byly tam momenty, kdy jsem měla jiný názor na věc... nebo bych se rozhodla v situaci jinak, ale to ke knížkám patří.
Hlavní postavy mi byly dokonce sympatičtější a i vás samotné začnou více zjímat Michaelova tajemství

28.04.2019 4 z 5


Podělaným navrch Podělaným navrch Becky Albertalli

Musim říct, že jsem si myslela, že mě kniha ohromí více ale bohužel jsem z knihy tak ohromená nebyla. Kniha byla fajn, příjemná oddechovka ale asi nic velkolepého. Ale líbilo se mi jak se autorka zabývá aktualními tématy teenagerů a LGBT tématikou, tohle autorka umí vystihnout dobře. Jestli si knihu chcete přečíst, tak to doporučuji ale nečekejte nic wow.

16.03.2019 4 z 5


Řekni mi tři věci Řekni mi tři věci Julie Buxbaum

Krásná knížka s milým příběhem. Čtivost je u knížky opravdu na místě, a je to krásný romantický příběh s originálním tématem. Ethana už jsem si oblíbila hned na začátku a s hlavní hrdinkou jsem se dost sžila a v mnoha ohledech jsem jí rozumněla. Kdo bude NN už jsem později odhadovala a nakonec byl můj odhad i správný. Milé odpočinkové čtení, které můžu doporučit.

08.03.2019 5 z 5


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Určitě si to musíte přečíst. Tahle knížka mi jen potvrdila, že autorka má opravdz skvělé knížky, které mě zatím nikdy nezklamaly. Ze začátku jsem se bála, že děj je moc hrhr ale bylo to skvělý. Nemohla jsem se od čtení odtrhnout a můžu vám to jen doporučit. Jak už tuto knihu, tak kteroukoli jinou od autorky.

05.03.2019 5 z 5


Vánoční polibek v Notting Hillu Vánoční polibek v Notting Hillu Mandy Baggot

Od autorky už jsem četla Vánoce v Paříži a byla jsem s knihou moc spokojená, takže jsem nějak doufala, že kniha bude dobrá a byla. Příběh, který vás zaručeně dostane do vánoční nálady. Krásný romantický příběh, který se mi opravdu líbil a tím jsem si autorku oblíbila. Jestli hledáte dobrou romantiku, nebo se chcete dostat do vánoční nálady... doporučuji.

14.02.2019 5 z 5


Vánoční zázrak Vánoční zázrak Jay Asher

Milé jednoduché čtení, které vás určitě před Vánoci dostane do vánoční nálady. Určitě nečekejte nějaké velké zvraty, ale spíše si knihu přečtěte jako odpočinkovou po nějaké náročnější. Na Vánoce ideální kniha, kterou můžu doporučit.

14.02.2019 4 z 5


Prohnilé království Prohnilé království Erin Watt

Se začátkem knihy jsem měla trošku problém se začíst, ale postupem knihy se to zlepšovalo a konec už stál opravdu zato. Překvapila mě samotná událost, která se na konci stala a bylo to takové pěkné zakončení celé série. Druhá polovina knihy mi svým dějem trošku připomínala 3. díl Palác lží, ale samozřejmě se jednalo o dva rozlišné případy. S celou knihou i sérii jsem spokojená, a opravdu jen doporučuji.

02.02.2019 4 z 5


Antigona Antigona Sofoklés

Kniha se mi líbila, ze začátku jsem se zhrozila jakým jazykem je kniha napsána. Nakonec se mi to líbilo a chtěla bych si někdy dílo přečíst znovu.

29.12.2018 4 z 5


Nádech Nádech Penelope Douglas

Opravdu dobře napsaná kniha. Děj se četl lehce a jak jsem si myslela, že kniha bude jednoduché odpočinkové čtení, tak byl příběh, jak na horské dráze. Jednou nahoru a jednou dolů. Hlavní postavy se mi líbily a celkově celou knihu jsem si moc užila, i celé rozuzlení příběhu bylo za mě dobře napsané. Knihu opravdu můžu doporučit.

20.11.2018 4 z 5


Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

Kniha na mě působila jako příjemná oddychová romantika. Žadné velké zvraty určitě v knize nehledejte... a právě jestli chcete nějakou nenáročnou knihu, tak právě tuto můžu doporučit.

18.10.2018 4 z 5


Navěky Navěky J. M. Darhower

K přečtení knihy už jsem se odhodlávala dlouho a nakonec jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Příběh se liší i neliší od toho, co čtu normálně. Kniha má opravdu téma, z kterého vás až bolí u srdce. Příběh byl skvělý ale místy opravdu tvrdý. Díky tloušťce knihy se zde událo mnoho událostí, takže čtivost je určitě na místě. Knihu si určitě přečtěte, jestli váháte, tak jděte do toho!.

02.09.2018 4 z 5


Víš, že tě miluju? Víš, že tě miluju? Estelle Maskame

Kniha, která mě nečekaně překvapila. Bylo to pro mě právě ideální čtení na léto a do té knihy jsem se ponořila. Byla neskutečně čtivá a hlavní hrdinka Eden mi sedla. Hned po přečtení jsem se pustila do druhého dílu a doufám, že mě bude bavit stejně. Za mě vám můžu knihu jen doporučit.

26.08.2018 5 z 5


Něco skutečného Něco skutečného Erin Watt

Ta kniha byla skvělá... série Royalové patří k mým nejoblíbenějším, takže jsem nemohla odolat další knize autorek. Hodně jsem četla názory, že kniha už není tak dobrá jako zmiňovaná série, ale tady máme nový příběh,který je určitě stejně chytlavý. Obě hlavní postavy jsem si zamilovala. Kniha je opravdu povedená a pro mě to byla ideální kniha na dovolenou. Doporučuji.

20.08.2018 5 z 5


Krajina plná stínů Krajina plná stínů Meg Cabot

Ze začátku jsem ke knize byla skeptická ale později se to rozjelo a začal mě příběh bavit. Na mě sice byla kniha příliš tenká a uvítala bych o něco více stránek, ale jsme zvědavá na další díly. Hlavní hrdinka je sympatická ale nespadne mezi mé nejoblíbenější hlavní hrdiny. Duchové nikdy nebyli nějak v mém zájmu, takže jsem byla překvapená, že byl příběh pro mě chytlavý. Takže se nebojte, jestli jste na tom podobně s duchy a určitě se do toho můzmete pustit.

19.08.2018 4 z 5


Ztracená naděje Ztracená naděje Colleen Hoover

Pokud jste četli Bez naději a líbila se vám, tak určitě si přečtete i Ztracenou naději. Jestli chcete znát příběh z pohledu Holdera, právě tady je ta šance. Asi bych vám spíše doporučovala dát si mezi knihami rozestup, protože přeci jen se z velké časti děj opakuje. Ale jsou zde i chvíle, které jsou úplně nové, a v prvním díle nebyly, nebo poznáte více Daniela, který je teda pěkné číslo a nebo zjistíte, proč Less udělala to, co udělala. Hlavní postavy jsem si ještě více oblíbila a více mi přirostli k srdci. Takže určitě vám knihu doporučuji přečíst.

27.07.2018 5 z 5


Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Tak kniha byla neuvěřitelná. Poslední dobou jsem vůbec neměla chuť číst a tohle mě opět dostalo zpátky. Příběh byl neuvěřitelně čtivý a knihu jsem měla přečtenou za dva dny. Ze začátku jsem si myslela, že to bude jen další romantická oddechovka, ale co se začalo dít od poloviny knihy bylo pro mě překvapení a prostě napínavost. Hlavní podtavy Holdera a Sky jsem si oblíbila a spolu jsou neuvěřutelně roztomilí. Knihu naprosto doporučuji, kdo nečetl.

25.07.2018 5 z 5


Tajemství kůže Tajemství kůže Alice Broadway

Ano, kniha mě na první dojem upoutala svou obálkou... po přečtení anotace jsem byla dost natěšená. Autorka vymyslela příběh s originální tématikou, podobnou knihu jsem zatipm nečetla a to fantasy knihy jsou v mé velké oblibě. Kniha se mi dost líbila ale asi jsem se nedokázala do děje začíst tolik, že by mě kniha pohltila. Hlavní hrdinka za mě dělala někdy až moc ukvapené závěry ale beru to. Neříkám, že mě kniha nebavila, byla pěkná a dobře se četla ale jednu hvězdičku ji strhnout bohužel musím. Neměla jsem z ní pocit, že to je zrovna ta kniha, kterou si zamiluju.

22.07.2018 4 z 5


Niky Niky Zuzana Ryšavá

České autory jsem nikdy moc neměla v oblibě... pokaždé, co jsem četla od nich knihu, tak mě zklamala. Až když mě kamarádka nalákala na tuto, tohle byla úžasná romantická letní oddechovka. Všechny hlavní postavy jsem si oblíbila, až teda na Tomáše, ale myslím, že to byl účel. Je škoda, že kniha není tolik známá, protože opravdu stojí za přečtení.

09.07.2018 5 z 5


Sníh nebo popel Sníh nebo popel Sara Raasch

Tak tahle kniha mě dočista zklamala ... drobněji bych dala 2,5 hvězdičky. Knihu jsem si přečetla z důvodu, že autorka přijede na Humbook, tak jsem si říkala, že to musí být něco super ale není. Kniha mi vůbec nepřišla čtivá a děj se mi dost táhl. Na to, že má kniha pouze 290 stránek, tak mi to přišlo, jakoby to byla 400 stránková kniha. Pozitivní na tom byly dvě postavy a to Mather a Theron, i hlavní postava Meira byla symptaciká ale to je asi jediné to dobré.

05.07.2018 3 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Žadné zklamání nečekejte... další čtivé a úžasné pokračováni série, které mě nepřestávalo a nepřestává bavit. Po dočtení prvního dílu jsem věděla, že se co nejdříve musím pustit do dalšího a ani tady to není výjimkou. Celou sérii vám zatím můžu jen doporučit.

02.07.2018 5 z 5