Vánoční zázrak

Vánoční zázrak https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313326/bmid_vanocni-zazrak-LyX-313326.jpg 4 354 108

Nový romantický příběh od bestselerového autora Jaye Ashera. Vánoční romance, která vám zlomí srdce, ale přiměje vás brzo začít znovu věřit… Sierra vede dva životy. Jeden v Oregonu, kde její rodina vlastní farmu vánočních stromků. A druhý v Kalifornii, kam před Vánocemi jezdí stromky prodávat. A opustit jeden vždycky znamená, že jí schází ten druhý. Tak to je až do posledních Vánoc, kdy Sierra potká Caleba. Caleb je vzorný kluk, jen před lety udělal obrovskou chybu a platí za ni dodnes. Ale Sierra nedá na jeho minulost a rozhodne se mu pomoct. To samozřejmě vyvolá vlnu nesouhlasu, falešných dojmů a podezření, ale Caleb se Sierrou přijdou na to, že jedna věc je silnější než tohle všechno: pravá láska.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

What Light , 2016


více info...

Přidat komentář

gabriela8704
10.01.2024 5 z 5

Pěkné čtení konečně bez postelovych scén a opravdu s vůní vánoc a jehličí. Fajn oddechovka i pro dospělé nejen pro teenagery.

dzejkbeltygros
30.12.2023 2 z 5

Vánoční atmosféra je super. Nápad na příběh celkem zajímavý, ale to provedení... Pořád jsem čekala, co se bude dít a nic. Popis postav žádný, napětí jsem nikde taky nenašla. Rozhovory mezi postavami téměř všechny o ničem, a často mi přišly nedokončené a krkolomné. Ale určitě to bude fajn pro mladší holky, protože to není náročné čtení a nejsou tam žádné intimnosti.


kata3529
08.12.2023 5 z 5

Příběh, který vás na Vánoce opravdu naladí, a který si užijete. Možná se sice jedná o tak trochu klišé, které může být poměrně brzy zcela průhledné, ale za mě přesně tohle prostě k těm Vánocům patří!

Hlavní představitelkou je zde Sierra, jejíž rodina vlastní farmu, na které jsou pěstovány vánoční stromky, což znamená, že Vánoce nemůže trávit se svými kamarádky ze školy (Rachel a Elizabeth) v Oregonu, neboť spolu s rodiči a dalšími lidmi každoročně v tomto období přejíždí do Kalifornie, kde vypěstované stromky prodávají. Je to vskutku krásná tradice, která podtrhuje kouzlo tohoto příběhu. Sierriny kamarádky (Rachel a Elizabeth) to chápou, avšak všechny je mrzí, že spolu ještě nikdy nestrávili svátky; zároveň je ale Sierra ráda, neboť jen jednou za rok potkává svou kamarádku z Kalifornie, Heather. Nutno však podotknout, že není zcela možné říct, zda se něco takového nebude tento rok konat naposledy, a proto se Sierra rozhodne, že si to užije plnými doušky. Z počátku tvrdí, že o randění s někým, s kým by trávila jen velmi omezený čas bez jasné vidiny budoucnosti, nestojí, ale vše se změní ve chvíli, kdy potká chlapce jménem Caleb, o jehož minulosti se však neříká nic hezkého. Dokáže Sierra odolat pokušení nebo vše bude tak, jak by ze začátku nečekala? Jak budou na nastalou situaci reagovat rodiče, když ani oni si nemohou být jisti tím, že se právě na toto místo příští rok vrátí? A jak silné je dívčí přátelství, když je třeba si navzájem pomoci?

Knížka se mi četla velmi dobře, a to zejména díky krátkým kapitolám a rychle ubíhajícímu ději. Moc se mi tam líbili určité hluboké myšlenky autora, i když jsem si to ze začátku nemyslela, prožila jsem díky této knize velkou dávku emocí, a zároveň mě i donutila k zamyšlení se nad životem, což je dle mého názoru u knih velmi žádoucí, takže já jsem opravdu plně spokojena.

picris
11.09.2023 2 z 5

Opravdu velmi naivní. Neřekla bych, že autor dokázal vystihnout chování náctiletých. Celé je to takové suché, bez děje. Dvě hvězdy za námět, ten se zdá dobrý, ale bohužel provedení už pokulhává.

Monni
08.03.2023 3 z 5

Knihu jsem chtěla číst během vánoc, ale bohužel jsem se k ní dostala až v únoru :D. No nedá se nic dělat. Přes Vánoce jsem ji nějak zazdila a v únoru potřebovala nějakou oddechovku, tak jsem po ní sáhla a dostala jsem přesně to, co jsem čekala a zrovna potřebovala. Byla jsem hodně zvědavá, jaké to bude a jak si spisovatel poradí s ženskou postavou, z jejího pohledu je kniha psaná a musím říct, že nejde poznat rozdíl jestli to píše muž nebo žena. Kniha pro mě byla oddechovka se zajímavým prostředím. Ještě jsem se s ním v knize nesetkala (samozřejmě myslím rodinu, která prodává vánoční stromky) a bylo to hrozně fajn. Samozřejmě už nejsem cílovka, takže mě to nezasáhlo tolik, jako by mě to zasáhlo asi pře patnácti lety, ale bylo to přesně to co jsem potřebovala na vynutí a oddechu od hororů a true crime :)

HockeyGirl
17.12.2022 5 z 5

Krásná a opravdu vánoční knížka, která je snad nutno přečíst během Vánoc anebo svátků. Četla se sama, kapitoly byly krátké a navíc samotná knížka byla tenká, takže jsem ji měla přečtenou za pár dní. Sice jsem ji nedočetla přímo během Vánoc a svátků, ale aspoň jsem ji dočetla ještě tento rok a mohu si ji tak zapsat jako další letos přečtenou knížku. Je to opravdu atmosféra a duch Vánoc, naprosto doporučuji.

marianasvestka
26.10.2022 2 z 5

Mám ráda knihy odehrávající se v atmosféře Vánoc, ale tohle se mi tedy nelíbilo.

Barbara182
26.09.2022 3 z 5

Knížka s příjemně vánoční atmosférou, dějově tam sice pár detailů skřípe a je hůř uvěřitelných, ale jde o počin určený především náctiletým čtenářům, takže tam to asi projde. Za mě příjemná oddychovka s vůní jehličí :-)

andreamrs
12.08.2022 3 z 5

Vánoční příběh Sierry a Caleba si musíte alespoň trochu zamilovat! Se Sierrou se přesouváme z farmy jejich rodičů do Californie, kde bude celý měsíc prodávat vánoční stromky. Na příběh mě nalákala hezká obálka a graficky nádherně vyzdobené stránky stříbrnými hvězdičkami. Obsah knihy byl ale stejně krásný, kniha měla úžasnou předvánoční atmosféru! Hlavní postavy byly v posledním ročníku střední školy, příběh není ale ani zdaleka dětinský, naopak! Řeší se tady i vážnější problémy, a především Sierra mi byla moc sympatická tím, jak byla vyspělá a milá.
U takových vánočních knih nečekám nic dechberoucího, vybírám si je z důvodu, abych si u čtení odpočinula a nasála na stránkách vánoční atmosféru. A to se u Vánočního zázraku rozhodně povedlo.

naty_z_knihy
11.03.2022 4 z 5

Tak tuhle knížku jsem měla přečtenou skoro hned.
Jak dějová, tak romantická linka byla skvělá. ️ Taková ta správná vánoční oddychovka.
Sierra odjede z Oregonu do Kalifornie prodávat vánoční stromky, jenže zjistí, že tenhle rok může být ten poslední, takže si ho Sierra chce pořádně užít. Do cesty se jí však připlete Caleb, kluk s uhrančivým pohledem, ale příšernou pověstí… Zápletka byla sice plná klišé, ale to k tomuto typu knížek prostě patří, navíc bad boy? Anooo. Knížka se četla skoro sama, jediné, co bych jí vytkla, je grafické zpracování, to bylo má můj vkus hodně nepovedené.

*Pájuše*
05.12.2021 2 z 5

Velmi naivní příběh, který se však rychle četl. Ačkoliv mám k tomu hodně výhrad, děj knihy naladil mého ducha konečně na Vánoce.

Ellinek
06.10.2021 4 z 5

Jednoduchý, celkem naivní a trochu rychlý příběh o lásce mezi puberťáky...ale co, já něco jednoduchého a milého zrovna potřebovala a Vánoční zázrak mi dal přesně to, co jsem očekávala. Kolikrát by se u toho chytil člověk za hlavu, ale někdy to naivní klišé prostě potřebujete. Takže za mě fajn pohodové čtení provoněné jehličím a čokoládou. :) I když teda to mátové moccacino....jakože vážně fuj, to snad ne. :D

MartinaF
15.04.2021 3 z 5

Mám načteno dost knih pro teenagery, ale tohle byl hodně slabý průměr. Nemastné neslané, vcelku žádná zápletka, postavy naivní a tuctové. Pokud ovšem nehledáte nic náročného na čtení a chcete si jenom odpočinout, proč ne. No a navíc Vánoce, že? Knihu jsem četla v dubnu, což je asi trochu mimo, takže mě to vánočně nenaladilo.

Ann98
09.04.2021 5 z 5

Musím souhlasit, že příběh je hodně naivní, děj ubíhal až moc rychle (některé pasáže mohly být více propracované), což ubíralo na uvěřitelnosti celého příběhu. Ale jsou to Vánoce! Nemůžu hodnotit jinak. Příběh je kouzelný, nechybí ani krapet romantiky, tajemna či vánoční atmosféry. Hlavní postavy mi byly velmi sympatické. Hledala jsem něco, u čeho si vyloženě odpočnu a toto to splnilo každopádně.
Musím se ale přiznat, že ke čtení mě přitáhla hlavně nádherná obálka této knihy.

heliiinka
09.03.2021 3 z 5

Kýč jak blázen. A nebylo to kvůli Vánocům, bylo to kvůli chování hlavních postav. Každou chvíli jsem protáčela oči, jak naivní to bylo. Přesto se knížka čte rychle a je to milý příběh, u kterého si odpočinete.

Noshelfcontrol
22.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Krásný, nevinný, možná lehce naivní vánoční příběh. Lépe bych tuto knihu asi neshrnula. Věděla jsem, že už je trochu mimo moji věkovou kategorii, ale nedá se nic dělat. Stárneme, ale knihy zůstávají. Bohužel si za to můžu sama nebo spíš moje lehká posedlost young adult žánrem. Však já z toho jednou (mentálně) vyrostu, ale naštěstí i naneštěstí takových knih na mě čeká ještě hromada v mé knihovně :)

Ale ted k romantickému příběhu Sierry a Caleba, donutilo mě to přemýšlet o vztazích na dálku. Obdivuji jejich sílu a odhodlanost do toho jít. Sama jsem si už vyzkoušela vztah na dálku a to nebylo žádných 16h cesty jako mezi S a C. Kdepak. Pro mě i o tolik hodin kratší cesta, než ta jejich, byla problém. Naštěstí to ale nebyl ten pravý. Toho jsem našla až v novém městě o 2 ulice dál :D Ale proč tu vůbec píšu o sobě proboha?
No nic, toho si nevšímejte :D
Chtěla jsem jen říct, že vztah na dálku chce opravdu kuráž a trpělivost. A opravdu doufám, že jim to vydrží, a že nejspíš spolu budou v budoucnu provozovat farmu na vánoční stromky po Sierřiných rodičích. Nebo budou žít v Californii s Heather a Devonem a každou zimu jezdit na dovolenou do Oregonu. No ale co potom bude s Rachel a Elizabeth? Zapeklitá situace. Ale já věřím, že ti dva si nějak poradí a ať budou kdekoliv, budou kolem sebe mít samé dobré přátele. A tak by to mělo být nebo ne?

Mišule_11
03.01.2021 4 z 5

Krásný romantický a konečně i vánoční příběh! :)
Sierru jsem si oblíbila, líbilo se mi jak její rodina prodávala stromky a držela se vánočních tradic! :) Ovšem jsem jí přála vánoční a romantickou lásku, stejně jako měli její rodičové! :)

Áža707
02.01.2021 3 z 5

Vánoční zázrak je příběh, který se velmi dobře čte a to nejen proto, že kniha má pár stran, ale i z důvodu, že je psaná velmi jednoduše.

Pokud hledáte knihu, kde dominuje romantická linka, je zde kladen důraz na přátelství, rodinu a tradice, tak teď už přesně víte po čem sáhnout. Na vánoce taková příjemná oddechovka, kdy si uvaříte čaj nebo kafe, sednete pohodlně do křesla a pustíte se do této knížečky.

Hlavní hrdinka je celkem příjemná, neměla jsem s ní problém, ale nijak zvlášť jsem si ji neoblíbila. Nejvíc mě bavil paradox, že i když její rodiče se poznali při prodeji stromku, tak ona je od toho velmi odrazovaná.

Kniha samotná jako hrdinka, není nic převratného a opět chybí mi přidána hodnota jako bývá u Westovek či u Mony Kasten, ale takový milý vánoční příběh, který neurazí ani nenadchne.

⭐ 3/5

happy19
29.12.2020 4 z 5

Zlatý střed... rozhodně počtení pro mladší ročníky:-)
Kniha splnila poslání naladit se na atmosféru Vánoc...další ☆je za "vnitřní obal"
A na to že je autor mužský...,-)

„Hledáš-li pravdu, nedívej se dál než k svému srdci.“

petulkapeta
26.12.2020 4 z 5

Příběh se mi libil a pekne plynul,krásná romantika,jen mi chyběl epilog..třeba o 5 let později..

Štítky knihy

Vánoce

Autorovy další knížky

Jay Asher
americká, 1975
2009  74%Proč? 13x proto
2016  76%Vánoční zázrak
2012  68%Facebook ti povie

Kniha Vánoční zázrak je v

Právě čtených5x
Přečtených467x
Čtenářské výzvě114x
Doporučených29x
Knihotéce237x
Chystám se číst257x
Chci si koupit86x
dalších seznamech8x