Teri_P Teri_P komentáře u knih

☰ menu

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Ty jo, tak tohle bylo vážně milý čtení.
Možná už dalece nespadám do věkové kategorie, pro kterou je příběh určený, ale i přesto jsem si ho zamilovala!
Chytrý, sympatický, vtipný, svižný a hlavně ten nápad? Naprosto jedinečný.

08.02.2024 5 z 5


Ahoj, tady Sam Ahoj, tady Sam Dustin Thao

Nehltala jsem každé slovo, nenutila mě číst bez přestávky dál a dál, přesto se mi líbila a po večerech jsem byla připravená nasednout na tuhle vlnu tichého smutku a ve znamení sebetrýzně si ji užít.
Velmi elegantně vykreslené bylo prolínání vzpomínek. Atmosféra, chování i reakce postav - uvěřitelné.
Pokud bych si měla najít něco, co bych měla vytknout, tak linka s Taylor a Liamem byla za mě navíc. Příběh tenhle typ "akce" vlastně vůbec nepotřeboval.
Ale jinak to bylo dobrý prostě. :)

PS: Julie má můj obdiv, já bych to beztak zase zvedla. :)

01.02.2024 5 z 5


Rodičovština -  Jak mluvíme s dětmi a jak s nimi mluvit lépe Rodičovština - Jak mluvíme s dětmi a jak s nimi mluvit lépe Jennifer Lehr

Lehko se čte, uvedení do praxe občas trochu skřípe, to si pojďme říct, třeba když člověk neprospí xy nocí. :)
Přesto je to jedna z nejrelevantnějších knih o rodičovství, které jsem měla možnost číst..alespoň pro mě. Setkala se s mojí představou, nic se nepokoušela měnit, jen mě doprovázela a doprovází dál.

30.01.2024 5 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Kdyby nebylo možnosti poslechnout si ji zdarma v audio podobě, nesáhnu po ní. Ostatní díla od autorky mě nikdy příliš nelákala. V tomhle případě to byla ale chyba, protože to bylo skvělé, napínavé od začátku do konce a zkrátka mi to sedlo.
Konec mi zhořknul a potěšil zároveň. Příliš mnoho mrtvých a oblíbených..to ano, ale přece jen jsem na konci pár jmen radostně skandovat mohla a z toho mám radost.

22.01.2024 5 z 5


Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Přišlo mi jako dobrý nápad číst Vraha v každém z nás spolu s Marešem od Moravce. Spletla jsem se, nápad to byl špatný, dokonce velmi. Neubránila jsem se srovnání a bohužel vedle práce pana Moravce, působí tahle kniha od Lucie jako iphone z Wishe. Mrzí mě to. Jan Štoček je další legendární postavou, mistr vypravěč a srdcař pamatující si spoustu zajímavých detailů. Kéž by se jeho vzpomínek ujal někdo talentovanější než Lucie, kdo tomu celému projektu dá lepší, kultivovanější projev i formu.
Nicméně, dobře...čtecí forma je v podstatě ok, když doplňující otázky přelouskáte s přivřenýma očima. Co je ale téměř úplně nepřekousnutelné je audiokniha.
Vypravěčská podoba obou účinkujících spolu absolutně nekoresponduje. Martin Zahálka je dobrý, má příjemný hlas, i když to není tak autentický výkon, jak bych si představovala (viz třeba právě pan Hanuš hrající Josefa Mareše). Ovšem Lucie, která ještě ke všemu čte samu sebe, zní hůř než špatná AI. Proč tohle někdo pustil ven? Nechápu.
Z úcty k panu Štočkovi nedávám horší než průměrné hodnocení.

10.01.2024 3 z 5


Opravdové zločiny Opravdové zločiny Lucie Bechynková

Zbytečně utracené peníze pro toho, kdo mi knihu daroval. Pokud se jen trochu zajímáte o krimi, bude tohle k ničemu, protože 80% budete znát a těch zbývajících dvacet se můžete dozvědět jinde zábavnější formou.

10.01.2024 2 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Na Trhlinu jsem narazila úplnou náhodou. Bez mučení se přiznám, že jsem dosud neměla ponětí o autorovi, o knize, o filmu, ani záhadě samotné. Překvapilo mě to, vtáhlo a potom, co jsem si nechala příběh trochu uzrát..balancuji mezi nadšení a zklamáním. Začátek byl pro mě jako hororového nadšence a pasivního urbexera naprosto geniální, postupem času ale prvotní jiskra začala slábnout až mám pocit, že vyhasla úplně. Každopádně nechci dávat špatné, ani průměrné hodnocení, protože ten hlas z nahrávek mi po nocích zní v hlavě poměrně často, stejně tak jsem si o záhadách zmizení začala zjišťovat další informace, takže to nějaký efekt mělo a to je za mě hlavní.

01.01.2024 4 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Upřímně? Jako celoživotní skalní fanoušek nejen Draca Malfoye, ale hlavně Toma Feltona jsem měla obavu, jak moc dobré to bude a jestli vůbec.
Jedno velké UFF. Díky, Tome! Nezklamal jsi, bylo to skvělý.

23.09.2023 5 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Připadala jsem si jakobych četla povídku nějaké netalentované, chtivé středoškolačky na Wattpad. Zajímal by mě originál, jestli vyznívá stejně pitomě jako překlad. Budu ráda, pokud někdo máte zkušenost, když mi napíšete své dojmy.
Nerozumím totiž těm pozitivním ohlasům tady, jestli tohle něco není, tak dobré.
Trilogii si musím přečíst celou, jako trest za to, že kupuju knihy v setech bez rozmyslu.

13.02.2022 2 z 5


Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Na “to” slova nestačí. Myslím, že autorka dokázala svoji pozici obhájit velmi dobře i na druhý pokus.

29.01.2022 5 z 5


Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Za mě je tohle na samém vrcholu oddychové literatury. Příběh je plný zvratů, ale více méně se všechny odehrávají na vlně takové zvláštní harmonie, která vás smete. Víte, že všechno bude v pořádku, když ne hned, tak zanedlouho určitě.
Prostě a jednoduše jsem si to užila, i přestože jsem určitě daleko za věkovou hranicí, pro kterou je tahle knížka určená. :)

30.09.2021 4 z 5


Někdo mě má rád Někdo mě má rád Dominik Landsman

Jestli něco miluju na nás češích, je to druh humoru. Vkládáme ho do všeho - volby prezidenta, volby politických stran, řešení pandemie…Vždyť která země by za jeden jediný rok vystřídala čtyři premiéry zdravotnictví, aby se na samém konci mohla vrátit k tomu prvnímu? Je to taková naše malá, milá, česká tragikomedie…a tohle dílo to jenom dokládá. Jsem ráda, že někdo uměl dát něco takového na papír. Doufám, že budou kluci pokračovat, materiálu máme na deset takových knih.

24.09.2021 5 z 5


Co se stane na Twitteru... Co se stane na Twitteru... Emma Lord

I přestože vyhledávám poslední dobou nekomplikované příběhy, tak nejsem cílová skupina, to jsem si měla uvědomit už při čtení anotace, nebudu tedy kazit celkové skóre této knížky nízkým hodnocením.
Je to milé čtení pro holky i kluky ve věkovém rozmezí (dle mého subjektivního názoru) zhruba 13 - 16 let, vy starší do toho jděte jen za předpokladu, že se chcete vrátit do dob, kdy jste vyhledávali velmi jednoduché čtivo. Námět je mnohokrát omílaný, ale vlastně “vděčný”, takže chápu, proč to zaujalo tolik čtenářů. Hlavní postavy jsou fajn, lze si k nim najít vřelý vztah a mít je rád. Pořád si ovšem myslím, že tomu chybí trochu šťávy…

24.09.2021 4 z 5


Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

Děkuju, Holly. Bylo to milé, plné sympatických postav, vtipné, skvěle graficky zpracované…
Bylo to lehce předvídatelné, a proto to nebylo nijak stresující. Něco takového jsem potřebovala, prostě se jen nechat unášet příběhem, který bude mít dobrý konec. Druhý díl přidávám do seznamu literatury “k přečtení” a už teď se na něj těším.

17.09.2021 5 z 5


Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Prostě láska…:) Z hloubi duše bych si přála, aby tuhle sérii moje dcera milovala stejně tak moc jako já. Abych tenhle ničím nepřekonaný kouzelný svět mohla objevovat spolu s ní zas a znova. :)
Jediné co mé náctileté já nikdy nepřestane mrzet je vystřižená scéna z posledního dílu, kde Draco hází Harrymu hůlku, aby se mohl bránit…chyběla v knize. To Rowlingové prostě neodpustím, Draco měl mít svůj happy end! :D :)

10.09.2021 5 z 5


Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Jsem fanouškem Roberta Bryndzy, resp. jeho stylu psaní. Umí skvěle zacházet s jazykem a čtenáře do příběhu vtáhnout jakoby se mu příběh odehrával přímo před očima.
Bohužel tato nová série mě nezaujala, vlastně ani nevím proč, nápad sám o sobě moc fajn. Myslím, že to bude novou hlavní hrdinkou. Erika mi lezla na nervy, ale Kate mě nebavila a to je mnohem horší.
Bryndza pro mě tedy jako autor zatím končí, protože druhý díl ani žádný další z této série v mé knihovně určitě nebude.

05.09.2021 2 z 5


Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

Ano, Saint - Exupéry odvedl lepší práci, to je třeba si přiznat. Ale taky je potřeba si připustit, že na kluka, který chtěl nakreslit beránka - lišku - baobaby - květinu, nebude dosahovat nikdy nic.
Takže? Já jsem se zamilovala…až po uši..hluboce a napořád. S klidným srdcem tuhle knížku jednou předám svojí dceři spolu s Malým princem, aby i ona mohla vstřebávat laskavost a jemnost obou děl.

05.09.2021 5 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Myslím, že Mizející dívky se řadí mezi ty zdařilejší knihy, které jsem za poslední dobu četla. Hlavní hrdinové ve mně ve směs vzbuzovali ty pocity, které měli. Kvůli tomu, že to celé splnilo mé očekávání a potřeby jsem ochotná odpustit i na můj vkus místy až příliš teatrální chování postav.
Co ovšem musím vypíchnout a co já osobně obdivuji (i přes negativní nádech této poznámky), je určitá spletitost dějových linek. Dělo se toho tam opravdu spoustu a téměř všechno souviselo se vším. Někdy na sílu, někdy zbytečně, někdy to bylo logické vyústění. Nicméně, ať tak či onak se autorce nakonec podařilo čtenáři vysvětlit všechno, co mu během vyprávění připletla “do cesty” a to je (za mě) vlastně moc fajn. To, jak moc byla vysvětlení zdařilá, už musíte zhodnotit každý sám. :)

09.06.2021 4 z 5


Rodina z podkroví Rodina z podkroví Lisa Jewell

Čekala jsem, že budu sedět a hltat každé slovo, nestalo se tak. Přebal, název i začátek napovídal tomu, že budu cítit strach, úzkost a napětí, ani to se nestalo. Nicméně jsem přesvědčená, že je to následek deformace po knihách od Chrise Cartera.
Neznamená to tedy, že bych si čtení neužila, že bych si v duchu nevytvářela teorie a pomyslně nepředepisovala osudy jednotlivých postav. Kniha příjemně ubíhá a samozřejmě místy i velmi překvapí. Konec se mi zdá malinko patetický, každopádně to je čistě o úhlu pohledu. Doporučuji zainvestovat, v knihovně se Vám určitě neztratí. Svědčí o tom nejeden komentář pode mnou a tuším, že i nade mnou. :)

03.06.2021 4 z 5


Její konec Její konec Shari Lapena

Pfu, tohle bude těžké.
Vlastně necítím vůbec nic, z těch pár hodin čtení mám pocit, že kolem mě knížka jen proletěla, stručně na mě zavolala obsah a zase zmizela někde v dálce. Nic, prázdno, žádné emoce...začátek ok, prostředek nadějný, závěr zklamání.
Musím říct, že mě to mrzí a nejen kvůli promarněným financím. Trochu to ve mě vyvolává dojem, že někteří autoři se po počátečním úspěchu více zajímají o profit než o požitek čtenáře. Prostě všeho moc škodí. Autorka by si měla dát alespoň rok pauzu, nasbírat nové nápady, načerpat sílu a potom se vrátit zpátky s nábojem, který měli třeba “Manželé od vedle”.

26.05.2021 2 z 5