Co se stane na Twitteru...

Co se stane na Twitteru... https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474965/bmid_co-se-stane-na-twitteru-dJj-474965.jpg 4 199 43

Seznamte se s Pepper: kapitánkou plaveckého družstva, chronickou snaživkou a mnohostrannou perfekcionistkou. Její rodina se sice rozpadá, zato jejich řetězec s rychlým občerstvením Big League Burger rozhodně vzkvétá – převážně díky Pepper, která stěží zvládá normální život, protože se tajně stará o firemní účet na Twitteru. Tady přichází na scénu Jack: třídní šašek a ustavičná osina v Peppeřině zadku. Když se zrovna nesnaží vystoupit ze stínu svého nechutně oblíbeného dvojčete, většinou pomáhá v rodinném bistru. Má k němu sice poněkud hořkosladký vztah, ale když si Big League Burger přisvojí recept na jejich ikonický sýrový sendvič, rozhodne se jim to prostřednictvím Twitteru vytmavit. Láska a sýr světí prostředky – totiž dokud se roztržka mezi Pepper a Jackem nezmění ve virální válku. Vyměňují si uštěpačné tweety a sarkastické memy a zároveň se nevědomky sbližují i mimo Twitter (a to hned na dvou frontách!). Jejich spor nabírá nečekané obrátky (to je lidi na internetu fakt shippujou?!) a je čím dál osobnější, až nakonec ani pro všechny sýry světa nemůžou dál ignorovat, co k sobě cítí.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Tweet Cute , 2020


více info...

Přidat komentář

Wajny
12.04.2024 5 z 5

Tohle byl tak roztomilý příběh! Vůbec jsem se od čtení nemohla odtrhnout a užívala jsem si každou stránku

Co se stane na Twitteru je milý a vtipný příběh a i přestože jsou zde i těžší chvíle, tak tu nenajdete žádné vyhrocené drama. Zápletka je originální a skvěle zpracovaná. Líbí se mi i zapojení rodičů a minulosti, které do příběhu skvěle pasuje. A ty dobrůtky, škoda že tam není recept na Zrůdoláčky, hned bych je upekla!

Jack a Pepper jsou hrozně sympatičtí a ihned jsem si je oblíbila.
Pepper je perfekcionalista, která si jde za svýma hrozně se mi líbilo, že na vše měla trefnou odpověď. Občas mi ji bylo líto, protože co vše musela stíhat a tedypřístup její matky mi přišel strašně sobecký.
Jack byl ňuňu, líbilo se mi, jak přemýšlel o sobě a svém vlastním já s ohledem na své dvojče.

Ty dva se k sobě skvěle hodí a rozhodně mezi nimi panuje skvělá atmosféra. Jejich příběh se vyvíjí a oba dva se chovají rozumně, takže romantická linka působí věrohodně. Bavili mě i jejich rozhovory - vlk a sojka - kdy vůbec neměli tušení, kdo se na druhé straně skrývá.

Nejde jen o sluníčkový romantický příběh, ale řeší se zde i důležité věci - rodina, budoucnost ale i vlastní identita. Líbí se mi, že kniha je psaná z pohledu obou postav, takže můžeme vidět, jak o sobě vzájemně přemýšlí a co je vede k jejich činům.

Skvělé oddechové čtení, které rozhodně doporučuji! A prosím více, Emmy Lord!

katerina1237
19.02.2024 4 z 5

Já moc contemporary nečtu, ale tohle bylo tááák hezkýý. Autorka si vyhrála s minulostí postav a zápletka byla promyšlená.
A teď to hlavní u této knihy, romantická linka nazvu to stejně jako Jenn Bennet: ňuňatá
Docela mě to bavilo, ale někdy jsem něčemu pořádně nerozuměla (to je moje chyba, kniha se na tom vůbec nepodílí).
Splnilo to skoro všechna má očekávání. Jediná výtka, přišlo mi to dlouhé - když už to vypadalo, že se všechno vyřešilo, tak se zase všechno zamotalo. Není to špatně, ale někoho by to mohlo začít nudit.


zamilov.do.knih
20.01.2024 3 z 5

Kniha Co se stane na twitteru na recenzi čekala víc než měsíc. A bohužel za tu dobu se mi nějak vypařila z hlavy.
Pamatuju si, že jsem po dočtení moc nevěděla, co si o ní myslet. Na jednu stranu se mi totiž celkem špatně četla, ale na tu druhou mi přišla hrozně cute. Vím, že jsem si oblíbila hlavní hrdiny (hlavně toho mužského), ale popravdě teď už si jejich charaktery vůbec nepamatuju. Maximálně bych si vzpomněla na jména, ale jinak na nich nebylo nic, co by mi utkvělo v paměti. Byli prostě... obyčejní. A já vím, že to není špatně, ale... něco mi na nich chybělo, něco, co by je trochu pozvedlo.
A to stejný si myslím i o ději. Obsahuje sice pár originálních motivů (například twitterovou válku nebo anonymní dopisování přes appku), ale jinak... celkem klišé.
A myslím, že právě obyčejnost je tím důvodem, proč si knížku nepamatuju. Jedná se totiž o feel good a já tyhle romantiky moc nemusím. Když už, tak sahám jenom po těch s nějakou přidanou hodnotou (humorem, originalitou nebo skvělými postavami), ale jinak mi to přijde jako děsný klišé a pořád to samý dokola.
Pokud jste ale naopak milovníky tohohle žánru, tak Co se stane na twitteru se vám bude líbit a měli byste po knize sáhnout, protože je fakt miloučká. Ale pro někoho jako já bude kniha jenom průměrem.

Jaehyun
04.10.2023 2 z 5

No, od autorky už jsem četla knížku Dej tomu šanci a ta mě bavila mnohem víc, bylo to svižnější a rychleji to utíkalo. Tohle byla oproti tomu příšerná nuda a myslela jsem, že to ani nedočtu do konce. Ten příběh jako takový není vůbec špatný, ale je to strašně utahaný a zdlouhavý a v půlce už jsem z toho byla trochu otrávená. Dost by tomu pomohlo, kdyby to bylo aspoň o 150 stran kratší.

2,5/5

Rosse
23.08.2023 5 z 5

Dokázala bych se o nich rozpovídat na několik stránek, ale věřím, že je vám jasné, že se jejich cesty tak či tak protnou, ať už by to mělo být kvůli twitterové válce nebo uvědomění, že jsou si prostě souzeni!

Kniha se četla velmi dobře. Vypadá to, že jsem s angličtinou ještě nevyšla ze cviku. Kniha již v minulém roce vyšla i v češtině, takže pokud vás můj názor na knihu zaujal, určitě doporučuji po ní alespoň mrknout. Kniha je zaměřena spíš na mladší čtenáře, ale mě se líbila i když mi táhne na třicet, takže rozhodně není jen pro mladé.

Hobitka
16.08.2023 5 z 5

Tahle knížka na mě nečekaně zamávala z police v knihovně. Hlavou mi blesklo něco o milé knížce, a proč ne... i když v té kupičce tvořené samými fantasy, sci-fi a dystopiemi, působila poněkud zvláštně.
No a nakonec to bylo zrovna Co se stane na Twitteru..., které mě vytáhlo ze čtecí krize! Anotace společně s obálkou ve mě vzbudily přesně ta očekávání, která pak kniha svým textem naplnila. Tahle milá oddechovaka, kde pozor - spolu lidi zvládají i komunikovat! - není hloupá, bavila mě svým humorem, postavami, i prostředím (a to od jídla přes plavání až po školu). A k tomu závěr první části jsem fakt nečekala :D
Tudíž vřele doporučuji :)

TBRbezkonce
28.06.2023 5 z 5

Tohle bylo hrozně pěkňoučký. Neříkám sladoučký, protože to zas ne, pokud teda nepočítáme ty sladký koláče s bláznivými názvy. Prostě oddechovka, která je originální jak v zápletce, tak v postavách a prostředí. Při čtení dostáváte chuť na všechny ty zrůdoláčky, mišmašky a promiňky a chcete je péct s Pepper a Jackem.

No a kdyby jste si chtěli opravdu něco upéct, recept na zrůdoláčky najdete na webu Emmy Lord

MollyCornelia
03.05.2023 5 z 5

4,5*/5*
Milá a vtipná oddechová kniha. Romantiku nijak zvlášť nevyhledávám, ale Co se stane na Twitteru byla fakt povedená jízda.
Obě hlavní postavy mi byly sympatické, styl psaní mi velmi sedl - autorka nepředkládala téměř žádné zbytečné informace. Bavily mě i vedlejší dějové linky jako plavání a Twitterový souboj. Čtivost také musím vypíchnout.
Hluboká témata jako oddalování příbuzných a rozvod rodičů. Třešničkou na dortu se pro mě stalo prostředí elitní školy a divné recepty :).
Doporučuji dívkám cca od 13 let.

Book_lover469
01.04.2023 4 z 5

Krásná feel-good knížka při které jsem se velmi bavila. Osobně mě nejvíce bavily kapitoly z pohledu Jacka, možná proto že mi Pepper nepřišla ze začátku tak moc sympatická. To se naštěstí v polovině knihy změnilo a já si tak užívala vše. Vtipné konverzace na twitteru a rodinné vztahy obou z hlavních hrdinů mě chytili a já se nemohla odtrhnou. To že se hlavní hrdinové seznamují na více frontách mě velmi nadchlo a já se nemohla přestat smát. Na léto výborná vtipná knížka kterou si určitě zas někdy přečtu.

Alžbětinka
29.03.2023 3 z 5

Krásný, láskyplný příběh, který Vám přiroste k srdci.
Emma Lord je americká autorka. Kniha Co se stane na Twitteru je její první knihou.
Pepper je na první pohled dokonalá studentka, vždy vypadá skvěle a je kapitánkou plaveckého družstva. Jack je členem skokanského družstva a je stále ve stínu svého dvojčete Ethana. Pepper je dcerou majitelů obrovského řetězce Big League Burger. Jackova rodina vlastní lokální bistro Sýrová královna. Bistra mezi sebou vedou online válku, za kterou nestojí nikdo jiný než Jack a Pepper. Zároveň si všichni ve škole mezi sebou píší přes anonymní aplikaci Weazel, kterou vyvinul Jack (toto není spoiler). Přes aplikaci se tvoří nová přátelství a vztahy. Jack a Pepper se postupně (extrémně pomalu) zbližují.
Publikaci bych zařadila do žánru Young Adult romantika. Celý příběh se odehrává těsně před vysokou školou. Je to krásný romantický příběh, ve kterém ze všech sil fandíte postavám, aby to už daly dohromady. Krásný pomalý příběh, je propracovaný, je zamotaný, je laskavý a plný emocí.
Moje dojmy z knihy jsou převážně pozitivní. Opravdu jsem si čtení užila a nedokázala se odtrhnout. Skvělé propojení online světa s tím reálným.

A. K.

Lidska_ctecka
16.01.2023 5 z 5

Super, čtivá, zábavná a milá kniha. Odlehčená, ale člověk si z ní něco může i odnést. Mám velmi ráda, když se klasické vyprávění ozvláštní zprávami a podobně. Knihu s tweety jsem ještě nečetla (takže plus za originalitu).
Bavilo mě, jak oba hrdinové mají více koníčků/povinností a můžeme je poznat z více stran a ve více prostředích. Sice se v celém příběhu vyskytne několik ohraných témat,( a nemohla jsem se zbavit nutkáni pustit si velmi podobný film Little Italy), ale bez mučení přiznávám, že názvy které autorka a český překlad vymysleli pro zákusky, na mě udělal velký dojem. Velmi oceňuji fantazii a přemýšlím, že bych to také někdy měla zkusit...

Vlci.Sestra
02.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Do téhle knížky jsem se zamilovala. Je to ňuňaté, vtipné, geniální a hlavně plné jídla. (Plus je tu ještě dokonalá romantická linka, ale ta oproti Pepeřiným kuchařským kouskům bledne.) Vážně. Už asi půl hodiny projíždím internet a hledám recept na mišmašky, ale zatím jsem našla jen zrůdoláčky, takže si budu muset vystačit jen s nimi. Jo, a taky se budu muset podívat na Protivný sprostý holky.
Tohle mě fakt dostalo:
„To muselo být pro tvoje rodiče šokující.“
„Jo, ale alespoň jsem nebyla dvakrát.“
„Když ti to takhle sekne, rozhodně dává smysl pořídit si ještě náhradníka.“
„Campbelle! Evansová! Budete jenom flirtovat, nebo taky přiložíte ruku k dílu?“

Damonka12
10.10.2022 4 z 5

4,5 tohle byla skvěle zpracovaná YA romantika, která je správně zamotaná a do značné míry i originální, což vážně oceňuju.

SněžnáSova
03.08.2022 3 z 5

Fajn čtení na léto ale čekala jsem trochu víc. Za mě bylo málo romantiky a celkově mi to přišlo takové mdlé .Nicméně jsem se nasmála a trapně uculovala což knížku zachránilo. Dala bych jí 3,5/5 :-)

Petra-1
31.07.2022 3 z 5

Je to vyloženě letní oddychovka, ale je opravdu určená mladším čtenářům. Občas už si na podobné knihy přijdu stará.

Kniholapka
27.06.2022 4 z 5

Velice milá a oddechová četba. Opravdu je určená spíše teen skupině čtenářů, ale i pro mě byla hezkým zpestřením letního dne. Ukazuje se zde, že ne vše můžeme mít pod kontrolou a že se někdy spoustu zádrhelů vyřeší samo...

EmBiii
09.05.2022 4 z 5

Kniha, od které jsem nic nečekala - dostala jsem se k ní vlastně náhodou - a která mě příjemně překvapila. Atmosférou vrátí člověka do teen let, kdy je vše konec světa, ale nakonec se ukáže, že to člověk přežije :D Velmi milé nenáročné počtení.

BellaBernasconi
25.04.2022 3 z 5

Docela jednoduchá kniha, která má skvělou zápletku, i když má rychlý konec, je to hezké čtení.

bafometamendes
10.03.2022 3 z 5

Co se stane na Twitteru... je jedna velká Mišmaška :)

Karola050716
03.03.2022 3 z 5

Příjemná oddychovka, která mě trochu štvala příliš dlouhými (pro mě) pasážemi obou hlavních postav na téma jaký jsem, jak to kdo myslí, jak se cítím...blabla.

Štítky knihy

plavání dívčí romány twitter anonymní dopisy

Autorovy další knížky

Emma Lord
americká
2021  80%Co se stane na Twitteru...
2023  77%Dej tomu šanci
2024  60%Začít znovu

Kniha Co se stane na Twitteru... je v

Právě čtených1x
Přečtených231x
Čtenářské výzvě31x
Doporučených15x
Knihotéce122x
Chystám se číst117x
Chci si koupit35x
dalších seznamech7x