Tereza457 Tereza457 komentáře u knih

☰ menu

Nekonečný příběh Nekonečný příběh Michael Ende

Tak jako film ani kniha mě moc neoslovila. Rozečtenou knihu většinou vždy dočtu, ale u téhle mě to vážně přestalo bavit. A po půlce jsem odložila a vracím. Jsem ráda že byla jen vypůjčená, v mé knihovně by své místo neuplatnila. Jinak myslím, že pro větší děti asi ok.

03.03.2023 1 z 5


Hvězdy na cestě Hvězdy na cestě Karin Krajčo Babinská

Knihu jsem dostala,takže jsem neměla žádné očekávání. Spisovatelka nepíše špatně,četlo se to lehce,ale příběh mě vůbec nebavil. Ikdyž konec už byl lepší. Za mě spíše zklamání.

10.12.2021 3 z 5


Žena, po které se slehla zem Žena, po které se slehla zem Lone Theils

Když jsem zjistila že je to inspirováno podle skutečnosti,přejela mi husí kůže. Ze začátku je kniha docela nudná, přišlo mi že tam je spousta věcí navíc jen aby bylo víc stran. Zbytečně. Ale jak jsem četla dál a dál nechtělo se mi knihu ani odkládat. Příběh se stal napínavý a zajímavý. Konec gradoval víc a víc ikdyž úplný konec byl nakonec stručný. Ale i tak mi to stálo za přečtení. Pěkný příběh,jen by se dal ze začátku trochu víc rozvést a konec by mohl být taky doladěnější.

19.11.2021 4 z 5


Nádech do ticha Nádech do ticha Cath Staincliffe

Kniha má krátké kapitoly,které se čtou lehce. Je to pěkný a smutný příběh. Děj se dal trochu víc rozvést. Konec trochu nedoladěný, ale kniha stojí za přečtení.

14.11.2021 4 z 5


Máme na vybranou Máme na vybranou Edith Eva Eger

Musím zmínit že kniha má krásný obal. Příběh je to silný,jako každý jiný z holocaustu. Jako psycholožka pomohla spoustě lidem i pár příběhů uvedla v knize. Lidé mají spoustu rozdílných problémů a byť každý je jinak náročný, ať už na psychiku nebo jinak. Je to poučné to číst. Doporučuji všem.

05.11.2021 5 z 5


Konec hry Konec hry Daniel Cole

Cole nezklamal. Nejlepší díl ze všech. Příběh byl napínavý, vtipný i neočekávaný. Konec skvěle zakončený. Nemám co vytknout. Skvělé. Ráda si přečtu trilogii znova.

09.10.2021 5 z 5


Loutkář Loutkář Daniel Cole

Druhý díl Hadrového panáka mě pohltil stejně jako první díl. Scéna plná krve,masakru a nečekaných událostí. Celou dobu netušíte kdo za tím stojí. Konec stál taky za to. Můžu jen doporučit. Daniel Cole je Pan spisovatel.

01.10.2021 5 z 5


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Skvěle napsaná kniha, od začátku se děj stupňuje a vy nevíte co se sakra ještě může stát. Moc mě to bavilo od začátku do konce. Jsem zvědavá na další díl. Můžu jen doporučit.

15.09.2021 5 z 5


Neviděli jste Melody? Neviděli jste Melody? Sophie Hannah

Přemýšlím co ke knize vůbec napsat. Na začátku mi přišlo že je tam spousta zbytečností,bylo to táhlé a nudné. Dialogy z pořadu mi přišly taky zbytečné,šlo to sepsat taky trochu jinak, budiž už to tak bylo tak co. Jinak závěr mě taky trochu zklamal, záchranu Metody sice zvládly ale co dál? Trochu seznámení co s ní bylo a tak dál..? No nevím,nečetlo se mi to nejhůř a úplně mě to zas tak nebudilo,ale znám spoustu lepších knih.

03.09.2021 3 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Dávám plný počet, kniha mě bavila od začátku do konce. Příběh byl čtivý, napínavý a občas nečekaný. Konec mohl být propracovanější,ale i tak za mě super.

16.08.2021 5 z 5


Všechno, jen ne pravda Všechno, jen ne pravda Gillian McAllister

Kniha mě nijak nenadchla,příběh obyčejný. Hlavní hrdinka mi je totálně nesympatická. Knihu jsem dočetla až do konce, ale ani tak žádná sláva. Jedním slovem blbost..

21.07.2021 2 z 5


Vypálená nenávist Vypálená nenávist Angie Thomas

Kniha mě bavila od začátku do konce. Starr je odvážná holka,která má skvělou rodinu. Poznáte i trochu jiné žití, není to žádný med. Příběh se pěkně četl, všem doporučuji. Vážně to stojí za to!

12.06.2021 5 z 5


Kyvadlo Kyvadlo Adam Hamdy

Od začátku do konce je to napínavé,dobře popsané že si to umíte krásně a živě představit. Jen mě trochu nesedí "máš jen jednu šanci, utíkej". Vrah se Wallace snaží dostat i několikrát a ani jednou se mu to nepovede. Děj je i sem tam smutný,když hlavní hrdina přichází o lásku. U konce se mi trochu pletly jména,ale dalo se to přejít. A konec by mohl být propracovanější.

26.05.2021 5 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Mě se kniha líbila, autorka má takové pohodové psaní,nic složitého,taková oddechovka. Příběh sám o sobě nijak zvláštní, kapitoly trochu zvláštně srovnané, ikdyž mi to ani nevadilo. Co mě nejvíc zklamalo byl asi konec a třeba pořádné vysvětlení. Jinak je kniha fajn.

28.04.2021 4 z 5


Fetiš Fetiš Tara Moss

Kniha se mi četla dobře,pěkně napsané, chvílemi napínavé. Nemám co vytknout.

15.04.2021 4 z 5


Z hovna bič Z hovna bič C. D. Payne

Ač jsem to nečekala,kniha mě bavila od začátku do konce. Nečekané zvraty, lehký humor. Hlavní hrdina byl takový tragéd, ale byl to fajn příběh. Za mě super odreagování.

19.03.2021 4 z 5


Katka Katka Michael Třeštík

Přemýšlím co o knize vůbec napsat..Příběh Katky je smutný a těžký. Chvíli se chce léčit,ale pak na to nemá sílu. Je to vlastně furt dokola. Celý život prožít tak,že se hodíte buď za penězi aby byly na drogy nebo pak za samotnýma drogama. Každý si může vybrat svoji cestu. Kniha je psaná vyprávěním a rozhovory, takže shlédnutím dokumentu to můžete vynahradit. Pro mě bylo zbytečné to číst.

01.03.2021


Nebe, na němž nesvítily hvězdy Nebe, na němž nesvítily hvězdy Rainer M. Schröder

Za mě byla kniha chvílemi složitá,ale i tak jsem četla jedním dechem. Příběh o hrůzné cestě do Palestiny, kde mají Židé najít místo pro svou budoucnost. Těžká doba sebou nesla spoustu ztracených životů, krveprolití, strach a všechny hrůzy. Nedokážu si to představit jak ta doba musela být těžká. Určitě to stojí za přečtení.

17.02.2021 4 z 5


Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Silný příběh z Osvětimi, hrůzy které se děly v táboře mi naháněly husí kůži,kór když šlo o děti. Ale příběh jako takový se mi nečetl moc dobře. Děj se promítal před,nyní a po, byla jsem z toho zmatená a občas jsem se ztrácela. A spousta nepodstatných slov, které vám nic neřekla. Knihy z Osvětimi jsem přečetla víc a tahle se mi líbila asi nejmíň.

08.01.2021 3 z 5


Žena noci Žena noci Nancy Price

Kniha nebyla špatná..Příběh o spisovatelce, která to neměla lehké, ale nakonec si zajistila slávu. Poutavý mě přišel maximálně konec, jinak jsem se knihou prokousávala dlouho,na to že má jen necelých 300 stran.

17.12.2020 3 z 5