Žena noci

Žena noci https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25580/zena-noci-25580.jpg 4 10 3

Psychologický román o ženě, která píše romány za svého schizofrenního muže, jenž je ovšem uznávaným spisovatelem. Hrdinka žije v americkém maloměstě, je matkou 4 dospělých dětí a ženou proslulého spisovatele, který však trpí vážnou duševní poruchou. Nikdo netuší, že jeho skvělé romány píše jeho vlastní žena. Po jeho smrti začíná hrdinka konečně svobodně žít, ale jen do té doby, než se zamiluje do životopisce a obdivovatele svého muže. Píše však dál a rozhodne se zveřejnit své tajemství. Ambiciózní životopisec se s tím však nesmíří a začne usilovat o její život.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Night Woman , 1992


více info...

Přidat komentář

lenkaabooks
05.09.2022

Nedočteno. Dá se to vůbec říci, když jsem skončila na straně 34, to jsem v podstatě se čtením ani nezačala. Ale mně to tak nebavilo, i těch pár stran mi lezlo na nervy. Další z knih, která mi dlouhá léta zbytečně zabírala místo v knihovně. Kdysi jsem četla od autorky "Noci s nepřítelem" a to bylo fajn. Možná jsem měla knize dát větší šanci, ale viděl někdo můj seznam Chci si přečíst? Co dodat :-)

Tereza457
17.12.2020 3 z 5

Kniha nebyla špatná..Příběh o spisovatelce, která to neměla lehké, ale nakonec si zajistila slávu. Poutavý mě přišel maximálně konec, jinak jsem se knihou prokousávala dlouho,na to že má jen necelých 300 stran.


Stromy
11.12.2018 2 z 5

Velmi nečekaně dobré dílo. Obálka vyzývala k naprosto odlišnému zážitku. Autorka bravurním slohem pojednává o nadané ženě, která svůj talent a veškerý čas svého života propůjčuje svému vážně nemocnému manželovi. Oddanost, loajalita. Volba člověka pomenšit se v jménu velikosti druhých. Zvrat ale nakonec nastává a to hned dvakrát. Příběh tak získává na přitažlivosti. Naprosto Vřele doporučuji. Zejména doporučuji pak těm, kdo hledají hodnotnou i poutavou zároveň literaturu, která pohltí naše myšlení a zároveň ho jistě posune.

Štítky knihy

nenávist tajemství spisovatelé thrillery pro ženy spisovatelky

Autorovy další knížky

Nancy Price
americká, 1925
1992  84%Noci s nepřítelem
1994  70%Žena noci