Hvězdy na cestě
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450952/bmid_hvezdy-na-ceste-xbZ-450952.jpg 4 776 776

Každý má svůj příběh, jen ho nikdy nevidíme celý V minulosti stárnoucího slavného herce Igora a jeho dcery, úspěšné spisovatelky Vandy, se skrývá tragédie, která navždy změnila jejich životy. Po letech odcizení se setkávají na Krétě, aby tu splnili jedno poslední přání. Podaří se jim během společných dnů ustát řadu vypjatých situací a najít k sobě ztracenou cestu? Emotivní vyprávění o vině a odpuštění vás spolu s hrdiny dovede k jasnému poselství: Každý má svůj příběh, jen ho nikdy nevidíme celý.... celý text

janinasvobo
25.04.2025 5 z 5

Hvězdy na cestě
Příběh slavného herce Igora a jeho dcery, úspěšné spisovatelky Vandy. Po letech odcizení se setkávají na Krétě, aby splnili poslední přání Igorovy matky a Vandiny babičky. Postupně se dočítáme předchozí události, kdy se střídají kapitoly ze současnosti a z minulosti. V dětství Vandy se stala tragédie, která ji poznamenala... Autorka krásně popisuje prostředí Řecka, vykreslila množství postav, které jsem si oblíbila, ale Adam manžel Vandy mezi ně opravdu nepatřil. Příběh plyne rychle, je vzrušující, napínavý i smutný, a než jsem se nadála, byl konec. Krásný román, doporučuji, dávám 5 hvězd.

Květi62
15.04.2025 5 z 5

Třetí, velmi čtivá knížka, od nedávno objevené autorky. A opět velký zážitek.
Slavného, samolibého herce Igora a jeho dcery Vandy, oblíbené spisovatelky, po mnoha letech odloučení spojí dopis. Dopis od matky /babičky/ a její poslední přání. A tak se společně ocitnou na Krétě....
Knížka psaná v přítomnosti, prokládaná vzpomínkami na minulost. A my jsme svědky tragédie, odcizení, ...a znovu hledání.
Karin psát umí, knížka měla spád, řešila několik závažných témat, také místo na Krétě nebylo vybráno náhodou. A vsuvka příběhu "Kluka" také krásně zapadla.
Doporučuji

brabofka
26.03.2025 5 z 5

Karin opět nezklamala. Sice Čarodějky měly lepší rozjezd, Hvězdy to také nakonec pustily z kopce na plno. Super odpočinek u čtení.

likaf
20.03.2025 5 z 5

První kniha od autorky. Poslouchala jsem ji jako audioknihu, kterou skvěle načetl Richard Krajčo. Příběh moc pěkný, citlivý. Myslím, že každý z čtenářů se v některé postavě najde. Doporučuji k přečtení.

ElessaRiverbow
18.03.2025 1 z 5

O autorce ani knize jsem nikdy neslyšela, takže jsem šla do čtení s nulovým očekáváním. Začátek mě vůbec nezaujal a špatně se mi to četlo. Trošku to zachraňoval fakt, že kapitoly byly krátké, takže to alespoň rychle utíkalo. Když ani po polovině příběhu mě to nechytlo, bylo mi jasné, že se to už nezlepší a dočítala jsem to spíše z povinnosti. Žádná z postav mi nebyla sympatická a jejich chování mě často hrozně vytáčelo, nejvíce jsem ale nesnášela Adama. Konec ve mně nevyvolal žádné emoce a po zaklapnutí knihy jsem si konečně oddechla, že je to za mnou. Bohužel zklamání a do dalších autorčiných knih se nepohrnu.

HH77
17.03.2025 3 z 5

I tato kniha autorky je ctiva. Avšak líbila se mi o něco min než Čarodějky a Tsunami. Začátek se mi trochu vlekl, I kdyz konec to vygradoval. A jako vždy se zde ději děsně věci, které zažívat nechcete. Těch nesympatických lidí a věcí je zde tentokráte opravdu dost, proto jen 3 hvězdičky.
Pro ty, pro nějž je tato kniha tou první od Karin, zkuste dát šanci Tsunami a Čarodějkám.

Toňula
06.03.2025 4 z 5

Nezklamala..po přečtení Tsunami jsem byla překvapena, jak dobrá autorka je Karin Babinská. Hvězdy na cestě jsou vyprávěním o vztahu otce a dcery, o důvěře, zklamání, traumatech z minulosti a naději, navíc se velká část děje odehrává na Krétě, která mi na dovolené učarovala..

katpas76
03.03.2025 5 z 5

Audiokniha
Nejdříve červená Tsunami, pak žluté Čarodějky a teď modré Hvězdy na cestě. Třetí kniha od autorky, kterou jsem si poslechla se stejnou chutí, jako dvě předešlé.
Richard Krajčo ji skvěle načetl.
Karin Krajčo ji skvěle napsala. A také zvolila název, který může mít několik významů.
Jo, perfektní kniha to byla. Další bude zelená? Nebo bílá? Už teď se na ni těším.
K poslechu mohu všechna díla duelu Krajčo / Krajčo doporučit.

Janík61
24.02.2025 4 z 5

Moje třetí kniha od autorky a opět jsem nadšená, ona to prostě umí. Určitě doporučuji.

Aiden888
04.02.2025 5 z 5

Nedá se svítit, Karin Krajčo Babinská zkrátka psát UMÍ. Moje čtvrtá kniha od této autorky a zklamaná jsem nebyla ani jednou. Z trojice knih, které se vedle sebe v knihovničce tak hezky vyjímají (Čarodějky - Tsunami - Hvězdy na cestě) je tato asi nejslabší, ale to vůbec neznamená, že by mě nebavila. Byla prostě skvělá, příjemná, přečteno jsem měla hned druhý den. Autorka má vynikající vlastnost, že dokáže mistrně popsat pocity jednotlivých hrdinů, dokážete se do nich neuvěřitelně vcítit a rychle si k nim vytvoříte nějakou vazbu, ať už pozitivní, nebo negativní. Líbí se mi konce jejích příběhů a tímto ji řadím mezi své nejoblíbenější české autory. Žádným ze zdejších negativních hodnocení se nenechte odradit, protože tahle knížka vám naservíruje sice zdánlivě obyčejný příběh několika lidí, ale podaný tak skvělým způsobem, že se neodtrhnete.

Morfyk
28.01.2025 audiokniha 4 z 5

Poslechnuta audiokniha

Je to moje první kniha od Karin K. Babinské a světe div se, kniha nebyla tak špatná a celkem mě bavila a chvílemi i rozesmutněla a také rozesmála. No teda. Ten příběh mně určitým způsobem zasáhnul. A jen napíšu, pokud jste v toxickém vztahu, okamžitě to ukončete, bude to jen a jen horší a vy budete pouze podléhat a nikdy nebude žít podle sebe.

Mé hodnocení: 70 %

HanWali
16.01.2025 4 z 5

Hezký příběh. Me se čtou všeobecně knihy od Karin lehce, dej pěkně plyne a najednou jsem u konce,ja určitě doporučuji,

Magrata15
10.01.2025 5 z 5

Poslední dobou na mě stále vyskakovala reklama na novou knihu KKB - Čarodějky. Chtěla jsem si ji půjčit v knihovně, ale byla dlouhodbě nedostupná.
Tak jsem zapátrala hlouběji v minulosti a půjčila jsem si jinou knihu. A udělala jsem dobře, je lepší začít od starších knih, zvláště, když na DK vidím, jak hodnocení knih této autorky stále roste.
A teď k samotné knize. Je to odpočinková kniha, dokázala bych si ji představit číst někde na dovolené - nejlépe na Krétě. Příběh byl zajímavý a zajímavé bylo i střídání kapitol ze současnosti a minulosti.
Za mě plný počet bodů a už mám v knihovně objednanou další knihu od KKB.

Tea98
03.01.2025 5 z 5

Z knihy jsem nadšená...báječná oddechovka. Děj se mi moc líbil, ráda si přečtu i další knihy od této autorky.

Lily101
02.12.2024 4 z 5

Kniha je prostě velmi laciná snůška všeho možného, jen aby byl příběh aspoň trochu zajímavý. Začíst jsem se začetla, ale je to na mě moc plytké. Avšak jako odreagování dobré a zase nelze mít autorce za zlé, že má lehký styl psaní, který se čte rychle, byť kniha nemá přidanou hodnotu, jež jako náročný čtenář vyhledávám.

#prvniprectenaknihavprosinci2024

petunkav
28.10.2024 4 z 5

Mám ráda takové "obyčejné" příběhy.
Zpočátku mi příběh přišel obyčejný až moc, ale postupně s vůní moře a tepla se vše neuvěřitelně zamotalo a dostalo příjemný a osvěžující náboj.
Konec lehce smutný, ale tak to prostě bývá.

Evkae36
21.10.2024 5 z 5

Mám moc ráda tyhle obyčejně neobyčejné příběhy obyčejných lidí.
Připomnělo mi to příběhy od A.Mornštajnové.

katynka78
22.08.2024 4 z 5

Už vím, že Karin Krajčo Babinská umí psát. A díky tomu ji vnímám ještě víc jako milou a opravdu vnímavou osobnost. Její Tsunami mi ukázalo, že je to ten styl, který můžu mít ráda. Proto jsem se pustila do její další knihy, která teda byla napsána dřív, ale já ji četla jako druhou. A když to tak vezmu, tak se autorka vyvíjí a to velmi dobrým směrem. Číst to tak, jak to napsala, tak jsem spokojená jako želva. Tím, že to čtu obráceně, tak tady nejsem tak nadšená, ale jsem spokojená.
Příběh z prostředí celebrit, které ale řeší stejné problémy jako my, co nejsme tak vidět, byl čtivý, zajímavý, poutavý a místy opravdu umí zasáhnout. Je tady několik šokujících momentů a v jednom jsem se "bohužel" našla, takže pocity byly velmi silné a to i ve chvíli, kdy se postava knihy nějak nebránila. A to ji nějak předurčilo k tomu, že vydržela v dospělosti určité zacházení a to bylo špatně. Naštěstí tady vidíme progres a to je důležité a nesoucí víru.
Co mi na knize ale vadí, tak jsou některé nezodpovězené otázky. Někdy můžou být, ale cítíte, že to do příběhu patří a nijak vám nevadí, že tam ty otázky vznikly. Ale tady mi to vadilo. Na konci jsem měla tolik nevyjasněných věcí, že mi to přišlo až moc. Taky mi vadilo to přebíhání z minulosti do přítomnosti, těžko se mi orientovalo.
Ale to všechno beru tak nějak jakože dobře teda no, když autorka myslí.
Celkový dojem z knihy je, že Karin je skvělá, že umí popsat vše, co je potřeba a že umí ve čtenáři vyvolat opravdu silné emoce a pocity, které si nese ještě docela dlouho po dočtení. A to je pro mne důležité, proto doporučuju jako oddechovku, ale pozor s přesahem a občasným zaražením ve smyslu wau efektu.

iveta3689
15.08.2024 4 z 5

Tato knížka pro mě byla příjemným překvapením. Moc hezky popsané prostředí, autorka si opravdu dala záležet na detailech. Příběh je napínavý, plynulý, zvraty přichází v pravou dobu. Ty smutnější části nejsou nijak rozmazávané, ale tak akorát popsané.

kaninaj
06.08.2024 5 z 5

Krásné prostředí, hezky napsané.
První dílo této autorky, které jsem přečetla a určitě ne poslední

2020  83%Hvězdy na cestě
2022  86%Tsunami