Terez.a Terez.a komentáře u knih

☰ menu

Spisovatel Spisovatel Lucie Salová

Spisovatel nabízí sympatickou a trochu ztřeštěnou hlavní hrdinku. Hana je časovaná bomba - poněkud neohrabaná, ale otevřená a upřímná osoba, kterou okouzlí Adam - titán mezi spisovateli s paparazzi v patách. Od začátku se mezi protagonisty vytvoří zvláštní pouto a navzájem se přitahují.

Při čtení jsem se smála nahlas, což se mi už dlouho nestalo. Takhle mě rozesmála snad už jen Poslední aristokratka. Jedná se o vtipné, milé, nevšední a oddechové dílo. Začátek mě tak bavil, že jsem měla problém přestat číst. Zajímalo mě, co ztřeštěného zase hrdinka vyvede a kam se posune. Postelové scény měly říz, hrdinové byli zajímavý a autorka zahrnula do děje nevšední témata ať už bipolární poruchu nebo hafefobismus. Což bylo originální a hlavně Salová popisovala realitu a nebála se trapnosti, čím se odlišuje od jiných autorů.

27.09.2023 4 z 5


Čepel tajemství Čepel tajemství Tricia Levenseller

Čepel tajemství vypráví o nadané plaché dívce milující kovářské řemeslo, která se rozhodne zabojovat a zachránit lidstvo před možnou zkázou, a tím ohrozí sebe i své blízké. Jedná se o akční fantasy s originálním námětem, ve kterém nechybí magie, souboje či touha.

Příběh toho skrývá opravdu hodně. Autorka se zabývala duševními stavy hrdinky, zapojila do děje magii, nevyhnula se náboženským fanatikům, přidala napínavé souboje, nebezpečnou dobrodružnou cestu před nepřáteli a neopomněla ani na trochu té romantiky a první přitažlivosti, která bobtná v touhu.

Dílo mě velmi mile překvapilo svojí čtivostí a hlavně alespoň pro mě jedinečností, já jsem doposud nečetla nic o kovářství a i téma duševních úzkostí a paniky bylo velmi zajímavé. I samotná magie zapojená do Čepele tajemství byla neobvyklá a konkrétně hrdince propůjčovala moc očarovat zbraně různými vzácnými schopnostmi. Oblíbila jsem si i hlavní hrdiny, měli své chyby, ale bojovali s nimi. Vyprávění mě zaujalo natolik, že mě teď vážně mrzí, že musím čekat na pokračování.

13.09.2023 4 z 5


Klan Klan Dmitrij Rus

Já jsem si tuhle sérii neskutečně oblíbila. Autor nezklamal a opět sepsal čtivé a napínavé dílo. Nutně potřebuji všechny díly v češtině, doufám, že je Fragment nakonec vydá.

16.07.2018 5 z 5


Jamaica Lane Jamaica Lane Samantha Young

Samantha Young je úžasná autorka. Jamaica Lane je další z jejích povedených knížek. Pro mě osobně zatím nejlepší. Krásný romantický příběh se sympatickými hrdiny nabitý erotikou.

04.02.2016 5 z 5


Krotitel Krotitel Camilla Läckberg

Tak to bylo skvělý. Tahle autorka teda umí psát detektivky. Moje první kniha od Cammily a hned předčila moje očekávání. A i když jsem byla přesvědčená, že vím, kdo má tu hrůzu na svědomí, tak mě autorka v závěru přesvědčila, že nemám, tak docela pravdu a vše je mnohem více zamotané.

04.02.2016 5 z 5


Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů E. Lockhart (p)

Hořko-sladký příběh vyprávějící o bohaté rodině Sinclairových. Kde nic není takové, jak se na první pohled zdá. Příběh plný přetvářky, lží, ale i lásky.
"Neměli bychom přijmout zlo, které můžeme změnit."

30.01.2016 5 z 5


Prokleté město Prokleté město Lisa McMann

Jednoduše mě to nebavilo. Ještě, že se to rychle četlo a já mohla brzy sáhnout po jiné knize.

30.01.2016 1 z 5


Projekt potomek Projekt potomek Graeme Simsion

Dona jako postavu jsem si oblíbila hned v prvním díle. Je prostě svůj, bohužel druhý díl už mě nenadchnul jako první. Je to možná tím, že jeho chování už pro mě nebylo novinkou nebo tím, že hledání jeho vyvolené bylo prostě vtipnější.

13.01.2016 3 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Pro mě nejlepší detektivka, jakou jsem zatím četla. Přelouskala jsem jí za tři dny, protože jsem nutně musela vědět, kdo je vrahem. Při čtení jsem byla vystrašená spolu s obětí.

13.01.2016 5 z 5


Moře klidu Moře klidu Katja Millay

Krásný a zároveň hrozně křehký příběh o dvou nevyrovnaných mladých lidech. Opravdu nádherná kniha, kterou můžu jen doporučit.

13.12.2015 5 z 5


Všichni jsme z toho úplně na větvi Všichni jsme z toho úplně na větvi Karen Joy Fowler

Nevím, co si o té knize mám myslet, mám z ní rozporuplné pocity. Autorčin styl byl pro mě zvláštním způsobem pozoruhodný a poutavý, to ovšem příběh chvílemi postrádal. Jelikož jsem nezkoumala obsah, byla jsem velmi překvapená, co z děje vylezlo. Přesto kdyby mě autorčin styl tak neudivil, nevím, zda bych knihu dočetla.

13.12.2015 3 z 5


Příšerné příběhy vánoční Příšerné příběhy vánoční Chris Priestley

Soubor tajemných povídek, kde vystupuje nadpřirozeno, které trestá každou špatnost. Takové příjemně mrazivé čtení do chladných zimních večerů.

13.12.2015 3 z 5


Černý led Černý led Becca Fitzpatrick

Fitzpatricková je moje oblíbená autorka a ani tentokrát mě nezklamala. Černý led nelze porovnávat se Zavrženým, tentokrát jde o něco jiného. Je to dobrodružný a zároveň mrazivý thriller.

13.12.2015 4 z 5


Pět Pět Ursula Poznanski

Zajímavé spojení detektivního vyšetřování s geocachingem mě bavilo. Zapeklitý příběh a mazaný vrah, co víc si u detektivky přát.

13.12.2015 4 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

I když je kniha určena teenagerům, tak mně se líbila. Taková romantická oddechovka s řadou vtipných chvilek Lary Jean, tedy hlavní hrdinky, která uchovává své pocity uvnitř milostných dopisů.

13.12.2015 4 z 5


Pramen moci Pramen moci Kristina Hlaváčková

Autorce se povedlo každým dílem zlepšovat děj. Z prvního dílu přímo čišelo, že jde o knihu pro děti, v posledním díle už to nebylo tak znát, možná proto se mi Pramen moci líbil ze všech dílů nejvíc.

13.12.2015 4 z 5


Sedm dopisů z Paříže Sedm dopisů z Paříže Samantha Vérant

Pozitivní obal s kolibříkem mě donutil půjčit si tuto knihu, bohužel byl z celé knihy to nejhezčí. Nepomohlo jí ani to, že je děj podle skutečné události. Celý příběh je až moc naivní a přeslazený.

13.12.2015 2 z 5


Silo Silo Hugh Howey

Kniha o podzemním společenství lidí a nepřátelské krajině okolo. Všichni jsou na sobě závislí, přesto se někteří začnou bouřit a je stále těžší udržet vše pod kontrolou. Napínavý příběh, doufám, že se brzy natočí film.

13.12.2015 4 z 5


Krásné zlo Krásné zlo Rebecca James

Nechápu, že tahle nudná kniha má tak vysoké hodnocení. Já jí dočetla s přemáháním, příběhem není o ničem.

13.12.2015 1 z 5


Prorok Prorok Amanda Stevens

Opět se mi kniha moc líbila. Autorka nezklamala. V tomto díle se toho hodně vysvětlilo a většina věcí je mi jasnější a já se moc těším na další díl ;-) Hlavně mě zajímá, jak to dopadne s Amelií a Devlinem.

28.09.2015 5 z 5