Spisovatel

Spisovatel https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521920/bmid_spisovatel-64f09d6e3c16b.jpg 4 57 34

Hana píše a překládá texty. Ve svém volnu pracuje na vlastním rukopise, protože jako každý třetí člověk na zeměkouli i ona se chce stát spisovatelkou. A jako mnoho dalších žen na světě prahne po muži snů a po všem, o co ji první manžel, hafefobik s chorobným strachem z doteků, připravil. Ovládaná a poblázněná svou vulvou narazí na svého oblíbeného spisovatele, ovládaného a poblázněného rozdrceným egem. Když požádá Hanu o zhodnocení svého nového rukopisu, na oplátku začne číst nejen její text, ale i ji samotnou. Seznámí ji se světem, v němž se pohybuje, a otevře jí dveře k jejímu snu.... celý text

Přidat komentář

gargamelka
včera 4 z 5

Pohodová knížka i když možná trošku nereálná. Maličko mi vadilo, že nikdy partnerku neoslovil zdrobnělinou

dpxcz
07.04.2024 1 z 5

Tahle kniha byla pro mě velkým zklamáním a podlehl jsem kouzlu reklamy a anotace. Dokonce i ty lehtivé pasáže jsou takové všelijaké. Možná by si autorka mohla přečíst třeba něco od nyní nejznámějšího autora české fantastiky Františka Kotlety a inspirovat se. No, a také je možné, že já nejsem správná cílovka téhle knihy.


Lucciella_L
04.02.2024

Sama za sebe můžu říct, že se mi knížka četla pěkně - jeden večer a bylo po všem. Styl psaní autorky je velice čtivý, jednoduchý. Snad se vtáhnete do děje.

Knížka mi lehounce připomínala odstíny - hlavní hrdinka byla citově vyprahlá, sexuálně nezkušená... Narazí na úspěšného a bohatého spisovatele, který ji pomůže nejen s knihou. Chvíle mi to bylo jak z červené knihovny (což není nic pro mě), ale erotické scény byly zas popsány velice detailně ;)

Jako nenáročné čtení ke kafíčku zn. Ideál! ;)

knihovna1
01.02.2024 1 z 5

Mně se kniha nelíbila. Hvězdička za obálku a snahu a práci. Dočetla jsem ji ze zvědavosti, jak to skončí. Konec děs. Spisovatel mi něčím připomínal našeho známého a plodného spisovatele Michala V. Kdo chce pohádku pro holky prošpikovanou sexem, prosím, tady je.

Verresa
27.01.2024 3 z 5

Tak jsem dočetla knihu spisovatel. Kniha se četla hezky, byla zajímavá a děj plynul, ale vadil mi styl psaní na který nejsem zvyklá a nemohla jsem se tak nějak pořádně začíst. A ten konec byl šup šup. Další knihu bych zkusila, jestli nastala změna.

Arkagas
17.01.2024 4 z 5

Erotické romány nečtu. Když mě ale Lucka oslovila s tím, jestli bych nechtěla být beta čtenářem její nové knihy, nemohla jsem to odmítnout, protože ta ženská prostě umí. Bez tváře mě dostala do kolen a tak jsem byla zvědavá, jak si poradí v českém rybníčku s tímhle žánrem. Ano, je to místy české psané porno, zároveň je to ale kniha s obrovským přesahem, už jen proto, že sem Lucka zakomponovala pocity ženy, která roky žila s mužem, jemuž vadil jakýkoliv dotek. Nebudu Vám tu nalhávat, že to není příběh jako z pohádky a místy to není dost přitažené za vlasy, ale to se od tohoto žánru přece jen očekává ne? :) Se spisovatelem jsem strávila cca týden ve formě tištěných stránek z pdf a když se mi poté dostala do rukou finální knížka s věnováním, udělalo mi to neskutečnou radost. A pokud jste fanoušky oddechovek, Spisovatele si dejte.
Moje hodnocení: 7/10

adela.hol
13.01.2024 3 z 5

Hana píše a překládá texty a ve volném čase se věnuje psaní své vlastní knihy. Po rozvodu s hafefobikem Jonatánem ji právě psaní naplňuje a unáší do světa snů. Sní ale i o muži, kterého by se po letech mohla dotknout a který by jí dopřál to, o co ji první manželství připravilo.
Na světě nejspíš neexistuje větší smolařka, než je právě Hana, ale nakonec jí ta věčná smůla přece jen přinese do života štěstí v podobě známého spisovatele Adama Ezry. Jejich zprvu profesionální vztah se rychle změní na víc než jen přátelský. Dokáží společně zvládnout nápor Adamovy slávy a také jeho duševní onemocnění?

Kniha je psaná v er formě, kapitoly jsou přiměřeně dlouhé. V příběhu se odehrává spoustu absurdních situací, které by v reálu těžko proběhly (v ČR obzvlášť), ale mě to nějakým zvláštním způsobem i tak bavilo a na pár místech jsem se i nahlas zasmála. Především díky Hanině nejlepší kamarádce Ali.

Mezi hlavními hrdiny chemie byla, ale myslím, že kdyby proběhl větší časový úsek, vyzněla by lépe. Většina děje se odehrává zhruba ve čtrnácti dnech, ve kterých Hana s Adamem stihnou úplně všechno. Kýčovitou romantiku, erotiku všeho druhu až po zápletku, kterou než jsem stihla zaznamenat, už byla vyřešená. Jak už jsem psala výše, i přes toto všechno mě kniha bavila. Ale na posledních asi třiceti stránkách se objevilo jedno drama, které mi nesedlo a závěr knihy mi zkazilo. Za mě bylo zbytečné.

Dále mě mrzelo, že nebylo více rozpracováno Adamovo duševní onemocnění. Chápu, že se jedná především o erotický román, a typických scén tu bylo požehnaně, ale když už hlavní postava trpí něčím takovým, mělo by to být více znát.
Co se mi ovšem líbilo, byly všechny spisovatelské informace o tom, jak to při psaní knihy chodí a co všechno hraje roli, než se kniha dostane ke čtenářům. Jako takový náhled to bylo rozhodně zajímavé.

monika0181
07.12.2023 3 z 5

Další česká autorka po které jsem na doporučení sáhla. Ale tentokrát mi to úplně nesedlo. Pokud pominu, že bych se obešla bez pšoukání, byť je lidské a sexu ve vlakovém záchodku, tak kniha byla čtivá, nápaditá, neotřelé spisovatelské téma. Ale nesedla mi slohově, i popis erotických scén za mě nějak pokulhával, moc jsem celkově knize nevěřila, nedokázala to na mě přenést. Každopádně, pokud bude další kniha asi zkusím přečíst, zda je tam autorsky nějaký posun.

cornetka
19.11.2023 4 z 5

Myslím, že na české poměry je to pěkný erotický román. Jen mi přišlo divné, že Hana nebyla nikdy v Praze. A pak ten konec byl na mě trochu hrr a některé situace přitažené za vlasy.

Gabusza
08.11.2023 5 z 5

Skvělý erotický román, a můj první od českého autora.
Hana je překladatelka a píše texty, seznámí se, dost vtipným způsobem :))
s Adamem, známým spisovatelem a ten ji provede svým světem a navíc ji poblázní svým sexuálním apetitem. Jelikož měla před Adamem manžela, který trpěl fobií z veškerých doteků, cítila obrovskou sexuální touhu a chyběly ji doteky.

Kniha je strašně čtivá, líbí se mi, že je z literárního prostředí, je psaná autenticky, vtipnými hláškami autorka nešetří, dost jsem se u ní s chutí i zasmála :)

To co prováděla s Adamem bylo víc než jen milování, tvrdý sex, všelijaké orální orgie , dotyky. Jejich chuť na sebe se stupňoval a postelové hrátky se odehrávaly občas na dost zvláštních místech a u některých jsem se řezala smíchy:))
A ta romantická linka na konci, ach to bylo skvělé! Za mě doporučuju romantickým i eroticky založeným lidem. Jsem spokojena :)

TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5

Lucie Salová - Spisovatel


Počet strán:283
Vydavateľstvo: @nakladatelstviepocha
Žáner: #erotika #romantika

Antonace
Hana píše a překládá texty. Ve svém volnu pracuje na
svém vlastním rukopise, protože jako každý třetí člověk na
zeměkouli i ona se chce stát spisovatelkou. A jako úpIně
každá žena na světě prahne po muži snů a po všem, o co ji
první manžel, hafefobik s chorobným strachem z doteků,
sprostě připravil. Ovládaná a poblázněná svou vulvou
narazí na svého oblíbeného spisovatele, ovládaného
a poblázněného rozdrceným egem. Když požádá Hanu
o zhodnocení svého nového rukopisu, na oplátku začne
číst nejen její text, ale i ji samotnou. Seznámí ji se světem,
v němž se pohybuje, a otevře jí dveře k jejímu snu.

-----
Výborne dielo, svet autorov, vydavateľstva, kníh ti bolo niečo úžasné , otázky , ktoré si ja sama koľkokrát kladiem boli zodpovedané :)

Ale poďme k príbehu.

Hana ako samostatna žena a zároveň totálne nemehlo vyleje kávu na muža v kaviarni ( musím povedať, že Hana bola výborná zo všetkými svojimi uletmi a v jednej scéne som priam revala smiechom)
Tým mužom je známy spisovatel , pozve ju ako "betacitatelku" aby si prečítala jeho dielo a tam už to ide a rozbieha sa a beží až to dobehne do chvíľke kde mi srdce zastavilo a nakoniec aj do zdarného konca.

Erotických scén tam bolo dosýta a musím povedať, že autorka má veľmi, veľmi bujnú fantáziu

Ďakujem za možnosť byť #betareader
Pri zrode tejto knihy a ďakujem za #spolupráce a poskytnutie #recenznivytisk @nakladatelstviepocha a samozrejme @sybila_salovaaa ďakujem za túto úžasnú knihu
#epochalnibeletrie

recenzienika657
02.11.2023 3 z 5

#spisovatel #luciesalova @nakladatelstviepocha

Knihu som dočítala už včera a aj dnes neviem, čo by som tak k nej napísala. Erotický román, ktorý ma nevtiahol až tak do deja. Myšlienka super, pretože, ak to je pravda, bavili ma odseky s vysvetleniami ako to chodí v spisovateľskom svete. Avšak ak sme nechceli byť vo fantasy, tak...
Spisovateľ ako nejaká akčná hviezda z bipolárnou poruchou, čo malo navodiť asi akčnosť celého konceptu a koniec predvítaľený.

Spisovateľ je príbeh priemerný a kto neočakáva wau efekt, ok. Neskôr mi už prekažali opakované slová, avšak pozor, čítala som recenzný výtisk a je dosť možné, že do tlače išla ešte upravená verzia.

3/5

Ďakujem za štafetu @terkin_knizny_svet

#recenzianika #knihy #knihomolka #knihomoli #tipnaknihu #tipnaknihu

Rosse
27.10.2023 4 z 5

Nebudu lhát, zpočátku jsem byla lehce skeptická a bála se, jak na mi kniha bude působit, jak se mi bude líbit a zda mi autorčin styl psaní sedne. Nicméně hned po první kapitole mě autorka ujistila, že se mohu pohodlně usadit a nechat se unášet příběhem. :-)

Jako celek hodnotím knihu čtyřmi hvězdičkami. Díky čtivému a přímému stylu psaní, které autorka má, se kniha četla téměř sama.

Za mě rozhodně Erotika s velkým E! Musím uznat, že autorka má skvělou představivost a talent na psaní vzrušujících scén, které ve čtenáři vyvolají ty správné pocity! Některé scény byly dost úsměvné, ale proč ne. :)) Fantazii se meze nekladou.

Na knize mě zamrzelo pouze několik posledních stránek. Konec se seběhl hrozně narychlo a zbytečně moc překombinovaně, že jsem se až plácala do čela. Nebudu ale spoilerovat.

Za mě tedy rozhodně velké doporučení. :))

Mon.CouCou
17.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Do rukou se mi dostal Spisovatel od Lucie Salové.

Jemný příběh na téma, který se přiznám-protože sama píšu a vím, jací magoři my autoři jsme (troška nadsázky, samozřejmě), není pro mě nejlákavější, protože já ty papírový hrdiny moc neprožívám ani ve filmech, ale to je jen můj, čistě subjektivní pocit (i Muž z Acapulca je ze známé série mnou nejméně oblíbený, a to celou francouzskou kinematografii miluju!)

Hana-začínající spisovatelka se setkává s oblíbeným autorem. Protože její libido je neuspokojeno z dob manželství s hafefobikem (škoda, že tato linka nebyla více rozvinuta-to si osobně vůbec neumím představit), Adam je přesným opakem. Šarmantní, slavný, zajištěný... Autorka nám představila zákulisí knižního světa, za což má obrovské body navíc. Ale hlavně-odlepit ty dva nešlo snad ani zlomeným... ehm tím... jak to tady na sociálních sítí uvádět?
Druhá část knihy se mi asi líbila víc, protože osud i této dvojici dal zabrat a Hanka snad i díky super kamarádce, která příběhu dodala grády, musí zvládnout. Jenže, ono nic není tak jednoduchý. Co se stane a jak všechno dopadne-to si už musíte přečíst sami...

Kdyby autorka na konci nenapsala, proč si příběh záměrně zakomponovala do Čech, asi bych byla k recenzi trošku přísnější. Přeci jen-v našich končinách je pro spisovatele sláva jen sen. Ale tak-proč nesnít :-)
Kniha se četla dobře, taková odpočinková. Možná-kdyby bylo v ICH formě, na stupnici letos přečtených knih by se mi dostal do kolonky-přečíst znovu. Takto si určitě ráda přečtu další knihy této nadějné autorky.

Dydy7
16.10.2023 5 z 5

Hana píše, prekladá texty a samozrejme, ako skoro každý človek, aj ona sa chce stať spisovateľkou, takže pracuje, aj na svojom rukopise ...

Jej manžel je Haphefóbiu - to znamená, že nemá s Hanou žiadny fyzický kontakt, má fóbiu z dotykov a tak sa ho Hana mohla dotýkať len vtedy, keď spal - čo si JA naozaj neviem predstaviť v skutočnosti!

ALE .... Spozná sa so svojím obľúbeným spisovateľom a tam, to všetko začne :-)

Na knižke ma zaujala hlavne anotácia a som veľmi rada, že ma kniha nesklamala - skôr ma milo prekvapila a pobavila, fakt som nečakala, že sa tak nasmejem ...

Nechýbalo ani veľa erotiky - teda povedala by som , že si Hana chcela vynahradiť to, že sa jej manžel nechcel (teda nemohol) dotýkať , tak si vychutnávala každý jeden dotyk...

Čo je za mňa, ďalším veľkým plusom v knihe, je pevné kamarátstvo, ktoré mala Hana s Ali - čo na srdci, to na jazyku :-D

A ten záver, bol TOP !

Ja vám všetkým KNIHU, určite odporúčam !!!

Katy_vKnihách
13.10.2023 2 z 5

Spisovatel mě zaujal, jak názvem, tak obálkou. Řekla jsem si, že by to mohl být vyvedený příběh ze spisovatelského prostředí a ještě v hlavní roli s chlapem. Bohužel po přečtení knihy jsem doslova rozladěná. Spisovatelská linka se čím dám tím víc vytrácela, až jsem měla pocit, že druhá půlka knihy už o zmíněném spisovateli není vůbec! Nemohla jsem se přenést přes to, jak se příběh vyvinul do něčeho úplně jiného. V druhé půlce se to totiž stočilo naprosto jiným směrem, než začátek knihy. A ne v pozitivním slova smyslu. Jako by se autorka snažila do jedné knihy dostat všechno, co sama nějakým způsobem prožila ve svém životě. Ale, nefunguje to a nezapadá to do sebe.
Pro mě se v téhle knize sešlo skoro všechno, co nemám v knize ráda. Strašně moc českého prostředí (což je můj osobní problém), nemocnice, děti...Chtěla jsem trochu víc nakouknout do tématu spisovatelů, byť okořeněno erotickou linkou, ale to se tady prostě nedělo. Za mě 2,5*.

GalaxyR
12.10.2023 odpad!

Asi bych se ke svému hodnocení měla trochu vyjádřit.
Rozhodně jsem čekala něco lepšího, obálka se mi líbila a úryvek z knihy, který jsem četla předtím, mě celkem i zaujal.
Samotná četba už vázla. Příběh, postavy, reálnost celého vyprávění.
Přišlo mi, jako by se autorka věrohodně snažila přiblížit čtenářům fantazii čtrnáctileté nadržené puberťačky.
Dva lidi se potkají, hned spolu spí, hned sdílejí největší touhy a strasti života, za týden spolu jedou na výlet, vyznají si lásku a za další týden spolu bydlí?
A kolik bylo tomu spisovateli, že stihl vydat přes 40 knih, mezinárodně se proslavit a ještě získat filmové adaptace? Nereálné.
Já beru, že je to kniha, a že fantazii se meze nekladou, ale je to příběh z reálné doby a světa. Nehledě na to, že ani dialogy, návaznost scén a vztahy mezi jednotlivými charaktery mnohdy nedávaly smysl.
Ta špatná recenze mě upřímně mrzí, a možná jsem příliš náročná, ale není to můj první erotický román, abych nevěděla, co očekávat a mhouřila nad vším oči.

Jita160
10.10.2023 4 z 5

,,Knihomolkám jen stále čekají na svého spisovatele"
No kde začít?
Asi tím ,že to pro mě bylo krásné, zábavné a originální čtení díky ,kterému nám paní spisovatelka přiblížila zákulisí psaní a vydávání knih.
Kdo z nás by se nechtěl potkat se svým oblíbeným spisovatelem? Haně začínající spisovatelce se to povedlo a nejen to. On okouzlil ji ,ale i ona se mu vkradla do srdce. Jejich vztah začal nečekaně ,ale rozjel se do bouřlivýho sexem nabitého vztahu. Hana prožila předchozí dysfunkční manželství s mužem ,který se bál dotyků a asi proto si užívala svého spisovatele plnými doušky. Ne vždy jde ,ale vše jak v pohádce a i ty dva potká nečekaná událost ,která jim převrátí život vzhůru nohama.
Díky hanině kamarádce Ali, která mě neskutečně bavila a dala celému příběhu tu příjemnou dávku humoru vše zvládla.
Po této knížce jsem sáhla především díky její krásné obálce A vůbec nelituji.

Malous
10.10.2023 3 z 5

Mám poměrně načteny erotické romány a ač se jedná o oddechovou literaturu, lze kromě erotiky očekávat příběh, který má hloubku, psychologii postav a jasnou hlavu a patu.

Zde skoro vše pokulhávalo - děj, zápletka, vztahy, romantika, erotika, postavy...

Pokud budete přistupovat ke knize jako k něčemu nad čím není vhodné hlouběji uvažovat, a co zároveň je nutno v určitých momentech brát s velkou rezervou, budete mít o zábavu postaráno.

Pokud máte rádi Padesát odstínu šedi, směle do Spisovatele. Kdo „šedivku/odstíny“ bytostně nenávidíte, kupte si radši něco jiného.

2,5*/5*

Ven_D
09.10.2023 4 z 5

Erotická kráska od nakladatelství Epocha s obálkou, která do světa nekřičí, že půjde o lacinou romanci. Anotace je příjemná, přesto nijak originální. Co tedy od české autorky čekat? Bombu či kardinální průšvih?

Po dočtení se ve mně perou dvě části. Jedna si čtení užila na maximální možnou míru a ta druhá chce vrtat, protože pár nedokonalostí by se našlo. Pojďme si ale říct, že obě hlavní postavy jsou poněkud excentrické, takže ač osobně vnímám některé jejich kroky jako uspěchané, ukvapené, zbrklé a nelogické, ke zvoleným charakterům v podstatě sedí.

Erotika je úžasná vážně a bez přehánění. Je vášnivá, do jisté míry i celkem originální a především vkusně pojatá. Nejde o žádný přehnaný kýč, což vítám s radostí. A rovněž je vychytaná rozumná míra. Spisovatel je v podstatě erotická romance, která se nijak nepřetvařuje, nicméně obsahuje pár velmi zajímavých prvků... kompletní znění recenze najdete na webu Knižní díra!

Štítky knihy

sex romantika vztahy

Autorovy další knížky

2021  75%Bez tváře
2023  73%Spisovatel

Kniha Spisovatel je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce72x
Chystám se číst41x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x