Krásné zlo

Krásné zlo https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42503/bmid_krasne-zlo-Nmz-42503.jpg 4 313 77

Katherine je sedmnáct let, chodí na střední školu v Sydney a usilovně se snaží nevyčnívat. Nikoho nesmí ani napadnout, že si kdysi říkala Katie, měla spousty kamarádek, skvělého kluka a mladší sestru Rachel, nadanou klavíristku. Jenže ta je mrtvá – znásilnili ji a zavraždili. Katherine se zdá, že zapomenout na tuhle noční můru se jí snad nikdy nepodaří. Jenže pak se objeví Alice – krásná, bohatá, sebevědomá, sršící životem. A Katherine si vybere za kamarádku. Půjčují si šaty, svěřují nejtajnější myšlenky, stanou se nerozlučnými. Dokud se pod slupkou báječné přítelkyně nezačne objevovat jiná Alice, zlá, krutá a nevypočitatelná. Za jejím zájmem o Katherine je něco víc, a souvisí to se zavražděnou Rachel. Některá přátelství mohou být smrtelná…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Beautiful Malice , 2010


více info...

Přidat komentář

Ennie
08.02.2024 3 z 5

Knížka se četla sama, děj ubíhal...ale bylo to vážně jednoduché, žádný thriller, jen psycho postava. Ani žádný nečekaný zvrat. Námět dobrý, jen by to chtělo více propracovat. Za mě 3,5 hvězdičky. Na odpočinkové večery dobré, jako doplněk ke skutečnému psychologickému thrilleru .

E.T.007
19.12.2023 5 z 5

Čítalo sa to takpovediac samo, autorka sa drží hlavnej dejovej línie, takže dej plynie rýchlo. Zápletka je zaujímavá a postava Alice... uf, bola to hrozná potvora. Ja by som sa ju z toho mora nepokúšala zachrániť. Ani by mi to nenapadlo. Asi by som pokojne šla domov a nech si tá mrcha skape - nič iné si za tú bezohľadnosť a krutosť ani nezaslúžila.


čef
16.08.2022 4 z 5

Promyšleně vystavěný román s několika časovými obdobími a tajemstvím, které je odhaleno až nakonec. Psáno samozřejmě hlavně pro ženy, takže se zde objevují podrobné popisy událostí a psychologického pitvání, které však příliš nemusím. Také lásky, výčitek a zrady je zde dostatek, takže se cílová skupina má na co těšit.

maryska09
17.09.2020 3 z 5

Napínavé, ale rozvláčné a průhledné. Neurazí, nenadchne.

MojeMonca
03.11.2019 2 z 5

Napínavé

Monni
27.08.2019 3 z 5

Já teda musím říct, že sem měla obrovskou chuť hlavní hrdinku totálně vypleskat. Absolutně jsem ji nechápala. To byla vážně tak hloupá?
Popravdě ani nevím jak mám knihu hodnotit, až na tu hlavní hrdinku nebyla kniha zase až tak špatná. Nápad si myslím celkem dobrý, ale prostě nevím no. Nakonec budu hodná a nechám 3*

kercah
19.06.2019 3 z 5

Kniha se nečetla špatně i přes autorčiny skoky v čase, které v půlce knihy končí... Jde z toho cítit lehký amaterismus, ale se slibnou budoucností :). Za mě neurazilo, ale ani nenadchlo.

janadibelkova
13.06.2019 odpad!

Asi se mi nechce ani komentovat, co jsem právě dočetla. Jazyk, kterým je kniha psaná je divný, jednoduchý, nečtivý...hlavní záporačka Alice se hodně nepovedla a k ostatnímu se vyjadřovat nebudu, k ději o ničem bych se vůbec nevracela. Sáhněte po jiné knize, mrzet vás to nebude.

Nikkaa
11.09.2018 3 z 5

Spokojenost,Alice mrcha a zvrácená psychicky narušena...Katie moc milá holka co si vytrpěla svoje a pak ji čekalo štěstí v neštěstí...dopadlo to vše dobře

dom.ini
08.10.2017 4 z 5

Kniha byla dost jiná než jsem čekala. Očekávala jsem napínavý thriller, ale dostala jsem spíše psychologický dívčí román s trochou napětí. Knížka rozhodně nebyla špatná, dobře se četla, hlavní hrdinka mi byla sympatická a držela jsem ji palce, ať se nakonec dobere trochy štěstí. Proto jsem dočtení knihy taky trochu oddalovala, protože jsem tušila špatný konec. Přečtení rozhodně nelituji, ale doporučila bych ji spíše mladším čtenářům.

devildeny
06.09.2017 5 z 5

Velmi silný příběh, sice trochu morbidní, ale zároveň i poučný. Děj se odehrává ve třech časových liniích a když jsem se v tom zorientovala, chtěla jsem mít vždy kapitolu rychle za sebou, abych věděla co se stalo před a potom. Potkat člověka typu Alice by byla noční můra asi pro každého. Děj dokáže čtenáře rychle vtáhnout, takže pozor, abyste se odtrhli.

PetraBery
08.08.2017 4 z 5

Čtivá kniha o nejen tajemství, které si Katie/Kathrine nese v sobě. Příběh se mi četl dobře, různé časové linky mi nevadily. Jen toho na jednu mladou holku bylo naloženo až dost... Ale za přečtení dle mého stála.

skubby
11.07.2017 4 z 5

Moc pěkná a čtivá

Veronika33
22.06.2017 5 z 5

Kniha ma bavila, odporúčam prečítať keď si chcete oddýchnuť pri knihe s nenáročným dejom a nádychom napätia. Príbeh je predvídateľný, ale občas mám chuť aj na menej náročné čítanie, ktoré pobaví.Veľmi rýchlo sa to číta, príjemné spracovanie.

DK197
22.03.2017 4 z 5

Oddechovka s tragickou zápletkou. S tajemstvím. Trochu mi to připomnělo Nevinné šílenství... Jen tohle bylo zdařilejší a čtivější. Navíc se mi líbil nápad tří do sebe zapadajících časových linií. Já jsem spokojená.

Jen kdyby té e-knize nebylo tolik překlepů a gramatických chyb... Všiml jsi toho ještě někdo, nebo jsem měla štěstí na vadný kus?!

zeja
23.01.2017 5 z 5

Knížku určitě doporučuji, skvěle se četla, ale místy mě z ní mrazilo. :-)

Nikolka001
18.10.2016 4 z 5

Velmi překvapivé rozuzlení. Charakterově zajímavé postavy. Jsem velmi překvapena.

RiverSong
31.08.2016 5 z 5

Knihu jsem si původně koupila jen tak, že jsem neměla moc co číst a tahle mě docela zaujala. Absolutně jsem nečekala, že mě příběh takovým způsobem unese. Přečetla jsem ji jedním dechem. Příběh působil dokonale reálně, bez přikrášlení, a přitom byl neuvěřitelně čtivý a strhující. Těším se na další díla této autorky. Vážně dobré čtení

Zlodějka knih
29.08.2016 5 z 5

Krásné zlo - jak dokonalý název pro tento příběh...uniknout minulosti není snadné v podstatě je to nemožné, člověk se s ní musí usmířit aby mohl udělat jisté kroky dál, ale někdy je ta minulost tak zdrcující, že jenom pomyšlení na to, co bylo je horší než noční můra...Katherine mě jako postava zvláštním způsobem zaujala a Alice se mi nevím ani proč nepozdávala už od začátku, ale přesto jsem si řekla, že jí dám šanci - ne.e nadarmo se říká, že máte věřit svým instiktům a pocitům :) Celková zápletka a rozmotání příběhu mě nutil číst dál a dál a zjistit, jak se to všechno stalo, kdo za to vlastně mohl, co se dalo změnit a co nedalo a hlavně, co Katie čeká, když se vydá špatnou cestou z které už není návratu a pokud neotevře oči pořádně dokořán může jí to stát víc než jen špatné vzpomínky...

warca
29.08.2016 5 z 5

Nejdřív se mi zalíbila obálka a pak mě tento tajuplný a čtivý příběh zcela pohltil. Z Alice mi místy naskakovala husí kůže. Kniha byla vážně moc dojemná a opravdu podařená.

Štítky knihy

přátelství vina

Autorovy další knížky

Rebecca James
australská, 1970
2014  81%Cena nevinnosti
2010  78%Krásné zlo

Kniha Krásné zlo je v

Právě čtených2x
Přečtených457x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených31x
Knihotéce247x
Chystám se číst148x
Chci si koupit19x
dalších seznamech1x