teer.h teer.h komentáře u knih

☰ menu

Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Sarah J. Maas pro mě je a bude jednou z nejlepších spisovatelek fantasy příběhů. Říkáte si, že když máte přečtené její dvě předchozí série, tak Vás nemůže už něčím překvapit a nemůže ty knihy ani překonat. Ano, přesně tohle ona dokáže. Dokáže napsat dokonalý a propracovaný příběh, který Vás doslova posadí na prdel. Po celou dobu čtení, budete součástí příběhu a v hlavě se vám bude odehrávat příběh, jako byste tam sami byli. Nebudete kvůli tomu moci usnout, protože budete stále přemýšlet nad tím, co se děje a co se bude dít.
Tohle byl další famózní příběh, který mě opravdu dostal a neměla jsem na konci příběhu slov. Jediné na co jsem se zněla bylo “panebože, to není možný!”.
Takže podtrženo sečteno… další famózní fantasy příběh, který Vás naprosto dostane. Budete brečet, budete se smát, budete naštvaní, budete mít husinu po celém těle, ale hlavně se zamilujete.

Pokud milujete náročnější a propracované fantasy knihy a od autorky jste ještě nic nečetli, tak už to koukejte napravit!

MILUJU!

A velké díky patří Humbook ta poskytnutí knihy v rámci spolupráce. ️

29.10.2022 5 z 5


Poslední song Poslední song Nicole Böhm

Jelikož jsem milovník romantických příběhů, zejména od německých autorek, tak bylo jasné, že tahle kniha nebude chybět v mé knihovně.
Tohle byl opět fantastický příběh, který čtenáře absolutně pohltí a nebude chtít knihu odložit.
Příběh se odehrává v New Yorku, kde je hlavním tématem hudební prostředí. Kniha odkrývá všechny stránky toho, co obnáší být slavný, ale i to, jak těžké je dosáhnout úspěchu. Autorce se skvěle povedlo popsat právě ty stinné, ale i krásné stránky toho být a chtít být úspěšný. Spousta lidí si totiž myslí, že být slavný je výhra a není to nic těžkého, nicméně už nevidí ten bulvár, nátlak a neustálou dřinu si vše udržet.

Pojďme ale k romantické lince. U romantických příběhů je důležité, aby byla uvěřitelná a Nicole Böhm se to naprosto skvěle povedlo! Ta chemie mezi Riley a Julianem byla hmatatelná a krásná, že jsem se zamilovala taky!

Takže pokud milujete romantické YA příběhy, které v poslední době vyšly, tak touto určitě nešlápnete vedle. Z příběhu Vám půjde mráz po zádech, ukápne Vám slza a hlavní hrdiny a to prostředí si zamilujete.️ A já se těším na další díl!

Za knihu mockrát děkuji @humbook protože tohle byl skvělý příběh a já jsem nadšená, že jsem si ho mohla přečíst v rámci #spoluprace #humbookblogeri :)

12.09.2022 5 z 5


Kluk napravo Kluk napravo Kate Stewart

Tahle kniha mě velmi překvapila. Dostala jsem mnohem více, než jsem očekávala. Na příběhu mě moc bavilo, jak je všechno "reálné". Ty vztahy, láska apod. :) Rozhodně stojí za přečtení. Milá oddechová kniha na pohodový víkend :)

21.03.2022 4 z 5


Hejno havranů Hejno havranů Kate Stewart

Do této knihy jsem se naprosto zamilovala. Skvělý a čtivý příběh, který jsem nemohla odložit. Už teď je pro mě mučení čekat na další díl!

21.03.2022 5 z 5


Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Skvělý a čtivý YA příběh s docela originálním světem, ve kterém byla i moc hezká romantická linka. A ta obálka, ach.
Troufám si říct, že tohle nebylo nijak náročné čtení. Kniha mi doslova utíkala pod rukama. Zprvu jsem se trochu lekla její tloušťky, nicméně nestačila jsem se divit, jak rychle jsem knihu přečetla.:)
Škoda jen, že tento příběh je standalone. Já bych si dala alespoň trilogii. :)

21.03.2022 4 z 5


Vojvoda z Montgomery Vojvoda z Montgomery Evie Dunmore

Pokud jste milovníci Bridgertonových, či Kronik prachu, tak touto knihou určitě nešlápnete vedle! Kniha je čtivá od samého začátku a je myslím i jasné, jak se bude vyvíjet. Hlavní hrdiny jsem si naprosto zamilovala a klidně bych zvládla, kdyby se jejich vztah vyvíjel ve dvou knihách a autorka tak dala i více prostoru Sufražetkám. Celé to prostředí a téma jsem si užívala, takže se určitě moc těším na další příběh!

21.03.2022 5 z 5


Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

Pokud milujete lehce hororovou fantasy knihu plnou intrik, hádanek, ale i romantickou linkou, tak tohle je přímo pro Vás! Za mě je tohle jednoznačně nejlepší kniha tohoto roku a já už se teď nemohu dočkat pokračování! Kerri opět nezklamala.

21.03.2022 5 z 5


Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Tuhle knihu jsem si přečetla díky humbooku a jsem za to moc ráda! Já jsem po ní už chvilku pokukovala a psala si ji do diáře.

Kniha mě velmi zaujala svou anotací, ale také i obálkou. Příběhu rozhodně nechybí čtivost a příběh utíká doslova pod rukama. S každou kapitolou jsem byla víc a víc zvědavá, co se bude dít. Musím vyzdvihnout, že autorka má skvělý psaní. Nebylo vůbec těžké představit si svět, který vytvořila! A tomu všemu dopomohla ještě skvělá mapa, která je na začátku knihy.
Troufám si říct, že příběh je silný a častokrát jsem nad nim přemýšlela.
A i když jsem některé zápletky čekala, tak ta poslední mě naprosto šokovala!

Takže pokud pokukujete po této novince, tak já Vám ji mohu jen a jen doporučit.:)

27.01.2022


Rudá galerie Rudá galerie Tiffany Reisz

Co dodat... všichni mě děsili a já jim nevěřila. Co to sakra bylo?! :D Nebít štafety, ve které jsem knihu četla, tak ji asi nikdy nedočtu. Tohle byl asi největší bizár, co jsem kdy v životě četla. Vždyť to nemělo ani pořádní příběh. Autorce se musí nechat, že to bylo opravdu čtivé a za to dávám body. Ale jinak...Akorát teda nechápu, kde bere tu fantazii. :D Každopádně můžu říct, že jsem se v životě nepobavila, jako u této knihy :D.

30.12.2021 1 z 5


Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

Jako velkému fandovy Kruťase nemohla tahle kniha chybět v mé knihovně. Ilustrace v knize jsou naprosto nádherné a teď mě trochu mrzí, že nebyly i v klasických knihách. Pokud jste tedy fanoušky Krutého prince, tak tahle kniha určitě nesmí chybět ve Vaší knihovně :)

30.12.2021 4 z 5


Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Tohle byl další krásný příběh od Mony Kaštan, který jsem si velmi užila. I když série Znovu je jednoznačně lepší, tak tohle nemůžu rozhodně hodnotit jinak než kladně.
V tomto příběhu se ocitáme v prostředí střední školy a spousty bohatých lidí. Bavilo mě, že tam byly pohledy obou hlavních hrdinů. A i když tam byly momenty, kdy bych hlavním hrdinům dala pár facek, tak se mi příběh líbil :)

30.12.2021 4 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Tuhle knihu jsem četla po shlédnutí filmu, který se mi moc líbil. Na začátek musím říct, že kniha byla velmi čtivá a příběh mi ubíhal. Nicméně jsem od knihy očekávala mnohem více. Lara mi lezla krkem... její přemýšlení a dětinské chování mě zaráželo a neustále jsem protáčela oči. Vadila mi i její sestra, takovou bych opravdu nechtěla, abych byla upřímná.
Ač nerada, tak musím přiznat, že film je o dost lepší než kniha.

30.12.2021 3 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Tahle sbírka povídek o Caleaně byla naprosto skvělá. Dozvídáme se více o tom co dělala před tím, než ji Dorian dovezl z Endovieru.
Jsem moc ráda, že jsem si knihu přečetla až po Říši bouří, protože to dokonale pasuje k sobě. Většina lidí to doporučuje naopak, ale já jsem opačného názoru. :)
Jediné co bych knize vytkla bylo to, že mi tam chyběl právě příběh z Endovieru, škoda :) to mě opravdu zajímalo.

30.12.2021 5 z 5


Laskavý jed Laskavý jed Natalie Mae

Tahle knížka se mi dostala do rukou v podobě recenzního výtisku na humbookfestu ve VIP tašce a já děkuji za skvělý vyber knížky.

Tahle kniha mě neskutečně bavila! Naprosto mi sedla. Příběh jsme hltala od začátku téměř do konce. Na knize se mi líbí, že hned od začátku je akce a není tam zbytečný “seznamovací” úvod, který téměř všichni stejně skoro cely zapomeneme, jelikož nás to na začátku moc nezajímá, či nebaví.

Velice se mi líbil svět, ve kterém se příběh odehrává. Naprosto jsem si ho oblíbila. Kniha má celkem známé a často používané téma v YA knihách, ale mě to nevadilo. To jak to podala autorka bylo velmi příjemné, i když některé věci se mi nelíbily.

V knize máme opět lidi, co mají magii a ty, co ji nemají. Ovšem ne všichni jsou na tom s magií stejně a tak se ještě dělí na ty lepší a ty horší.

No nicméně i když byl příběh předvídatelný, tak mě se to líbilo a užila jsem si ho! Jsem zvědavá na další díl:)

14.11.2021 5 z 5


Nejtemnější část lesa Nejtemnější část lesa Holly Black

Tímto příběhem mi autorka opět potvrdila to, že miluji svět víl a celé ty pověry a ochrany proti nim. I když v tomto příběhu to tolik nebylo, jako v Kruťasovi.

Příběh byl velice čtivý a utíkal pod rukama. Autorce se musí nechat, že příběhy píše skvělým a “jednoduchým” stylem a není potřeba na něčím dlouho dumat.

Hlavní postava Hazel mi vcelku sedla, byla nebojácná a cílevědomá. Akorát z té žvejky se mi udělalo špatně (kdo četl, tak ví). Celou dobu jsem se těšila na probuzení rohatého prince a když k tomu konečně došlo, tak jsme si ho za mě skoro vůbec neužili. Já ho chtěla v příběhu více! I Jacka bych tam snesla více, i té romantické linky. Ale nemůžu chtít všechno .

Příběh jsem si užila, ale čekala jsem od něj trochu více.

14.11.2021 4 z 5


Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Po této knize jsem už pokukovala dlouho, jelikož jsem na ni viděla spoustu krásných recenzí. Téhle knize skoro vůbec nic nechybělo. Dostala jsem mnohem víc, než jsem čekala. Nechybí drama, sexuální napětí, romantická linka, ale i super zápletka.

Přiznám se, že by mi od začátku “to hlavní” bylo jasné, nicméně to nemění můj pohled na knihu. Měli jste mě vidět, když vše bylo “prozrazeno” a já volala na celý barák:
”já to věděla!” Ba naopak, absolutně mi to nevadilo, uzila jsem si svoji radost, že mi to bylo jasné a věděla jsem to.

Hlavní hrdinka Poppy se mi líbila. Nebyla to žádná klasická ufňukaná naivka, ale dívka, která se ničeho nebojí a jde si za svým. Nutno zmínit i její skvělý smysl pro humor. I když vy jste v napětí a čekáte co bude, její sarkasmus Vás stejně rozesměje.

Hawke…ano, máme tady další můj knižní crush. Panebože, ten je ale dokonalej! Naprosto skvělý hlavní hrdina, který mě bavil tím, že co na srdci, to na jazyku. Jeho narážky jsem si dost užívala.

Celý svět, ve kterém se kniha odehrává se mi líbil. No dobře, slovo Panna už mi lezlo dost krkem

Kniha je skvěle a čtivě napsaná a já ji hltala od první stránky, až do konce. Už teď bych potřebovala akutně další díl, na který si budu muset bohužel počkat.

Pokud ještě váháte, zda si knihu pořídit, ode mě máte jednoznačně ano ano ano!

“Polovina jejího obličeje je mistrovským dílem, ta druhá polovina je noční můra.”
“Obě poloviny tvoří kásný celek.”️

14.11.2021 5 z 5


Zachraň se Zachraň se Mona Kasten

Navrátit se zpátky, bylo krásné. Nevím proč, ale první díl jsem si celkem dobře pamatovala a neměla jsem pak problém se v druhem dílu orientovat (většinou spoustu věcí zapomenu a musím si to připomenout ). Kniha je opět velice čtivě napsaná a já hltala každou stránku knihy.

Nicméně jako minus pro mě byly kapitoly z pohledu Lýdie, i když ty bych ještě zvládla, ale kapitoly o Ember mě absolutně nezajímaly. Dle mého názoru tam neměly co dělat. Já chtěla příběh Ruby a Jamese. I když si myslím, že autorka možná trochu “připravuje půdu” pro knihy právě o těchto dvou hrdinkách, tak si to mohla nechat na nové knihy.

Začátek příběhu je vcelku podrobně popsaný o tom, jak se oba trápí a čteme téměř den po dni, jak se mají. No a pak za mě přijde hrozný spád a skoky o mnoho dní. Do toho Lýdie a Ember, místo kterých mohlo byt více Jamese a Ruby.

No ale abych nebyla jen negativní! Já si to užila, o tom žádná. Moc se mi líbil “nový James” a Ruby. Libilo se mi, jak se vyvíjel jejich vztah. Já prostřední Maxton Hall mám ráda a oblíbila jsem si ho, i když je tam spousta arogantů.

A ten konec? Já si celou dobu říkala, co asi přijde, ale tohle jsem nečekala. Zase překvapení! Ale, čekala jsem možná něco víc Potřebuji další díl!

Jo a ještě bych zapomněla! Fakt to bylo zase samé maminka a tatínek? Opravdu by mluvil kluk, který nemá rád svého otce jako o tatínkovi? O slově cool ani nemluvím, z toho mi vstávaly vlasy na hlavě.

14.11.2021 4 z 5


Vládci popela Vládci popela Scott Reintgen

Na tuto knihu jsem se chystala už velmi dlouho a konečně jsem si na ni našla čas. Viděla jsem tu spoustu super recenzí a někde i přirovnání k Hunger games, což je moje oblíbená série, a tak jsem knihu musela přečíst.

Popravdě ani nevím, jak pořádně hodnotit. Asi jsem od ní měla velká očekávání. Tato kniha mě lehce zklamala. Nápad je to skvělý, ale jsou tam velká ale. Jako skvělý nápad beru, že tam máme příběh z pohledů tří různých lidí, kteří mají různé cíle. Nicméně, za mě to absolutně nebylo dotažené. Přeskakovalo se z jednoho k druhému a nemělo to pořádný příběh. Já si ani jednoho z nich neoblíbila. Měla jsem pocit, že o nich nic moc nevím. Ani jsem moc nechápala celou pointu dostihu.

Vyprávění z pohledu Pippi (pobavilo mě Pipina) mi absolutně nesedlo… no kecala bych. V posledních stránkách už jsem si zvykla. Imelda mi taktéž k srdci nepřirostla a Adrian už vůbec ne.

Celkový námět knihy je skvělý, leč za mě nedotažený a velmi průměrný. Za mě to HG nemá téměř nic společného.

Btw. ten konec? Já Vám nevím

14.11.2021 3 z 5


Někdo nový Někdo nový Laura Kneidl

Laura nám opět dokázala, jak skvělá autorka romantiky je. Knihu Neopouštěj mě jsem zařadila mezi nejlepší knihy, které jsem letos přečetla a už jsem ji doporučila spoustu kamarádkám. :)

Ale tahle kniha byla také jedna velká jízda! Máme tady knihu skoro o 500 stránkách, ale přečtete ji jako by měla 200 stránek. Mně to ubíhalo pod rukama, ani nevím jak. Ten příběh jsem si zamilovala.

V knize je rozebíráno spoustu témat dnešní doby, nicméně na mě jich bylo trošku moc a stačilo by mi třeba jen jedno.

Lauře se musí nechat, že knihu napsala tak dokonale, že já osobně jsem do poslední chvíle nevěděla, jak skončí ta “hlavní zápletka”. Ty naše teorie ve skupině byly fantastické.

Hlavní hrdinka Mikey mi dávala občas zabrat. Za mě byla až moc vlezlá a kdyby na mě takhle někdo naléhal, tak bych mu také nic neřekla. Nicméně to za mě byla i velká bojovnice a na to, že vyrůstala v tom, že na co si ukáže, to má… tak měla neuvěřitelně dobré srdce a pro rodinu by se obětovala. A ten její sarkasmus? Nejlepší.

Juliana jsem si zamilovala asi hned od začátku. Jeho tajemství chcete rozluštit od samého počátku a neustále hádáme, co vězí za jeho jizvami.

Já to proste nečekala! Jsem z toho rozhozená a zároveň nadšená. Tenhle příběh si opět získal mé srdce a já jsem ráda, že jsem si tuhle knihu přečetla.:)

14.11.2021 5 z 5


Truly Truly Ava Reed (p)

Do knihy jsem se zamilovala už jen díky její krásné obálce a příběh mě také nezklamal! Od knihy jsem dostala téměř vše, co jsem od ní čekala. Hlavní hrdinku jsem si zamilovala a to samé i Cooper... další můj knižní crush :D
Bylo to poprvé, co jsem si v knize zamilovala vedlejší příběh a potřebovala knihu o nich :)

05.10.2021 5 z 5