Poslední song

Poslední song https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497753/bmid_posledni-song-A0Q-497753.png 4 241 74

Poslední... série

1. díl >

On už slávu získal, ona po ní touží. Obstojí jejich láska v záři reflektorů? Riley má sen – stát na prknech slavné Broadwaye. Navzdory tvrdé dřině a obcházení konkurzů ale pracuje jen jako servírka v bistru prestižní hudební školy. Tam se seznámí s Julianem, známou rockovou hvězdou. Ačkoliv se Riley chce soustředit jen na kariéru a Julian se zapřisáhl, že se už nezaplete s holkou, která chce být slavná, láska k hudbě je svede dohromady. Jakmile se však o jejich vztahu dozví média, začnou se objevovat první trhliny…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

One Last Song , 2020


více info...

Přidat komentář

Carol1122
23.02.2024 4 z 5

Milá contemporary oddechovka s romantickou linkou krásnou obálkou a vlastně celkově super příběhem z muzikantského prostředí :) Tak nějak tuším, že možná podle toho vznikne film :D

Pája699
20.02.2024 5 z 5

(SPOILER) V první řade musím vypíchnout úžasnou obálku, která se mi strašně líbí a učarovala mě :-)

Příběh Riely a Juliana z prostřední NY byl též skvělý a četl se vlastně sám. Oba dva, pro mě byli neskutečné osobnosti. Sláva a úspěch je nezkazila a to je co říct. Naopak, mi přijde, že jim dala sílu jít dál a nevzdávat se! Za mě prostě pecka, miluju příběhy z tohoto prostřední.

Bývalá přítelkyně Juliana šla za slávou přes mrtvoly.....ta se nebála vážně ničeho.....i takto to bohužel v tomto světě chodí....pro mě ale dost smutný a v celém příběhu mě dost štvala :-D

Ráda bych si přečetla příběh kamaráda Ethana, ale čeká nás příběh Gillian......též se moc těším. Věřím, že to bude stát za to .-)


Hanathor
14.02.2024 4 z 5

Bezva oddechovka,dobře čtivá. Akorát mi přišlo, že některé formulace autorka často opakovala.

BellaBernasconi
23.12.2023 4 z 5

Musela jsem se nutit do čtení celou dobu až na poslední den, kdy jsem přečetla 100 stránek za pár hodin (čtu průměrně 30 stránek/hod.) a šla spát v půl třetí v noci

adela2230
18.12.2023 4 z 5

Zajímavá kniha s romantickým příběhem. Příběh je poměrně realistický alespoň na místo, kde se odehrává a protíná se zde skutečný život. Ale trvalo mi, než jsem se pořádně začetla, proto o hvězdičku méně.

pogmanka
29.11.2023 5 z 5

Moc pěkný romantický příběh. Líbilo se mi prostředí, ve kterém se odehrávala. Úplně jsem si uměla představit, že tam jsem. Oba hrdiny jsem si zamilovala, byli mi sympatičtí a držela jsem jim palce. Určitě si jednou přečtu od autorky další díla, pokud bude mít.

Butterfly340
20.11.2023 4 z 5

Fajn romantická oddechovka, která neurazí, ale ani nenadchne.

Začátek se mi velmi líbil, kniha mě pohltila už na prvních stránkách. Hlavní postavy v podobě Riley a Juliana zažívají bláznivé ráno, v jehož důsledku se seznamují. Tahle část měla tempo a párkrát jsem se u ní i zasmála.
Následuje část s Akademií, která na mě působila tak nějak comfy a přestože se to odehrávalo v létě, tak se mi hodila k současnému počasí xd
Bohužel od poloviny knihy všechny tyhle moje pozitivní pocity vzaly zpátečku spolu s tím, jak autorka ubrala na tempu vyprávění. Najednou se z toho stává obyčejná průměrná romance, která se točí ve smyčce...

Nechápejte mě zle, kniha rozhodně není špatná. Jen díky první polovině z ní má člověk wow pocity, které ale rázem vyprchají a přichází vystřízlivění. Není to prostě taková pecka, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Přesto má kniha několik významných kladů. Tím prvním jsou postavy, které sice občas zaškobrtnou, ale jinak si udržují vysoké morální kvality. To se jen tak nevidí.
Tím dalším je překlad. Cením překladatelku za to, že se nesnažila mermomocí mít vše v češtině, ale texty písní zůstaly v originále. Taky v samotném příběhu najdeme anglická slůvka. Takové ty notoricky známé výrazy, které překládat prostě nepotřebují. Kniha díky tomuhle působí autenticky.

V komentářích níže jsem se dočetla, že příští rok by mělo vyjít pokračování. Tahle informace mě vpravdě potěšila, protože jsem zvědavá, jaký osud autorka připravila dalším postavám.

Ála1968
30.10.2023 5 z 5

Prostě nádhera.Miluji příběhy z muzikantského prostředí.A tenhle se vážně povedl.Doufám, že další díly budou o zbytku členů kapely a taky o Alli.

luzajickova
25.09.2023 5 z 5

No tak, z této autorky jsem naprosto odvařená. Nádherný a velice zajímavý příběh. Nenašla jsem snad žádnou chybičku, a pokud ano, tak to byly jen maličkosti. Autorka to udělala dost originálně, protože všechny skladby, co v knize zazněly, nejsou převzaté od známých kapel, ale jsou přímo vymyšlené a napsané speciálně pro příběh. Na konci jsou ukázané kresby talentů, co písně složili a napsali, na Spotify si můžete hudbu poslechnout. No, jsem prostě nadšená.

Julian, to byl takové zlatíčko, že si hned získal mé srdce. Zaujal mě ihned, a to, že jsem na něj ani jednou nenadávala, jsou plusové body. To samé Riley, sem si velice oblíbila. Byla tam mezi nimi obrovská chemie a jiskření, bylo to tak, že sem to i já pocítila, a to sem jen četla.

Těším se na autorky další díla, moc se mi líbí její styl psaní, sedl mi ihned, a hltala jsem každý doušek příběhu. Nemohla jsem přestat, jak moc mě to dostalo. Koukala sem, že je to série, a jako pokračování bude příběh o Gillian a další kniha o Ally, kamarádce Riley, která tam moc nebyla, ale byla oporou pro Riley, jak jen mohla. To samé Riley pro Ally. Sem zvědavá, jak se bude vyvíjet příběh o Ethanovi a jedné dívce, která se již objevila v tomto příběhu. Ne, nebudu nic prozrazovat, jistě je na co se těšit.

Tak mi to nedalo a nakonec sem napsala do nakladatelství. Tam mi potvrdili, že další díl této série se chystá na příští rok. Bude to díl o Gillian ale na mužskou postavu se nechte překvapit, tu prozrazovat nebudu.

lucisa.n
31.08.2023 4 z 5

Riley má jeden velký sen - stát na hudebních prknech, co znamenají svět. V New Yorku tak neustále obchází jeden konkurz za druhým. Většinou ale bez většího úspěchu. Úplnou náhodou se ale nakonec dostane do útrob hudební akademie a získává brigádu ve školním bistru. Je tak přímo uvnitř dění, avšak stále v postranní. Za pultem bistra se setkává s žáky, lektory, ale také slavnými osobnosti. Jednou z nich je i Julian, známá rocková hvězda. A ač to Riley přijde neuvěřitelné, přeskočí oboustranná jiskra.

Od knihy jsem měla dvě očekávání - že si u ní odpočinu a to druhé, trochu na vážkách, jak asi u mě obstojí další příběh ze showbusinessu. Ty totiž u mě většinou nebodují. Tady to ale bylo jinak. Kapitoly se střídají z pohledů obou hlavních hrdinů, jejich vývoj vztahu je pozvolný, jiskření velmi nenásilné. Oceňuji absenci vyloženě peprných scén, ty se teď cpou snad všude. Není to ale jen od vztahu dvou lidí. Kniha krásně poukazuje na to, že cesta za snem není někdy jednoduchá, je potřeba překonat různé překážky, ale je potřeba to nevzdávat. Čtení mě bavilo moc, druhá polovina knihy nešla odložit a přečetla jsem ji za jedno odpoledne. Jednu výtku bych ale měla. V knize je spousta textů písní, avšak nepřeložených. Chápu, když je kniha z hudebního prostředí, hodí se i písně. Pokud tam ale měly nějaký smysl, mohl být text přeložený. Já je bohužel přeskakovala a kniha tak pro mě mohla být o pár stránek kratší. Jinak ale skvělá oddechovka. Je to první díl z plánované série a já se velmi ráda pustím i do toho dalšího.

Lofda
14.08.2023 4 z 5

Další z řady letních romantických oddychovek. Moc hezký příběh, i když já už podobných přečetla spoustu a tento ničím nevybočuje z řady.. To ale není nutně na škodu, přesně takové čtení jsem teď hledala. Pokud vyjdou i další díly série, ujít si je nenechám.

Jita160
04.08.2023 5 z 5

Ještě teď jsem nabitá energií po koncertu Depeche Mode,který jsem si minulý víkend užila v Praze, protože jsem stále v hudebním módu tak jsem sáhla po této krásné knížce.
Ztotožňuji se s tím že hudba je ten nejlepší job na světě, ale současně člověk za ní platí hodně vysokou cenu.
Knížka nás nechá nahlédnout nejen do srdce hudebníků ,ale i do zákulisí, které je povětšinou protkané závislosti nejen na hudbě, ale i na alkoholu drogách, zkažených a vypočítaných manažerů.
Hudební láska mezi Riley a Julianem je velmi křehká a nestála. Oba si procházejí nelehkou zkouškou, hudební branže je vtahuje do chaosu zákulisí. Jenomže každý potřebuje svůj pevný bod i když je v chaosu.
,, Hudba je opravdová a nezná faleš"

Airelle
30.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Poslední song jsem původně měla v plánu přečíst v rámci společného čtení u @adule.books, jenže kniha mi přišla až o týden později. Každopádně jsem se do ní rovnou pustila a byla jsem nadšená. Líbilo se mi prostředí, postavy mi jednoduše přirostly k srdci a písně byly vybrány naprosto dokonale a plně zapadly do skvělé atmosféry.

Jedná se o slow romanci, takže si prohlubující se vztah mezi postavami opravdu užijete. Ke konci knihy začalo ve vztahu přituhovat a oba mě začali svojí zabedněností štvát.

Pozor! Teď budou následovat spoilery.

Riley tím, že nebyla schopná zavolat tátovi a vydupat si svůj sen a schovávala se za jejich domluvou, až mi to chvílemi přišlo spíš jako výmluva. Jules se zase schovával za své démony a bál se, že ho zase někdo využívá jako prostředek ke své kariéře, místo, aby otevřel oči, tak od sebe Riley vysloveně odehnal.

Musím vyzdvihnout i postavu Ethana, který sice nedostal velký prostor, ale prošel neuvěřitelným posunem od závislosti k prozření, že takhle to dál nejde a nastoupil do léčebny. To se u vedlejších postav moc nevidí.

Dela90
23.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Riley sní o tom, že jednoho dne bude stát na prknech Brodwaye. Dře, ale spíš se jí nedaří, do doby dokud nedostane práci v bistru prestižní školy, na kterou by ráda sama chodila, bohužel si to však nemůže dovolit. Seznamuje se s Julianem, který je slavný rocker. Ona se nechce zaplétat s muži, ale věnovat se svému snu. On se zase nechce znovu zaplést s holkou, která taky touží po slávě. Jenže hudba je nakonec ta, co je svede dohromady. Jenže média nikdy nespí, takže co všechno si bude muset Riley i Julian přetrpět?

, rodina hlavně ta kapelová ho v tom nikdy nenechala. A on jim to náležitě vrací.

Ethan - to je kapitola sama o sobě, jeho vtipným hláškám se směju ještě teď.

Riley - neskutečně statečná a ničím nezkažená holka, která si jde tvrdě za svým. Má úžasného bratra. A talent.


V knížce vidíme, jak je síla médií naprosto šílená. Udělají úplně z komára velblouda a ještě ke všemu zničí všem život.

Nebudu zastírat, Julian mě ke konci knihy hodně štval, rozhodl se věřit špatným lidem a vůbec choval se hloupě, jako idiot. Riley mi bylo hrozně moc líto.

Jejich muzicírování mě chytlo za srdce ke konci knihy mi ukápla i nejedna slza.

Ale konec dobrý, všechno dobré Tuhle knihu budu všem doporučovat, protože si to opravdu zaslouží. Ještě nikdy jsem necítila tolik hudby ze stránek jako při tomhle čtení.

Hudba je vášeň, je to intimita. Umí spojovat lidi, utkat mezi nimi neviditelné pouto.

adela.hol
18.07.2023 5 z 5

Riley Maddocková touží splnit si svůj sen a stát na prknech, která znamenají svět. Hudbou žije, je jí vším. Její otec, který stejné nadšení nesdílí, protože dráhu zpěvačky nepovažuje za pořádné povolání, jí dal dva roky na to, aby v New Yorku prorazila. Pokud se jí to nepovede, musí se vrátit zpátky do školy, případně dělat něco plnohodnotného.

Julian Sloan je kytarista ze známé rockové kapely. Oproti Riley si už svůj sen splnil, ale také poznal jeho stinnou stránku. Bulvár ho málem zničil a svou bolístku stále nosí v sobě. Miloval a byl zrazen. Důvěřovat, že s ním chce být dívka proto jaký je a ne proto, co pro ni jeho sláva může představovat, je pro něj velmi těžké.

Cesta Riley a Juliana začíná z opačných stran. Ona začíná od nuly, on může být brzy na vrcholu své kariéry. Dokáží se sejít uprostřed? Pomůže jí Julian najít potřebnou sebedůvěru ve zpěv? Pomůže mu Riley obnovit důvěru v lásku?

Knihu jsem si přidala na svůj seznam už jen kvůli té obálce. Z ní dýchá něžná hřejivá atmosféra a stejnou jsem prožila i během čtení. Hudební prostředí mám ráda a tady se to sešlo všechno. Nechyběl playlist, speciálně napsané písně a náhled na to, že zpívání není tak snadné, jak vypadá. I ten, kdo to umí, musí hodně dřít, aby dosáhl úspěchu.

Chemie mezi Riley a Julianem byla na jedničku. Ona, obyčejná holka neřešící sociální sítě a bulvár. On, velká hvězda, co by mohl mít na každém prstu deset holek, ale chce tu obyčejnou. Klišé? Ano, ale fungovalo to. Scény, ve kterých Julian pomáhal Riley s technikou zpěvu, byly za mě nejlepší.

Kromě hlavních postav jsem si oblíbila i postavu Ethana. Sice to na začátku nevypadalo, ale svými vtipnými hláškami si mě získal. Stejně tak Julianova opora Gillian, nebo Rileyina kamarádka Allyson.

V dalších dvou dílech by měly dostat prostor právě tyto vedlejší postavy a já už se teď na ně těším.

johi_murasova
18.06.2023 4 z 5

Miluju hudbu, New York, muzikály a proto, když jsem tuto knihu uviděla poprvé, byla jsem přesvědčena, že si ji chci přečíst. Hlavní postava Riley mi byla od začátku hrozně sympatická, líbilo se mi, že byla cílevědomá a šla si za svým snem za každou cenu . I členové kapely byly také sympatičtí a skvělé bylo i jiskření mezi Riley a Julianem. Také se mi líbilo prostředí prestižní školy.
Autorka zde přidala i pár závažnějších témat; závislosti, bulvár, ztráta soukromí. Sice jen tak povrchově, ale to naprosto stačilo.

MAU256
10.06.2023 4 z 5

"Chci, abys byla součástí mého života." Můj pevný bod v chaosu.

Krásně napsaný příběh z hudebního světa. Julian, který už svojí kariéru má rozjetou, jenže v osobním životě má v srdci obrovskou díru. Riley, která se snaží prosadit, s nedostatkem financí je to však těžké. Jeden okamžik, duchapřítomnost a šance, která se nemůže promarnit, tím začíná nová šance v životě. Julian se musí hodně snažit, aby se dostal přes své životní zklamání a Riley bude muset hodně zkousnout. Oba jsem si zamilovala a přála jsem jim, aby se jejich obavy a strachy rozplynuly. Můžu jen doporučit, je to krásně oddechové čtení.

Terka18
07.06.2023 5 z 5

Tohle bylo přesně to co jsem potřebovala v daném období. Nádherný příběh, který pohladil po duši a dostal se mi do srdce a už tam zůstane. Příběh se mi moc líbil od první stránky. Juliana jsem si zamilovala a nevím jak popsat dokonalost příběhu. Protože pro mě dokonalý byl, když jsem ho četla.

Karola050716
06.06.2023 3 z 5

Myslím, že někdo, kdo se pohybuje v umělecké sféře, bude jako čtenář nadšený. Na mě bylo trochu moc toho "hudba léčí, změní ti život, chci pomáhat skrze zpěv tak jako můj táta léčí lidi medicínou"...Ale hodně se mi líbila postava Juliana, Riley míň. Celkově fajn, pokud bude další díl, což se nabízí, tak si přečtu, ale třeba podobná tématika ala hudební skupina se mi líbila o moc víc od Kylie Scott (Rockové sólo...).

Moniska2410
19.05.2023 5 z 5

Od knížky se nešlo odtrhnout, je čtivá od první až po poslední stránku.

Hlavní i vedlejší postavy jsou velmi sympatické, teda až na dvě blbky, kdo četl tak mi dá určitě za pravdu.

Střídání kapitol z pohledů obou hrdinů , za mě velké plus a dodalo knížce svižné tempo.
Neskutečně moc mě bavila ta jejich romantická linka, ten jejich vývoj vztahu, bylo to skvělé až nádherně romantické.

Riley mi byla strašně moc sympatická, úplně obyčejná holka, která to má v hlavě srovnané a jde si za svým snem, stát se zpěvačkou. Ale nemá peníze na drahou školu a tak zkouší štěstí a chodí po konkurzech. Šťastnou náhodou získá práci v bufetu jedné prestižní hudební školy a zde se setká s Julianem.

Juliana sem si oblíbila od začátku, i když je členem velmi populární kapely, chová se úplně normálně, žádný nafoukaný magor. Mezi oběma to začne jiskřit v podstatě od začátku. Jen Julian nechce další začínající zpěvačku, která se teprve snaží prosadit, protože v minulosti si něčím podobným už jednou prošel a nedopadlo to zrovna dobře. Proto mu to ze začátku docela blokuje jeho vztah s Riley.

Vadilo mi, že texty písní nebyly přeloženy. Jasně, anglicky teď umí skoro každý, ale za mě tam měl být jak český tak i anglický text, aby čtenář věděl, o čem vlastně zpívají.

A další věc, kdo vymýšlí fotky na přebal knížky???? Vůbec, ale vůbec Julian neodpovídá popisu v knize
Čtou ty, co to mají na starost vůbec ty knížky???
Není to první a počítám ani poslední kniha, kdy postavy neodpovídají popisu. Vnímáte to taky????

Štítky knihy

pro ženy erotika romantika kariéra rock

Autorovy další knížky

Nicole Böhm
německá, 1974
2022  83%Poslední song
2024  0%Poslední tanec

Kniha Poslední song je v

Právě čtených4x
Přečtených283x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených11x
Knihotéce214x
Chystám se číst195x
Chci si koupit35x
dalších seznamech6x