SuperMum SuperMum komentáře u knih

☰ menu

Úspěšně s kůží na trh Úspěšně s kůží na trh Rostya Gordon-Smith

Kniha mě zaujala nejen svým rozměrem a grafikou, ale hlavně zajímavým a obohacujícím obsahem.

12.05.2018 5 z 5


Používejte hlavu Používejte hlavu Tony Buzan

Další zajímavá knížka od autora konceptu myšlenkových map, kde se nachází různé studie, testy a jsou zde popsány i některé efekty učení a opakování.

11.05.2018 4 z 5


Rychlé čtení Rychlé čtení Tony Buzan

Knížka Rychlé čtení s podtitulem Čtěte rychleji, učte se lépe, dokažte víc, kterou napsal autor bestselleru Myšlenkové mapy Tony Buzan, boří mýty o čtení, popisuje techniky rychlého čtení a radí, jak své čtení zrychlit. V knize se nachází 7 poměrně velkých testů, na kterých si můžete své rychločtení procvičit. Dále knihu doplňuje několik cvičení na slovní zásobu.

11.05.2018 4 z 5


Hygge - Fenomén útulna Hygge - Fenomén útulna Signe Johansen

Další zajímavá knížečka o fenoménu Hygge, ale musím říct, že knížka od Meika Wikinga se mi líbila o něco více.

11.05.2018 3 z 5


Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Zajímavá knížečka s mnoha grafy a studiemi a jejich "překvapivými" závěry.

11.05.2018 4 z 5


Holocaust, Spojenci a Osvětim Holocaust, Spojenci a Osvětim Pavel Benedikt Elbl

Kniha pomocí přímých citací nacistů, přeživších osvětimských vězňů a tehdejších zahraničních médií či státníků vypráví o krutostech a zvěrstvech, které se v Osvětimi odehrály.

11.05.2018 4 z 5


Cestou fak it - Malá kniha, velká moudrost Cestou fak it - Malá kniha, velká moudrost John C. Parkin

Upřímně doufám, že další knihy od autora budou o něco lepší. Nehledě na to, že překlad tohoto názvu do češtiny není úplně šťastný. V originále zní název "The Way of f**k it", kde hvězdičky mají své opodstatnění. V českém překladu je hvězdička evidentně pouze na okrasu.

11.05.2018 1 z 5


Body Book Body Book Cameron Diaz

Kniha od známé herečky, která se zabývá třemi oblastmi: výživa, fitness a mysl. Pěkně a kvalitně zpracováno.

11.05.2018 4 z 5


Léčebna fak it Léčebna fak it John C. Parkin

Tentokrát jsem z knížky měla lepší pocit než z předchozího dílu. Mimo jiné proto, že se nejedná pouze o cca 100 citátů obsahujících slovní spojení fak* it, ale proto, že se jedná o souvislý text doplněný citáty, fakty (pozor, fakty, ne fak*y - i když...) a testem o kvalitě našeho života. I tak ale tato literatura nepatří do mého seznamu TOP knih.

11.05.2018 3 z 5


Do pr…, dělejte, co máte rádi Do pr…, dělejte, co máte rádi John C. Parkin

Konečně kniha od Johna C. Parkina, která na mě udělala dojem. Na rozdíl od předchozích dvou knih, které jsem četla, a které na mě sice svou myšlenkou dojem udělaly, ale konceptem nikoliv, se mi tato kniha líbí jak myšlenkou, tak koncepčně. Hned první kapitolu jsem si zamilovala už jen kvůli jejímu nadpisu: "Co tam dělá to vejce?"

11.05.2018 4 z 5


Longevity Book Longevity Book Cameron Diaz

Longevity Book je druhá kniha od Cameron Diaz a Sandry Bark, která je koncipována ve stejném duchu jako jejich první knížka - Body Book. Nyní se ale autorky více soustřeďují na zdravotní osvětu a studie o dlouhověkosti. Autorka deklaruje, že "tato kniha není knihou proti stárnutí. Nechci, abyste se stárnutí báli... Chci naopak změnit způsob, jakým my ženy o stárnutí mluvíme."

11.05.2018 4 z 5


Digitální detox Digitální detox Orianna Fielding

Tato útlá knížka je velmi pěkně zpracovaná a čtivá. Je proložena příjemně zelenkavými stránkami a rámečky se studiemi, citáty nebo novými kapitolami, takže už v průběhu četby jsem měla pocit úspěšné detoxikace.

11.05.2018 4 z 5


77 inspirací pro zdravý život 77 inspirací pro zdravý život Roman Uhrin

Knížka o zdravém životním stylu s recepty a studiemi. Recepty mě neoslovily, ale studie ano.

11.05.2018 3 z 5


Kašli na to! Uleví se ti Kašli na to! Uleví se ti John C. Parkin

Kniha se četla dobře a rychle. Autorovo vyprávění je plné vtipných příběhů a rad, jak brát život s nadhledem a netrápit se maličkostmi. Podle mě druhá nejlepší kniha tohoto autora. (Na prvním místě mám Do pr****, dělejte, co vás baví.)

11.05.2018 4 z 5


Kameník Kameník Camilla Läckberg

Moje první knížka od švédské spisovatelky Camilly Läckberg a rozhodně ne poslední. O autorce jsem měla předem zjištěno, že ráda propojuje minulost se současností, což já osobně mám v literatuře ráda. V této knížce se autorka tohoto schématu držela, a proto detektivní zápletku hodnotím kladně.

11.05.2018 4 z 5


Vražda s vůní mandlí Vražda s vůní mandlí Camilla Läckberg

Konec jsem nečekala, ale vzhledem k útlosti knížky jsem neměla prostor se do příběhu zcela ponořit. Nicméně se jedná o příjemnou knížku s rychlým spádem, která neurazí. Ideálně servírovat s čajem o páté. :-)

11.05.2018 4 z 5


Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Ledová princezna za mě patří k horším knihám série. Autorka píše všechny knížky velmi zajímavě, jen někdy mi téma a prostředí sedne více a někdy méně. Proto hodnotím 70 %.

11.05.2018 3 z 5


Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Knížka čtivým způsobem vypráví o setkání učitele, který není spokojený se svým dosavadním životem, a mnicha z Bali. Mnich pomocí rozhovorů a několika úkolů uděluje nešťastnému muži životní lekce a snaží se ho nasměřovat správným směrem.

11.05.2018 5 z 5


Rozbitá Rozbitá Cathy Glass

Silný příběh podle skutečné události o sexuálně zneužívané osmileté dívce, která skončí v pěstounské péči autorky této knihy. Autorkou knihy je Cathy Glass, která se již přes dvacet let věnuje pěstounské péči a starala se tímto způsobem o více než padesát dětí.

11.05.2018 5 z 5


Vlk Vlk Mo Hayder

Moje třetí knížka od Mo Hayder a zatím jednoznačně nejlepší! Nejprve jsem přečetla Panenku, která mě poměrně zklamala na to, že jsem o této spisovatelce slyšela samé superlativy. Nedala jsem se ale odradit a pokračovala jsem Ptáčníkem, který vyšel o něco lépe než Panenka. Ale zápletka Vlka mi skoro vzala dech a příběh byl napínavý od začátku do konce.

11.05.2018 4 z 5