Používejte hlavu

Používejte hlavu https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173348/bmid_pouzivejte-hlavu-MwF-173348.jpg 4 24 7

O lidském mozku je známo, že používáme pouze zhruba 1 procento z jeho kapacity. Představte si ty úžasné výsledky, kdybychom uvolnili alespoň část energie ze zbývajících 99 procent! Tony Buzan, přední světový odborník v oblasti výzkumu mozku a vzdělávání a autor metody myšlenkových map, přináší v knize Používejte hlavu „operační manuál“ pro mozek, který vám umožní změnit způsob myšlení a učení, probudit smysly a uvolnit skrytou sílu mozku. Přidejte se k milionům lidí na celém světě, kteří s úspěchem aplikují Buzanovy metody a objevují netušené možnosti své mysli. Tato kniha vás naučí: •Snáze a lépe řešit problémy. •Stát se kreativnějšími v práci i v životě. •Rychle číst a rozumět textu. •Pochopit a zapamatovat si co největší množství informací. •Otevřít se změnám a novým nápadům. •Myslet, učit se a reagovat rychleji a efektivněji. Začněte konečně používat hlavu!... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , BizBooks
Originální název:

Use your head: how to unleash the power of your mind , 1975


více info...

Přidat komentář

SuperMum
11.05.2018 4 z 5

Další zajímavá knížka od autora konceptu myšlenkových map, kde se nachází různé studie, testy a jsou zde popsány i některé efekty učení a opakování.

francouz
01.10.2017 4 z 5

Bylo to velmi zajímavé a s ohledem doby vzniku této knihy vůbec s podivem, kolik zajímavých postupů je možné použít i dnes. Na začátku mě moc neuchvátila, ale následně jsem ji dočetl na jeden zátah. Rohodně jsou zde techniky myšlenkových map nebo rychlého čtení podány daleko lépe, než v jiných na první pohled se důležitě tvářících knih, které ale nejdou na dřeň problému. Tato kniha, nebo zejména některé techniky, by si měly osvojit nejenom ve školách, ale i v domovech pro seniory.


Mercatino
25.06.2016 4 z 5

Tato kniha je takové shrnutí ostatních Buzanových knih. Vynikající nástřel, který je pěkně zpracovaný, přitažlivý. ale pro opravdové prohloubeni osobního rozvoje v rámci Tréninku paměti, Rychlého čtení a Myšlenkových map doporučuji i ostatní knihy.

Taji
11.07.2015 5 z 5

Pěkná kniha, výborné techniky, které jsem uvedla do praxe, doporučuji.

LordSnape
15.02.2015 5 z 5

Když jsem to začal číst, neměl jsem ani tušení, že úplný základ a první vydání vyšlo už v roce 1975. To je vážně masakr. Je mi jasné, že za tu dobu se příručka trochu změnila, ale onen koncept se mi moc líbil. Vůbec nejlepší na téhle knize je, že představuje všechny Buzanovy techniky pěkně pohromadě od studie myšlení a mozku, učení, mnemotechnické pomůcky pro paměť, přes rychlé čtení až po myšlenkové mapy, které Buzan předložil čtenářům již na začátku sedmdesátých let, což mě dostalo úplně do kolen. Navíc zde popisuje i jejich úskalí a možná negativa, kterých se v samostatné příručce jen o mapách nedočkáme. Ale i přesto, že jsem na vysoké škole absolvoval kurz rychlého čtení i myšlenkových map, tak shledávám tuto knihu velmi přínosnou, protože není nic lepšího, než si rozšířit obzory a konečně začít používat mozek ještě větší měrou.

Muflonius
05.02.2014 4 z 5

Sice nejsem fanoušek knih pro osobní rozvoj, ale sem tam na doporučení si přece jen něco přečtu. Občas toho lituji. Ale tentokrát jsem byl popravdě velmi příjemně překvapen: Je to kniha sice popullistická, ale na druhou stranu říká jasně a jednoduše svou myšlenku. Mohu říci, že mě tato kniha ovlivnila a to hlavně v nahlížení na paměť a zpracovávaní informací. Naprosto souhlasím, že s dnešním kvantem dat je velmi těžké získat smysluplné informace a ještě si je v hlavě uspořádat, tak aby dávaly smysl a mohli je předat dál (a to je můj kámen úrazu). Známý aktivně využívá mzšlenkových map a i já pomalu začínám být jejich příznivcem. Pokud máte problém uspořádat si myšlenky, zkuste se inspirovat touto knihou, třeba to bude to pravé pro vás.

LavinaVRovine
11.11.2013 4 z 5

Pár fajn rad, jak používat hlavu, nedá se než doporučit.

Štítky knihy

paměť, trénink paměti mozek IQ, inteligence

Autorovy další knížky

Tony Buzan
britská, 1942
2012  73%Myšlenkové mapy
2013  74%Rychlé čtení
2013  81%Používejte hlavu
2013  88%Trénink paměti
2007  68%Mentální mapování

Kniha Používejte hlavu je v

Právě čtených4x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce29x
Chystám se číst61x
Chci si koupit21x