Rozbitá přehled

Cathy Glass

Příběh zneužívaného a odvrženého dítěte Jodie patří mezi děti, které jejich rodina zneužívá a zanedbává. Brutální sexuální zneužití, nedostatečná péče a bezohlednost k potřebám malé Jodie vedly k tomu, že úřady tuto osmiletou dívenku odebraly rodičům a hledaly pro ni náhradní rodinu. Příběh začíná ve chvíli, kdy se po čtyřech měsících náhradní péče Jodie ocitne ve své páté pěstounské rodině. Péče o Jodie není „procházkou růžovou zahradou“ a její pěstounka nenajde zázračné řešení, které by dokázalo spravit Jodiin rozbitý život. Dokáže ale prolomit její nedůvěru k dospělým a ukázat jí i to, že když ji má někdo rád, nemusí to dávat najevo sexuálním chováním. Kniha představuje náročný úkol pěstounů a adoptivních rodičů, kteří někdy dostanou do péče dítě, které se i přes jejich nejlepší snahy nedokáže vymanit z toho, co prožilo, a následky týrání či vážného zanedbávání si nese po celý život. Kniha osloví čtenáře, kteří se zajímají o skutečné příběhy s psychologickou tematikou, lidi, kteří se věnují náhradní rodinné péči, a vychovatele, kteří se starají o zneužívané a zanedbávané děti.... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha vypráví o otřesném osudu zneužívané holčičky Jodie. Čtenáři vyjadřují hluboké emoce a soucit s hlavní postavou. Mnozí z nich obdivují pěstounku Cathy za její trpělivost a lásku. Příběh je silný a mnozí se shodují, že by měl být povinnou četbou pro lidi pracující s dětmi. Kritizují také nedostatečnou reakci úřadů a odborníků na situaci Jodie. Kniha zanechává silný dojem a vyvolává otázky o lidské krutosti a systému ochrany dětí. Více v komentářích.

Komu by se kniha Rozbitá mohla líbit?

• Čtenáři hledající silné příběhy
  • Pěstouni a odborníci na péči o děti
  • Lidé zajímající se o sociální problematiku
  • Milovníci autobiografických a skutečných příběhů
  • Čtenáři s citlivější povahou

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozbitá. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Ophelie
04.07.2025

Musím říct, že po dočtení této knihy se i moje duše cítí rozbitá. Je to velmi čtivě napsáno, ale čtení to příjemné není. Autorka čtenáři umožní nahlédnout do systému pěstounské péče a spolupráce s úřady - v případě malé Jodie selhaly na plné čáře. Je až neuvěřitelné, že to mohly všechny ty orgány nechat zajít tak daleko... Každopádně jsem si při čtení říkala, že Cathy a jí podobní mají můj neskonalý obdiv za jejich péči, trpělivost, laskavost a lásku, kterou umí dát těm nejpotřebnějším - takto "rozbitým" dětem. Příšernosti, kterých se na vlastním dítěti dopouštěli rodiče - nikdy toto nepochopím a ani nechci. Rozhodně kniha stojí za přečtení, ale nedoporučuji nastávajícím či čerstvým maminkám a slabším povahám.

všech 57 komentářů

Související novinky - Rozbitá (0)

Kniha Rozbitá v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně58x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi