Longevity Book

Longevity Book https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/313117/bmid_longevity-book-ZR6-313117.jpg 4 17 6

Nechte se inspirovat Cameron Diaz a zrajte s grácií! Jakmile Cameron Diaz oslavila devětatřicáté narozeniny, na pořadu dne se objevila „ta“ otázka. V téměř každém rozhovoru se novináři Cameron ptali, jestli se obává čtyřicítky. „Když se otázky spojené s mým věkem staly nedílnou součástí každého rozhovoru, došlo mi, jak se my všichni stárnutí bojíme,“ říká Cameron. Cameron Diaz se tedy rozhodla, že shromáždí co nejvíce informací o stárnutí a že se o všechny poznatky podělí se svými čtenářkami v nové knize. Titul Longevity Book se stal logickým pokračováním Body Book, bestselleru deníku The New York Times, v němž se autorka zabývala tématy jako zdraví žen, zdravý životní styl a důležitost harmonie těla a ducha. I v nové knize se snaží poskytnout čtenářkám co nejvíce užitečných poznatků a rad, které jim pomohou lépe zvládnout novou životní fázi, do níž vstupují ve věku kolem čtyřicítky. Na rozdíl od celé řady jiných knih na podobné téma však Longevity Book nevychází z postoje, že se se stárnutím má bojovat všemi dostupnými prostředky a že je bezpodmínečně nutné, aby se ženy snažily vypadat mladší, než ve skutečnosti jsou. Jak sama Cameron říká: „Tato kniha není knihou proti stárnutí. Nebudu vám říkat, jak ošálit čas nebo jak zvrátit proces stárnutí během třiceti dnů. Některé knihy a články o stárnutí tvrdí, že nejnovější převratné objevy vám ukážou, jak je možné vrátit hodiny zpět. Jiné knihy zase nabízejí strategie, jak byste mohly vypadat mladší, a tvrdí, že jisté zázračné potraviny nebo doplňky stravy jsou jakousi nejmodernější studnicí mládí. Tato kniha k podobným publikacím ale nepatří. Tato kniha činí krok vzad a zkoumá, jak proces stárnutí ve skutečnosti probíhá a jak nás čas ovlivňuje jak po tělesné, tak po emociální stránce – protože tyto dvě složky našeho zdraví jsou od sebe neoddělitelné.“ Longevity Book poskytuje čtivý a zevrubný výklad o fungování ženského těla i mysli od chvíle, kdy se někdy po třicítce objeví na našich hlavách první šedivý vlas, přes klimakterium, které může začít po čtyřicítce nebo padesátce, a seznamuje nás i se všemi zvýšenými zdravotními riziky, kterým musíme čelit po oslavě šedesátých narozenin. Průměrná délka našeho života je delší než kdykoli dřív v minulosti. Abychom si však tento dar dlouhověkosti mohli náležitě užívat, je zcela zásadní celému procesu stárnutí velmi dobře porozumět a dobře se tak připravit na vše, co nás čeká. Longevity Book je kniha, která vám poskytne všechny zásadní informace a nabídne ucelený holistický pohled na to, jak my, ženy, stárneme a jak můžeme stárnout lépe, zdravěji a šťastněji.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Osobní rozvoj a styl , Zdraví

Vydáno: , Jota
Originální název:

The Longevity Book: The Biology of Resilience, the Privilege of Time, and the New Science of Aging , 2016


více info...

Přidat komentář

Veruru1981
03.01.2022 4 z 5

Knizka se mi libila, i kdyz by asi jini cekali detailnejsi navody. Podle me ale predstavuje komplexni navod, jak pomoci stravy, vitaminu, pohybu, meditace, atd., starnout s gracii a mit starnuti rad. Z knihy jsem si udelala vlastni checklisty, vcetne seznamu vitaminu a doplnku, takze pro mne to byla velmi prakticka kniha a na jejim zaklade jsem si koupila i prvni díl, Body Book.

alabra
16.02.2019 4 z 5

Zdravý životní styl podpořen exkurzí do hodin biologie. Jednoduše napsaný, lehce čitelný. Pro příjemné zimní odpoledne v teple u kamen s dobrým šálkem čaje.


tereza1198
25.01.2019

Knihu jsem si půjčila v knihovně. Ani po dvou měsících jsem nebyla schopná se začíst. Přišlo mi to jen jako snůška řečí o tom, že pravá krása je vevnitř. Vypadat jako Cameron tak o tom klidně lidem píšu také.

SuperMum
11.05.2018 4 z 5

Longevity Book je druhá kniha od Cameron Diaz a Sandry Bark, která je koncipována ve stejném duchu jako jejich první knížka - Body Book. Nyní se ale autorky více soustřeďují na zdravotní osvětu a studie o dlouhověkosti. Autorka deklaruje, že "tato kniha není knihou proti stárnutí. Nechci, abyste se stárnutí báli... Chci naopak změnit způsob, jakým my ženy o stárnutí mluvíme."

J.books
20.06.2017 1 z 5

Kniha nezaujala, je dobrá pro někoho kdo nikdy neslyšel o zdravém životním styly a ani snad neměl v ruce žádný lifestylový magazín. Jinak je to jen nudné opáčko, co už jste četli stokrát a jen sepsané pohromadě. Kniha nudila a pro mě absolutně nudná publikace.

macer1991
08.11.2016 3 z 5

Páči sa mi , že autorky nepresviedčajú , ako so starnutím bojovať , aby ste vyzerali mladšie o 10 rokov , ale ako žiť , aby ste sa cítili mladšie. Je to také zhrnutie informácií , ktoré nájdeme v časopisoch , na internete ....... s tvárou sympatickej Cameron

Autoři knihy

Cameron Diaz
americká, 1972
Sandra Bark
americká

Kniha Longevity Book je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce15x
Chystám se číst20x
Chci si koupit6x