Do pr…, dělejte, co máte rádi

Do pr…, dělejte, co máte rádi https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335246/bmid_do-pr-delejte-co-mate-radi-ORs-335246.jpg 3 35 10

Autor této knihy tvrdí, že štěstí dosáhneme pouze v případě, že budeme opravdu dělat jenom to, po čem toužíme. Abychom toho byli schopni, doporučuje osvědčenou sprostou mantru, která nás odvede od všech vedlejších faktorů zabraňujících nám v životním úspěchu. Jako návod uvádí spoustu vtipných situací ze svého života, ale inspiruje se také příběhy svých přátel a příbuzných. Zjistěte, co máte opravdu rádi a nebojte si při tom občas trochu zanadávat.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , Pragma
Originální název:

F**k It – Do What You Love , 2016


více info...

ElfkaEleanor
ElfkaEleanor
22.01.2021 1 z 5

Nesedl mi styl psani a ani jsem nemela chut knihu docist. Autor se stale opevuje, popisuje svuj zivot a prihody az prilis sebestredne a proste ne... Nektere myslenky jsou uzotecne a prospesne, ale zpracovani nic moc.

Kyri
Kyri
20.01.2020 4 z 5

Kniha má své silné i slabé stránky.
Jako slabou stránku vnímám přesvědčení autora, že někoho zajímá, co on prožil, co si myslí a jak je dobrý. Slabou částí jsou závěrečné podnikatelské rady. V první řadě nejsou moc aktuální a při průměrně fungujícím mozku si je každý také dodáže vymyslet.
Co vidím jako lepší stránku je využití relaxačních technik. Používání sprostého slova jako uvolnění napětí nebo bolesti může být u mnoha lidí funkční. Nečetla jsem autorův životopis, ale něco si o psychologii rozhodně načetl.
Motivační to tedy moc není. Třeba mu jdou ty proslovy v americkém prostředí, ale na české si to úplně neumím představit.


Petanee
Petanee
29.10.2019 2 z 5

Zkusím zhodnotit knihu v duchu jejího názvu (vlastně v duchu celého obsahu): "Do prdele, to byla ale pěkná sračka". Nějakej magor si toho na sebe navalil víc, než dokáže unést a tak aby si trochu odlehčil, vrhne se do psaní této knihy, kde si postěžoval, jak toho má moc... Takže pokud máte kolem sebe málo těchto ufňukánků, pak je tahle kniha přesně pro vás...

Tahry
Tahry
01.10.2019 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila jak obsahově tak především také grafickým provedením.
Dobře se četla, i když mě občas otravoval styl vyprávění.

Sice jsem v ní nenašla nic moc nového, ale bylo pěkné si přečíst o tom, že je to opravdu možné Dělat, co máte rád, když se proto rozhodnu a dám se do toho :-)
a Sprosté slovo Do pr**** přidané před "mantru / afirmaci" člověka opravdu odpíchne
Takže si po přečtení můžu říct "Sakra proč ne? Jdu do toho. Už mám dost bědování nad tím jak se mi můj život nelíbí, něco s tím už do pr**** udělám. Je to přece můj život" ;-)

Tyrkysová
Tyrkysová
06.08.2018 4 z 5

Autor si knihu, v duchu svého hesla F**k It, prostě napsal po svém. A pokud se nad to dokážete povznést a smíříte se s tím, že nemůžete čekat žádné odborné statě a převratné myšlenky, napomůže vám zamyslet se nad tím, jak trávíte svůj čas, a jestli by ho nešlo využít i trošku lépe a zábavněji.
3,5/5*

SuperMum
SuperMum
11.05.2018 4 z 5

Konečně kniha od Johna C. Parkina, která na mě udělala dojem. Na rozdíl od předchozích dvou knih, které jsem četla, a které na mě sice svou myšlenkou dojem udělaly, ale konceptem nikoliv, se mi tato kniha líbí jak myšlenkou, tak koncepčně. Hned první kapitolu jsem si zamilovala už jen kvůli jejímu nadpisu: "Co tam dělá to vejce?"

Lucka03
Lucka03
28.10.2017

Kniha se mi moc nelíbila, vůbec mě nenamotivovala, spíš mě urážela.

Márinka
Márinka
30.08.2017 odpad!

Děs, běs :(

mariva
mariva
15.08.2017 3 z 5

Aby se kniha odlišila od jiných podobných motivačních knih, přidal autor do názvu sprosté slovo a na stejném základě vydal nejen další knihy, ale rozjel celý svůj byznys. Dnes je móda používat ostřejší výrazy a je pravda, že k silnější motivaci udělat něco se svým životem to možná může pomáhat. Takže do pr..., proč by to nešlo?!

sioux
sioux
23.07.2017 1 z 5

Mega kravina. Kniha plná tisíckrát opakovaných myšlenek, 10% obsahu a 90% "bulshitu". Navíc ještě psáno otravným americkým stylem.

Kniha Do pr…, dělejte, co máte rádi je v

Právě čtených4x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce16x
Chystám se číst44x
Chci si koupit20x