stanislav0373
Rozvláčný příběh ospalé polské vesničky, kde se všichni znají, mají svá malá tajemství a pod tíhou okolností se k ni můžete dostat i vy.
Kniha se četla skvěle, děj měl spád, postavy byli krásně vykreslené a čtenář musel neustále nad něčím přemýšlet. Spousta malých, možná nedůležitých otázek, několik hlavních a neutuchající zvědavost mě hnala k četbě dál a dál.
PS: v komentářích jsem si všiml, že jste narazili na nějaké překladatelské chyby. Já to štěstí buď neměl nebo si jich vůbec nevšiml...
Další úžasný detektivní, lehce psychologický román z pera skvělé české autorky. Přes svou prvotní ostýchavost a drobnou nedůvěru si mě sérii s Josefem Bergmanem úplně získala a každá další kniha je lepší a lepší.
Děj je zasezen do malé vsi, kde vás čeká romantická procházka kolem řeky, zvuky ptáků, pasoucí se koně, vůně květin a... spousta zajímavých lidských příběhu neméně zajímavých lidí. A samozřejmě zločin...
Naprosto úžasná, ryzí vědeckofantastická kniha s neskutečně propracovanou zápletkou a skvělým příběhem. Jak je možné, že jsem na ni přišel náhodou a neznal ji předtím?
Jelikož jsem poslední dobou propadl audioknihám, neboť má porce času za volantem je skutečně vysoká, musím zde vypíchnout pana Hlavicu, neboť jeho cit pro příběh byl naprosto fenomenální.
Naprosto skvělá kniha povídek! Každá je jiná nejen obsahem, ale i tematicky. Společné však mají jedno: nenechají vás bez reakce. U těch kratších je někdy škoda, že nejsou rozpracované více (Rudé znamení, Snící), ty delší jsou fantastické.
Je smutné, ale je to fakt, se kterým již nelze nic moc nadělat. Legie je u konce a nám nezbývá, nežli zamáčknout slzu, nalít si čisté pálenky, zaprdět si na podpaží a dát si tu zběsilou jízdu znova!
Popravdě řečeno, jsem nákup i četbu tohoto dílu odkládal, neboť to znamená, že je to poslední Legie od Krystýny... Nebýt toho, že vím, že to bude končit, byl bych si ho přečetl dříve. Přeci jen, jako čtenář zhruba tušíte či doufáte, k čemu se to schyluje, jak by to mohlo dopadnout a co se krom klasických průserů může stát...a zase vedle :-) Každým pádem jsem rád, že jsem ji dočetl až když mi poslední díl vesele dlel na poličce v knihovně.
Za mě tedy skvělý díl se zvraty, překvapením a dosti vtipným koncem :-)
Hm...co napsat, abych nekopíroval ostatní komentáře? Dovolím si jen krátké shrnutí.
Je to kniha o lásce? Ano.
Je ta láska fér? Ne, žádná láska není fér... a tady to platí dvojnásob.
Za mě... mít rád nezletilé děti je mimo, ten chlap ji zkazil život. Jasně, je to román, fikce, nadsázka...a navíc je to skvěle napsáno, nicméně občas se mi to nečetlo lehce. Každopádně jazyk, kterým je to napsáno, spousty zajímavých narážek a určité plutí na vlnách volných asociací je super (i když mě ta francouzština občas štvala), ale i tak... prostě mám v sobě v tomto blok.
Zajímavé sci-fi starších dob, jež nám přináší morální dilema, vykresluje nepříliš příjemnou budoucnost a dokazuje, že i arachnofobik může mít slitování s příčinou svého strachu.
Obecně mám rád tyto staré klasiky, i když budoucnost, jak ji viděli je poněkud odlišná od novějších knih, nicméně pořád si myslím, že mají co nabídnout a nechají vás se zamyslet jakým směrem se lidstvo chtělo, mělo či vydá...
První série je úspěšně za námi a já z toho mám velice rozporuplné pocity... Získal jsem spousty hodin zábavy, prožíval s hlavními hrdiny jejich neskutečná dobrodružství, ale stejně jako vše v životě, jednou ten konec nastane. A tady byl v poměrně velkém stylu...a nejspíše nebyl konečný.
Svěží autobiografie plná zajímavých informací ze zákulisí velkého světa filmu. Pro mě bylo překvapivé vyprávění o osobním životě, netušil jsem, co vše si Tom zažil. Díky rozličným tématům, která se netýkala jen světa HP hodnotím velice kladně. Navíc, když knihu čte sám "český Draco" :-)
Nádherně načtená audiokniha panem Lábusem. Dal tomuto milému příběhu zajímavou tvář.
Nejedná se o horror, i když určité nadpřirozeno je zde zcela hmatatelné. Spíše se jedná o optimistický příběh malého amerického města, odkaz na "tradici dobrých sousedů", předsudky, jednotvárné žití života a víru v dobré skutky.
Příjemný příběh který pohladí.
Nevěděl jsem co čekat, ale nakonec z toho byla velice milá kniha, tedy v mém případě skvěle načtená audiokniha, u které se nenudíte.
Síla. Přes dvě stě let starý román, který jsem několikrát viděl v televizním zpracování je vlastně o něčem úplně jiném, než jsem si doteď myslel...
Hluboká psychologie, exkurze do myšlení tehdejších lidí i lidská zaslepenost dělají z tohoto příběhu poutavé dílo, které vás přinutí se ponořit do tehdejšího světa a občas kroutit hlavou, jak to bylo dříve vše jinak.
C. J. Tudor je pro mě naprosto skvělá autorka, její styl mi neskutečně sedne. A opět mě velice mile překvapila. Sice jsem od jisté části přišel na to, co se na mě chystá ale i tak to bylo naprosto skvělé, svižné, napínavé a mrazivé...
A výběr čtenářů do audia? Famózní!!!
Peckovní řežba plná humoru!
Kniha, ve které si uvědomíte, že mít strach není úplně blbé. Zároveň při jejím čtení zažijete pár příjemných okamžiků pramenící jak z dobrých hlášek, tak i určité. opět humorné satisfakce. Ano, jsou tam i trošku lítostivé pasáže, nicméně těch, u kterých se budete ryze bavit a číst s přihlouplým, blaženým výrazem na tváři je skutečně více.
Tak tohle byl zážitek. Nechci autorovi upírat bohatost jazyka, jemný vtip ani smysl pro pivo, ale zpočátku to pro mě bylo dosti nečitelné. Něco mezi psychopoezií a náhodnou explozí slovníku. Po chvíli jsem si ale na tento styl zvykl a některé povídky (respektive povídku si představuji jako krátký příběh, ne soustavu několika vět) byly skutečně přínosné, vtipné, k zamyšlení. Ale je okolo toho spousta pro mě málo stravitelného balastu...Jako když si povídáte s úplně opilým kamarádem a vzpomínáte na dávno zapomenuté.
Veselá rodinná sága, která je ostatně jako vždy úžasným propojením sobectví, přátelství, akce a neskutečně svěžího humoru!
A navíc ji dokážete přečíst celou jen v županu!
Jak již název napovídá, tyto povídky jsou milostné, ale stejně jako sama láska, nemají ucelený scénář. Zažijete krásu, bolest, nedočkavost, zklamání, naplnění i spousty dalších malých pohnutí, při kterých možná budete (a možná taky ne) vědět, co přesně se v nitru odehrává... Spolu s melodickým, vytříbeným a příjemně květnatým jazykem si knihu zajisté užijete.
Opravdu skvělá detektivní kniha světového formátu. Zajímavá zápletka, úžasně propracované postavy, nevšední prostředí. Klasičtí vnitřní démoni jsou zde popsány zcela bez zábran, bez okolků, bez ostrakizace, děj je dynamický, detektivní práce a dedukce parádní.
Každou další knihou je paní spisovatelka lepší a lepší.
Na začátku jsem byl natěšen na další skvělé kladivo...zprvu se vše odvíjelo, jak mělo, ale pak se vše začalo komplikovat a já se v knize ztrácel jak mrtvoly mladých slečen ze hřbitova...
Nebyla to špatná jízda, jen místy příliš zběsilá, prvoplánově brutální a příjemně okořeněná troškou humoru.