Na konci vesmíru

Na konci vesmíru https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522889/bmid_na-konci-vesmiru-650865af62017.jpg 4 203 55

Legie série

< 9. díl >

Tak daleko jako tentokrát se posádka Vzdorující ještě nikdy nevypravila – mimo území enlilů, churitů a dalších velkých civilizací. Starý spojenec má však problém, a když o něco požádá vědec z prastaré rasy, po jejíž technologii pase váš největší nepřítel, neváháte ani chvíli. Obzvlášť pokud se na vás obrátí jako na svou jedinou naději. Jenže tentokrát by se možná chvíle váhání vyplatila, protože tahle cesta vede k tajemstvím, která lidem otevřou naprosto nové obzory. A s nimi i nečekané hrůzy. Ale bez toho by to snad ani nebylo ono. Zatímco se Legie připravuje na osvobození Země, kapitán Moravec a jeho posádka se musí vydat až na samotný konec vesmíru.... celý text

Přidat komentář

PastorMal13
24.04.2024 5 z 5

Zase jsem se náramně bavil, ale nečekal bych, že bych podobné zvrhlosti, mám na mysli ten lahodný „koktejl, který je pochoutkou pro obyvatele druhé planety, četl v této sérii.

PS: podobně jako mnozí komentující jsem si vzpomněl na Ricka a Mortyho.

Honey0105
24.04.2024 3 z 5

Tenhle díl byl za mě trochu slabší. Hlavně mě zde zarazilo hned několik věcí. Přesto jsem to vzala skoro na jeden zátah. Celá série je jedna velká jízda, která je skvěle namluvená v audiu panem Stránským. Teď jen vyčkat na vydání dalšího dílu a pokračovat dál.


romison
22.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Snegonova mi tady prijde cim dal horsi, nechapu ty nadseny komentare, tenhle dil postrada logiku i v ramci tohohle absurdniho sveta a humor uz taky vymizel skorot, snazi se to hrat na vaznou strunu a absolutne nebavilo, kor kdyz z nich jeste udelala lidi, tak to uz vubec nedavalo smysl.

Marketplace
21.04.2024 5 z 5

Tak trochu hororový díl šmrncnutý hvězdnou bránou. Čte se to dobře, objeví se nový nepřítel. Děj celé série se ale nijak zásadně neposouvá. A přijde mi, že se autorka snaží být docela drsná, ale ke konci dost vyměkne.

stanislav0373
15.04.2024 4 z 5

Hrdá posádka Kraksny pluje nehostinným vesmírem...a jako vždy se dostane do průseru, který nečekáte.

Mimochodem, nevíte, kde seženu ten komiks? Ptám se pro kamaráda...

Garzhvog
01.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Tohle byl trochu průšvih, po výborné Operaci Petragun kde se ve vesmíru zaváděl komunismus tu máme půlroční lítání vesmírem, otevírání hvězdné brány a pak velmi rozpačitou epizodu která mohla být super hororem s bojem o přežití kdyby se na to autorka nevys*ala jako žáci ZŠ Bruntál za stojan na tabuli. V polovině děje nepřátelé najednou přijdou o svoji nadlidskou sílu a naše parta jim začne dávat solidní ciganskou ferovku. Smrt tu není smrt protože rutašové (teda podle toho jak se to hodí do děje) a těžká zranění jsou taky ignorování. Dobrý nápad byl zaverečny plot twist s originem nepřátel který byl ale trochu očekávaný a bohužel nic nevysvětlil. Tohle mělo velký potenciál ale přišlo mi to jako by to byla prostě vykradená a nedotažená epizoda Ricka a Mortyho (5. Díl 5. Série). Nezbývá než čekat co na to v dalším díle řeknou rutašové.

Hecate23
22.03.2024 4 z 5

Tenhle díl je poměrně nevyvážený. Rozdělila bych ho v hodnocení na část před příletem na Díru a část po. První část knihy je za mě poměrně nudná a zbytečně dlouhá. Taky už mě začínaly unavovat neustálé vtipy okolo Fifinky a toho, že smrdí a všude močí. Pak ale Kraksna doletí na Díru a začíná strhující jízda, kdy se od knihy prakticky nemůžete odtrhnout. Upřímně doufám, že v dalším dílu Legie si Sněgoňová udrží tempo a styl na, který najela 'po příletu na Díru'.

Lejdy
14.03.2024 5 z 5

Sněgoňová v Legii díl od dílu lepší!

dr.romca
29.02.2024 5 z 5

Pecka ! To, že se příběh moc neposouvá, vůbec nevadí. I cesta může být cíl.
P.S. dokázala jsem přečíst řeč Bytostí. :))

Predator3313
23.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Nebylo to špatné, ale ani dobré. A nejlepší díl série? To fakt ne.
Hlavní věc u které jsem trpěl byly Bytosti.
Začátek byl slibný, děsivá monstra, není na nich nic lidského, utíkají před nimi všichni včetně zuuritu, čekal jsem nějaké predátory...
A pak zjistíme, že to jsou lidé, co jsou sice extra vyšinutí, ale pořád anatomicky lidi. Většina je vyzbrojena sekáčkem a Aga je likviduje po desítkách.
To totálně zničilo atmosféru temna.
Úplně vidím, jak běží pár téhle šílenců se sekačky a před nimi utíká 10 zuuritu ...:D.
Já chápu, že to není literatura faktu, ale tohle mě prostě nebaví, když jsou nepřátele silní jak se to zrovna hodí do příběhu, škoda.
Naprosto stejný problém byl u Pána hor.
Takže zase 3 hvězdy a snad to příště bude lepší no.

M.i.k.e
18.02.2024 5 z 5

V rámci série zatím nejlepší díl. Příběh Legie sice nikam zásadně neposune, ale Kristýna Sněgoňová v Na konci vesmíru servíruje strhující sci-fi říznutou hororem která se čte prakticky sama. Kristýna už v Zemi v bouři a troskách ukázala že tohle umí psát velmi dobře a tady to ještě vyšperkovala. Drobná výtka jde jen za tím co jsem zmínil na začátku a to sice že jde “jen o odbočku, která hlavní děj nijak a nikam neposouvá...alespoň prozatím.

John6900
05.02.2024 5 z 5

Pecka!!! Kristýna je dílo od díla lepší a lepší. Až se mi zdá, že nám překonává mistra Kvantitu...eee...sry...Kotletu. Jen tak dál, těším se na další díly.

NemmamSlov
28.01.2024 5 z 5

"Zhan-dangových príbuzných už som mal po krk a jedine , čo sme potrebovali, bola teta, ktorá si rezervuje naše vlasy na nové záclony."

Tak autorka opäť prekonala moje očakávania. Légia si neustále drží svoju kvalitu a nehanbím sa povedať, že toto dielo je jedno z najlepších. Sněgoňová ma talen a tento príbeh mal doslova hororové prvky. Prvá časť knihy bola uvolnená, cestovali vesmírom, kde si spravili zastávku na morskej planéte. Tam sa dozvedeli o komikse, ktorý doslova pripomínal ich príbehy. Je tu typická humorná scéna, rozvýjajú sa tu vzťahy medzi posádkou a trochu nás pripravujú na druhú polovicu knihy.

To už bola iná káva. Ako náhle pristáli na súradniciach, tak to nabralo rýchli spád. Autorka veľa čerpala z Hviezdnej brány, bolo to dosť cítiť, no tu sa náš príbeh rozbieha. Ako náhle Fifinka skočí do portálu tak sa spúšťa sled udalosti, ktoré na seba nenechajú čakať. Stretávame sa tu z novou rasou, ktorá mi trochu pripomínala Predátorov. Každá postava dostáva svoj priestor, takže je sa na čo tešiť. Odporúčam prečítať.

Vampucha
15.01.2024 3 z 5

Další díl a další dobrodružství posádky Kraksny. Pardon, Vzdorující :D
Naši staří známí opět prožívají jedno z mnoha svých dobrodružství. A i když se opravdu snaží, problémy si je nacházejí sami a Fifinka asi brzy převezme velení lodi!

První půlka byla pro mě trochu pomalejší a už to vypadalo, že se nic moc nestane. Za to druhá část byla teda extrémní a plná akce a nečekaně nechutná. Kristýna nám má očividně ještě hodně co nabídnout, tohle jsem opravdu nečekala. Tak jako František Kotleta ve svých knihách háže hlášky, Kristýna v tomto díle nešetří násilím a pouští žilou každému na potkání.

Bude to znít možná divně, ale pro mě jsou knihy z této série oddechovky, u kterých se skvěle bavím.

Opět jsem poslouchala audioknihu, protože Martin Stránský to posouvá na úplně jiný level a nemohla jsem si to nechat ujít.

hanzmb
10.01.2024 5 z 5

Proti Mrtvé schránce se autorka zlepšila, ale pořád to nedosahuje kvalit prvních dvou dílů série, které napsala. Už to není takové až nudné opakování v kolečku, jako tomu bylo v Mrtvé schránce. Je to akčnější a hlavně hodnotím plusově původ netvorů. Snad tento bezva nápad ještě někdy pořádně vytěží. Bohužel celkový děj se tímhle dílem nijak neposouvá. Je to taková "udržovačka". Tak 4,5 *.

pobijecmuch
09.01.2024 2 z 5

Nápady autorům zřejmě dochází a tento díl hodnotím pouze jako takový slabší průměr. Ten začátek byl zoufale nudný a asi po 50 stránkách jsem měl chuť už knihu odložit. Potom se to nějak rozjelo, ale je patrné, že celá série se blíží do samotného konce. Na začátku přece bylo avizováno asi 12 dílů.
A jedna velká otázka - a dopíše to pro Epochu vůbec ještě Kotleta?

kuruteku
08.01.2024 5 z 5

Jasně, je to brak. A až do připomínky výletu do Londýna (kdo jste v 90. letech nejel ojetým autobusem, co voněl benzínem, na nepohodlných sedačkách, příhodu si prostě nevychutnáte) to bylo příliš rozvláčné a nostalgické. Nicméně příchodem do Díry a průchodem do jiného světa nastal zvrat. Naštěstí včas skončil, aby se příběh dostal zpět na hlavní linii. Zdařilé momenty: tolerovaná koexistence s kulšešem, komiks. A čekám jen, kdy se ukáže, že Fifinka je něco jako myši ve Stopařově průvodci. Doposud nebyl důvod ke stížnostem, ať cituji dalšího klasika.

Cimeřan
06.01.2024 3 z 5

Kdo k tomu bude přistupovat jako k brakové odpočinkové literatuře, nebude zklamán. Popravdě? Je to zřejmě jeden z nejlepších dílů celé Legie. A to jsem do knihy zpočátku nahlížel s despektem (v první třetině snad i oprávněně - Fifinka, vážně ???). Zbytek je naštěstí zábavné a dokonce i napínavé sci-fi, které chvílemi obstojně sekunduje Kotletovi. 68/100

Dandulka
05.01.2024 5 z 5

Opět jsem byla spokojená,ale málo hlašek, na ty je lepší Kotleta, i když Kristýna se také snaží.

Lenny33
28.12.2023 4 z 5

Další zdařilé pokračování této série. Ze začátku jsem měla spíše dojem, že se bude jednat o "vycpávkový" díl, ale postupem času jsem měla pocit, že nám změna prostředí prospěla.
Jsem asi jedna z mála, komu se knihy od paní Sněgonové líbí trochu více, než od pana Kotlety. Za mě jsou promyšlenější, zaměřeny více na úvahy a myšlenky postav, popisky bojů mají hlavu a patu (u Kotlety se v nich často ztrácím a připadají mi přeplácané) a vždy mám pocit, že se hrdinové někam posunují.
Celkově zdařilá série.