Šprti & frajeři

Šprti & frajeři https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469601/bmid_sprti-a-frajeri-CYX-469601.jpg 4 470 89

Legie série

< 3. díl >

Porazit Společenství, osvobodit zotročené lidstvo, získat zpátky Zemi – to jsou sice záslužné cíle, ale jen odhodlání nestačí a prostředky k jejich dosažení posádce lodi Kraksna chybí. Zakázka pro vesmírnou mafii se proto nedá odmítnout. Naštěstí nevypadá složitě – dostat se na místo poslední bitvy dvou vyhynulých druhů a něco speciálního odtamtud odnést. Vesmírný hřbitov plný mrtvol a zničených lodí ve vzdáleném koutu sektoru nevypadá jako nic, s čím by si kapitán Bouchač, ehm, tedy Moravec nedokázal poradit. Aspoň do okamžiku, než se objeví staří nepřátelé a jejich vinou si posádka Kraksny začne dělat nové. Závod s časem začíná a poslední svobodní lidé ve vesmíru nejsou jediní, kdo v něm hraje svůj part o přežití.... celý text

Přidat komentář

Honey0105
10.04.2024 4 z 5

Zase příjemné pokračování série. Předchozí díl nadchl více, ale tady také nechyběl humor a akce. Znovu jsem poslouchala v audiu a i tentokrát musím pochválit pana Stránského. Rozhodně se těším, co bude dál.

elenai
10.04.2024 5 z 5

Třetí díl je za mnou musím uznat, že kvalita stoupá. Při čtení jsem si nemohla nevzpomenout na Vetřelce a Psirény. Ten děj to ve mně určitými momenty evokoval, ačkoliv mám pocit, že Moravec s Vojcechovskym spíš připomínají posádku Červeného trpaslíka než-li drsné mariňáky z Vetřelců. A taky podotýkám, že mi citované hlášky nevadily. Příběh byl vlastně takový komorní, odehrávající se během několika hodin, ale že byl opravdu napěchovaný zvraty a relativně rovnoměrně i akcí. Tleskám a vrhám se na pokračování. 90%


Michaeles
20.03.2024 4 z 5

Na začátku mě trochu dělalo problém se začíst, ale od zvratu to byla až do konce doslova jízda a nenechala mě kniha ani na chvilku odpočinout od čtení. Další skvělý díl serie.

martin6849
27.02.2024 4 z 5

Výrazně lepší než druhý díl. Jen odkazy na Červeného trpaslíka mě rozčilovaly. Opět platí, že s těmi hláškami by se to nemělo přehánět.

Denny456
01.02.2024 4 z 5

Třetí díl byl zatím jednoznačně nejlepší. Mnohem víc mě to pohltilo i bavilo. Sněgonová přináší nový vítr.

Hobitka
15.12.2023 5 z 5

I když Operace Thümmel byla akčnější i zábavnější, třetí díl Legie mi zatím sedl nejvíc. Ke čtení mě to celou dobu táhlo. Zvrat jsem neodhadla a rozhodně mě nezklamal. Těším se na pokračování :)

Firbl
22.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Za mě o trochu lepší díl než ten minulý. Minimálně než přijde na akci. Neustálé rozpitvávání všeho možného během chvil kdy má děj plynout je znovu až otravné. Celý to bylo zajímavý dokud se nám tu neukázal náš známí míšenec ? To jako vážně ? v celém vesmíru nás tu bude potkávat a zápletku eskalovat pár známých? opravdu vrchol fantasie. Není to k zahození určitě lepší jak díl minulý ale přes hodně částí sem jen přelétl abych je měl za sebou.

Ivushaak
21.11.2023 4 z 5

Pro mě zatím nejslabší díl série, občas se děj hrozně táhl. V jednu chvíli jsem myslela, že knihu ani nedokončím. Druhá polovina, to ale zachránila.

Lukáš987
07.10.2023 5 z 5

Nemohu jinak než 6*.
Vesmírní chameleoni, ne děkuji..
Co se má pos*at to se prostě posádce "Kraksny", pardon "Malé vzdorující " po*ere.Tohle je luxusní jízda vesmírem nabitá akcí, hláškami, super humorem a perfektním pokračováním předchozích dvou dílů doplněné super kresbami. Smekám klobouk .

Fargotroniac
21.09.2023 4 z 5

Třetí pokračování série Legie nás, tentokrát v rukou Kristýny Sněgoňové, nás zavede na vesmírné vrakoviště. Knížka jako celek opět nezklame a jedná se o poutavé čtení. První půlka knížky je sice zdlouhavější a není tolik záživná, ale pak se to konečně trochu rozjede až čtenáře konec knížky zamrzí.

Hanathor
16.09.2023 4 z 5

Za mě byl tento díl malinko slabší než díly minulé, ale přesto jsem ho zhltla najednou a zaslouží si čtyři hvězdy.

Tomas20042004
16.09.2023 5 z 5

Dalši diel tentoraz od pani Sněgoňovej. Vôbec to nebolo poznat že to nepísal Kotleta. Dej bol perfektný a samozrejme nechýbali hlášky. Odohrávalo asa to na vesmírnom vrakovisku čo bolo dosť zaujimavé. Zasa pribudli nové mimozemské druhy pekne nakreslené v denníku na konci. Dej pekne napredoval. Som zvedavý čo sa stane v dalšej časi.

Patapuf
28.08.2023 5 z 5

Další podivuhodné dobrodružství kapitána Bouchače a lorda Mrdáka... sice se pokazilo vše co se pokazit mohlo, ale nakonec se to povedlo ať už to bylo cokoliv.... Ale že to byla jízda....

Predator3313
24.08.2023 5 z 5

Zatím nejlepší místo děje, průzkum vesmírného vrakoviště je prostě super, škoda, že skončilo u jedné lodi.
Naivita při záchraně Loyda mi už docela vadila, stejně jako v minulém díle chuť jít na kafe. Myslím že to šlo vymyslet jinak, aby Moravec nevypadal jako blb.
Stejně jako většinu mě taky překvapil deník na konci, trochu mi to vzalo představy, ale myslím, že to byl dobrý nápad, snad budou i další mimozemštani v dalších knihách.
Celkově se kniha četla stejně dobře jako předchozí díly.
Jsem zvědavý jak dědek v dalším díle vylepší Kraksnu....ehm tedy Vzdorující

mnohoknih
03.06.2023 3 z 5

Tohle je takový rozkoukávací díl. Seznamujeme se s vlastnostmi emzáků a s tím čeho jsou schopni. A taky čeho je schopen kapitán Moravec. Vážně před vyhlazením lidstva pracoval pro tajné služby? V tom případě nechápu jeho naivitu vůči chování některých lidí i mimozemšťanů. Příběh se nám příjemně posouvá tak, abychom se těšili na další díl.

InstinktCZ
20.03.2023 3 z 5

Zatím asi (pro mě) nejslabší díl... 3* za stále výborného Kapitána Bouchače.

SpeedyWhee
06.01.2023 4 z 5

Překvapení nakonec .... Ilustrace na posledních stránkách mimozemšťanů:) palec hore

midloch
03.01.2023 4 z 5

Další pokračování série, stejná nadílka zábavy. Po třech dílech jsem objednal zbytek vyšlých a předplatil si ještě nevydané části.

Bašťák
31.12.2022 4 z 5

Další „výletovka“ tentokrát do útrob emzáckého spaceshipu. V podstatě dost podobný průběh jako díl s Amandou, jen jiné kulisy, asi jako další epizoda dobrého sci-fi seriálu na pokračování. Za mě povedené a zábavné.

Hakate
17.11.2022 2 z 5

Po delší době jsem opět sáhla po jedné legii, bohužel z knihy mám opět stejný pocit, jako z minulého dílu. Radoby humorné pasáže jsou místy spíše trapností než vtipností. O příběhu ani nemluvím... 1. Díl se mi hodně líbil, ale 2-3. díl je opravdu spíše trapná komedie než veledilo, které jsou opěvovaný a doporučovány. Uvidím, zda po dalším díle zase sáhnu. I když je pro mě výzvou zjistit, co je na sérii tak skvělého, že je tak vysokoho hodnocená.