Amanda

Amanda
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454576/bmid_amanda-xX4-454576.jpg 4 666 666

Legie série

Vesmír je kruté místo. Právo na život má pouze ten, kdo si jej uhájí v boji. To ví i posádka lodi Kraksna. Lidstvo je zotročeno mocnou mimozemskou rasou, a tak za pomoci technologie prastaré vesmírné civilizace hledají cestu, jak svoji planetu osvobodit. Nebo alespoň nakopat zadek těm modrým parchantům, co ji vyplenili. Život je ale otázkou priorit. Na planetě Namathé se údajně nachází lidská žena, kterou je třeba zachránit. Hlavně ze vznešených humanitárních důvodů, to dá přece rozum. Jenže když při tom pracujete pro mimozemského mafiána, co vypadá jako slepice, mají věci tendenci se poněkud komplikovat. Vítejte v sérii Legie – novém světě Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, space opeře temné, akční i zábavné, jak jen to chladný vesmír dovolí.... celý text

Malarkey
19.05.2025 5 z 5

Druhý díl Legie se už nese v duchu absolutní kvality. To, co měl František Kotleta těžké (úvod světa) si Kristýna Sněgoňová užila druhým dílem, který je vlastně takovou vedlejší zastávkou v epické dvanácti dílné sérii. Jenže tyhle vedlejší neplánované zastávky, jakožto formy vedlejších úkolů, mám o to raději. Výborná atmoška ne úplně přátelské planety, hlášky na úrovni Červeného trpaslíka, děj, který ne a ne zpomalit, dokud jej nedočtete. Totální pěti hvězda a už teď se nesmírně těším na další díl.

alexsmangabook
01.05.2025 4 z 5

Z IG profilu: 4.5/5
Druhý díl se nesl v podobném duchu a to je podle mě klíčové. Ze začátku mi tam sice nesedla scéna, která se asi musela stát, aby došlo k zápletce,ale...
Dala by se ještě omluvit podmínkami, ve kterých se postavy nacházeli.

Velkým tahounem tohoto dílu bylo prostředí/svět a v podstatě celá nová planeta. Nacházeli jsme tady spoustu nově objevených druhů v rámci ras, ale i zvířat, kytek a okolí, které se měnilo například s časem. Objevili jsme i zranitelná místa na planetě, celkově jsme pronikli do celého jejího systému, což se samozřejmě stalo díky naší bandě, která se k tomu dostala jako slepý k houslím.

Strašně se mi líbil nápad s jednou částí, kde jsme mohli najít velkou rozmanitost představivosti a pořádného vyřádění v rámci vzhledu, schopností a způsobu zabíjení.

Seznámili jsme se ale i s novýma postavami, bylo jich poměrně dost, ale ani jednu bych nevynechala! Skvěle se do příběhu hodí a už mám i dalšího oblíbence. Také jde o docela výrazné kusy, co se týká charakteru, takže to člověka i baví.
Tím nechci říct, že naši obvyklí hrdinové zapadají - to vůbec! Ještě více jsem si je oblíbila a navíc se nám starají o pořádnou dávku zábavy a bizáru. Bylo tady hodně scén, kde jsem vážně jen zírala, jak moc se může daná situace podělat na základě jejich uvažování a činů.
Otázka- Bylo zde málo Agy ? Nejspíš, ale pokaždé, co se objevila na scéně to stálo za to!

Na této planetě se seznámíme i s temnejší stránkou, která se týká i naší rasy. Scény byly popsány bez filtru a rozhodně to na čtenáře působily. Díky tomu se poslední momenty musely u každého trefit do černého a člověk cítil typické osvobození a hřejivý pocit k tomu. Tento pocit umocňovala hlavně nová postava Amanda.

Akce zde byla opět povedená, nemám žádné výtky. Bavilo mě to a neočekávám ani nic jiného do budoucna.

Kniha byla opět čtivá a ke konci už ani nešla odložit. Čtení jsem si užila a jednoduše - Pokud přistoupíte na to, že si to chcete užít a nehledáte v tom složitosti, máte ideální sérii ke zkoušce.

Leena87
30.04.2025 4 z 5

Tento díl mě bavil o něco víc než první. Asi proto, že jsem se už zorientovala v druzích mimozemšťanů. Nejvíc je tedy pořád Gerasim - jeho hlášky mě fakt baví! Knihu poslouchám a takhle jsem se při audioknize dlouho nezasmála! Jdu hned na další díl.

Slezadav
20.04.2025 3 z 5

Druhý díl Legie mírně překvapil tím, jak moc se mi místy nelíbil. Ačkoliv hodnocení je 3/5 stejně jako u prvního dílu, tady to bylo na rozdíl od Operace Thümmel blíže ke dvoum, než ke čtyřem.
Chápu, že je potřeba tenhle subžánr brát s nadsázkou, ale demence hlavních pistav je tady do nebe volající. Jestli v prvním díle měl Moravec trapné chvilky, ale celkově fungoval, tady byl fakt na úrovni retarda. A nejen on. Rámcový děj se příliš nehnul, šlo tady spíš o takovou odbočku. Spousta akčních scén, které působily hodně jednotvárně.
Vo se mi líbilo byly zejména nové postavy a rasa Slepiců. Byly tam i dobré scény, ne že ne. Některé hlášky a vtipy taky fungovaly. Oceňuji, že snaha o humor nepůsobila toporně a nebyla příliš přehnaná.
Doufám, že další díly budou méně odbočkovité a dojde k nějakému výraznému posunu v rámcové dějové linii. Je možné, že už jsem braku trochu přejezený, ale Amanda mi prostě příliš nesedla. V Legii určitě budu pokračovat, ale jestliže první díl budil rozpaky jen trochu, tak druhý jich přináší opravdu hodně.

Pan_Skala
19.04.2025 5 z 5

Jiné proti prvnímu dílu z pera Kotlety, ale i tak naprosto výborné. Bavil jsem se neskutečně a začínám milovat všechny postavy. Prostě tohle je fakt zatím topová série.

Nelíísek
09.04.2025 4.5 z 5

takhle jsem se u čtení dlouho nezasmála,

pejty
29.03.2025 5 z 5

První díl mě tolik neoslovil a trvalo mi dlouho než jsem začal s druhým. A když jsem poprvé tuto knihu začal číst, tak asi po třiceti stránkách jsem ji odložil na dobu neurčitou a vrátil se až po hodně dlouhé době. Teď, když jsem dal knize druhou šanci, jsem nadmíru spokojený.

Kniha je naprosto úžasná. Jedna šílená situace střídá druhou a člověk neví jestli se má smát, klepat si na čelo, zadržovat napětím dech, nebo vše najednou. Po přečtení této knihy začínám být fanoušek této série a hned se jdu vrhnout na další díl.

PosPol
28.03.2025 4 z 5

Hej, ty lidský maso, co tam tak stojíš a čumíš? Kde máš svýho pána? Jo ty bys chtěl svobodu? No, člověče, tos padl na ty nejlepší! Kapitán Bouchač a lord Mrdák jsou ti opět k službám! Celý náš příběh se táhne v duchu – je to sice dál, ale zato horší cesta… A ta naše bude šílenější, než nápad pokusit se přepít Rusa. Ostatně přesně takovej je Gerasim – bláznivej Rus bez pudu sebezáchovy s jedinou touhou – strčit do někoho péro. I kdyby to mělo být něco, co má řitní otvor uprostřed ksichtu. Ale kdo jsem, abych soudil!

Uvízli jsme na další planetě, takže náš plán osvobodit lidstvo z područí hnusnejch emzáků se trochu posouvá. Prioritou je teda zachránit lidskou ženu, která se na Namathé nachází. Neposlouchej
Gerasima, jak by jí vyšukal mozek z hlavy, to z něj jen mluví plný koule. Záchrannou misi vedeme
z čistě humanitárních důvodů! Co by se mohlo posrat, když úspěch mise závisí na slepicovi, co má mozek velkej asi jako frigidka chuť k vášnivému milování!

Do psí prdele! No jasně, že se cestou všechno posere a cesta za buchtou s opravdovýma prsíčkama a prcinkou se dojebe! Ale to neřeš, to se vstřebá. Dávej si bacha na Agu, ta se snad nasraná už vylíhla z vejce, nebo jak se kurva rodí tyhle šílený plazi. Máme sebou i takovýho Láďu Hrušku, co je užitečnej jak výrobník ledu v Antarktidě. Ale přece ho nepošlem do separátu, že jo. Tak pojď, přidej do kroku. Neotáčej se, ti kulšakové si nás třeba nevšimnou. Aha, všimli. Přichází na řadu má největší zbraň – břitký jazyk a šarm. Oj, nezabralo, divné. Utíkej!

Druhý díl série Legie mě bavil asi o krapítek víc, než ten první. Bizarní situace, vymazlené
univerzum se spoustou postav, kniha nabitá akcí, o bláznivé přestřelky není nouze. Stejně jako o
šílené dialogy hlavních hrdinů. Je to laciné, absurdní, předvídatelné, vulgární? Ano! Užila jsem si to? Rozhodně! Hodnotím 4/5* a děkuji nakladatelství Epocha za poskytnutí knihy.

EvikU.
21.03.2025 4.5 z 5

Druhý díl ze série legie pokračuje na planetě Namathé. V baru se seznamují s mimozemšťane, který vypadá jako slepice, který jim dává úkol a prozrazuje tajemství. Tam, kam je posílá je uvězněná lidská žena. Mohou ji vysvobodit a nechat pokud mu odtamtud přinesou, co po nich chce.

Nebyli by to “Kapitán Bouchač a Lord Mrdák, aby kamkoliv přijdou neměli nějakou potyčku a vysekávali se z problémů. Opět při své akci za vysvobozením ženy Amandy ze ZOO zažíváme spoustu napětí, akce, vtipných i sarkastických hlášek, které už k sérii neodmyslitelně patří.

Nakonec se jim povede husarský kousek při kterém se dozvídáme o dalších podobách mimozemšťanů i zvláštních druhů zvířat. Ještěrka Aga se připojí až v druhé polovině knihy. A Vodička a Giuseppe to po celou dobu vtipně doplňují.

Je to taková oddechovka z vesmíru, která mi velmi sedla. A druhý díl mě bavil snad ještě víc. Navíc obdivuji, že ač pokaždé píše díl jiný autor, tak na chování postav to není ani trochu poznat. Nebo to píší dohromady? Vlastně je mi to jedno, hlavně, že výsledek stojí za to.

Zamlouvalo se mi, že jsme po celou dobu byli na jedné planetě a celkově jsem lépe udržela celý děj. Konec končí speciální nabídkou, která naváže třetím dílem. Už se na něj těším.

Iva095
19.03.2025 4 z 5

Bavilo mě to více než první díl.
Bylo to svižné, vtipné, akční prostě a jednoduše zábava od začátku až do konce.
Brzy budu pokračovat.

PokyBear
16.03.2025 5 z 5

Spolupráce autorů je fascinující. Druhého dílu jsem se bál, ale překvapilo mě jeho uchopení a vývoj.

Knihomolka97
05.03.2025 5 z 5

Kapitán Bouchač a Lord Mrdák opět v akci! Líbí se mi, jaké umí vyvolat pozdvižení prakticky všude, kam je nohy zavedou a rozhodně po nich zůstává pěkná spoušť. Baví mě i slovní přestřelky, ve kterých figuruje Giuseppe, Vodička je hezky doplňuje a působí tak nějak nejrozuměji a Aga? Ta si jede svoje. Její oslovovaní ostatních jako "maso" mě ale strašně irituje!

Musím říct, že tento díl na mě zapůsobil o něco více než předchozí. Akce je opět habaděj, opět je tu plno vtipných hlášek, situací, sarkasmu, příběh ale rychleji odsýpá, objeví se i nové postavy a mimozemšťani. Třeba takový, který vypadá jako slepice či dokonce šnek. Vzhledem k tomu, že slepice je mužského pohlaví, tak je to Slepic a ten v příběhu sehraje také zajímavou roli. :-D
Gerasima bych teda v jednom momentu nejradši někam nakopla, ale stále je to můj oblíbenec.

lucyvase4
18.02.2025 4 z 5

A jízda pokračuje. Tentokrát pod taktovkou Kristýny Sněgoňové a její Amandy.

Na planetě Namathé se údajně nachází lidská žena, kterou je třeba zachránit. Samozřejmě čistě ze vznešených humanitárních důvodu, to dá přece rozum. Jenže záchrana téhle ženy nebude tak snadná, jak se na první pohled zdá. Ještě když se přitom zapletete s mimozemským mafiánem, který je nápadně podobný našim slepicím. To se pak věci mají tendence jen a jen komplikovat.
Dokáže kapitán Moravec se svým týmem ženu zachránit? Mluvil Slepic pravdu a je to skutečně buchta s epesníma dudama?

Musím říct, že mi chvilku trvalo, než jsem se začetla. Začátek se malinko táhl, ale jakmile jsem se dostala na 40 stránku, tak mně příběh naprosto pohltil.

Opět skvělá jízda, u které jsem se vážně bavila. Děj byl akčnější než v prvním díle, což já úplně nepreferuji, i tak jsem ale mile překvapena.

Text je opět plný sarkasmu a skvělých hlásek, některé mi zůstanou v paměti ještě hodně dlouho. Nicméně za mne malinko umírněnější než v prvním díle, který napsal František Kotleta. K jeho humoru jsem měla blíže. Oceňuji ale, že jsem v autorce objevila cimrmanologa. Kdo mistra znáte, hledejte v knize jeho hlášku.

Postavy byly opět skvěle popsány a já si kromě stávající sestavy, kterou jsem již znala, zamilovala i další. Obdivuji, že i když se autoři při psaní střídají, postavy si zachovávají jednotný charakter.

Setkáváme se nejen s dalšími rasami mimozemšťanů, ale i se zvířaty z různých koutů vesmíru. Zde musím znovu vyzdvihnout skvělou fantasii autorů.

Styl psaní je lehký, čtivý a stránky opět utíkají pod rukami jako zběsilé. Kdo čeká seriózní space operu bude nejspíš zklamaný. Jedná se zkrátka o trochu bizarní oddechovku z prostředí vesmíru. Pro mne ale přesně to, co jsem čekala.

,,To, že jsme za sebou nechali spoušť a že po nás šla polovina Namathé, možná srazilo jednu hvězdičku z výsledného dojmu..."
Mám to úplně stejně. Příběh se mi moc líbil, ale ocenila bych sem tam i nějaké to úmrtí, které by děj učinilo ještě věrohodnějším.

Pazďa
12.02.2025 3.5 z 5

Druhý díl mě bavil ještě o trošku více, takže doufám, že kvalita se bude zvedat i nadále.

Sněgoňová určitě lépe zvládá držet dialogy únosné a její absurdita a vtip mi sedl obecně více. Je tu znova pár popkulturních referencí, které nepatří k nejčerstvějším, ale je to fajn.

Líbilo se mi, že se pro tentokrát držíme na jedné planetě, první kniha skákala neskutečným tempem, a i když je i tato kniha plná rychlé akce, jedno prostředí rozhodně pomáhá celkové struktuře této epizody.

A celkově je za mě Legie zatím moc fajn čtení. Děj je rychlý, a délka knih je tak optimální pro typ obsahu.

katallinka
06.02.2025 5 z 5

Akční, svižné, vtipné a neskutečně skvělé čtení. Hlavní hrdinové jsou dost svérázní, ale jdou do všeho po hlavě, takže nikdy nevíme, jak to s nimi dopadne.

Ruya
05.02.2025 5 z 5

Pro mne dosud neznámá autorka a velmi příjemné překvapení. Závěr sice trošku škobrtal, ale i tak to je opravdu vynikající kousek.

MichalHoráček
20.01.2025 4.5 z 5

Líbilo se mi to víc než první díl, přišlo mi to svižnější a akčnější. S chutí jdu na další pokračování.

xmajl
14.12.2024 3 z 5

stejne jako prvni dil, takova nenarocna oddychovka na dovolenou. Dej je predvidatelny bez vetsich zapletek ale proc ne

Gurus
06.12.2024 4 z 5

(SPOILER) Moc dobré, ale pár výtek bych měl. Guesepe byl na začátku jak sem pochopil na velké krásně a pak byl na malé? Nebo jsem to jen nějak blbě pochopil .. pak část v zoo me už trošku nudila. Až na tyto dvě veci super. 4/5

Kniholenka_DK
26.11.2024 5 z 5

Tohle bylo skvělé. Ani chvíli jsem se nenudila. Bylo to vtipné, svižné a s postavami, které jsem si oblíbila - ty hlášky Moravce a Gerasima jsou boží. Závěrečná akce byla tedy trochu přitažená za vlasy a schopnosti Amandy značně nepravděpodobné, takže mi přišlo že se naše parta ze všech těch obřích problémů vyvlíkla nějak moc jednoduše, ale víte co? Mně to v případě téhle série vůbec nevadí, spíš naopak. Netoužím po žádných nervy drásajících komplikovaných řešeních. Tohle je čirá odpočinková záležitost a já se prostě zamilovala :-)