Komentáře knihy Amanda

vvikingg
02.08.2026 audiokniha

Vesmírný zvěřinec se rozšiřuje v baru obsluhuje obří mušák, přerostlá slepice popíjí drinky. Naši hrdinové zavítají i do vesmírného pornokina ,kde je jediný divák přerostlý šnek, který slintá na sklo. Kapitán Bouchač přistihne Rusa Gerasimova v meziplanetárním bordelu, kde mu mimozemšťanka provádí felaci. O groteskní, bizarní situace není nouze, vše kořeněno komentáři Gerasimova, které stojí za to a vedou k smíchu. Tento díl má i temná místa, na planetě krutě vládne diktátor Enruk, který otroky stahuje z kůže a politické odpůrce vhazuje za městem do jámy s jedovatými hady. Podobnost se smrtí Ragnara Lothbroka, kterého do jámy s hady hodil anglický král Aella z Northumbrie. Taky mu to synkové Ragnara spočítali, vikinská armáda spustošila jeho království, Aellu popravila rituálem krvavého orla. V zoo diktátora Enruka objevena španělská dívka Amanda, cíl expedice. Jsou vypuštěna z klecí všechna zvířata, které Amanda ovládá a vezmou útokem palác diktátora. Stráže pobitý, roztrhaný zvěří, diktátor i jeho žena zabita. Slepičákovi přiveze Bouchačova parta synovce, kterého zachrání ze spárů Enruka a čeká je další úkol. Tento díl byl výborný, akční i groteskní, jdeme na další.

Atlantis
25.07.2026

(moje první vyposlechnutá audiokniha) Asi to začínám chápat. Po první Legii jsem se zařekl, že takovou debilitu prostě číst nebudu. Ale byla nálada na něco hloupoučkého a akčního, navíc jsem zkoušel pro mě novinku - audioknihy, tak jsem to risknul. A asi tomu už rozumím. Ono to má být blbé, že? Postavy tupé jak troky, vtípky jako ze třetí cenové a příběh, který by v každé jiné knize vydal na maximálně tři kapitoly. Když jsem na tohle všechno přistoupil, tak jsem se vlastně svým svérázným způsobem bavil. Pitomé je to tedy extrémně, ale to je součást kouzla. Asi.

Colony
25.04.2026

Amanda je jako divoká šelma vesmíru – nezkrotná, praštěná a zcela svá. Stejně jako její jmenovkyně, která se bez okolků vrhá do akce, i kniha nabízí další unikátní dobrodružství, jež nebudete chtít odložit. Druhý svazek okouzlí nečekanými zvraty i nebezpečnou krásou a připomene, že ve vesmíru plném chaosu si člověk musí vydobýt vlastní místo. Jestli si věříte na vydatnou dávku adrenalinu, Amanda je přesně tou divoškou, kterou chcete mít po boku.

postoran-CZ
18.04.2026

Druhý díl v podobném duchu jako ten první. Kapitán Bouchač a Lord M*dák se snaží rozjet svoji vzpouru proti vesmírným šmoulům za asistence přerostlé ještěrky, MacGayvera z Vítkovických železáren a teplého italského kuchaře, který neumí zpívat. A ani vařit.
Snaha prodat chepit ukradený na těžební planetce v předešlém díle je dovede na planetu Arrak... Teda na planetu Namathé, kde se jim do cesty připlete tržiště s otroky (všeho druhu), bar a místní bordel (pro všechny druhy). A píseční čer... Teda pouštní hadi samozřejmě. A taky se k nim od slepice dostane informace o Tarz... Teda ženské s epesníma dudama. No a pak se to tradičně celé pose...kazí, protože dva nadžení samci nedokážou ukočírovat své libido.
Pythagoras vždy hledal řešení za pomoci trojúhelníků, kapitán Moravec svůj deus ex machina nachází ve slizkém šnekovi.
No nic. Tak pokračujeme a jdeme na Šprty a frajery.

Mabie
07.04.2026 audiokniha

Druhý díl Legie pokračuje tentokrát na planetě Namathé a tak jako v prvním dílu je i tentokrát vše plné absurdit, krve, vnitřností, slizu, sexu a vulgarit. Vesmírná “kotletovka” z pera Kristýny Sněgoňové nezklamala a nepoznala bych, že ji nepsal František Kotleta, protože tato parádní jízda s nesourodou partičkou lidí je opět zabalená do sarkastických hlášek a vulgarit všeho druhu zcela ve stylu “krále braku”.
Naši hrdinové poznávají nové vesmírné tvory a když se v baru seznamují s mimozemšťanem, který vypadá jako slepice, zjistí, že v paláci, odkud chce “Slepic” získat disk, je uvězněna lidská žena. Takovému lákadlu naši hrdinové neodolají a slíbí přinést disk i zachránit ženu.
Při misi “najít buchtu s epesníma dudama” dostaneme bizár střílečku s pěknou dávkou napětí a akce a já se na této sérii pomalu stávám závislá. Svou zásluhu na tom má i Martin Stránský jako interpret audioknihy!
Stručně: super oddechovka “pro chlapy” :-)

iv.ča
25.02.2026

Další díl parádní jízdy vesmírem s touhle partičkou. Opět jsem si ji užila naplno.

Áňa 998
21.02.2026

Další díl Legie jsem si doma trochu šetřila, několikrát jsem si přečetla první kapitolu, ale pro mě je to prostě série, u které potřebuju mít správné rozpoložení. A když takový stav přijde, jsem schopná knihu přečíst i za jediný den, když je čas. Do Legie se teprve dostávám, protože má specifický humor a styl, který mi není úplně vlastní, ale myslím si, že jsem na dobré cestě.
V tomhle díle se opět setkáváme s posádkou Kraksny, která putuje Vesmírem. Lidstvo je otroky mimozemšťanů, a posádka Kraksny má v plánu vzít si zpátky svou planetu. Ale nic nejde tak lehce, když se dozví, že na nedaleké planetě je uvězněná žena. Je spuštěna velká záchranná akce, která ale nebude tak snadná, jak se zdála.
Tenhle díl potěší rozhodně ty čtenáře, kteří si oblíbili ten první. Jsme pořád na stejné vlně a za to můžou hlavně postavy, které jsou prostě skvělé. Neberou si servítky a je to přesně ten typ postav, které všechno říkají na rovinu a vzhledem k tomu, že se tu objeví ženská, vzniká mezi postavami místo pro vtipné přestřelky, pošťuchování a celkově rivalitu.
U téhle série můžete zapojit představivost, protože jsou tu různé rasy, u kterých nechybí popisy a nebo atmosféra míst, která mě vůbec nenudí. Ale jak jsem napsala, musím mít na čtení tu správnou náladu - ten humor je vulgárnější, ne každému sedne a na mě to je někdy moc. Zároveň do příběhu přibyly nové postavy a to mi nejdřív trochu zavařilo, ale nakonec jsem si je zařadila. Co mě ale mrzelo, to bylo to, že Aga tu nebyla tolik, a mě tenhle charakter zrovna baví.
Tuhle sérii vnímám jako takovou kultovní a ráda bych jí jednou měla přečtenou. Když jsem se do druhého dílu konečně začetla, už nešlo přestat a na pár míst jsem se fakt dobře bavila. Jsem zvědavá, jak bude dobrodružství Kraksny a její posádky pokračovat!

haskeer
05.02.2026

Pokračování ve správném rytmu. Za mě Sněgoňová píše líp. Sice se občas ztratím v souvětí (možná proto, že se v něm ztratí i postavy, prostředí a situace), ale zase je to vynahrazeno milým humorem. Také Kotletovským prasárnám se snaží trochu blížit, ale naštěstí jen zdaleka, takže to ani nenaruší výsledek.

vejs
31.01.2026

Kniha se mi velmi líbila. Přiznám se, že jsem měl trochu obavy, zda s nástupem Sněgoňové nepůjde laťka nastavená Kotletou dolů, ale byl jsem velmi mile překvapen. Bylo to senzační! Autorka do světa Legie perfektně zapadla a kvalita rozhodně neklesla.

jos_sep
19.01.2026

Znovu zábavná a bizarní jízda. Možná mě bavila o něco více, než první díl. Dvě nové zajímavé postavy do budoucna? Asi bych nedokázal poznat, co píše Sněgoňová a co Kotleta. Tady bych hádal spíše druhého.

NeoGamer159
21.11.2025

(SPOILER) Četba od Stránského tomu dává úplně nový rozměr. Baví mě, jak se všechno točí a posere kvůli babě s epesníma DUDAMA, to dá rozum.

Krabat13
13.11.2025

Tady pro mě příběhu spadl řetěz. Některé postavy zatím nevyužité karikatury (Guiseppe), jiné si zrovna vypůjčily idiot ball a zápletka knížky stojí na tom, že dva agenti tajných služeb, kteří pořádají největší vzpouru lidské rasy ve vesmíru, nevydrží chvíli stát na místě a potřebují panáka. Do toho na můj vkus až příliš očividně do děje narvané Duna a Tarzan.

Dalším dílům dám šanci, potenciál tu stále je.

Jochen77
07.11.2025 audiokniha

Opět dobrý nášup sci-fi střílečky plné krve, laserů, vulgarit, sexu a všelijakých vesmírných stvoření. Jo, jde se dál, tohle jako můžu.
Stránský opět exceluje, podle mě se v těch sprosťárnách úplně našel. Tutově to namluvil v Bandi obleku.

saez
23.10.2025

Na začátku jsem byla zmatená. V první dílu Rutašové vytunili Kraksnu, Moravec si libuje jak baští amarouny a tady najednou už zase vaří neumětel Giuseppe?
Ale jinak dobrý, užila jsem si. Výlet na Namathé byl objevný :-)

Alvari
06.10.2025

Kristýna rozjela pokračování příběhu v kolejích, které prvním dílem postavil Kotleta. Nová planeta, nové problémy, zasraní Kulšešové, několik Vodňanských kuřat, ale hlavně Amanda. Druhý díl mě bavil o fous víc než jednička.

Andrew_Bonegnar
31.08.2025

Hodnotím stejně jako předchozí díl, což znamená, že v sérii pokračovat nebudu.
Tak trochu jsem očekával, že když se do psaní pustí autorka, tak nedostaneme mnoho (nevtipných) sexuálních vtipů, ale to se nestalo. Je jich tady dost a já po většinu času protáčel očima. Fakt mě to nebavilo. Opět mě moc nebavili ani postavy (možná s dalším dílem bych si některé oblíbil, ale nebudu to zjišťovat).
Samotný příběh mě opět moc nezaujal (předchozí díl byl určitě originálnější a zajímavější). Chybělo mi napětí a všechno se dělo tak nějak proto, aby šel příběh dál.
Občas přijde pár zajímavých nápadů, ale po většinu času mi to přišlo jako klišé.

SONP
26.08.2025

Klasická space opera prvního dílu byla v tom druhém nahrazena trochou toho mimozemského zločinu a prostituce. jako byste vzali Tatooine ze Star Wars a natočili byste na ní současné drama pro 18+.
Raději bych asi četl spíš něco o mimozemské politice, oblíbil jsem si totiž chladně-racionální enlily. Těch se tu ovšem nedočkáme, musím si tedy asi počkat na nějaký další díl.

Malarkey
19.05.2025

Druhý díl Legie se už nese v duchu absolutní kvality. To, co měl František Kotleta těžké (úvod světa) si Kristýna Sněgoňová užila druhým dílem, který je vlastně takovou vedlejší zastávkou v epické dvanácti dílné sérii. Jenže tyhle vedlejší neplánované zastávky, jakožto formy vedlejších úkolů, mám o to raději. Výborná atmoška ne úplně přátelské planety, hlášky na úrovni Červeného trpaslíka, děj, který ne a ne zpomalit, dokud jej nedočtete. Totální pěti hvězda a už teď se nesmírně těším na další díl.

alexsmangabook
01.05.2025

Z IG profilu: 4.5/5
Druhý díl se nesl v podobném duchu a to je podle mě klíčové. Ze začátku mi tam sice nesedla scéna, která se asi musela stát, aby došlo k zápletce,ale...
Dala by se ještě omluvit podmínkami, ve kterých se postavy nacházeli.

Velkým tahounem tohoto dílu bylo prostředí/svět a v podstatě celá nová planeta. Nacházeli jsme tady spoustu nově objevených druhů v rámci ras, ale i zvířat, kytek a okolí, které se měnilo například s časem. Objevili jsme i zranitelná místa na planetě, celkově jsme pronikli do celého jejího systému, což se samozřejmě stalo díky naší bandě, která se k tomu dostala jako slepý k houslím.

Strašně se mi líbil nápad s jednou částí, kde jsme mohli najít velkou rozmanitost představivosti a pořádného vyřádění v rámci vzhledu, schopností a způsobu zabíjení.

Seznámili jsme se ale i s novýma postavami, bylo jich poměrně dost, ale ani jednu bych nevynechala! Skvěle se do příběhu hodí a už mám i dalšího oblíbence. Také jde o docela výrazné kusy, co se týká charakteru, takže to člověka i baví.
Tím nechci říct, že naši obvyklí hrdinové zapadají - to vůbec! Ještě více jsem si je oblíbila a navíc se nám starají o pořádnou dávku zábavy a bizáru. Bylo tady hodně scén, kde jsem vážně jen zírala, jak moc se může daná situace podělat na základě jejich uvažování a činů.
Otázka- Bylo zde málo Agy ? Nejspíš, ale pokaždé, co se objevila na scéně to stálo za to!

Na této planetě se seznámíme i s temnejší stránkou, která se týká i naší rasy. Scény byly popsány bez filtru a rozhodně to na čtenáře působily. Díky tomu se poslední momenty musely u každého trefit do černého a člověk cítil typické osvobození a hřejivý pocit k tomu. Tento pocit umocňovala hlavně nová postava Amanda.

Akce zde byla opět povedená, nemám žádné výtky. Bavilo mě to a neočekávám ani nic jiného do budoucna.

Kniha byla opět čtivá a ke konci už ani nešla odložit. Čtení jsem si užila a jednoduše - Pokud přistoupíte na to, že si to chcete užít a nehledáte v tom složitosti, máte ideální sérii ke zkoušce.

Leena87
30.04.2025

Tento díl mě bavil o něco víc než první. Asi proto, že jsem se už zorientovala v druzích mimozemšťanů. Nejvíc je tedy pořád Gerasim - jeho hlášky mě fakt baví! Knihu poslouchám a takhle jsem se při audioknize dlouho nezasmála! Jdu hned na další díl.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi