Rudý vrabčák

Rudý vrabčák https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483473/bmid_rudy-vrabcak-MOf-483473.png 4 438 79

Legie série

< 4. díl >

Vesmír je kruté místo. To poznala posádka lodi Kraksna v den, kdy Zemi obsadili mimozemšťané. I když se jí povedlo agresivní rase enlilů dostat ze spárů a uhájit si svobodu, aby si ji udržela, musela začít pracovat pro vesmírnou mafii. Teď ale kapitán Moravec, poručík Vojcechovský, technik Vodička, profesorka Krasiński, kuchař Giuseppe i tajemná Amanda dostávají příležitost se s enlily znovu utkat. Planeta tisíců světel je novým terčem jejich invaze a mafie je posílá právě tam. Ideální práce pro kapitána Bouchače a lorda Mrdáka. Tedy pokud by na planetu nemířili nejlepší špioni ze všech soupeřících civilizací a mezi nimi i ta, které se říká Rudý vrabčák... Vítejte v sérii Legie – světě Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, space opeře temné, akční i zábavné, jak jen to chladný vesmír dovolí.... celý text

Přidat komentář

Honey0105
10.04.2024 3 z 5

Po přechozích dílech mi tento zatím přišel nejslabší. Sice tam bylo dost akce, humoru i zajímavých zvratů.. Ale.. Něco tomu maličko chybělo. Poslouchala jsem v audiu a musela jsem se několikrát vracet, protože jsem přestávala děj vnímat. Možná to je i tím, že hltám jeden díl za druhým, těžko říct. Natašu jsem nečekala, dost se mi líbilo, jak jí setřel Guiseppe. Na druhou stranu mi tu ale chyběla Aga. Uvidíme, co přinesou další díly.

martin6849
26.03.2024 4 z 5

Je to ujeté, úchylné, nelogické, praštěné a místy dost dětinské. Ale už se s posádkou začínám celkem sžívat a zatím je to asi nejlepší díl.


Denny456
01.02.2024 3 z 5

Pořád vysoká kvalitka akční jízdy spojené s mimozemšťany a spoustou tělních tekutin. Ale Sněgonová byla díl předtím o chlup lepší.

Hobitka
31.12.2023 4 z 5

Solidní pokračování. Místy mi příběh přišel už trochu překombinovaný, a retrospektivu prostě nemusím, ale závěr si mě zase zaháčkoval! Jsem zvědavá na další díl.

Tomas20042004
19.12.2023 5 z 5

4 diel prečítaný. Klasická Kotletovina ktorá sa rýchlo čítala.
Trošku mi tu chýbala Aga a jej hlášky. Už sa teším na ďalší diel.

Ivushaak
18.12.2023 5 z 5

Jako oddechovka na zimní večery super, děj tentokrát ubíhá mnohem svižněji, jak u předchozího dílu. Prostě je to taková klasická Kotletovina.

Foxik_no1
22.11.2023 5 z 5

Série Legie mě dovádí k menšímu šílenství. Šel jsem marodit a vzal si pár dní volna abych dočetl aspoň první 4 díly.

Tamten
02.11.2023 4 z 5

Další slušné pokračování, udržuje Kotletův styl, tentokrát místy vulgárnější. Dějově jak bychom od takovéhle knížky očekávali. Tedy nečekejme zázraky, ale solidní přisprostlou zábavu.

Lukáš987
25.10.2023 5 z 5

"Neměla to být jednoduchá práce?" Ne, jakmile se do akce pustí Lord Mrdák a Kapitán Bouchač nic není jednoduché.Všechno se komplikuje, hrozí uříznutí vašeho . Palseky, svářečky do pohotovosti, protože posádka z Kraksny pardon "Malé vzdorující" vám připraví takovej nášup, že vám bude nevolno, pokud nepočítám Guiseppeho kuchyni.
Na téhle lodi vážně nemůže jít nic hladce.
Opět jsem se pobavil a Rudého vrabčáka střídá Aga.
Nic než pentagrun

Predator3313
30.09.2023 5 z 5

Zase jednou hodně vtipná kniha, kde autor dal průchod fantazii.
Planeta plná dvoumetrových kobylek, kterým vládne královna, samci jsou hodně utlačovaní a jako trest se běžně uřezávají penisy. Posádka Kraksny je zde vyslána, aby pomohla uprchnout několika vysoko postaveným lidem. Ale jak už to bývá, dopadne to všechno trochu jinak a kapitán Moravec se se svým týmem dostane přímo doprostřed mimozemské invaze. Kdo ví, možná konečně dostane příležitost se čelem postavit Švestkám.

Korejš
24.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Zamrdali jsme si a ještě pořád žijeme...a to se počítá!

mnohoknih
28.06.2023 4 z 5

Penis sem, penis tam, petragun si zatrsám. Super díl, ve kterém je možné úplně všechno. Že se objeví ta jedna dotyčná, mi bylo jasné od začátku. A má kamarádku, co není kamarádka, ale povolání mají stejné. Skoro celé se to odehrává na planetě, kde vládne cisářovna, takže ženských je tentokrát dost. Čili sexu je dost. Konečně se začíná formovat kapitánův plán na odboj. A není to jediný plán. A nesmím zapomenout na Kulíka, Bubíka a Dulíka. To jsem se fakt smála. A samozřejmě hlas Martina Stránského, ach

Kůň669
25.05.2023 5 z 5

Spíš čtyři a půl hvězdy, ale zaokrouhlím to. Začátek byl takový nijaký, ale pak se vše zase vše klasicky rozjelo a já si mohla vychutnat Legii plnými doušky. I když hodnotím jako nejslabší díl, ten pocit trvá jen prvních padesát stran.

Dandulka
12.02.2023 4 z 5

Tenhle díl byl podle mě asi nejslabší, ale zachránily to klasické skvělé hlášky, u kterých jsem se dost nasmála. Možná je to také tím, že jsem se k tomuto dílu musela vracet, protože se mi dostal do ruky poměrně pozdě. Už v době, kdy jsem byla o dva díly dál.

midloch
06.01.2023 4 z 5

I když základní schéma knihy (trampoty Františka Moravce ve vesmíru a jejich řešení) zůstává vlastně podobné, tak se dozvíme o lokálním undergroundovém hnutí a konečně se taky začíná rýsovat protienlilský odboj.

Doporučuje 5/5 tanečníků petragunu.

panPatejl
03.01.2023 3 z 5

Tem Kyštleta už to fakt seká jak Baťa cvičky. Je opět vidět snaha navázat na osvědčené spisovatelské koncepty od Kulhoše (neustálé hejty od kámošů na hlavního hrdinu, výmysl a glorifikace Petragunu, neustálé kouření). Bohužel už ale vůbec nefungují. Těžko říct, jestli kvůli tomu, že je používá v každé knížce co napíše furt dokola, nebo se u toho už moc nesnaží. Každopádně už je to jen plytký, po patnáctý vyvařený vývar z cizích ponožek. Pár světlých chvilek to mělo, ale postupně jich ubývá...

SirChico
31.12.2022 3 z 5

Tak nám kapitán Moravec přežil další vesmírnou vyvražďovačku, i když teď šlo o něco víc než zachránit svět, tentokrát si musel zachránit i pinďíka. Ale to by nebyl Moravec aby si u toho i pořádně nezašoustal.

Jako obvykle je Legie rychlá odpočinková četba, nad kterou není radno moc přemýšlet. Protože jakmile nad tím člověk moc dumá, tak mu začnou ty příběhové kličky dělat uzly z mozkových závitů. Ale jako vždy tam jsou kousky perel, kdy si člověk říká, že Kotleta (Kyša) i umí psát. Giusepepe konečně dostal nějakou osobnost, planeta vesmírných hmyzů je zajímavá, a dokonce tu máme i pařící rituály více vesmírných druhů. Jenže potom tam natříská hromadu “zvratů”, nekonečné množství akčních scén a velmi nelogické chování skoro všech a máme tady zase tu slátaninu co jsme asi tak nějak čekali a chtěli.

Jako příklad je hmyzacký, punkarský odboj - skvělej nápad a provedení. Ale proboha proč k tomu hmyzákovi cítí Moravec víc emoci než ke komukoliv jinému? Jasně sympatie tam jsou, ale vážně k němu dokáže za cca tři dny vybudovat citovou vazbu - na život a na smrt?

Ale zase na druhou stranu, alespoň tady máme hotový konec. Kyša s něma trochu bojuje, ale tady je to tak nějak dokončené. Jsem zvědavej na další díly, takže za mě dobrý a Legie furt jede.

Popculture
24.12.2022 5 z 5

Chytlavé slovo ten tanec petragun, co? Klasické akční béčko, které pan Kotleta prostě umí. Velmi povedený příběh v této sérii.

hanzmb
14.12.2022 5 z 5

Co vím určitě je, že bych nechtěl být samečkem na Planetě tisíců světel :-(. Jinak si myslím, že minulé 2 díly od Sněgonové dotlačily i Kotletu do trochu jiného stylu. A velmi to prospělo celé sérii. Tohle je opravdu parádní jízda. Mám při čtení stejně bezva pocity jako když rozjížděl Žamboch JFK.

lucakuca
06.12.2022 3 z 5

Další jízda! Bitvy propracovanější, nepřítel nebezpečnější, příběh zamotanější, ale už to není tak zábavné. Vtip všech předchozích dílů se ztrácí. A na tom si u Kotlety zakládám. Asi takhle:
Stoji den za starou bačkůrku? Nevadí! Mam tu jednu bandu v Kraksně a oni mně teprve ukážou, jaký to je mít den blbec.. Uff. A od srdce se jim vždy zasměju - mnohdá škodolibě.
Méně Agy (ach jo), nečekaně dušínovské (vlastně proč ne, nemusí byt vždycky hajdaláci) a tak no. Konec jsem dolouskávala. Ale těším se na další vesmírné zájezdy.