Aga

František Kotleta (p)

Legie série

Nejobávanější členka vesmírné lodi Kraksna byla unesena. Kapitán Moravec vyráží na záchrannou misi, která je podle zbytku posádky nejpitomějším nápadem od … no, posádka Kraksny má za sebou hodně pitomých nápadů, ale tenhle rozhodně patří mezi pět největších. Enlilové mezitím začnou pořádat na Kraksnu hon a šmejdit po celém vesmíru, aby dostali její posádku i technologii pradávné civilizace rutašů. Což pořád nic není proti tomu, co Moravce čeká při záchraně Agy. Kolik ocasů bude muset přesekat, než získá zpátky ještěrku, která netouží po ničem jiném, než mu vyrvat páteř z těla? Vítejte ve vesmíru, kde poslední nadějí lidstva na záchranu okupované planety je nákladní loď Kraksna a její svébytná posádka, vesmíru Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, který je temný, krutý i zábavný, jak jen to cenzura nakladatele dovolí.... celý text

Komentáře knihy Aga

jos_sep
05.02.2026

Tady už se nebudu držet zpátky a hodnotím plným počtem. Zatím nejlepší a nejvtipnější kniha série. Poznáme další planety a rasy a hlavně se dozvíme více o Aze, její rodině a kultuře. Bouchač (a nejen on) hláškuje jak blázen, ale zároveň je tu prostor pro nějakou tu vážnost, city a emoce. Nejvíc mě asi pobavila polemika o (ne)menstruujících Chanech :-)

vejs
02.02.2026

Další skvělý zářez od Kotlety. Aga je čistokrevná akční jízda, kde se Moravec nedobrovolně ocitá v roli vesmírného gladiátora. Bavilo mě sledovat, jak se musí doslova probít skrz arénu a intriky na technologicky vyspělé planetě, aby zachránil Agu.

Alvari
14.01.2026

Cesta kapitána Bouchače na emzáckou verzi planety Trantor, kam byla unesena Aga. Jak už to bývá zvykem, věci naberou rychlý spád vstříc Moravcově už očividně "oblíbené" disciplíně - problémům. I díky tomu dostane šanci ukázat se nám jakožto Františkus Decimus Moravcius společně s jeho starou známou. Nakonec ještě cesta do džungle, svatba a maření archeologických vykopávek a plánů Enlilům.

Budulman
13.12.2025

Dnes ráno jsem se k ní vrátil, páč jsem měl nějakou čtecí krizi a nechal jsem ji rozečtenou někde v půlce cca před půl rokem.
Tak jak se mi první půlka četla nějako blbě, druhou půlku jsem smlsnul během dnešního rána :D
Bor-fa to v tomhle díle jasně vyhrála a hurá na díl další :)

Jochen77
08.12.2025

Kapitán Bouchač "osvobozuje" Agu ze zajetí, bojuje v aréně, vykouří krabičku s růžovými doutníky, zabije Natašu a nakonec má dvakrát sex s dvouapůlmetrovou ještěrkou. Klasické literární dílo. A jde se na další díly!

Malarkey
04.12.2025

Zatím nejlepší díl Legie. Podle názvu hodně osobní. Dokonale Vám vytvoří vztah k nejsložitějšímu členu posádky a zároveň si kromě Agy zamilujete i kapitána Moravce. Nemělo to chybu. Hltal jsem od začátku do konce.

saez
01.12.2025

Já to vzdávám, už budu číst jenom doma, tam nikoho nepohorším. Strašně jsem se smála, tenhle díl byl asi nejlepší. Kor-fa nebo Bor-fa? :-)

berry1009
28.10.2025

Jedna z lepších a zabavnejsich Kotletovek. Narážky na českou popkulturu jsou vtipné a trefné, děj je napínavý a tentokrát se soustředí na vztahy hlavního aktéra a přerostlé ještěrky. Sérii to zase posouvá o kousek dále jak dějově, tak úrovní. Dobré čtení.

lucyvase4
16.09.2025

Nejobávanější členka posádky vesmírné lodi Kraksna, tedy Vzdorující, byla unesena. Na záchranu Agy se chystá sám kapitán Moravec alias kapitán Bouchač. Záchraná mise, která je dle ostatních členů nejpitomějším nápadem ze všech jejich pitomých nápadů, a že jich už bylo, není žádná sranda. Kolik ocasů bude muset presekat, než získá zpátky ještěrku, jejímž největším přáním je vyrvat mu páteř z těla?

Tenhle díl se zaměřuje především na Agu. Aga je jediná členka posádky, která není člověk, ale chana. Velká bojová ještěrka, které se jen tak něco pod kůži nedostane.

Moc se mi líbí, že se v tomto díle dozvídáme více o její rase. Náboženství, zvycích a minulosti. A i o kor-fa a bor-fa.

Já Agu naprosto miluji. Jeji sarkastický humor je naprosto dokonalý, teda jestli to vážně humor je. Kdoví, ale předpokládám zkrátka, že ano. A její hláška: ,,Splním kor-fa, a pak tě zabiju, maso," ta už je zkrátka legendární.

Opět neskutečná jízda s dokonalými hláškami, které vám chtě nechtě uvíznou v paměti.

I když v tomto díle je veškerá pozornost směřována na Agu a Moravce, příběh neztrácí grády. Kór, když se na scéně znova objeví špionka Nataša alias prsatá Naty, Gilda sběračů a další mafiáni, kteří chtějí naše hrdiny zabít. A pak ještě obří aréna, podobná našemu Koloseum, ve které se odehrávají zápasy na život a na smrt.

No, zkrátka o akci tu opět není nouze.

Trochu mne mrzí, jak lehce z některých scén Moravec vyklouzl. Konec dílu mi přišel malinko rychlejší. Myslím, že klidně pár stran navíc by nebylo na škodu.

,,Jestli mě nakonec zabije armáda přerostlých ještěrek, protože se mi nepostaví, bude to asi nejpitomější smrt v dějinách vesmíru."

A ještě jedna věc, chyběl mi Gerasim. Toho chlapa jsem si zkrátka neskutečně oblíbila. Věřím ale, že v dalším díle se na scéně opět objeví a předvede nám neskutečnou jízdu.

Co musím znova ocenit je nádherný deník Danky na konci každé knihy. V deníku máme vždy vykreslené rasy, se kterými jsme se v daném díle setkali, a to i s humornými popisy. Na tuhle část se po dočtení knihy vždy strašně těším.

Legie dokazuje že ani po pěti dílech rozhodně neztrácí dech. A já se těším na další dobrodružství, které nás čeká.

Hodnotím:4,5/5

Leena87
22.07.2025

Tento díl byl také skvělý. Přiblížil nám Agu a mně je odteď víc sympatická. Chyběl mi ale Gerasim a jeho hlášky.. Ale i tak jich v tomto dile bylo dost, že jsem se několikrát nahlas zasmála. Pokračuji dal v sérii, protože tohle je bomba!

pejty
17.06.2025

V minulém díle mi Aga ani moc nechyběla, ale tady jsem si ji zamiloval. Naprosto úžasné, vtipné, šílené, akční a napínavé dílo, které si snad nejde nezamilovat.

Pan_Skala
31.05.2025

Do teď jsem měl Agu fakt hodně rád, ale po tomhle díle ji fakt miluji. Kdo by nechtěl zkusit bor-fa jen, aby měl Agu.
Předchozí díly byly super, ale Aga posunula hranici zase o něco výš. A není to jen Agou nebo Natašou (po přečtení budete vědět proč), ale celkově prostředím těch planet. A hlavně víme co nám v minulém díle chybělo? Že maso?

"Maso?"
"Ano?"
"Drž hubu."

Slezadav
26.05.2025

Jednoznačně zatím nejlepší díl Legie. Jen potvrzuje stoupající tendenci. Dál už bude hodně těžké laťku udržet.
Je to sprostě nekorektní, ale opravdu velice zábavné. Tentokrát jsem se nejen několikrát uchechtnul, ale opravdu nahlas rozesmál v autobuse. Nonstop akce střídaná hláškami se tentokrát povedla. Docela mi vyhovoval menší počet postav. Konečně se dostavil ten správný pocit, že to není bráno vážně a je to dost typická Kotletovka.
Jako oddychovému braku není tady moc co vytknout. Možná poslední kapitola působí trochu moc uspěchaně, ale moc na škodu to není. Na další díl se rozhodně těším. Teprve Aga ze mě udělala fanouška Legie. Pozdě, ale přece.

Pazďa
12.04.2025

Sice se to nevyhýbá pár bizárním Kotletismům, ale Aga je zatím nejsilnější kniha Legie. Dochází tu i k posunům v charakteru postav, takže to působí méně jako epizoda sitcomu, a akce je uspokojivá jako vždy.

MichalHoráček
21.03.2025

Prostě a jednoduše mě tahle série baví a hurá na další díl!

PokyBear
16.03.2025

Kam se série až dostane mě docela překvapuje. Nápady neztrácí na svém lesku a tento díl navíc vypadá jako by chtěl dokázat, že pokračování mohou být jen lepší.

K0K0SKA
22.01.2025

(SPOILER) Zkusit mi někdo jiný předložit v knize scénu mezidruhového techtle-mechtle člověka s obří (navíc věčně nakrknutou) ještěrkou, tak by ona knížka nejspíš skončila na kompostu jako urážka mé šedé kůry mozkové..
Udělá to ale pan Kotleta a člověk to vezme, zbaští i s navijákem a ještě pěkně poděkuje.. A přídavek, prosím :-D
Každopádně souhlas s ostatními komentáři - skvělé pokračování série, které "nakopne" k dalšímu dílu..

toni-az
11.01.2025

Tento díl mě extra bavil. Spousta dobrých nápadů a skvělý humor. Trochu lepší než Vrabčák.

Hanathor
09.01.2025

Po minulém dílu jsem byla trošku na vážkách,jestli sérii dočtu. Tento díl mě ale opět vrátil do světa legie na 100%. Zatím rozhodně nejlepší díl celé série. Můžu jenom doufat, že se to v podobném duchu ponese i dál.

Gurus
29.12.2024

Podle mě zatím nejlepší díl. Super, že jsme se dozvěděli více o vesmíru a Bouchač už není tak hloupé maso. Škoda Prsaté Naty, ale mohla si za to sama. Nevim jak to bude s Agou a jejím bor-fa na Frantu, ale snad to dopadne dobře.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi