sssimkova sssimkova komentáře u knih

☰ menu

Ďábel nosí černou Ďábel nosí černou L. J. Shen

Jak já tuhle autorku miluju, tak tohle za mě ne! Strašně dlouho trvalo, než se člověk do příběhu začetl, a pak to byla fakt slaďárna bez hlubší pointy Jen ty slovní přestřelky a myšlenkové pochody hrdinů byly fajn, ale od této autorky za mě dost podprůměr

27.12.2023 1 z 5


Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou J. Lynn (p)

Jako první jsem četla jinou knihu od autorky, a začala jsem vyšším levlem. Tohle neurazí, ani nenadchne. Příběh moc pěkný, velmi čtivě napsané Jen nějak nezvládám pojmout, že do věku 25 let jsou hlavní hrdinové emočně vyzrálí, připraveni na vztahy až do smrti a zodpovědně vedou své business podniky Další kniha, která si zaslouží hvězdičku navíc za zdravotní hendikep po nehodě Přesně o tom by se mělo psát, že svět není černobílý, a všichni nejsme dokonalí

02.04.2023 3 z 5


Vzdej se mi Vzdej se mi J. Lynn (p)

Můj první počin od autorky, už nejsem moc příznivec knih z vysokoškolského prostředí, tak jsem chtěla zkusit "normální" pracující hlavní hrdiny a bylo to super. Stylem vyprávění autorka asi nebude můj top autor, ale trochu mi styl psaní připomínal autorku Lindu Howard, kterou miluji a která nám trochu stárne. Komu se kniha líbila tak zkuste od Lindy knihu Začátek sezóny, já tam tu podobnost trochu vidím.

01.04.2023 4 z 5


Vlku zaslíbená Vlku zaslíbená Hannah Whitten

Já co už fantasy čtu opravdu zřídka jsem si to opravdu užila. Pěkně a čtivě napsané, ano jsou části co se táhly, ale jsou zase části co to pěkně kompenzují. Těším se na další díl. Jak tu někdo psal, taková Karkulka, nebo Kráska a zvíře.

28.03.2023 3 z 5


Začátek sezóny Začátek sezóny Linda S. Howington

Mně prostě ta kombinace detektivky a trochu slaďáckýho románu přijde dokonalá. Důkazem je to, že jsem se ke knize v životě už mnohokrát vrátila. Z 90% mi chlapi u této autorky prostě sednou, jsou to zásadoví správňáci. Přesto, že jsou knihy od Lindy často třicet let staré, mám při čtení vždy pocit, jako by byly ze současnosti.

28.03.2023 5 z 5


Láska online Láska online Penelope Ward

Taková milá a jednoduchá kniha. Možná trochu moc "amerika story" na naše české poměry, ale já se bavila. Opět se tu otevírá téma zdravotních handicapů, což je vždycky úžasný, když to nějaký autor otevře. Taková nenáročná story, za víkend hotovo.

28.03.2023 2 z 5


Touha Touha Helen Hardt

To byl děs. Anotace vypadala tak dobře, člověk se těšil na příběh, kombinace vojáka co přijel ze zámoří, co má komplikovanou minulost, jedno bolavé srdce pro svatbě, co neproběhla... Tady má fakt plusové body jen ta zápletka s dětstvím hlavního hrdiny, jinak jejich vztah hrůza, charakter postav (byl tam vůbec vykreslený?) hrůza, s*x scény, taky hrůza. Kdyby hlavní hrdince tak stály bradavky, jak celé tři série popisuje, asi by jí upadly... Dala jsem všechny tři díly, ale jen proto, že mě zajímala zápletka s Talonovým mladím.

26.03.2023 odpad!


Ronanovo srdce Ronanovo srdce Melanie Moreland

Moc pěkně napsané, moc se mi líbilo, že Beth i její spolubydlící nemají standardní pohodový život, ale že si naopak každá nesou docela velké břímě, včetně ve knize zmíněných zdravotních handicapů, za to palec nahoru. Jak někdo v komentářích přejemnou zmiňoval, přezdívka "pipinka" to je šílenost... Pořád mi připadalo, jak kdyby hlavní hrdince říkal: "ty moje slepičko." Jinak krásná oddechovka, s nadpozemsky dokonalým chlapem.

26.03.2023 4 z 5


Drahý Aarone Drahý Aarone Mariana Zapata

Moc pěkně a lehce napsané, taktová ta oddechovka na dovču, u které se nasmějete a nemusíte moc přemýšlet. Vtipní hlášky a slovní přestřelky neměly chybu. Podívám se po dalších knihách autorky. Snad první kniha, kde si voják ze zámoří nenese na duši žádná "bebíčka" a přijede domů úplně v pohodě... To jen tak na okraj, co mě tady překvapilo.

26.03.2023 4 z 5


Lordův návrat Lordův návrat Nikki Poppen

Měla jsem co dělat, abych dočetla. Všechno předvídatelné. Charakter hlavních postav nijak zajímavý. Kdo hledá podobný příběh, ale sázku na kvalitu tak doporučuji: Cizí muž v mém náručí, L. KLEYPAS. Tohle byl literární brak.

17.03.2023 1 z 5


Trable Trable Samantha Towle

Tady to chtělo vykašlat se na anotaci Já vlastně od knihy čekala, že hlavní hrdinka opustí despotického násilníka, a seznámí se se svým milovaným v zakouřeným baru, kde hraje pokr Jako fakt! Přitom se velká část příběhu odehrává v krásným penzionu, co patří hlavnímu hrdinovi
Tahle autorka to prostě umí. Od stavů, kdy se Vám chce nad knihou plakat, se dostáváte k romantickýmu pohlazení duše. No fakt, čtěte. A některý věci mi do poslední chvíle nedávaly smysl, autorka umí i překvapit!

17.03.2023 5 z 5


Podezřelý Podezřelý Paulina Świst

Nejslibnější a nejzajímavější anotace pro mě, ze všech tří dílů, ale příběh těch dvou mě až tak za srdce nechytil Mám pocit, že z nich autorka mohla vytřískat víc. Nejslabší díl ze série. Palec hore za to, že autorka ukončila sérii třetím dílem, občas to knihám prospěje.

16.03.2023 3 z 5


Komisař Komisař Paulina Świst

Oproti prvnímu dílu to tady autorka rozjela a příběh se mi opravdu líbil. V rovnováze je příběh hrdinů vs Šedivákova story, s*xualních scén přiměřeně A opravdu poutavá knižní rychlovka na jeden večer, kde krom jmen a přezdívek není nad čím přemýšlet.

16.03.2023 4 z 5


River Wild River Wild Samantha Towle

(SPOILER) To byla jízda! Měla jsem z anotace a recenzi rozporuplné pocity, ale stala za to. Celé to bylo čtivé, autorka má dar psát opravdu poutavě. Přesto, že kniha nese těžké téma, čte se lehce a není náročná. Milovníky ero* asi nebudou nadšeni z jedné pořádné scény, ale tahle kniha o tom být nemá. Určitě nemá mít štítek *ero román, naopak je to romanticky příběh hrdinů, co si prošli zneužíváním a domácím násilím. V něčem mi styl psaní připomínal Miu Sheridan, takže pokud se Vám kniha stylem líbila, zkuste třeba Archerův hlas. Jediná výtka k poslední části se střelbou a následně popsaný zdravotní stah hlavní hrdinky, co všechno se odehrálo To bylo zbytečné americké drama, které místo, aby knihu okořenilo jí spíš ubralo. Ale i tak 6/6 a doporučuji.

16.03.2023 5 z 5


Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

Jako takový hodnocení si to fakt nezaslouží. Žádný literární dílo to není, ale! V dnešní uspěchané době absolutně chápu, že lidem sedne tento styl psaní, který jsem jinde ještě neviděla. Žádný okecávání kolem, proste rychle jdoucí příběh, co snesl i detektivní-krimi složku a mělo to spád. Bum prásk, za dvě hodiny máte hotovo Jedno mi nedá spát, kontroverzní Polsko nemá problém s autorkou, co píše tyhle š*k story? To jako vážně? Nemá tuhle knihu mají u nich ve státě zakázanou?

15.03.2023 3 z 5


Cizí muž v mém náručí Cizí muž v mém náručí Lisa Kleypas

Srdcovka a sázka na jistotu, ke které se vždy ráda vracím. A takového manžela chci prostě taky... Tady si člověk může kompenzovat romantickou dušičku. Skoro třicet let stará klasika, která se neomrzí.

13.03.2023 5 z 5


Zloděj srdcí Zloděj srdcí Teresa Medeiros

Jedna z nej od autorky, taková správná slaďárna s propracovaným příběhem v pozadí. Četla jsem ji před deseti lety, minulý rok, a klidně letos zas. Taková klasika, když mám špatné období, a potřebuju vědět, že láska a spravedlnost vítězí... A ž ti správní chlapi někde byli-jsou... A kdo nerad kategorii červené knihovny, protože to je moc s*u, postelových scén, atd., tak klídek. Tady to se*uální napětí je tak akorát. U hromady knih od autorky jsem měla problém s dočtením, ale této se to určitě netýká. V něčem bych trochu tuto konkrétní přirovnala k Lise Kleypas.

13.03.2023 5 z 5


Synové ďábla Synové ďábla Wolf Serno

Dobře vymyšlený příběh, super námět, jen to autor neuměl uchopit a chvílemi dost nuda. Zajímal by mě odborný názor lékaře, zda se takto opravdu dalo léčit... Jsem to manželovy popisovala jako: Představ si, že chytneš pohlav*í nemoc, zavřou tě do udírny, a tam to vypotíš..." Ale minimálně tři palce za nápad. Mohla by to být klidně četba pro náctileté, historické pozadí je moc pěkně vysvětleno...

13.03.2023 2 z 5


Sběratel přání Sběratel přání Mia Sheridan

Moc pěkná myšlenka příběhu, dokud autorka z hlavní postavy neudělala "spasitele" chudých a slabých... Pak už to na mě bylo moc "američíno" :-) Ale za tu padoušskou historku a detektivku jí to ráda odpustím. Ofiko popis zní jako fantasy pohádka, ale klid, žádná duchařina... Hlavní hrdinové z masa a kostí ;) Co někoho ale zarazí (jako mě), některé knihy od Sheridan mají mnoho se*u, tahle naopak ho má nedostatek a když už, tak to autorka nějak odflákla... Mě tam to napětí prostě chybělo... Ale čtěte, kdo má Miu Sheridan rád, tuhle by měl mít ve sbírce...

11.03.2023 3 z 5


Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Za mě moc dobrý! Kdo říká, že hlavní hodinka byla neúměrně věku vyspělá, tak byla v internátní škole, co ji měla připravit na to, jak být dokonalou dámou, takže jaká jiná by v devatenácti měla být? Dokud jsou na světě království, knížectví, monarchie a různé "nadrodiny," co jsou sociálně jinde, tak věřím, že se taková děvčata opravdu rodí a tímto způsobem vychovávají. Co se mi na knize moc líbí, když dojde k nedorozumění hrdinů, nenechá Vás autorka číst třicet stran nudy, ale docela rychle dá děj do pořádku, než se začnete nudit... Mafiánské prostředí bylo jen jemně v pozadí, takže kdo to nemá rád, tak klídek, tady to děj opravdu nenarušovalo.

10.03.2023 5 z 5