Vlku zaslíbená

Vlku zaslíbená https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496880/bmid_vlku-zaslibena-UEj-496880.jpg 4 350 103

Divý les série

1. díl >

Reda je první Druhorozená dcera po několika staletích, takže její život má jediný účel: má posloužit jako oběť Vlkovi z Lesa – v naději, že ten světu navrátí bohy, které uvěznil. Redě se téměř uleví, když odchází. Sužuje ji nebezpečná síla, kterou neumí ovládat. Drží se jediné jistoty – že v Divém lese už nebude ohrožovat své blízké. Že už se to nebude opakovat. Ukáže se však, že legendy lhaly. Vlk je muž, ne zrůda. Její magie je drahocenná schopnost, ne prokletí. A jestli se ji nenaučí ovládat, prastará božstva proměněná v monstra Divý les pohltí… a spolu s ním i celý její svět.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , King Cool
Originální název:

For the Wolf , 2021


více info...

Přidat komentář

Emik87
dnes 3 z 5

Fantasy rozhodně nepatří k mému oblíbenému žánru. Ale Vlku zaslíbená je napsaná poměrně čtivě, takže jsem knížku nakonec přelouskala. Tyhle krevní pakty, kněžky a vlci nejsou nic pro mě a hlavně se pořád opakuje to samé. Krev a boj s lesem pořád dokola.

Mi--LADA
01.04.2024 3 z 5

Chtělo by to seškrtat. Až zbytečně často se objevují stejné divné prvky, trochu ujeté. Pořád se někdo řeže nožem do rukou, nechává se omotávat a vrůstat do svých orgánů kořeny, břečťan a já nevím čím vším z Divého lesa, neustále tam mrznou (že podobný přežívání vůbec přežili?), obětují se a to jen s krátkodobým efektem, a to se děje pořád dokola. Plno věcí by naopak potřebovalo rozvést. Romantická linka moc nepřesvědčila, vlk má být živočišný, k tělesné lásce se spíš staví jako impotent, který má na starosti důležitější věci. Postavy ploché. A tak dále. Něco tomu scházelo, na to něco jsem čekala do poslední stránky a nedostala to. Celkem nuda, těšila jsem se až román zdolám. Na romantické horory s pohádk.momenty, jinak jsem, mlha, tajemný les, rozpadající se tvrz, tajemný vlk, to by šlo, ale toto zpracování mi moc nesedlo. Stejně jsem zvědavá co bude dál ve 2.dílu, ale jestli se do něho pustím, budu přeskakovat, příliš dějové to není. Myslela jsem, že mi to strhne víc. Dávám dvě (tři?) hvězdy.


petulkapeta
28.03.2024 4 z 5

Tak tento vlk nebyl takovy jakeho jsem čekala,ale pro mě zajimavy příběh se spoustou krve...Reda byla chvilemi pěkné tele,ale libilo se mi jak nakonec to vyřešila...

TerkinKnižnySve
10.03.2024 3 z 5

Hannah Whitten - Vlku zaslibena


Počet strán: 421
Vydavateľstvo: #kingcool
Žáner: #fantasy

Krasna temna Fantasy, ALE...

Zdĺhavé opisy, ktoré mi skôr vadili ako davali knihe naviac, neskoršie vsuvky z Valydie - ano bolo to treba ale nie až tak veľa.

Celkovy dojem z knihy, nebyť tychto veci čo som vymenovala by bol úžasný!

Redarys a Eammon - druhoradena a vlk - skaza, priateľstvo, laska, veľký boj!

Rozplyvala som sa Trošku mi to pripomínalo krasku a zviera - zakliaty princ a dievča, ktoré mu roztopí a zachráni srdce

Celý svet, ktory sa odvíjal v Divokom lese s ľuďmi, ktorý tam uviazli a museli žiť nanovo. Mágia lesa, ktorú sa snažil Eammon udržať a chrániť, pri niektorých pasážach mi aj slza vybehla.

Záver bol úžasný, akčný a krásny

Ďakujem, že sme čítali tuto knihu v #spolocnecitanie - @dzulshudakova @myreading.adventures @nikabookworm @nika_bookslover @stepankova.vlasta @mishule_books , sice je aj druhá časť ale nie som si uplne istá ci ju nutne musim prečítať.

kniha č. 56/2024

#recenzieTerka #kniznizavislaci
#kniznarecenzia
#skbookstagram
#milujemeknihy2
#hannahwhitten #vlkuzaslibena

Obsah:

#obeta #vlk #nadprirodzenéschopnosti #trón #prekliatie #božstvá #mágia #klamstvo #adaptácia

Reda je první Druhorozená dcera po několika staletích, takže její život má jediný účel: má posloužit jako oběť Vlkovi z Lesa – v naději, že ten světu navrátí bohy, které uvěznil.

Redě se téměř uleví, když odchází. Sužuje ji nebezpečná síla, kterou neumí ovládat. Drží se jediné jistoty – že v Divém lese už nebude ohrožovat své blízké. Že už se to nebude opakovat.

Ukáže se však, že legendy lhaly. Vlk je muž, ne zrůda. Její magie je drahocenná schopnost, ne prokletí. A jestli se ji nenaučí ovládat, prastará božstva proměněná v monstra Divý les pohltí a spolu s ním i celý její svět.

Slezadav
04.03.2024 2 z 5

Co na tohle dílo říct, než že šlo o velké zklamání. Ke knize jsem se dostal v rámci společného čtení, jinak bych po ni asi nesáhnul. A v úsudku bych se nemýlil, protože Vlku zaslíbená u mě aspiruje na nejhorší knihu roku. Postavy jsou z velké části celkem ploché. Po dočtení románu si neumím představit jejich chování v různých situacích, de facto je vůbec neznám. To je vždycky špatné. Nicméně tohle ještě nebylo to nejhorší, co mě vytáčelo na maximální úroveň byl způsob vytváření konfliktů k posunu děje. Toho bylo dosahováno prostě tím, že postavy zadržují dalo by se říct životně důležité informace. Zcela bez důvodně, nebaví se spolu, nekomunikují. Proč sakra ? Tohle je fakt nejtrapnější způsob jak děj posouvat.
Mezi další negativa se dá s klidem zařadit neustále se opakující scéna záchrany jedné z postav v lese, naprosto nedostatečná světotvorba, nebo čistě náhodná magie. Na více než 400 stranách se nedozvíme vůbec nic o zvycích nebo kultuře Valledie (krom faktu, že druhorozené dcery posílají do lesa). Co třeba dělají se syny ? Jak je možné, že Valedie jako zcela nesoběstačný stát existuje (dozvíme se maximálně, že jí všichni platí daně na základě mytické náboženské představy) ?
Co se magie týče, je zcela nepropracovaná, bez systému a náhodná. Slouží autorce pouze jako způsob dosáhnutí potřebného rozuzlení/posunutí kdykoli zrovna potřebuje. Nevysvětlitelné vidiny ? Magický pohled mimo les ? Proč všechno tohle, proč nemá magie nějaká jasně definovaná použití a omezení ? Jeden z nejhorších přístupů k magii, které jsem četl.
Nejsem zrovna fanoušek ani znalec romantické literatury, takže romantický aspekt nechci příliš kritizovat. Nicméně musím říct, že pro mě mezi Redou a Eamonnem bylo chemie méně než mezi chlebem a paštikou. Vůbec jsem se do romantické linky za celý román nedokázal jakkoli vcítit. Závěr byl přehnaný, se zcela zbytečnými zvraty a porušením doposud platných pravidel lesa. Ani tady mě autorka nikterak neoslovila.
No, abych zakončil komentář pozitivně, tak poukážu na to, že se mi docela líbil nápad s Divým lesem a Říší stínu. Zajímavé bylo také využití vlastní krve k rozličným věcem. Celkově dávám 2/5 a pokud někdy vyjde pokračování, tak se mu vyhnu obloukem.

Annabelle
13.02.2024 5 z 5

Druhorozená princezna Redarys je zaslíbená vlku, tedy má být obětována Vlkovi z Lesa a zabránit tak, aby jeho hněv dopadl na království a nevrátil do světa bohy, které Divý les vězní. Ačkoliv se Redu snaží její blízcí zachránit, ona však odchod do Lesa svým způsobem vítá, protože sama ve svém nitru skrývá sílu, kterou neumí ovládat a bojí se, aby neublížila svým nejbližším. Vše se ukáže trochu jiné, než se zdá a tak začíná příběh odvahy, boje s temnotou a nečekanou láskou, díky které lze čelit i těm nejsilnějším démonům.

Z příběhu knihy jsem opravdu nadšená a dle mého názoru patří Vlku zaslíbená mezi jeden z nejlepších retellingů (i když tento retelling je velmi volný) na klasické pohádky v tomto případě na pohádky O Červené Karkulce a Kráska a zvíře. Hlavní i vedlejší postavy mi byly velmi sympatické, líbil se mi rozvíjející se vztah mezi Redou a Vlkem a žasla jsem nad tím, jak si autorka pohrála se prostředím prokletého Divého lesa a s démony v něm. Když jsem si knihu kupovala, skutečně jsem takový příběh nečekala. Jediné, co mi v knize někdy vadilo, byly kapitoly, ve kterých se řešila situace v království po Redině odchodu. Kapitoly byly v tomto případě lehce nudné a Redina sestra sice truchlila, ale mnohdy byla otravná.

Druhý díl, který je o Redině sestře Nei a krutém králi Solmirovi, by měl vyjít tento říjen a podle anotace to vypadá, že bude ještě mnohem temnější a dramatičtější než první díl.

kneslova
09.02.2024 3 z 5

Tak to mě prostě nebavilo.. složité a nezáživné se mi to jeví , mám ještě druhy díl , ale moc šancí tomu nedávám

packlik
30.01.2024 4 z 5

V první radě krásná obálka, ta mě asi přesvědčila, že mám knihu zkusit. Příběh Divého lesa se mi líbil, hrdinům jsem fandila, ale chvílemi to děsně drhlo. Obzvlášť mě rozčilovala Reda, která nikdy neposlechla a připomínala mi toho troubu, který v hororu vyjde s baterkou do lesa, kde se toulá vrah s motorovkou. Je teda fakt, že kdyby jí Vlk rovnou vyklopil, jak se věci mají, tak by to taky bylo snazší, ale oko něčem to být musí. Druhy díl si ale rozmyslím.

Deia
25.01.2024 3 z 5

Toto je opäť jedna z tých kníh u ktorých viem, že ma nenadchnú, ale aj tak stále dúfam, že áno :D. Ale opäť nič. Ako bolo to celkom zaujímavé, ale nejak ma to nechytilo, nemala som väčšinou ani nejakú chuť pokračovať v čítaní. Hlavne postavy sa väčšinou správali zvláštne. Nei aj Reda majú mať 20 rokov a hlavne Nei sa tak vôbec nesprávala, jej správanie som poväčšine nechápala. A Vlk, ktorý má stovky rokov sa tiež na to veľmi nesprával, hlavne sa hral na príliš veľkého mučeníka. Mágii som väčšinou nechápala, nedávalo mi to úplne zmysel. A hlavne to celé bolo veľmi predvídateľne, nejakých nečakaných zvratov tam bolo veľmi málo. Ale miestami to bolo fajn, páčilo sa mi to prostredie Divého lesa a vedľajšie postavy Lyra a Fife. Celkovo to nejak neurazilo ani nenadchlo, ale do ďalšej časti sa určite púšťať nebudem.

LibiAn
12.01.2024 1 z 5

Hodně velké zklamání, čekala jsem dechberoucí retelling na Karkulku / Krásku a zvíře a dostala jsem nepovedenou předvídatelnou spatlaninu pubertální červené knihovny v kouzelném lese. Nápad měl potenciál, dalo by se z toho vymáčknout o tolik víc ... Pochválit můžu jen přebal knihy :(

MollyCornelia
08.01.2024 3 z 5

3,5*/5*
První část duologie žánru temné fantasy.
Nebylo to špatné, ale pár věcí mi nesedlo. Například autorčin styl psaní.
Zato mi sedla hrdinka Reda. Magický systém byl propracovaný. Romantická linka zajímavá a uvěřitelná. Svět opravdu hodně temný (na mě až moc).
Pro mě se za celou knihu neudálo nic překvapivého nebo šokujícího, ale stejně jde o fajn příběh.
Pro teenagery od cca 15 let.

Skodinka89
27.12.2023 1 z 5

Nevím, ono asi nenadchne ani neurazí. Já čekala na něco do 110.stránky, nedočkala jsem se :).

Damonka12
25.12.2023 3 z 5

Kniha je zajímavá a čtivá a příběh se mi vcelku líbil, ale zároveň mi přišla hrozně neoriginální. Podobný příběh jsem už četla několikrát.

tami1
09.12.2023 4 z 5

Moc povedená variace na Krásku a zvíře. Originální prostředí začarovaného lesa, boj s příšerami, dobro i zlo a samozřejmě láska. Těším se na druhý díl.

Brigid
19.11.2023 3 z 5

Bylo to moc zajímavé, na autorčin styl jsem si zvykla rychle. Místy byl příběh opravdu hodně napínavý, ale jindy se mi to zase celkem táhlo.nejsem si jistá jak bych se s touto knihou popasovala, kdybych ji neměla do čtenářské výzvy. Do dalšího dílu se asi nepustím.

Artep071
19.11.2023 5 z 5

Opět jsem náhodou chytla do ruk tuto libůstku
.. Přečteno na jeden zátah a do prkýnka, musím koupit další díl.. Super odpočinkové, pohádkové počteníčko

Luigi1
07.11.2023 5 z 5

Moc dobře napsané moc se mi to líbilo přečetl jsem to na jeden zátah

Enolain
06.10.2023 5 z 5

Tak tohle byla naprosta pecka,od prvni stranky az do te posledni..a ted jen cekat na druhy dil...ach... dej pekne odsejpal,zadne hlucha mista, zamilujete se vsechny postavy a chcete cist a jen cist..

Salvatoreanne
29.08.2023 4 z 5

Kniha je něco jineho ...ač je inspirována pohádkovou klasikou dle popisu jsou to jen lehké pláště velké konstrukce . Nemohu říct že je kniha špatná . Chytne vás a nepustí ... Je to nepředvídatelné v určitých částí ...až bych řekla neorintačně matoucí. A to přece člověk od knihy chce ....ztratit se ve světě , o kterém čte.
Zároveň však popisy knihy ač byly relativně stručně mne někdy uváděli do pocitu že si to neumím v hlavě sesumirovat.
Duální styl vyprávění je ke vzteku , ale dalo se to ... Prostě mně zajímala Reda a Eamon...
DRUHY DIL SI PRECTU. Ale jen z budovu že mne zajímá příběh.

Evkaha
28.08.2023 4 z 5

Z knihy mám rozporuplné pocity a kdyby se mi nehodila do výzvy, tak je někde v koutě knihovny mezi nepřečtenými minimálně do doby, než by vyšel další díl. Prvních cca 100 stránek, bylo pro mě trápení, ale pak se to rozjelo. Příběh dostal nějaký směr a fantazie pracovala na plné obrátky. Líbily se mi hlavní postavy, jak se poznávaly a testovaly co kdo vydrží, skvělá představa jejich tvrze a celého lesa...