Trůnu předurčená

Trůnu předurčená https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518703/bmid_trunu-predurcena-zZL-518703.jpg 4 35 14

Divý les série

< 2. díl

Prvorozená je pro trůn předurčená, Druhorozená Vlku zaslíbená. Reda s Vlkem konečně odrazili útok dávných Králů, ale zaplatili za to vysokou cenu. Redina milovaná sestra Nei, Prvorozená, se propadla do Říše stínů – převráceného království, kde jsou už celá staletí uvězněni krutí bohové z legend a bájní Králové zde pomalu získávají nadvládu. Nei však získá spojence – i když kdyby měla na výběr, zvolila by si kohokoliv jiného na celém světě. Je to totiž padouch, který jí málem zabil sestru, sám krutý král Solmir. Solmir chce s Říší stínů skoncovat a věří, že pomoc Nei může být klíčem k jejímu zničení. Aby se to však podařilo, budou se oba muset vydat na cestu nebezpečnou krajinou, aby našli tajemný Strom srdcí a nakonec si sami pro sebe vzali temnou, zvrácenou moc, jíž bohové vládnou. V tomto skvěle napsaném pokračování příběhu Divého lesa vás čeká láska, magie i napětí. Vyprávění se silnou atmosférou stejně jako první díl používá prvky ze známých pohádek a odehrává se v epicky budovaném světě. Čeká vás okouzlující čtení od nové autorky v oblasti fantasy, jejíž hlas není nepodobný například legendární Naomi Novik.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , King Cool
Originální název:

For the Throne , 2022


více info...

Přidat komentář

aneta8wdx
20.04.2024 4 z 5

První díl mě nadchl a nutně jsem potřebovala druhý. S tím jsem ale měla trochu problém. Začátek mi přišel takový nijaký. Nebyla jsem schopná se začíšt. Potom ale děj dostal ten správný spád a už mě to zase bavilo. Za mě autorka umí velice dobře popsat prostředí a pocity postav.

martina1199
31.03.2024 4 z 5

Druhý díl série Divý les mě bavil stejně jako příběh Redy a Vlka. Trochu předvídatelný, ale jinak krásně temný příběh o naplnění jednoho dávno osudem napsaného proroctví. Konec mě potěšil a přinesl i malé překvapení v osobě majitele tajemného hlasu, který k sestrám promlouval :-)


Annabelle
11.03.2024 3 z 5

První díl duologie Divý les s názvem Vlku zaslíbená mě okouzlil. Zajímavě převyprávěná verze Červená Karkulka s Kráskou a zvířetem v jednom, odehrávající se v netradičním prostředí temného nakaženého lesa byla úžasná. Na druhý díl jsem se tedy velmi těšila, protože jsme se tentokrát s Redinou sestrou Nei měli podívat na druhou temnou stranu příběhu. Možná jsem neměla mít od příběhu tak velká očekávání, protože ta se rozhodně nenaplnila.
 
Přiznám se, že Nei mě jako postava v prvním díle nezaujala, ale v Trůnu předurčené se její charakter dočkal pochopitelné změny a dosti jsem si ji i její předurčený osud a zajímavě pojatý charakter oblíbila. Stejně tak se mi líbila i postava krále Solmira, u kterého se ukázalo, že jeho pohnutky jsou jiné, než se v první díle mohlo zdát. Postavám tedy nemám co vytknout.
 
Děj byl dle mého názory mnohdy táhlý a putování Říší stínů nebylo tak záživné, jako poznávání Divého lesa v prvním díle. Chápu, že hrdinové musí dojít ke svému cíli a projít zkouškami, ale opravdu to muselo trvat tak dlouho? Muselo to být tak repetitivní? Spíše se mi více líbily kapitoly jiných postav než té hlavní, protože ty alespoň měly lepší spád.
 
Přes první půlku knihy jsem se velmi těžce dostávala. Druhá polovina knihy sice již nabrala spád a rychlejší tempo, ovšem samotný konec se mi zdál pak zrychlený a velmi zvláštně pojatý s takovým nějakým happy endem.
 
Trůnu předurčená by možná zasloužila lehké zkrácení a prohloubení romantické linky mezi Nei a Solmirem, protože ji bylo pomálu, a proto mi konec nepřišel tak procítění jako v případě prvního dílu. Knížka je sice příjemným ukončením příběhu dvou protikladných sester, ale má očekávání bohužel nenaplnila.

Pauvka
14.02.2024 4 z 5

Kniha se mi libila vice nez prvni dil. Libila se mi dejova linka s Nei a Solmirem :).

Inugoya
23.01.2024 4 z 5

Druhý díl jsem četla s odstupem od prvního, takže mi chvíli trvalo si vzpomenout na to, kdo je kdo a co se tam vlastně dosud stalo.

Neina linka mě tentokrát zaujala víc než Redina a i když je tam spousta neopravených překlepů (zase jsme se dostali do fáze, kdy šetříme za korektury?) a občasné zmatky, kniha mě docela bavila a občas i mile překvapila i nějakým tím životním moudrem.

Kdo z nás je dobrý?
A kdo zlý?
Co o tom rozhoduje? Naše činy?
Kolik toho dokážeme unést?
A potřebujeme vůbec duši?

I přes jistou předvídatelnost chválím i sympatický konec, a v podstatě "happy end" pro všechny postavy.

K této duologii se už asi nevrátím, ale byla pro mě (po šílených knihách Armentroutové) příjemným počtením.

Kami97
12.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Na druhý díl jsem se těšila, první se mi líbil moc. Dvojku jsem četla na víckrát, než by mi bylo milé, ale Říše stínů pro mě bohužel nebyla tak záživná jako Divý les. Přesto jsem si příběh Nei užila, její chemie se Solmirem byla nepopiratelná. Ta romantická linka mě bavila asi nejvíc. Každopádně duologie je to pěkná a třeba se k ní v budoucnu vrátím.

Artep071
30.12.2023 3 z 5

Po prvním díle kdy jsem byla přímo uchvácená a vtažena do děje jsem se tady tak nějak nudila a nutila číst. Trvalo mi skoro dva týdny než jsem dočetla a to je na mě opravdu děsná doba .. možná to bylo týdenní pauzou mezi díly, jelikož jsem druhý díl sehnala až po několika dnech v knihovně a než si jí vyzvedla trvalo to .. nevím protože příběh Nei byl přeci dobrej .. nevím přesto hodnotím nižším počtem hvězdiček ... ale celkově obě sestry měly skvělé příběhy a já si to s nimi užila :)

Jira88
29.11.2023 4 z 5

Knihu jsem měla možnost si přečíst v rámci spolupráce s @knihydobrovsky a byla jsem nadšená.

,, jsi v Říši stínů, protože potřebuji tvou pomoc,,

Reda s Vlkem odrazili útoky dávných králů, ale cena je příliš vysoká, Redina sestra Nei se propadla do Říše stínů, tady jsou uvěznění dávní Králové a krutí Bohové. Je to děsivá země, kde Nei musí splnit důležitý úkol a její spojenec je zrovna ten, kterého by si nikdy v životě nevybrala... Krutý král Solmir, ten který málem zavraždil Redu.

Divý les pohltil Redu a tak svět pod ním pohltil Nei

Nei se snaží zachránit Redu a Reda zase Nei. Obě na opačné straně a obě dělají vše proto, aby se záchrana podařila.

Solmir má v plánu s celou Říší stínů skoncovat a Nei by mu mohla pomoci. Proto spolu získávají moc, kterou si berou v Říši stínů a blíží se k dokončení svého cíle. Můžou dokázat spolu porazit něco tak mocného, jako je děsivá a nepředvídatelná celá Říše stínů kde vládnou krutá monstra?

Reda s Vlkem a přáteli se snaží přijít na způsob jak Nei zachránit, vychází na povrch spousta překvapivých zjištění a není to vůbec snadný úkol....

Má Reda a Nei šanci, že se znovu setkají? Podaří se jim společně vyřešit krutý osud? A co Solmir? Bude na jejich straně, nebo je podrazí pro svůj záměr?

#knihydobrovsky #spoluprace (instagram - Booktherapy )

Mamka_cte
23.11.2023 1 z 5

Druhý díl série Divý les. Moc děkuji za poskytnutí knihy @knihydobrovsky. #spoluprace

Už z prvního dílu jsem nebyla bůhví jak nadšená, ale skončil otevřeným koncem a já tak nějak pořád doufala, že druhý díl bude lepší a hlavně, potřebovala jsem vědět, jak to skončí.
No, takže lepší není. Je horší. Z knihy by mi stačilo maximálně sto posledních stran. Ostatní bylo zbytečné a zdlouhavé, dokola opakující se.

Stále si stojím za tím, že mě více baví příběh z pohledu Redy, i když v tomto díle už Nei byla záživnější.

3/4 knihy byly neskutečně unavené a zdlouhavé. Skoro celá kniha se odehrávala v Říši stínů. Autorka se dokola opakovala, jak je tam vše šedé a jak moc jsou bohové nebezpeční, i když to nakonec pravdou nebylo. Bavil mě samotný popis bohů, hlavně jak vypadali a kde žili.

Moc hezky napsané byly vztahy a romantické linky.

Očekávaný konec byl uspěchaný a na to, jak dlouho jsme na něj čekali, tak byl odbytý za pár stran. To už to autorka mohla dát do jednoho dílu a udělala by lépe. Štěstí, že je to "jen" duologie a trapení už nebude pokračovat. Četla jsem to skoro týden, což je u mě nezvyklé.

Originalita se příběhu nemůže upřít, i když provedení a dotažení dost pokulhává.

Číst to znovu už vážně nepotřebuji a ani čtení nedoporučuji. Sice fantasy světy miluji, ale tento mezi ně bohužel nepatří.

Kate3003
20.11.2023 3 z 5

Na knihu Trůnu předurčená jsem se opravdu těšila, protože první díl mě hodně bavil. Bohužel si kniha neudržela napětí prvního dílu a čtení jsem si až tolik neužila. V příběhu o Redě a jejím Vlkovi se našlo pár nudnějších částí, ale příběh o Nei a jejím životě v říši stínů jich byl plný.
Cca první polovina knihy byla opravdu hodně utahaná a nezachránil to ani příjemný styl psaní autorky. Nemohla jsem se začíst a putování Říší stínů mě zas tak moc nazaujalo. Navíc bylo proloženo částmi z pohledu jiných osob, které za mě nebylo až tak důležité, nebo se aspoň nemuselo objevit v takové míře. Našlo se několik momentů, které byli záživné, ale většinu času jsme se spíš pohybovali v šedé zóně, kde nebylo nic co by zaujalo.
Myslím, že kdyby autorka celé putování Prvorozené za poznáním zkrátila na polovinu byla by kniha mnohem záživnější. Chápu, že si Nei musela najít svou cestu stejně jako Reda, ale Divý les byl o něco záživnějším místem pro vyprávění. Druhá polovina knihy už odsýpala o něco lépe a děj byl trošku akčnější.
Na knize se mi líbila celková chemie mezi jednotlivými postavami, která opět fungovala skvěle. Také zajímavé a originální prvky příběhu, které aspoň částečně vyvažovali utahaný děj. Konec příběhu byl takový pohádkový a možná trošku uspěchaný přitom jak dlouho jsme na vyvrcholení děje čekali. Jako celek kniha nebyla špatná, ale první díl jsem si užila rozhodně více.

kolacky
11.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Moc dobrý druhý díl. Rozpracované děje byly dost drsné, Králové se zdáli být neporazitelní a Nei měla víckrát nakročeno k zániku. Naštěstí měla sestru milující až za hrob... Konec byl smířlivý. Jediné, co mě mrzelo, bylo to, že Reda a Eammon přišli o svůj vnitřní zlatý les.

Luigi1
07.11.2023 5 z 5

Zde autorka píše decentně o sexu který je podáván přirozenou cestou,moc se mi tato kniha líbila

Slůník
05.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Oceňuji, že aurorka píše o sexu velmi decentně a přirozeně. A že i když je v příběhu spousta magie, nakonec jde o naše volby.

DreamerX9
01.11.2023 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Myslela jsem si že půjde o 2 díl který bude jen vycpávkou ale bylo to neskutečné. Myslím že ta správná kniha musí přijít v ten správný čas. Mě kniha neskutečně překvapila a sedla. Jak postavami tak prostředím a ta úžasná fantasy a propracovaný svět!
V prvním díle mi sestra hlavní postavy moc nesedla ale autorka jí dodala šmrnc i patřičný charakter, vše se hezky vyvíjelo mám ovšem malý rejpanec a to na to jak se kniha vlastně dlouho dopracovávala do konce který za mě byl ukončený sice naprosto pohádkově ale až příliš snadno a rychle.
Těším se ovšem na její další knihy a s touto duologií mi udělala radost. :)

Štítky knihy

romantika fantasy

Autorovy další knížky

2022  75%Vlku zaslíbená
2023  80%Trůnu předurčená

Kniha Trůnu předurčená je v

Právě čtených4x
Přečtených45x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených1x
Knihotéce102x
Chystám se číst72x
Chci si koupit33x
dalších seznamech3x