Trable

Trable https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206944/bmid_trable-NM5-206944.png 4 529 103

Mia Monroeová nikdy neměla lehký život. Když se konečně osamostatnila, myslela si, že všechno bude jednodušší. Ale nebylo… Teď prchá před člověkem, kterého nechce už nikdy vidět. Utíká před minulostí, o níž se nesmí nikdo dozvědět. Zoufale se snaží najít lásku, o které dosud jen snila. Jordan Matthews naopak bere všechno na lehkou váhu. Má rád ženy, jednoduchý, uvolněný a bezproblémový život. Jenže pak potká Miu… zlomenou, zdeptanou a s takovou přítěží, jež je na jednoho člověka příliš. Čím více tuto dívku poznává, zjišťuje, že poprvé chce někomu pomoct. Že touží dozvědět se o ní víc. Když Mia poprvé uvidí Jordana, říká si, že je to přesně typ člověka, s nímž nechce mít nic společného: potetovaný drsňák, který vydělává peníze pokerem a po barech sbírá jednu ženskou za druhou. Jak je tedy možné, že se do něj zamilovala? Jenže pak ji minulost, před níž utekla, začíná rychle dostihovat: Neboť jestliže před něčím utíkáte, musíte se jednou zastavit… …a když se zastavíte, udeří na vás minulost plnou silou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Trouble , 2013


více info...

petraj30
petraj30
08.01.2024 3 z 5

Ale jo, byl to pěkný příběh a hodně všemu nahrávala velká shoda náhod.
Možný spoiler.
Hlavní téma bylo domácí násilí a především myšlenky a pocity Mii, která vším procházela a snažila se se vším vyrovnat. Bohužel, kvůli tomu uvízl příběh na mrtvém bodě a nic moc se nedělo. Veškeré rozuzlení přišlo až na úplný konec.
Ne, že bych byla zklamaná, ale očekávala jsem bohatší příběh. I přesto všechno se mi kniha v celku líbila

biki
biki
12.11.2023 4 z 5

Oproti knize River Wild zde byla autorka o něco umírněnější, což knize jedině prospělo. Ke kvalitní zápletce podle mého názoru úplně stačí těžké trauma jedné osoby, v tomto případě Mii, i když i Jordan měl také své kostlivce ve skříni. Způsob, jakým se s nimi pokoušel vyrovnat sice není zvlášť příkladný a následování hodný, ale vcelku účinný. Mia to měla o dost obtížnější. A když se k tomu všemu ještě přidalo odhalení jednoho tajemství, jistě to k její duševní vyrovnanosti nepřispělo. Závěrečné vyústění zápletky pak již po jistých peripetiích proběhlo podle pravidel žánru.
Také se ale domnívám, že stejně jako u mnoha jiných současných autorek byl děj v některých fázích příliš rozvláčný a ukecaný.


miloslava3256
miloslava3256
18.10.2023 4 z 5

Opět silné téma, především na zamyšlení problematiky domácího násilí a jak následně dané osoby se s tím vypořádají. Sice některé pasáže mi přišli, že se opakovalo a nebo příběh neposouval, ale v celkovým sledu to byla milá oddechovka. Potěšilo mně, že konstrukce příběhu nebyla stejná jako u Rivira Wilda, ale jiná. Ideální knížka na studený víkend.

JaSl
JaSl
16.04.2023 2 z 5

V knize bylo velmi uvěřitelne a realisticky popsáno domácí násilí ... Jinak mi to přišla hrozná kravina s prominutím. A to bych řekla že mě je lehké se zavděčit. Postavy se mi líbily ale Mat jak pořád myslel jen na sex to bylo až nudné... No první větší polovina knihy vážně o ničem ...pak už to celkem šlo ale i ta zápletka no nic co by čtenář nečekal. Upřímně se divím vysokému hodnocení.

sssimkova
sssimkova
17.03.2023 5 z 5

Tady to chtělo vykašlat se na anotaci Já vlastně od knihy čekala, že hlavní hrdinka opustí despotického násilníka, a seznámí se se svým milovaným v zakouřeným baru, kde hraje pokr Jako fakt! Přitom se velká část příběhu odehrává v krásným penzionu, co patří hlavnímu hrdinovi
Tahle autorka to prostě umí. Od stavů, kdy se Vám chce nad knihou plakat, se dostáváte k romantickýmu pohlazení duše. No fakt, čtěte. A některý věci mi do poslední chvíle nedávaly smysl, autorka umí i překvapit!

MAU256
MAU256
21.01.2023 5 z 5

Smutný a citově náročný příběh Mii. Domácí násilí od otce, od přítele, to je prostě strašné. Kolik toho musela snést. Útěk. Měla štětí, že v restauraci narazila na Beth, která jí poslala za Jordanem. Byl skvělý, on by se pro ni obětoval. Ona se však nejdříve musela vypořádat se svými démony, aby konečně mohla jít dál a našla lásku svého života. Moc hezky napsaný příběh.

Mámimo celé jméno totiž bylo Annabelle. Vždycky jsem ji znal jen jako Belle, ale celým jménem se jmenovala Annabelle. Anna. Proč mi to sakra nedocvaklo dřív? Copak jsem fakt takový pitomec? Belle byla Anna.

mStationka
mStationka
17.01.2023 3 z 5

Knihy tohoto typu kdy je žena týrána si k četbě moc nevybírám a tuto knihu jsem si vzala díky obálce. Jsem moc ráda, že se Mia rozhodla - o jiný konec...

bekule
bekule
30.09.2022 4 z 5

Prví část je taková jednoduchá YA erotická romantika maximálně na tři hvězdičky ,druhá část by si zasloužila plných pět ,je napínavěší, dospělejší,plná závažných problémů. Vždy mě baví když je kniha psána z pohledu více hlavních postav,bylo zajímavé obzvlášť na začátku sledovat jak se na stejnou situaci dívali každý jinak, nebo vlastně stejně... Jak to možná bude s Miinou mámou mě napadlo hned a i jsem si tipla přesně jak to dopadne s jejím studiem.

Silvisek
Silvisek
06.09.2022 5 z 5

Jako fakt zajimavy pribeh a napinavy. Moc se mi kniha libila

Ralemo
Ralemo
12.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Hodně silný příběh, smutný, citově náročný. Čím si Mia musela prožít nechce zažít nikdo z nás. Domácí násilí nejen od otce, ale i od přítele, to s člověkem dokáže hnout. Každopádně narazila na skvělého Jordana, který by se pro ni obětoval. Prvně se ale musela vypořádat se svými démony a pak konečně našla lásku svého života. Moc hezky napsaný příběh.

Lucc93
Lucc93
22.07.2021

Nebylo to vůbec špatné. Žádné náročné čtení, spíše humorná oddychovka. Příjemný konec.

Evaho73
Evaho73
20.07.2021 4 z 5

Príjemné pohodové čítanie, kde už samotná obálka napovedá, že to bude príbeh lásky dvoch mladých ľudí.
Klasická YA literatúra so svojími nezameniteľnými prvkami, traumatická minulosť, zaujímavý dej, charizmatické postavy, romantika...
Hoci som už mimo kategóriu, ktorej sú podobné knihy určené, rada po nich siahnem a nechám sa uniesť do sveta mladých a pozerať sa na problémy, ale i názory na život ich očami...

Raislin
Raislin
04.07.2021 5 z 5

Ach jo! To byl zase jeden silný příběh. Krásná kniha. Slza ukápla. Mia i Jordan byli skvělí. Epilog je opět třešnička na dortu. Moc se mi líbí, když se v knize prolínají pocity obou hrdinů. Určitě stojí za přečtení.

tynka65
tynka65
28.05.2021 3 z 5

River Wilde mě nadchl, tak jsem se pustila do další knížky od autorky. A příběh Mii a Jordana se mi moc líbil, ačkoli byl opět místy velice smutný. Jordan byl úžasný napravený sukničkář a Mie jsem moc fandila, aby našla sílu postavit se na nohy.

Nikyna8
Nikyna8
07.05.2021 5 z 5

Hezká kniha, četla se pěkně. Takový na půl smutný příběh, ale láska a trpělivost zvítězila.

lenka7679
lenka7679
29.04.2021 3 z 5

Příběh by byl asi i dobrý, ale podání mě nenadchlo. Hrozně moc myšlenek, skoro jsem se ztrácela v tom, co je realita a co vzpomínka, nebo myšlenka. Spousta balastu kolem a nepochopitelného jednání. Dočetla jsem do konce a už teď vím, že nikdy víc se k této knize nevrátím.

Toledo
Toledo
03.04.2021 4 z 5

Moc pěkná kniha s těžkým tématem. Přečteno jedním dechem, postava Jordana byla velmi sympatická a na konci zvrat, který jsem nečekala. Co bych knize vytkla je obálka, která zavání teenage románem, ke kterému to má právě díky námětu podle mě daleko.

Ketfl
Ketfl
30.03.2021 4 z 5

Když jsem jedním dechem slupla knihu River Wild, rozhodla jsem se v podobném tématu pokračovat. Začátek knihy byl tedy opět silná káva. Je opravdu hrozné, že tohle skutečně někdo musí zažívat. Úplně mi to trhá srdce. Jenže pak pro mě děj knihy začal váznout. Nemohu říct, že by mi Jordan nebo Mia byli nesympatičtí. Podle mě se, vzhledem k tomu, čím si prošli, chovali adekvátně. Nicméně ty kapitoly z pohledu Jordana mě už někdy krapet štvaly. Jako knihy, kde se vyskytuje sex mám ráda, ale tohle už na mě bylo moc. Prostě jak nadrženej puberťák, kterej myslí jen spodní částí těla. Ke konci kniha zase začala gradovat a fakt jsem si jí užila. Ale u toho konce jsem fakt nechápala - ona byla pryč tři měsíce a on jí málem nechá jít? No, fakt jsem se smála. Neřeknu, kdyby byla pryč tři roky.... :-D Je tedy vidět, že autorka během let nasbírala nějaké zkušenosti, protože na knihu River Wild tato opravdu neměla, ale i tak jsem si ji (vzhledem k těžkému tématu) poměrně dost užila. Nějaké mouchy to mělo, ale v celku se mi to líbilo.

Parwana
Parwana
28.03.2021 odpad!

Nebavilo mě to, po pár stránkách odloženo.

lihate
lihate
06.03.2021 5 z 5

Fíha... Co to jako je? Po přečtení River Wilda, jsem myslela, že je autorčina nejlepší kniha. Ale teď musím za sebe říct, že kniha Trable tomu celkem konkuruje. Vůbec jsem netušila, kam se bude dej dál vyvíjet. Měla jsem nějaké představy, ale všechny byli vedle. S. Towel má tendenci vždy totálně vyvrcholit dramatickou zápletku v poslední části knihy. Stejně jako u Wilda i tady jsem nestíhala ke konci číst, jak rychle jsem chtěla vědět, co bude dál a běhala očima po řádcích. Šílený. Do Mii se zamilujete hned, má skvělou povahu. Do Jordana se zamilujete po chvíli taky, ale pokud jako já nečtete moc anotace, tak budete zcela překvapeni, kam se děj vyvine a co se odehraje. Mám ráda takovýhle knihy, kdy nemůžu přestat číst ani myslet na postavy a přemýšlet, jak bych zareagovala já v jejich situaci. Knihy, kdy čtu, čtu a najednou jsem nakonci.

"Bolest, kterou si nesete z minulosti, nikdy nezmizí. Jediné, co můžete udělat, je najít způsob, jak se s ní vyrovnat. A budoucnost... všechny naděje a přísliby... to je to, co vás drží na vodou a posunuje kupředu. To, co vás vyvede z temnoty."

"Ne každý, kdo bloudí, je ztracený."