SoňaF SoňaF komentáře u knih

☰ menu

Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Romantika, vtip a krásná příroda. Tahle série je jedna z mých nejoblíbenějších. Už teď se nemohu dočkat dalšího dílu ve Skalistých horách.

30.10.2023


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Velmi příjemné čtení. Popis Kodaně úplně vyzývá strávit tam dovolenou a přivézt si domů kousek hygge :) Romantika, intriky, nová přátelství a krásně popsaná architektura = recept na skvělou knihu.

08.06.2023 4 z 5


Hřbitov Hřbitov Ed Warren

Takhle kniha otevře oči i tomu nejzarputilejšímu popírači nadpřirozených jevů. Nejvíc mne zaujalo varování (před začátkem druhé kapitoly). Příběhy byly popsané stručně, ale přesto detailně - popis krajiny, domů a pocitů postav. Knihu jsem přečetla za dva dny a doufám, že z toho nebudu mít noční můry :) Pro fanoušky podcastu Opravdové zločiny doporučuji jako povinnou četbu! :)

01.06.2023 4 z 5


Co dělat, když prší Co dělat, když prší Marissa Stapley

Nejlepší na knize je dle mého obálka. Obsah knihy mne bohužel vůbec nezaujal. Takové depresivní čtení, kde oba chtějí totéž, ale nedokážou si to vzájemně říct. Chápu, že takové situace mohou nastat i v reálném životě a ne každá kniha musí být jako z červené knihovny, ale tohle bylo až moc "uplakané". Jsem ráda, že jsem si knihu mohla přečíst, ale jednou to stačilo.

16.09.2022 1 z 5


Zimní čarodějnice Zimní čarodějnice Paula Brackston

Čekala jsem od knihy podle názvu více čarodějného umění, ale nakonec se mi na knize nejvíce líbil popis přírody a putování se stádem dobytka. Celkový dojem z knihy mám takový klidný, příjemný a těším se, až otevřu další díl.

16.09.2022 4 z 5


To nejlepší z nás To nejlepší z nás Nicholas Sparks

Klasická romantika od Sparkse. Překvapil mě konec knihy a uronila jsem nejednu slzu. Ve srovnání s filmem byla kniha mnohem příjemnější a dojemnější. Moc se mi líbí, jak autor popisuje pocity hlavních postav.

27.06.2022


Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Autorka opět nezklamala. Jako první jsem četla Za zavřenými dveřmi a celou dobu jsem si říkala: to není možný! A pak Terapie... Tolik podezřelých, tolik teorií a pak nečekaný závěr. Knihu jsem přečetla během dne a naprosto mě pohltila. Doporučuji, skvělá kniha.

23.06.2022 4 z 5


Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače Kerri Maniscalco

Příjemné čtení, pokud vám nevadí mrtvoly, pitvy a s tím spojené nechutnosti. Příběh byl čtivý, postavy sympatické a velmi se mi líbil popis tehdejší doby. Obálka nemá chybu :)

20.06.2022 3 z 5


Svatba naoko Svatba naoko Jo Watson

Chris byl tak neskutečně skvělá postava, že jsem si přála být na té dovolené taky :) Kniha opět nezklamala, nechyběl humor a pořádná dávka romantiky. Knihy Jo Watson si mě prostě získaly.

01.06.2022 5 z 5


Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

Ještě jsem nezažila, abych se u knihy takhle nahlas a od srdce zasmála. Poppy je naprosto střeštěná, ať už jde o oblékání nebo o chování. Prostě nedokonale dokonalá, stejně jako celá kniha. Ideální oddychovka.

01.06.2022 5 z 5


Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Romantika každým coulem. Jo Watson opět nezklamala a nabídla nám skvělý útěk od reality se špetkou humoru.

01.06.2022 5 z 5


Spáč Spáč Mackenzie Cadenhead

Tato kniha měla velký potenciál, který bohužel nenaplnila. Ale i tak jsem ji přečetla na jeden zátah. U mladších čtenářů by mohla najít své místo v knihovně. Já ji posílám dál.

01.06.2022 1 z 5


Caraval Caraval Stephanie Garber

Velmi povedené fantasy. Autorka má neskutečnou představivost a kniha mě vtáhla do děje. Postoj a chování jejich otce mi teda pořádně zvedalo tlak. Těším se na další díly.

01.06.2022 5 z 5


Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Opět se vracíme na zasněžené hory, kde se proplétají osudy hlavních postav. Žárlivost opravdu nutí člověka k bláznivým činům a tato kniha je takových bláznivin plná. Aneb: čeho je člověk schopen pro lásku. Těším se na další díl :)

01.06.2022 5 z 5


Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Krásná obálka, krásný příběh a to prostřední... neuvěřitelný popis krajiny, který vás okamžitě přenese do nádherných hor a na kopce plné třpytivého prašanu. Ideální romantická kniha do deštivých dnů.

01.06.2022 5 z 5


Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

Kniha, u které nemusíte nad ničím přemýšlet a prostě jen čtete a čtete a najednou je konec. Je příjemné, že se tam objevují postavy z 1.dílu, ale to je tak všechno. No a bonus, že při každé zmínce o voňavých koláčích máte na jeden chuť.

01.06.2022 2 z 5


Will Grayson, Will Grayson Will Grayson, Will Grayson John Green

Knihu jsem četla v rámci čtenářské výzvy a rozhodně toho nelituji. Byla velmi příjemná. Jemné nahlédnutí do duše teenagera, který neví, co s vlastními pocity a sexualitou. A že všem problémům je lepší čelit s přáteli. A ten konec...prostě krásný. A to nejsem cílová skupina :)

01.06.2022 4 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

(SPOILER) Vlastně ani nevím, jak knihu popsat. Každý si na ni samozřejmě udělá svůj názor. Každopádně při čtení se moje nálada pohybovala jako na houpačce. Zpočátku totální deprese, chvílemi jsem uvažovala, že knihu odložím. Nakonec jsem pokračovala dál, kdy se Nora dostala do knihovny a zkoušela různé životy. Jak se snažila pokaždé zaujmout svou roli, ale neznalost detailů a nespokojenost s osudem svých bližních ji "vyhodila" zpět do knihovny. Pak našla ten jeden ideální život a zase... puf. Celé je to o tom, aby zjistila, že chce být tam, kde vlastně ani být nechtěla a získala nový úhel pohledu.
Kniha rozhodně nabízí prostor k zamyšlení se nad svým vlastním životem. Jsme spokojení? A co nám vlastně chybí? "Chtít, to je zajímavé slovo. Vlastně znamená nedostatek."

27.05.2022 3 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Od knihy jsem očekávala podobný děj a humor jako od Jo Watson, která má (podle mého) propracovanější jak postavy, tak příběh. Jeho banán jsem přečetla celkem rychle, ale nebylo tam nic, co by mě uchvátilo. Opravdu takové odpočinkové nenáročné čtení, které v člověku zanechalo žádnou hlubší stopu.

19.05.2022 2 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M.W. Craven

Kniha mne zaujala obálkou a množstvím pozitivních komentářů. A opravdu stála za přečtení. Děj hezky plynul, hlavní postavy jsem si hled oblíbila, zejména Tilly :) Konec knihy byl překvapivý a když už jsem si říkala: "Tak už vím, kdo je Upalovač, teď to bude jen okecávání než bude úplný konec." A najednou se vynoří nové informace a člověk hltá každý řádek. Opravdu skvělá kniha.

02.05.2022 5 z 5