To nejlepší z nás

To nejlepší z nás https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164137/bmid_to-nejlepsi-z-nas-Shy-164137.jpg 4 873 235

Dawson Cole se už v dětství rozhodl, že nepůjde ve stopách svých předků – zločinců a kriminálníků, a v sedmnácti letech proto utekl z domova. Útočiště našel u ovdovělého podivína a automechanika Tucka Hostetlera. Rodina Amandy Collierové naopak patří v městečku Oriental k městské honoraci a na svou dceru klade jen ty nejvyšší nároky. Ona má však své představy o životě a nic nedbá toho, že chlapec, do kterého se zamiluje, je z opovrhované rodiny. Nepřízeň i nešťastná nehoda však mladé lásce nepřejí… Když Tuck Hostetler umírá, jeho posledním přáním je, aby se Amanda a Dawson sešli na pohřbu – po pětadvaceti letech. Společné vzpomínky na chvíli sice vzbuzují zdání, že snad existuje nekonečná láska. Jenomže život je o poznání komplikovanější a někdy je nutné vzdát se toho nejcennějšího, co máme.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Best of Me , 2011


více info...

Přidat komentář

Janulica
01.03.2024 4 z 5

Moc pěkná knížka. Čtivá, romantická, povedená. A na konci i slzy ukápnou.

Péťa Z.
03.01.2024 3 z 5

Od Sparkse jsem četla lepší příběhy.
Tento je za mě hodně nepravděpodobný. A i když jsou místa, kde slova zahřejí, často jsem se do čtení nutila. Kdysi jsem viděla film. Při čtení se mi některé scény vybavily. Ale možná, že v tomto případě je film dojemnější.


Jana-Marie
19.10.2023 1 z 5

Málokterou knihu odložím nedočtenou, u téhle jsem bohužel byla schopna dojít jen do třetiny - za mě ztráta času, příběh se táhne a nepříjde mi ničím zajímavý. Jsem velmi překvapená, že má kniha tak dobrá hodnocení.

LunaL.
10.10.2023 5 z 5

Krasna kniha o tom, jak nas zivot ovlivni, kdyz potkame spriznenou dusi. A to i v pripade, kdy nam neni souzeno byt spolu..

Radimka
08.10.2023 2 z 5

(SPOILER) Před spaním dobrý. Hezky se to četlo, ale děj mě teda fakt nechytl, dost nuda a úplně přitaženej za vlasy - transplantace srdce synovi od osudové lásky úplná náhoda. Koukala jsem i na film a ten samej pocit ....

patricia8137
27.08.2023 5 z 5

Kniha TO NAJLEPŠIE ZO MŇA je mojou druhou prečítanou knihou od autora. Kniha má pomalší začiatok, ale to mi vôbec neprekážalo. Páčilo sa mi, že ma autor pomaličky a nenútene pripravoval na celé dianie príbehu, zoznamoval ma s hlavnými postavami, s ich minulosťou aj so súčasným životom. Kapitoly sa striedali - z pohľadu Dawsona aj z pohľadu Amandy. Páči sa mi autorov štýl písania, ktorý je plný emócií, ktoré sa nedajú neprežívať s postavami. Príbeh bol romantický, oddychový, presne taký, aký som potrebovala na odreagovanie od predchádzajúceho trileru. A taký koniec príbehu som vôbec nečakala. Knihu som zatvárala so zaslzenou tvárou. Až po dočítaní knihy som sa dozvedela, že je podľa nej natočený aj film, ktorý mám v pláne si pozrieť. Túto knihu odporúčam všetkým romantickým dušiam, ktoré si chcú prečítať, či večná láska naozaj existuje a neboja sa trošku si poplakať.

simca9342
20.07.2023 5 z 5

Přečtená před lety.

K filmu a knize zároveň:
"láska je tak složitá jako sám život."
Amanda a Dawson se znají od školy. Jako mladí a nezkušení se do sebe zamilovali, ale obě rodiny se ani k jednomu nechovali moc hezky- Amandě rodiče zakazovali vztah a Dawsona bil táta - takže vzájemné vyznávání lásky museli na nějaký čas přerušit. Sejdou se po letech u smutné události. Pohřbu společného kamaráda- tragédie je sice oba opět sblíží, ale spolu musí čelit smutným vzpomínkám z minulosti. Něco se ale začíná kazit...

biairicia
08.07.2023 4 z 5

Druhá knížka od Sparkse a zjištění, že jsem viděla zase první film :) ale nic to nemění na tom, že jeho knížky se čtou s lehkostí. Milá a dojemná oddechovka.

JHoralka
06.07.2023 5 z 5

Krásná kniha. Dojemný příběh
Už jsem od Sparkse četla pár knížek a tohle je zatím ta NEJ pro mne.

Dal jsem ti ze sebe to nejlepší!


PS: Teď jsem si připomněla i film, ale knížka je prostě knížka. Ale film je samozřejmě krásný také.

klarkys
02.05.2023 3 z 5

(SPOILER) U čtení knih jako je tahle vždycky přemýšlím o tom, kolik lidí si první lásku idealizuje...A jestli jsou ty první lásky opravdu dokonalé, intenzivní a osudové, nebo jestli nás jen omámila hormonální bouře a nám zbývá uvažovat o tom, jakou cestou jsme se v životě vydali- mohlo to být jiné, lepší...?
Ani Dawsonovi a Amandě všechno nevyšlo, ale jsem ráda, že konec nebyl úplně přeslazený.

LucieVero
30.08.2022 5 z 5

Viděla jsem několikrát jako film ale i kniha je moc krásná a dobře se čte, jako všechny od Sparkse

Nikolča
23.07.2022 2 z 5

Pokud nejprve čtete knihu a až následně zhlédnete film, kniha se vám může líbit. Já však nejprve viděla film, který jsem si zamilovala a patří k mým oblíbeným. Kniha pro mě bohužel byla zklamáním. Plno částí, které tvořily hloubku příběhu i postav, je v knize naprosto jinak a upřímně mi to kazilo dojem z celkového příběhu. Často se zlobím, že filmaři děj knih pro film upravují, v tomto případě nemohli udělat lépe.

Monyel
03.07.2022 4 z 5

Typická Sparksovina. Navzdory zápletce, která obsahuje mnoho klišé a má lehce předvídatelný konec (alespoň pro ty, co už četli nějaká autorova díla), si kniha uchovala své kouzlo a byla čtivá. Ústřední dvojice mi byla sympatická a fandila jsem ji, nicméně jsem si k postavám nevytvořila nijak hlubší vztah. Dawson a jeho životní příběh působil místy nereálně. Dále by neuškodilo, kdyby autor začátek vztahu Amandy a Dawsona trochu rozvedl. Knihu i přes drobné výhrady hodnotím kladně.

Micha-Él
30.06.2022 5 z 5

Moc milé a dojemné! Sparks nejenže dokáže napsat dokonale procítěné milostné příběhy, dokáže do nich vložit také úžasné životní pravdy, aniž by to však působilo násilně nebo nepřirozeně. Tak vznikají romány plné romantiky, které ale zároveň vůbec nekloužou po povrchu. Jen ten konec na mě byl možná trochu příliš, i když život bývá mnohdy nevyzpytatelný...

SoňaF
27.06.2022

Klasická romantika od Sparkse. Překvapil mě konec knihy a uronila jsem nejednu slzu. Ve srovnání s filmem byla kniha mnohem příjemnější a dojemnější. Moc se mi líbí, jak autor popisuje pocity hlavních postav.

Nattali.ka
20.06.2022 3 z 5

Romantické čtení o osudové lásce, zároveň ovšem velmi smutné. Když jsem začala číst, přišlo mi to nějaké povědomé až jsem zjistila, že příběh jsem již viděla zfilmovaný, což mě od čtení trošku odradilo, jelikož jsem věděla, jak to skončí, tak mi docela trvalo knihu dočíst. Vyhrocený konec s nepravděpodobným zakončením jakožto završení té oné jedinné osudové lásky mi přišel trošku přehnaný. Autor má lepší knihy a dokonce bych řekla, že film se mi líbil více.

Dietwithstyle
12.05.2022 4 z 5

Moje první kniha od Sparkse. Příběh se hezky četl, byla jsem v napětí, co se stane dál. Konec mi připadal hodně málo pravděpodobný, ale na druhou stranu - papír snese vše. Možná jsem měla trochu přehnaná očekávání, proto dávám 4*.

adrianna0305
24.03.2022 odpad!

...a to nejhorší od Sparkse. Ty jeho vývary lásky jsou prostě nepoživatelné.

Knihomolka506
28.01.2022 5 z 5

Opět krásný román o sblížení a zpřátelení svou lidí na úkor úmrtí známe osoby.

nicole1990
08.10.2021

Miluju knížky od Nicholase Sparkse. Knížka byla krásná ,ale hrozně smutná čekala jsem,že bude mít aspoň šťastný konec . Ještě mám v plánu kouknout na film pro srovnání.

Štítky knihy

láska naděje zfilmováno milostné vztahy nešťastná láska

Autorovy další knížky

Nicholas Sparks
americká, 1965
2010  87%Milý Johne
2013  84%Zápisník jedné lásky
2010  88%Poslední píseň
2013  83%To nejlepší z nás
2012  85%Bezpečný přístav

Kniha To nejlepší z nás je v

Právě čtených12x
Přečtených1 260x
Čtenářské výzvě78x
Doporučených83x
Knihotéce506x
Chystám se číst538x
Chci si koupit123x
dalších seznamech7x