Bezpečný přístav

Bezpečný přístav https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129448/bmid_bezpecny-pristav-643ae6d4b7553.png 4 634 140

Do Southportu se přistěhuje plachá Katie, jejíž minulost halí opar tajemství. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, postupem času se seznamuje se sousedkou Jo a Alexem a jeho dětmi a v ospalém jižanském městečku začíná zapouštět kořeny. Musí se tedy rozhodnout – zvolí život na útěku, nebo novou rodinu? Román Nicholase Sparkse, jednoho z nejúspěšnějších amerických spisovatelů současnosti, ukazuje, že v nejtěžších chvílích dokáže člověka zachránit jenom láska.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Safe Haven , 2010


více info...

Přidat komentář

adela.hol
04.04.2024 5 z 5

Katie se přestěhuje do malého městečka Southport, kde chce začít nový život a pokusit se zapomenout na svou minulost a temné tajemství, které ji tíží. Zprvu se snaží být nenápadná, nepoutat na sebe příliš pozornosti, ale svou krásou a plachostí vyvolává pravý opak. Zaujme především Alexe, majitele místního koloniálu, který po smrti své ženy Carly vychovává sám šestiletého Joshe a pětiletou Kristen. Právě díky dětem se ti dva postupně sbližují a Alex si je jistý, že právě Katie je tou pravou, které chce dát své osamělé srdce a kterou budou jeho děti milovat jako matku. V jejich vztahu je podporuje i Katiina sousedka Jo. Jenže Katiina minulost se jednoho dne znovu probudí.

Kniha je vyprávěna v er formě z pohledu Katie, Alexe a ještě jedné postavy, kterou kvůli spoileru nebudu zmiňovat. Od autora to byla moje první kniha a po přečtení jsem si jistá, že zkusím i nějaké další. Pro mě to byl ideální typ romantiky, kde jsem si užila rodící se přátelství, zamilované momenty a v závěru i jedno pořádné drama, které mi přineslo řádnou dávku napětí.

Ačkoliv jsem téměř ihned uhodla, co Katie skrývá, nebránilo mi to v tom si knihu vychutnat. Od prvního momentu jsem chápala, co na ní Alexe zaujalo, a že měl v sobě tu pomoc ostatním. Katie zase nemohla ignorovat to, jak skvělý je otec, i když on sám o sobě pochyboval. Pořád měl pocit, že pro své děti nedělá dost. Scény s dětmi byly vůbec nejlepší a bylo dobře, že ani jedna ze stran nevyvíjela tlak na ty další, a proto sbližování přišlo postupně a přirozeně.

Druhou zápletku, která byla odhalena až v samém závěru, jsem naopak neuhodla, a tak mi na konci spadla brada. Ovšem s příjemným pocitem, že mohou v životě existovat věci, které vidíme tak, jak v dané chvíli právě potřebujeme a cítíme.

Sabča817
17.10.2023 5 z 5

Vzkaz v láhvi mě hluboce zklamal, ale tohle je překrásná kniha! Zkrátka dám Nickovi ještě šanci! :-)))


Luigi1
27.08.2023 5 z 5

Velice pěkný příběh

biairicia
13.06.2023 4 z 5

Viděla jsem první film, kde zmínili, že je to podle knihy. Tak jsem nakráčela do knihovny, protože jsem četla na Sparkse samou chválu. A opravdu, kniha se moc dobře četla. Jak u filmu, tak u knihy ukápla na konci slza. Hezká kniha, není ani tak sladká, jak jsem dle obálky soudila :)

Silvisek
15.05.2023 5 z 5

Neuveritelne krasna kniha. Bylo to moc napinave a konec me dovedl az ze jsem ronila slzy. Moc krasny pribeh. Mohu jsem doporucit!

Tamirai
16.04.2023 4 z 5

Jedna z obľúbených od Sparksa :)

be_pa
14.03.2023 5 z 5

Znám film. Líbil se mi. A právě proto jsem dlouho odkládala čtení knížky, abych nebyla překvapená, že je o něčem jiném. Ale tentokrát se film hodně drží knižní předlohy (na rozdíl např. od Virgin river) a oboje stojí za pozornost. Příběh mě pohltil a pustil až na poslední stránce. Dávám 5 *.

martina.culik
19.12.2022 4 z 5

Knihy od Sparkse mám ráda a tato opět nezklamala. Bylo zde i nějaké to překvapení, takže ačkoli čtenář základní děj dokáže snadno odhadnout, pár věcí jej přesto překvapí.

Malíček
08.11.2022 4 z 5

U Sparkse snad nejde udělat chybu a vybrat si špatnou knihu, protože všechno, co jsem od něj četla, se mi líbilo.
Bezpečný přístav je zajímavý příběh plný lásky i zrady, který se skvěle čte. Hlavní postavy mi byly sympatické a užívala jsem si to napětí, které prostoupilo celou knihu.

Annkag
14.08.2022 5 z 5

Splněná čtenářská výzva.Hrozně krásně napsaný příběh o hledání ale i o útěku.
Začít někde úplně sama bez vazeb na minulost je těžké a když utíkáte před někým kdo by vás měl milovat a hýčkat tak je to o to těžší...
Ale každý konec přinese i nový začátek...
a mně se konec moc líbil.I jsem ho oplakala.

Booky84
03.08.2022 5 z 5

Moje první knižní setkání s tímto autorem a rozhodně ne poslední. Čekala jsem pohodovou a nenáročnou romantiku a kromě ní jsem dostala i drama a na úplném konci i lehkou duchařinu.

Nunee
29.07.2022 5 z 5

Já nemůžu jinak, než dát plný počet a to proto, že tenhle žánr není pro mě úplně běžný, ale s mým běžnějším žánrem se krásně prolnul (v komentářích níže velmi diskutovaným) koncem. Celý příběh byl velmi poutavý, závěr krásně dramatický a mně osobně z úplného konce běhal mráz po zádech :-) Holt jsem generace, která hltala pořady typu "Věřte, nevěřte", "Krajní meze" nebo "Akta X" ;-)

januska82
05.07.2022 5 z 5

Veľmi pekný príbeh. Romantický, dojímavý, aj z drámy tam nechýba.... Môžem len odporučiť

Schary
14.06.2022 3 z 5

Ze začátku mě knížka moc nebavila. Příběh, ale gradoval a finále bylo divoké...Celkově, ale takový průměrný romantický příběh.

Luciska13
15.05.2022 4 z 5

Knížka se četla skoro sama, moc se mi líbilo prolínání minulosti a současnosti, jednotlivé kapitoly se skvěle doplňovaly a postupně se odkrývaly jednotlivé vrstvy příběhu. Ale jak už se zde několikrát objevilo, část závěrečného rozuzlení mě trochu zarazila a nejsem si jistá, jak se k tomu stavět. Byl to pro knihu přínos, nebo ne?

pingu1
06.02.2022 5 z 5

Další povedená romanťárna od Nicolase Sparkse, která se dá přečíst jedním dechem. Po dočtení jsem se úplně nemohla rozhodnout, zda se mi líbí či nelíbí "duchařská" vsuvka. Ale jinak parádní čtení, takže za mě za 5 hvězd :-)

Klára16
02.02.2022 3 z 5

Celou knihu jsem neměla co vytknout, až došlo na poslední kapitoly a tam se vyklubalo kdo přesně byl její kamarádka… pardon, ale to mi docela zkazilo dojem z knihy.

uminaa
25.01.2022 4 z 5

No táto kniha mala asi všetko - romantiku, napätie, dojímavé chvíľky, ducha...
Niektoré pasáže sa čítali naozaj ťažko a Erin/Katie som držala palce od začiatku až do konca.
Kevinove myšlienkové pochody boli naozaj zaujímavé a trošku ma mrzí, že nemal viac priestoru, pretože vidieť príbeh z jeho pohľadu dalo príbehu iný rozmer (to, že mi dvíhal žlč, prebúdzal vo mne moje pomstychtivé, násilnícke ja, a najradšej by som mu dala ochutnať jeho medicínu, je druhá vec).

Jája92
01.01.2022 5 z 5

Autor opět dokázal sepsat romantický a zároveň dramatický příběh. Tento pojednává o ženě, která v sobě nalezne vnitřní odvahu utéct před domácím násilí a schovat se před bolestnou minulostí do malého městečka, kde potká ovdovělého muže se dvěmi ratolestmi. Zároveň čtenář sleduje vnitřní rozkol manžela hlavní hrdinky, který bojuje sám se sebou a postupně se poddává šílenství, které ho zcela ovládne.
Nechybí romantické scény, důležitá životní rozhodnutí. Kniha se čte jedním dechem. Sparks knihu okořenil nádechem nadpřirozena, jenž může někomu připadat už přespříliš.

helenkan
26.12.2021 5 z 5

Až v polovině jsem si uvědomila, že jsem už viděla film. Knížku četla teď poprvé. Krásný příběh. Což pan spisovatel fakt umí. Prostě parádní čtení.

Štítky knihy

láska zfilmováno romantika

Autorovy další knížky

Nicholas Sparks
americká, 1965
2010  87%Milý Johne
2013  84%Zápisník jedné lásky
2010  88%Poslední píseň
2013  83%To nejlepší z nás
2012  85%Bezpečný přístav

Kniha Bezpečný přístav je v

Právě čtených5x
Přečtených940x
Čtenářské výzvě46x
Doporučených66x
Knihotéce358x
Chystám se číst377x
Chci si koupit130x
dalších seznamech5x