sofinka4264 sofinka4264 komentáře u knih

☰ menu

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Já nemám slov. Nejdřív jsem knihu vůbec číst nechtěla, ale jsem hrozně ráda, že jsem ji přečetla.
Hlavní postavy jsem si zamilovala neuvěřitelně moc. Willa nejvíc. Zbožňovala jsem jeho komentáře ke všemu, ale nejvíc jsem zbožňovala, když se usmál. Nechápu, jak může spisovatelka donutit cítit lidi tolik emocí, jenom kvůli dvěma slovům. SPOILER. Nedokázala jsem uvěřit, že vážně umřel. Pořád jsem doufala, že bude žít. Posledních pár stránek jsem skoro ani nedočetla, jak moc jsem brečela. Jednoznačně jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla!

04.11.2015 5 z 5


Planoucí hvězda Planoucí hvězda Moira Young

Výborná, čtivá série, která vás nenechá oddychnout. Ale musím přiznat že první díl byl nejlepší. SPOILER! Konec me hrozně moc mrzel. U všech knih se do rolí vžiju tak moc, že jejich osudy proživám s nimi takže jsem strašně moc brečela, když z nevím jakého důvodu, umřela Emmi. Po pár stránkách se dozvídám, že ani Lughovi osud nepřál. Samozřejmě Jack musel přežít. Jak typické.
Další je Seth. Proč? Proč mám vždy raději ty zlé chlapy? (V sérii Jsem roztříštěná jsem měla od začátku raději Aarona/Warnera) Rozhodně na mě víc zapůsobil Seth než Jack. Taky mrtvý.
Molly. Dítě s Lughem? Vážně? A Saba si jenom tak odjede a kašle na to že tam bude mít posledního člena rodiny.
Tommo. Proč? Zase proč? Skoro si vzala otce kluka, který ji miloval? Není to moc? Není toho na Tomma trochu moc?
Jack. Nejdřív Sabu chce s nemůže ji opustit protože ji 'má v krvi' a potom si odjede a vykašle se na ni? Zajímalo by mě co mezi nimi po konci je. Asi je dobře že je to otevřený konec, ale u sérií jako je tato, by to nemělo být.
Pět hvězdiček dávám díky nápadu, postavám a tomu, jak rychle mi stránky ubíhaly.

28.09.2015 5 z 5


První První Kiera Cass

Miluju tuhle sérii. Selekci jsem četla hned jak vyšla a proto pro mě bylo težké čekat tak dlouho na Elitu a potom i První. Ale to čekání stalo za to!! Maxon je typ chlapa, kterého by chtěla každá. Smůla že takoví jsou jenom v knížkách. Jinak Epilog po par letech je na stránkach Kiery Cass. :-) Je to nádherný Epilog a stojí za to přečíst :-)

20.09.2015 5 z 5


Moře klidu Moře klidu Katja Millay

Já nevim. Možná mi to nepřišlo nic moc, protože jsem neměla ráda Nastyu. Snad až na konci. Za příběh bych dala 3 a za Joshe 1 hvězdu...

31.05.2015 4 z 5


Svůdné zúčtování Svůdné zúčtování Wendy Higgins

Nemám slov. Poslední díl skoro jako vždy nejlepší. Anna... Kaidan... Jay... Patti... Marna... Nejdokonalejší postavy. SPOILER. Nemohla jsem nic než zírat do blba, když si Anna měla vzít Kaidana. Neměla jsem slov. Na konci mě píchlo u srdce, že jsem dočetla. Možná to spisovatelka mohla udělat míň pohádkově - Anna se zamiluje do Kaidana, on do ní a jako zázrakem se změní - , ale vlastně to bylo hezký.
P.S.: Wendy začni psát novou trilogii!!

21.04.2015 5 z 5


Jsem rozohněná Jsem rozohněná Tahereh Mafi

MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY
Tuhle sérii prostě miluju!! Panebože ten konec!!
Už od prvního dílu jsem neměla ráda Adama a milovala Warnera. Nejvíc mi na tom přijde krásný to, jak je kniha napsaná. Vtipná, romantická a občas smutná. Podle mých představ. Brečela jsem jenom párkrát a to několikrát štěstím. Poprvé, když řekl Warner Juliette, že ji miluje. Já z toho nemohla!!! ♥Teď je mojí oblíbenější knihou snad už jenom Selekce... No fakt. Milovala jsem taky Kenjiho (i když jsem nikdy nepřišla na to, jak správně vyslovit jeho jméno...) :D.
Někdy jsem měla chuť Jul nafackovat, ale na konci se to vyžehlilo.

21.04.2015 5 z 5


Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Olmouvam se, ze mi nejdou carky a hacky... Vlastne se divim, ze jsem knihu docetla. To byla vazne ta nejslabsi ze vsech ctyr. Muj nejoblibenejsi uz neni Jace nebo Clary. Po teto casti jsem je prestala mit rada... Proste vsechno berou moc vazne. No, doufam, ze v pristich dilech se to vrati do normalu. Simon je ted asi vazne nejlepsi. Maia mi porad nic nerika. Izzy je jednicka. Alec... Alespon se nekdy zasmeju, kdyz se s Krasomilem liba pred vsema :D...
Uz nejakou dobu se nemuzu dostat ke cteni pateho dilu. Odradil me tim ctvrtym... Na konci jsem se hrozne nastvala, ze ted Jace uz ZASE nebude moct byt s Clary... No tomuhle dilu se asi moc hvezdicek nehodi... Mozna tak 2.5...

08.04.2015 3 z 5


Slepá vášeň Slepá vášeň Meg Cabot

Jako ostatní musím souhlasit s tím, že na začátku tam byla miliarda jmen, která jsem po pár minutách přestala rozlišovat. Kvůli tomu jsem taky nejdřív knihu oddalovala a oddalovala. Nakonec jsem se do ní zažrala a nechtěla se jí pustit. Jack je prostě obyčejnej chlap. Lou jsem nejdřív nenáviděla, když ho v tom sněhu kopla, ale potom už jsem ji měla ráda. :)

08.03.2015 5 z 5


Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Tohle je vážně jedna z nejlepších sérií, který jsem četla. Miluju ten Jaceův humor. Miluju, když je Simon s Izzy... Nenávidim Maiu. Nevim proč. Prostě ji nemám od začátku ráda. Jinak se hned vrhám na druhej díl. Doufám, že Clary s Jacem budou alespň nějakou dobu spolu, než je zase rozdělí nějaká úplná hovadina. :)

02.03.2015 5 z 5


Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Tuhle sérii prostě miluju. I když se v tomhle díle neodehrály nějak moc důležité věci, bavil mě. Jakože fakt hodně bavil. Z Jace jsem většinu knihy umírala smíchy. Nevim proč. Možá jenom proto, že je tak okouzlující. Moje nejoblíbenější část je ta, kdy jsou u Zakletého dvora a -SPOILER- Jace musí líbat Clary. Kdybych byla Simonem, asi bych zabíjela. No to je jedno. Neuvěřitelně moc jsem si oblíbila Luka. Maiu ne :D. Hodně často jsem zuřila, když byla kniha psaná z pohledu Aleka. I když někdy bylo fakt vtivný jak se to vyvíjelo s Krasomilem. Každopádně komu by se nelíbila ta část, kdy si Simon bral poučky z plakátu :D „Mami, chtěl bych ti něco říct. Jsem nemrtvý. Chápu, že už sis asi na nemrtvé udělala určitý názor. A vím, že se ti představa, že i já jsem nemrtvý, nemusí zamlouvat. Ale rád bych ti vysvětlil, že nemrtví jsou úplně stejní jako ty nebo já.“ Simon se zarazil. „No, dobře. Možná spíš jenom jako já.“ Miluju toooooooo!!!

28.02.2015 5 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Dokonalá kniha. Fakt že jo. Film asi nebyl tak dobrej, ale nejhorší taky nebyl... Jace je prostě jednička :D Někdy jsem úplně umírala smíchy. Ani nevim proč... Některý věci ani nebyly tak vtipný, ale stejně :D Simon byl taky super. Těšim na další díl. Jde se číst.

26.02.2015 5 z 5


Delirium Delirium Lauren Oliver

Wow. Tohle je teď jedna z mých nej knih. Alex ♥ Kdo by ho nemiloval? Panebože asi je to trapný, ale moje nej postava byla Grace. Sakra fakt že jo. Hanu jsem někdy opravdu nemusela, ale to Lenu taky :D Jinak úžasný!!!

23.02.2015 5 z 5


Splynutí Splynutí Julianna Baggott

Druhý díl je ještě lepší než první. Víc jsem se asi bavila v druhé části knihy, ale ani první část nenudila. Nejvíc se mi líbil konec. Nemůžu se dočkat 3. dílu (Oheň). Každý večer si teď čtu části ze Splynutí a nemůžu se nabažit. Miluju tu knihu! ♥

02.02.2015 5 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Kniha se mi líbila a konec ještě víc. Vlastně jsem na konci brečela, jako želva. Jsem si jistá, že si ji ještě hodně krát celou přečtu. Sama musím uznat, že každá buňka ve mě se těšila, až u Katniss bude zase Peeta a budou se líbat... zamilovala jsem si ho snad víc než ona. Moje druhá oblíbená postava byl Finnick... SPOILER!!! a tak jsem nehorázně obrečela, když ho tam nechali zemřít a mnohem víc to, že na to autorka potom už nebrala ohledy. Skoro se o něm nezmiňovala a ani Katniss nebyla tak docela smutná, spíš mi přišlo, jako by jí to bylo jedno. Druhá postava, která jsem nechálapa, proč ji autorka nechala umřít je Prim. Jasně, někdy lidi umíraj a stávaj se "nehody", ale myslim, že tam umřelo lidí víc, než dost. Další věc je Hurikán. Jen tak začne pracovat ve druhém kraji a o Katniss nejeví sebemenší zájem? A to říkal jak moc ji miluje... Ale skončilo to vlastně podle očekávání.

30.12.2014 5 z 5


Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

Kniha se mi moc líbila, ale konec ne. Bylo fajn, že Eleanor nebyla jenom další chodící dokonalost, a Park taky. Jediná věc, co bych autorce vyčetla je to, jak byla kniha napsaná - ve 3. osobě. Každopádně myslím, že to není jedna z knih, ke kterým se ještě vrátím.

30.12.2014 3 z 5