Jsem rozohněná

Jsem rozohněná https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208984/bmid_jsem-rozohnena-uvp-208984.jpg 4 521 120

Juliette přežila a její příběh pokračuje… Nic už ale není jako dřív. Juliette čeká velká zkouška, musí ovládnout svou sílu a přestat být tou malou zlomenou dívkou. Osud Bodu Omega je nejasný a každý, na kom Juliette kdy záleželo, se ocitl v nebezpečí. Válka je na dosah ruky a Juliette ví, že jediná cesta, jak se udržet naživu, je svrhnout nový systém. Její smrtící dotek přestává být prokletím a stává se velkou výhodou. Ale i tak to sama nedokáže – pomoct jí může jen někdo, o kom byla vždy přesvědčená, že mu za žádných okolností nemůže důvěřovat: Warner... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Ignite me , 2014


více info...

Jaklová.katka
Jaklová.katka
11.02.2024 4 z 5

Škoda že je to poslední díl co je přeložený.
Juliett a Aron jsou top.
Adam je na pěst.
A Kenji ten je boží.
Závěrečná akce s Velitelem mi připadala zbytečně úchvatná. Dalo se z toho vytriskat mnohem víc.

Tereza.Fait
Tereza.Fait
24.01.2024 3 z 5

Precetla jsem celou serii v aj, az na dve novely. Me to dost mrzi, jak je to psany. Pribeh je super, love story taky, dialogy jsou taky skvely, ale dohromady to kolikrat vazne neladi..
kdo to ma rad, přečtěte si ty posledni dily, i novelu 6.5. Kenji je zabijak a jeho interakce s Aronem je fakt sranda!


AnnaNešporová
AnnaNešporová
12.10.2023 4 z 5

Proboha Adame, dospěj!! Ten mi tak lezl na nervy. I třetí díl se skvěle četl, bohužel další už CooBoo nevydalo, tak jdu louskat angličtinu.

Dizzy3
Dizzy3
04.10.2023 5 z 5

Boží od začátku do konce. Miluju Arona, to ani jinak nešlo. Jen ten urychlený konec mne zklamal. Trochu jsem čekala aspon epilog, nebo nějaký nákres jak to bylo dál...

MOMENT! ona není přeložená celá série??!!! to si ze mě někdo dělá srandu ne?! Co je to za logiku??!''

LenkaPet
LenkaPet
23.02.2023 5 z 5

Tento díl se mi opravdu moc líbil, ale opravdu bych chtěla pokračovat, bohužel je to poslední přeloženy díl. Anglicky, k mé smůle, neumím tak, abych v ni i četla. V podstatě by mohl stačit, ale přála bych si vědět jak to bylo dál s Juliette a Aaronem ... miluji ho... jak taky jinak.

Wajny
Wajny
07.02.2023 4 z 5

Já do knihy šla s tím, že se jedná o závěrečný díl a asi až někde v půlce jsem zjistila, že tomu tak opravdu není. Upřímně, kdybych věděla, že není přeložená celá série, tak bych se asi do ní vůbec nepouštěla.

Kniha je velmi čtivá a autorčin styl psaní je originální - poetický, hodně zaměřený na pocity. Tento díl řeší spíše osobní a romantické věci - to mě bavilo, bylo to velmi procítěně napsané a hlavně se hodně věcí objasnilo. Bohužel tu není téměř žádná akce, ta největší byla až na posledních 20 stranách což bylo málo a ještě to bylo hodně zrychlené a osekané.

Juliette je už superhrdinka - namachrovaná, jde do všeho po hlavě a občas působila hodně naivně. Líbí se mi, jak ale k tomuto postoji došla, vše je podloženo předchozími díly a jejím postupným vývojem.

Adam mi lezl v některých situacích na nervy, ale když se na to kouknu objektivně, tak ho vlastně i chápu..... Druhý aktér milostné story - Waren - mě bavil, ale opravdu jsem nedávala to oslovení "lásko".

Bohužel někdy mi celý ten svět přijde hrozně moc sluníčkový např. to vše v tělocvičně, jako kdyby najednou všichni zapomněli na to, co se kolem nich děje. Některé pasáže jsou hodně syrové, drsné a pochmurné. Ale mě nějak tenhle nesoulad neseděl.
A taky musím zmínit, že jim všechno sakra dobře vychází a většinou dosáhnout hned svých cílů.

Instagram - Nikmakbooks

aquaver
aquaver
15.01.2023 4 z 5

Tak pro změnu, když mě neiritovala Juliette, tak to byl zase Adam. Který to tedy podle mě někdy fakt už i přeháněl. Milostný trojúhelník dopadl přesně tak jak jsem čekala. A jsem za to ráda. Na konci knihy jsem si říkala, že to přece nemůže už končit a zjistila jsem tak celkem nemilé překvapení, že tímto dílem to nekončí, ale že ty další díly nejsou přeložený... Tak to tak vypadá, že se nakonec přeci jen někdy pustím do čtení v angličtině. Snad tedy někdy tuhle sérii dočtu :)

Komaeda
Komaeda
02.01.2023 5 z 5

Zatím nejlepší díl!!

katee21
katee21
28.10.2022 5 z 5

Potrženo, sečteno je to nejlepší díl celé série. Pořád se něco děje, hrozí, něco ose řeší.
Juliette mi konečně nepřipadala jako malá ubrečená holka, ale měla jsem z ní pocit, že konečně dospěla a za svými názory si konečně stála. Taky jsem ráda, že se konečně vyřešil milostný trojúhleník - k mému překvapení to je snad poprvé, co jsem ráda jak to dopadlo a koho si hlavní hrdinka vybrala (normálně s tím nesouhlasím).

Jediné co mě mrzí je, že další díly nejsou přeložené do češtiny a tak to budu muset dolouskat v angličtině což mi bude trvat mnohem déle....

Rozhodně si třetí díl přečtěte je to pecka!!

SPOILER!!!
Adam mě tak neskutečně vytáčel v některých chvílích, ale tak moc. Mohl být uražený a naštvaný jak chtěl, ale choval se jak rozmazlené malé dítě, kterému někdo vzal oblíbenou hračku. V prvním díle jsem ho zbožňovala, ale každým dalším se u mě propadal víc a víc.
Aarona jsem si naopak zamilovala a jsem opravdu ráda, že si Juliette vybrala jeho. O to víc mě mrzí, že další díly nejsou přeložené, protože by mě fakt zajímalo jak se jejich vztah bude vyvíjet.
Prostě proč když tu sérií přeloží z části, nepřeloží už ji celou?!

barbb8k
barbb8k
03.10.2022 5 z 5

Tak toto byla pecka. Za mě rozhodně, rozhodně, na sto procent ten nejlepší díl a dost možná i jedna z nejlepších knížek tohoto roku.

Nejen ve stylu psaní, ale i v popisu postav a světa, byl podle mě vidět obrovský posun.
Asi nejlepší věc na této knize je romantická linka. Například pager scene, toto byla dokonalost (nebudeme se bavit o tom, že jsem si četla tolikrát, že jí umím už nazpaměť).
5/5⭐

Damonka18
Damonka18
25.09.2022 5 z 5

Musím říct, že mně to přišlo nedokončené. Chápu, že jsou i další díly, ale ty mají být z jiného pohledu, pokud se nemýlím. Škoda, že CooBoo tuhle sérii nedokončilo.
Co se týče děje, tak se mi líbil nejvíc z těch tří. Z Adama se stal hrozný idiot a Aaron byl k sežrání. Těšila jsem se na chvíle kdy bude na scéně :D
Chápu proč si tuto sérii zamilovalo tolik lidí.

Morla
Morla
09.07.2022 4 z 5

Vážně jsem jediná komu přišlo, že to nemá konec ? Kde je žili šťastně až do smrti :) ? .. třetí díl byl konečně bez skuhrání Julliet… to mi lezlo opravdu na nervy. Warnera jsem si zamilovala už v prvním díle a čekala co bude dal … tedy úplně ne, protože kdo má v YA něco načteno pochopil jakým směrem se bude kniha ubírat. Oproti ostatním dílům mi chyběla všudy přítomná čísla… Škoda … autorka v předchozích dílech ukázala originální styl psaní … plus přeškrtaná slova - to vše dávalo dohromady “knihu” ve které se daly najít i zajímavé příměry.. Škoda, ze jsem si je neoznačila rovnou … za boha si teď nemůžu vzpomenout v jaké části knihy hledat… chyba … kterou budu muset napravit :))

KatnissLavender
KatnissLavender
15.03.2022 4 z 5

Za mě nejlepší díl celé série. Je to klišé, ale já mám prostě ráda, když v lásce vyhraje ten "zlý" kluk. Konec mi přišel takový nedotažený, alespoň v té milostné a bratrské lince, ale jinak se mi celá série velmi líbila a to i přes to, že již dlouho nejsem její cílová skupina...

PS: Právě jsem zjistila, že jsou i další díly, které u nás nevyšly, tím pádem už je mi jasné, proč mi příběh připadal nedokončený, ale rozhodně nemám pocit, že by další díly byly nutné...

Fidibus
Fidibus
23.02.2022 5 z 5

(SPOILER) "Chceš být se mnou a to ti nahání strach... Ty si zasloužíš žít. Vrať se k životu, lásko."
Všechno z 1. dílu najednou vypadá jinak. Juliette poznává, že Warner není tím zcela bezohledným velitelem, ale zároveň se toho bojí a potýká se i se vztahem k Adamovi. Pochopí svou sílu, naučí se se sebou pracovat a postaví se do čela rebelů po boku Warnera, který řeší svou rodinu. Stále čtivé, škoda že není přeloženo dál.
"Jsem tady pro tebe, holka. Na to přece přátelé jsou." Kenji
"Nemyslím si, že jsi šílenec... Chci, abys byl takový, jaký ve skutečnosti jsi..."

Nieroccoon
Nieroccoon
20.02.2022

Při čtení jsem se smívala jak úplný debil.
Ke knihám se doufám ještě někdy vrátím - spíše ne, jsou dobře čtivé a moc se mi líbil autorčin styl psaní plný emocí. Vůbec se mi tu, ale nelíbil ten vztah s Adamem, bylo to celé takové divné.

Cooboo - Jedno velké zklamání. Nechápu jak mohli začít překládat sérii a skončit po třetím díle + ta obálka knihy je ta nejhorší, co mohla být

nikiss76
nikiss76
28.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Za ty závěrečné stránky, které byly už trochu moc za hranou bych strhla půl hvězdičky. Jinak musím říct, že jsem si třetí díl moc užila. Kenjiho smysl pro humor byl odzbrojující a dodával celému příběhu ten správný šmrnc. Vztah Julliett a Arona se více rozvinul a prohloubil a vážně se těším, jak tohle celé dopadne.

Cress
Cress
13.04.2021 4 z 5

4,5*
Tohle mě bavilo, hlavně po vztahové stránce. Tahle série si získala moje srdce. Čte se rychle a angličtina není těžká, postavy jsou skvělé (hlavně Aaron). A ten konec, asi jsem něco podobného čekala, ale i tak jsem si ho užila.

anelise
anelise
13.03.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila stejně jako první dva díly. Jelikož ale další díly nejsou přeložené, budu si je muset přečíst v angličtině.

mStationka
mStationka
12.07.2020 4 z 5

Mno první díl měl skvěle našlápnuto a teď jsem najednou u konce třetího a říkám si, že v budoucnu čekat na další díly asi nebudu, takto mi to stačí a jsem spokojena, upřímně si myslím, že další díly by mě začaly už nudit.

Dee69
Dee69
21.04.2020 5 z 5

Nič nenaštve človeka viac ako knižná séria kníh, ktoré niesú preložené do konca. Táto kniha nemala zrejme takú veľkú publicitu ako niektoré iné, možno o poznanie horšie fantasy romány, avšak na kvalite jej to neuberá.