sladkáva sladkáva komentáře u knih

☰ menu

Bledý jezdec Bledý jezdec Bernard Cornwell

Divoký Uhtred nezklamal a já si opět užila nejen akci, boje a krev, ale i různé pletichy, vztahy a zvraty. Nejen hlavnímu hrdinovi fandím – je zajímavé a poutavé sledovat vývoj a život (a smrt) vedlejších postav. Jako celek parádní dílo a nejde jinak než se pustit do dalšího dílu. (audiokniha)

16.02.2024 4 z 5


Poslední království Poslední království Bernard Cornwell

Strhující a napínavý historický román mě vtáhl do drsného světa vikingů raného středověku. Příběh plný akce, bitev, krve a dramatických změn, které mě nenechal vydechnout. Hlavní postava Uhtreda, drsného válečníka, si získala mé srdce. Sledovat jeho cestu od dítěte k muži a jeho vnitřní boj o identitu Angličana či Dána, pohana nebo křesťana, bylo fascinující a napínavé. Uhtred si mě získal a tak se s chutí vrhnu na další díly série. (audiokniha)

11.02.2024 4 z 5


Slovenský nářez: Antologie nejlepších autorů slovenské fantastiky Slovenský nářez: Antologie nejlepších autorů slovenské fantastiky * antologie

Skutečně se jedná o nejlepší autory současné slovenské fantastiky? Nemůžu upřít rozmanitost, kdy antalogie opravdu nabízí širokou škálu stylů a témat, ale většina povídek má bohužel společné to, že byly průměrné a někdy až nudné. Jediné, co mě utkvělo v paměti a co mě opravdu zaujalo a hodně pobavilo, tak byla postava antihrdiny z hovna a to z povídky Incident ve vile Vistárii od Petera Jelínka. Celkově hodnotím tuto antologii spíše jako zklamání. (audiokniha)

07.02.2024 2 z 5


Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy Tomáš Kvapilík

Tomáše a jeho ženu sleduji na sociálních sítích a tak zvědavost mi nedala, a i když toto téma v knihách moc nevyhledávám, do jeho díla jsem nahlédla. Hned mě upoutala úvodní myšlenka: "Všem, kteří touží skládat mozaiku své duše do zdravějšího tvaru." To rozhodlo - knihu jsem si odnesla domů a ve velice krátkém čase přečetla.
Kniha je napsána srozumitelně a je smysluplně seřazena. Je doplněna o příběhy, cvičení a odkazy na YouTube. Pro mě osobně nic nového, ale není na škodu si to vše neustále připomínat a stále je na čem pracovat a růst. Věřím, že kniha pomůže hodně lidem a navede je k sobě samým. Co mě překvapilo a oceňuji, je, jak je autor otevřený a nebojí se na sebe mnohé prozradit. To dodává knize zase o trochu jiný rozměr.

06.02.2024 3 z 5


Nejhorší mazlíčci na světě Nejhorší mazlíčci na světě David Walliams

Když potřebuji oddech, nevadí mi sáhnout po čtení pro děti a hlavně knihy od D. Walliams jsou pro mě zárukou že dostanu nápaditost a vtipnost. Jinak tomu nebylo i u této sbírky povídek, kdy jsem se při poslechu jen usmívala. Nejen mazlíčci byli bláznivý, takový Hans byl top. Všech deset příběhů bylo super šílených a každý jednotlivý z nich byl originální a vtipný. (audiokniha)

06.02.2024 3 z 5


Lekce chemie Lekce chemie Bonnie Garmus

Svérázná Elizabeth Zottová se svým pohledem na svět a názory si mě naprosto získala. Její postoje a přístup byl často vtipný i když se to dotýkalo závažných témat jako je víra, mateřství a v neposlední řadě postavení žen v mužském světě. Bavilo a pobavilo. (audiokniha)

31.01.2024 4 z 5


Frankie Frankie Jochen Gutsch

Milý, vtipný a současně i smutný a dojemný příběh doplněný o zajímavé myšlenky. Bavilo mě kocourovo vyprávění, ten jeho často velmi jednoduchý a přímočarý pohled na svět, ale zároveň i chytrý a pozorný. Líbilo se mi, jak román poukazuje, že i v nejtemnějších chvílích existuje naděje.

"Život je snadný. Každý blbec umí žít!"

"...na můj vkus říkají lidi až moc často, co se nesmí dělat. Vždyť něco nedělat není vůbec žádná zábava."

28.01.2024 4 z 5


Mirzova vize Mirzova vize Josef Pecinovský

Super, hned na začátku rovnou propad do neznámého světa. Společně s hrdiny jsem se učila o tomto fascinujícím období a jak se v takovém prostředí chovat a přežít....docela bych ochutnala nějakého toho ještěra :) Pomalu a postupně jsem odhalovala a to ve mě vyvolávalo zvědavost cože za tím vším asi je. Vtipné mi přišlo, jak se "chudák" Martin musel "obětovat" a cítil se jako chovný samec :) Autorovi se povedlo vytvořit napínavý a poutavý příběh, který mě vtáhl do děje. Celkově propracované a nevšední scifi. (audiokniha)

27.01.2024 4 z 5


Severoamerické jezerní příšery Severoamerické jezerní příšery Nathan Ballingrud

Zvláštní povídky, ale to je také to, co je dělá tak zajímavými. Už první povídka si mě získala a ostatní jsou psané v podobném duchu. Všechny jsou dobré a ponuré, ale také jsou plné hlubokého významu a poukazují na temnou lidskou duši.

25.01.2024 4 z 5


Vypůjčený čas Vypůjčený čas Zuzana Strachotová

Od spisovatelky jsem četla a nedočetla Devět dní. Ale protože jsem knihu dostala, tak jsem jí dala šanci. AI je moje oblíbené téma a začátek byl slibný, hned mě to vtáhlo do děje. Byla jsem nadšená, ale postupně jak se začala objevovat naivita, předvídatelnost a hlavní myšlenka, která taky nebyla nic nového, tak nadšení opadalo. Celkově bych to shrnula, že jako oddychovka dobrý. (audiokniha)

21.01.2024 3 z 5


V kleci V kleci Ellison Cooper

Sayer hlavní vyšetřovatelka, je vykreslena jako komplexní a sympatická postava, která se musí vypořádat s řadou výzev, včetně svého traumatu. Mě si získala a dobře napsané a napínavé vyšetřování, plné zvratů se mi líbilo hodně. (audiokniha)

17.01.2024 3 z 5


Inferium Inferium Roman Bureš

Originální a nápadité téma. R. Bureš má cit pro humor a dokázal mě hned vtáhnout do příběhu. Autorovi se podařilo vytvořit velmi živý a poutavý svět. Peklo je vykresleno jako děsivé a temné místo, ale zároveň je to i místo plné absurdního humoru. Bylo to zábavné, ale zároveň i trochu děsivé. (audiokniha)

14.01.2024 4 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M.W. Craven

Dobré krimi s dobrým případem i když jsem závěr tak nějak tušila. Hlavně nejvíc jsem si oblíbila oba svérázné vyšetřovatele. Už jen kvůli nim půjdu do dalšího dílu, pokud tedy zase vyjde jako (audiokniha).

11.01.2024 3 z 5


Déjà vu Déjà vu David Urban

Určitě to nebyla špatná detektivka. Ale asi tím, že předchozí knihy od D. Urbana nastavily pomyslnou laťku dost vysoko, tak jsem měla velká očekávání, ale bohužel jsem dostala průměrnost. Tentokrát se pro mě nekonala žádná originalita, jak jsem u předchozích knih byla zvyklá. Navíc, když vše ukazuje na vraha, ale vyšetřovatelům trvá dlouho než jim to dojde, tak je něco špatně. Docílilo se jen natahovaného konce. Přesto si stále řadím spisovatele mezi oblíbence a budu se těšit na další knihy. (audiokniha)

10.01.2024 3 z 5


Kopírák Kopírák Sam Holland

Krimi, které se snaží zaujmout drsností a nechutnými popisy....na mě to docela fungovalo. Doplněno o milostnou linii, která se odehrává mezi dvěma ztracenými dušemi. (audiokniha)

07.01.2024 3 z 5