Inferium

Inferium https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403761/bmid_inferium-NgD-403761.jpg 5 338 107

Inferium série

1. díl >

Existuje peklo? Co se v něm s hříšníky vlastně děje a za jak velká či malá provinění se tam dostanete? A odkud se v Inferiu bere ten dobytek, který rodí země a ze kterého démoni podle chuti odkrajují kusy masa, a to znovu dorůstá, dobytek, který jen bučí a bez odpočinku vykonává tvrdou práci? V pekelné říši Inferium zazní proroctví, které tvrdí, že lidé spáchají zlo tak veliké, že to ani nebe neunese. Démoni ho však neberou vážně – navíc ani netuší, že jejich dobytek jsou nějací hříšníci. Co by asi tak mohli spáchat? Když je však protržena nebeská blána a ze zemského povrchu se do Inferia nahrnou lidé jako rozzuření sršni, prastarý pekelný řád se otřásá v základech. Dokáže satanova legie porazit Waffen-SS? Inferium je napínavý akční román o střetu dvou civilizací, z nichž každá má úplně jiný pohled na svět.... celý text

Přidat komentář

HCkolabuje2
30.03.2024 5 z 5

Fascinujúci popis zvratenosti, sympatickí pekelnici a odporni nacisti. Prepracovaný svet ako napr.
Sanatórium Šukatonium na liečenie žiarlivosti.... výnimočne čítanie nie pre citlivejšie povahy

Sitth
19.02.2024 4 z 5

Moje první kniha od tohoto autora a po přečtení musím konstatovat, že určitě né poslední. Čerstvý závan originality v tom našem jinak drobet zatuchlém českém rybníčku....
"Myslíte, že tady své hříchy jenom prohlubujeme? Že si to děláme ještě horší?"
"Možná," připustil Gerhard. "Tím spíš bychom měli vyhrát."
Tahle myšlenka je prostě geniální, vtipná a zároveň plná zla a ještě ke všemu k zamyšlení. A plně vystihuje tuto knihu.
Dávám 5/6
P.S. těším se a zároveň se trochu obávám druhého dílu, laťka je vysoko!


MegaH
23.01.2024 5 z 5

O obsahu knížky si díky anotaci uděláte poměrně dobrou představu sami. A byla by velká škoda prozradit cokoliv dalšího...
...snad jen to, že autorova představa pekla je tak neotřelá, příběh tak originální, a díky všem detailům, maličkostem a bourání žánrových klišé, mu to všechno sežerete i s navijákem, přijmete tohle peklo jako fakt a velmi neradi se s ním budete loučit... Audiokniha je skvěle načtená Jakubem Saicem.

Franc
19.01.2024 5 z 5

Skvělé, skvělé.

Nápadité, temné, napínavé. Autor mimořádně vystihl, kterak lidé jsou schopni rozpoutat peklo v peklu samotném.

Nevím, komu v tomto příběhu více fandit. Lidem či démonům.

Peklo je famózně vyobrazeno. Má svůj řád, své pravidla. Žije si svým životem podle zvyklostí, které jsou neměnné a pevně dané. Lidé platí za své hříchy a čekají na vykoupení. Zdá se, že vše běží jak má.

Ale to by nebylo, aby lidská chamtivost nechtěla sáhnout i do tohoto uspořádání. A svou chamtivostí vyvolá bitvu, která má být v historii pekla zapomenuta.

Autor vybudoval poutavý příběh, který Vás vtáhne a nepustí od první stánky do poslední tečky. Události na sebe plynně navazují, prohra střídá výhru. Stálost může být stržena horečným vývojem. Není stránek, které by Vás nechaly oddechnout, strhující tempo směřuje k epickému závěru.

sladkáva
14.01.2024 4 z 5

Originální a nápadité téma. R. Bureš má cit pro humor a dokázal mě hned vtáhnout do příběhu. Autorovi se podařilo vytvořit velmi živý a poutavý svět. Peklo je vykresleno jako děsivé a temné místo, ale zároveň je to i místo plné absurdního humoru. Bylo to zábavné, ale zároveň i trochu děsivé. (audiokniha)

Shaxx
13.01.2024 4 z 5

Představu pekla už mi nastolil kdysi Kopřiva se svým Asfaltem, ale musím říct, že peklo v podání Romana Bureše bylo taky parádní. K Inferiu jsem se dostala na doporučení kamarádky a ještě že tak. Sama bych si ho totiž asi jen tak nevšimla, protože co si budeme, ta obálka...škoda mluvit. Ale po Inferiu se na další knihy od autora mrknu velmi ráda. Každopádně, už samotný námět - démoni z pekla vs nácci, co víc si přát. Dějem občas proplula nějaká ta nechuťárna (dá se to čekat, když démoni lidi chovají jako dobytek a občas si z nich odříznou plátek masa nebo se je pokusí spářit s nějakou démonskou potvorou), což bylo příjemné zpestření. Je to humorné, dobře to odsýpá a má to originální příběh, skvělá oddechovka. Jediné, co se mi nepodařilo, je oblíbit si nějakou postavu, což je škoda.

jaroiva
27.11.2023 5 z 5

Vždyť já fantasy nečtu! Co mě to zas přivedlo k tomuto?
Ale jo, Bureše čtu... Tuto knihu jsem teda zrovna poslouchala, a byl to parádní zážitek. Skvěle vymyšleno. A teď nevím, jestli mám čekat, že bude další díl v audiopodobě, nebo si ten další díl přečíst.
V kouscích knihy mi probleskovaly reminiscence na bitvy z Propasti času, ale jinak to bylo podle mého konzistentnější dílo a propracovanější souvislosti.
Hodně dobré. Musím doporučit i těm, kdo (stejně jako já) fantasy normálně nečtou. Tohle nejsou žádní elfové nebo čarodějové, tohle je prostě peklo! Jak tam dole, tak i na Zemi...
Brala bych to skoro jako náboženský text. Tam fakt nechcete.
A mimochodem - moje noční můra! - když se mi zdálo o Pekle, bylo to o tom, že se tam může všechno, jen ne spát. Tak i tohle mi autor vzal z těch nejhorších snů.

kevral
10.11.2023 5 z 5

Skvělé vylíčení pekla,max spokojenost. R.Bureš se tímto stává jedním z mých oblíbených autorů.

roso.mak
04.11.2023 5 z 5

Nejlepší nápad, jak by mohlo fungovat peklo, který jsem kdy četla.

Turlogh
04.11.2023 4 z 5

Zajímavý a velice čtivý fantasy román, ač mi líčení baštění lidí a jejich částí v pekle přišlo trochu šílené. Připomnělo mi to román Maso, který jsem četl kdysi dávno, také byl od českého autora a v líčení scén podobně děsivý až lehce ujetý. Howgh.

evismaior
14.08.2023 4 z 5

80% - českou fantasy nečtu, ale s ohledem na recenze jsem to zkusila s touto knížkou a bylo to příjemné překvapení. Celá ta atmosféra Pekla, kde se ze země líhnou hříšníci a démoni je nepovažují za víc než dobytek, který se dá využívat na práci a odkrajování chutných kousků masa, které opět dorůstají, je podaná působivě a čtivě - až je člověku těch zatracenců skoro líto. Na druhé straně je tady Rónan, který se na Zemi za druhé světové války pokouší ochránit dívenku Amálku mířící do koncentračního tábora - tady jsem dost ocenila autorův uměřený styl, kdy třeba o plynových komorách dokáže psát dostatečně sugestivně, aby čtenáři navodil realistický pocit hrůzy, ale přitom se v tom nevyžívá s tou až perverzitou z lidského utrpení, kterou v posledních letech cítím u řady jiných autorů.
No a pak se oba světy protnou a autor postaví démony, kteří se nacházejí tak někdy na počátku průmyslové revoluce, proti jednotkám SS, které jsou schopné všeho a mají k tomu mnohem modernější technologie (a sakra silný motiv). Četlo se to samo.
Jediné, co mi moc nesedělo, byla ta zabedněnost démonů. Tak nějak bych čekala bytosti s nadměrnou inteligencí a ne jednoduché farmáře a zpohodlnělé měšťany, které ani nepadne zkoumat, co se jim to tam začalo objevovat v zemi. My lidé se o inteligenci ostatních druhů zajímáme celkem dost (delfíni, psi, opice apod.), tak proč to nenapadne démony? Nějak jsem nedokázala věřit tomu, že ten "dobytek" opravdu mohou považovat za tupý a nemyslící, protože minimálně těm čerstvě zemřelým to v ději ještě myslelo celkem normálně.

"V tom okamžiku si s konečnou platností uvědomil, že jediná cesta spásy vede skrze zničení Pekla."

"Myslíte, že tady své hříchy jenom prohlubujeme? Že si to děláme ještě horší?"
"Možná," připustil Gerhard. "Tím spíš bychom měli vyhrát."

stanislava7096
23.07.2023 5 z 5

Pan Bureš mě baví. Moc se mi líbí jeho nápady. A tahle exkurze do Pekla je prostě ... představitelná. O to děsivější. Protože tohle prostě nechceš :) Hlavní hrdina i hrdinka jsou skvělí.

Belgarion
23.06.2023 5 z 5

Sušená lidina? Tohle prostě nevymyslíš... Roman Bureš se zařadil mezi mé top české autory a s chutí kupuju všechny jeho dostupné e-knihy.
Kdyby mě něco mělo donutit stát se vegetariánem, tak to bude Burešovo Peklo. Poklona.

midloch
06.06.2023 5 z 5

Na svět Rónana a pekelných démonů Samaela a Lilith jsem narazil již v několika sbírkách a vždy mě dané povídky bavily. Takže jsem se logicky vrhl na tento samostatný román. Originální námět je opravdu dobře zpracovaný a peklo je věru do podrobna popsané. Jednoznačně skvělá kniha a určitě si přečtu i druhý díl.

apq
02.04.2023 5 z 5

Tak tohle bylo něco. Dlouho jsem nečetla knihu, která by mě až takhle zaujala. Autor vykreslil peklo opravdu velice realisticky. Člověka při čtení mnohokrát napadne, co když na tom skutečně něco je? Každopádně tuhle knihu jen tak nezapomenete a jistě o ní bude ještě dlouho přemýšlet.

Grohlinka
30.01.2023 4 z 5

,,Lidstvo dokázalo udělat peklo z ráje, co by potom udělalo s Peklem samotným?

Tak tohle je pro mě obrovské překvapeni. Čekala jsem zábavnou, ale jednoduchou jízdu peklem, nečekala jsem ale takhle vypracované peklo, Inferium. Dozvídáme se mnohé o reáliích Inferna, zvycích démonů, nejen stravovacích, jejich politickém systému a další zajímavosti.

Postavy jsou skvělé, Ronan je sympatický a jeho části mě asi bavily nejvíce. Podívat se ale do hlavy Samaela a samotného Satana nebylo vůbec špatné. Motivy Sakse pochopitelné.

Co chci vyzvihnout je závěrečná bitva, která je výborně zpracovaná, akční, logická a strategická. Úplný konec je vlastně vystihující, lidi se nikdy nepoučí, evidentně.

,,Lidé spáchají zlo tak veliké, že to ani nebeská brána neunese!


Varování: Kniha je vtipná, místy nechutná, často až vtipně nechutná, nebo nechutně vtipná?

,,Po schodišti z mrtvol nelze vystoupat na nebesa. Po něm se schází do pekel.
A. Sapkowski

Denny456
15.01.2023 4 z 5

Njn. Někdo vymyslí super nápad na základní myšlenku a pak se jen nechá unášet bezbřehou fantasií, kdy vrší jeden wau efekt za druhým. Stránky plnynou a chcete víc a víc a pak přijde závěr. A tady úplně nevyšel. Ale jinak nadstandardní čtení.

Dalibor1980
08.01.2023 5 z 5

perfektny napad aj spracovanie, kniha som ani nepostrehol kedy vysla, o to bolo moje prekvapenie vacsie ako ma pohltila. #teamdemoni

MichaelNewchop
03.01.2023 5 z 5

Tahle jízda za to stojí! Démoni z pekla proti Waffen-SS? Originální námět a doslova pekelný brutus u kterého prostě nechcete chybět. Dočteno, ani nevím jak :-)

Frizer
18.12.2022 4 z 5

Vůbec jsem netušil do čeho jdu, ale celou knihu jsem přelouskal ze jedno odpoledne. Ztvárnění pekla je výtečné a originální. Zasazení do období 2. Světové války je taky geniální nápad. Knížka se čte sama a i když je dost věcí nevysvětleno a některé věci nedávají úplně logiku, pořád je to něco jiného a nového. Paráda. Docela se těším na druhý díl, snad kvalitu udrží.

Štítky knihy

česká fantasy démoni peklo dark fantasy nacisté

Autorovy další knížky

Roman Bureš
česká, 1975
2015  86%Propast času
2019  90%Inferium
2020  84%Říše
2016  89%Císařovna
2018  92%Impérium

Kniha Inferium je v

Právě čtených6x
Přečtených417x
Čtenářské výzvě40x
Doporučených37x
Knihotéce198x
Chystám se číst146x
Chci si koupit31x
dalších seznamech4x