Bledý jezdec přehled
Saské kroniky série
Na konci 9. století se téměř celá Anglie ocitá v rukou dobyvačných vikinských, především dánských kmenů a odolává jim pouze západosaské království pod vládou krále Alfreda. Dánové, jak jsou tito Vikingové nazýváni, však chtějí dobýt i Wessex a přitáhnou s velkým vojskem, aby si podmanili i tuto poslední zemi. Po jejich zrádném vpádu do Wessexu, když dánský vojevůdce Guthrum porušil sjednaný mír, je Alfred nucen uchýlit se jako psanec s nepočetným houfem věrných do bažinaté oblasti kolem ústí řeky Pedredan. Zdá se, že osud jeho království a tím i celé Anglie je zpečetěn. Alfred se však nevzdává, rozesílá do všech koutů země posly a pomalu shromažďuje vojsko, s nímž chce vytáhnout proti Dánům do boje, porazit je, a tak zbavit Anglii jejich vlivu, aby ji mohl později sjednotit pod svou korunou. Se shromažďováním vojska mu vydatně pomáhá Uhtred, který má také hlavní zásluhu na vítězství Sasů v rozhodující bitvě u Ethandunu. Uhtred, potomek northumbrijského velmože, v deseti letech osiřel, padl do zajetí Dánů a v jejich zemi vyrostl v muže, byl vycvičen na válečníka a přijal za své vikinské způsoby. Třebaže pro něj není z mnoha důvodů lehké se rozhodnout, ke které straně se přidat, v pravou chvíli si uvědomuje, že je Sas, a odhodlaně se postaví po bok krále Alfreda.... celý text
Originální název: The Pale Horseman, 2005
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha získala pozitivní ohlasy od čtenářů, kteří chválí autorovu schopnost vtáhnout do příběhu. Bernard Cornwell mistrovsky zobrazuje historické události a dramatické momenty. Čtenáři oceňují napínavé akční scény a vývoj postavy Uhtreda. I přes občasnou kritiku ohledně pomalejších pasáží, většina čtenářů považuje knihu za poutavou a doporučuje ji dalším. Více v komentářích.
Komu by se kniha Bledý jezdec mohla líbit?
- Fanoušci historických románů
- Čtenáři, kteří vyhledávají akční příběhy
- Milovníci středověké historie
- Posluchači audioknih
- Čtenáři, kteří ocení komplexní postavy
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bledý jezdec. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 66 komentářůSouvisející novinky - Bledý jezdec (0)
Kniha Bledý jezdec v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 626x |
| ve Čtenářské výzvě | 20x |
| v Doporučených | 57x |
| v Mé knihovně | 294x |
| v Chystám se číst | 114x |
| v Chci si koupit | 33x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vikingové Alfred Veliký, cca 845–899 Wessex 9. století dobrodružství historické romány romány DánovéBernard Cornwell také napsal(a)
| 2017 | Poslední království |
| 2007 | Bledý jezdec |
| 2004 | Lučištník |
| 2010 | Hořící země |
| 2006 | Sharpův tygr |

93 %
76 %

Další pokračování Saských kronik bavilo.Tvrdá doba a ti Vikingové mě baví a fandim jim.:-)))