O knize Vypůjčený čas
Co dělá člověka člověkem? Sofie Adlerová ztratila doslova vše. Svět, který znala. Lidi, které milovala. Dokonce i vlastní identitu. Namísto půl roku strávila v kryogenní stázi víc než sto šedesát let. Střet s realitou je devastující a její existence se brzy smrskne na pouhé lékařské pokusy. Až do chvíle, kdy ředitelka vývoje bionických organismů zatouží posunout svůj výzkum umělé inteligence dál. Jak přesvědčit společnost, že bioroidi mohou být stejně dokonalí jako lidé? Nejvyšší představitelé technokratické korporace IGMET potřebují důkaz. A na kom jiném vyzkoušet, nakolik lidský může bioroid být, než na osobě, která oficiálně ani neexistuje a navíc je tak odlišná? Ichirův úkol je vlastně jednoduchý – najít způsob, jak ji začlenit do společnosti. Jenže Sofie má vlastní hlavu i plány a rozhodne se technologickému městu ukázat, že nic jako utopie neexistuje. A je jedno, zda jí v cestě budou stát lidé nebo bioroidi. Ichirova naprogramovaná mysl není na nic z toho připravena a zákonitě tak musí dojít ke střetu. Dokud se v něm nezačne rodit vlastní úsudek…... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha "Vypůjčený čas" od Zuzany Strachotové zaujala čtenáře svým originálním příběhem. Hlavní postava, Sofie, se probouzí po 160 letech ze stáze a objevuje zcela nový svět. V tomto futuristickém prostředí se setkává s bioroidem Ichirem, který jí pomáhá orientovat se v této změněné realitě. Čtenáři chválí akční děj, propracované postavy a zajímavé otázky týkající se umělé inteligence a lidskosti. Kniha je považována za čtivou a napínavou, s mnoha emocionálními momenty, které vtahují do příběhu. Mnozí čtenáři se těší na pokračování a další rozvoj příběhu. Více v komentářích.
Komu by se kniha Vypůjčený čas mohla líbit?
- Fanoušci sci-fi literatury
- Čtenáři hledající akční a napínavé příběhy
- Milovníci originálních a promyšlených zápletek
- Ti, kdo ocení silné ženské postavy
- Čtenáři zajímající se o otázky umělé inteligence
Kniha Vypůjčený čas v seznamech uživatelů
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 328x |
| ve Čtenářské výzvě | 29x |
| v Doporučených | 25x |
| v Mé knihovně | 108x |
| v Chystám se číst | 150x |
| v Chci si koupit | 41x |
| v dalších seznamech | 11x |
„Že se nic nestalo? Jakým právem na mě útočíš? Myslíš si, že když nejsem člověk, že mě to nebolí? Myslíš si, že když ty člověk jsi, že se ke mně můžeš chovat nadřazeně? Myslíš si, že když ti mám pomáhat, že jsem tvůj sluha?“
„Možná jsme každý jiný, ale jedno máme společné. Ani jeden nedokážeme zabránit bolesti, aby do nás pronikla a ničila nás. Je jen jediná cesta. Přijmout ji.“
všech 6 citátů najdete u autoraSouvisející novinka - Vypůjčený čas
Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)
07.05.2023
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Zuzana Strachotová také napsal(a)
| 2017 | Devět dní |
| 2023 | Vypůjčený čas |