Vypůjčený čas přehled

Vypůjčený čas https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515234/bmid_vypujceny-cas-65b3eaf3b9389.jpg 4 134 134

Vypůjčený čas série

1. díl

Co dělá člověka člověkem? Sofie Adlerová ztratila doslova vše. Svět, který znala. Lidi, které milovala. Dokonce i vlastní identitu. Namísto půl roku strávila v kryogenní stázi víc než sto šedesát let. Střet s realitou je devastující a její existence se brzy smrskne na pouhé lékařské pokusy. Až do chvíle, kdy ředitelka vývoje bionických organismů zatouží posunout svůj výzkum umělé inteligence dál. Jak přesvědčit společnost, že bioroidi mohou být stejně dokonalí jako lidé? Nejvyšší představitelé technokratické korporace IGMET potřebují důkaz. A na kom jiném vyzkoušet, nakolik lidský může bioroid být, než na osobě, která oficiálně ani neexistuje a navíc je tak odlišná? Ichirův úkol je vlastně jednoduchý – najít způsob, jak ji začlenit do společnosti. Jenže Sofie má vlastní hlavu i plány a rozhodne se technologickému městu ukázat, že nic jako utopie neexistuje. A je jedno, zda jí v cestě budou stát lidé nebo bioroidi. Ichirova naprogramovaná mysl není na nic z toho připravena a zákonitě tak musí dojít ke střetu. Dokud se v něm nezačne rodit vlastní úsudek…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vypůjčený čas. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (54)

jes09
29.04.2024

Nebudu hodnotit počtem hvězd, protože kdyby kniha byla hodnocena jako young adult, tak bych dala plný počet (a vymazala dvě krátké sexuální vložky) a jakožto sci-fi - fantasy bych hodnotila méně.
Kniha se mi líbila, protože jsem měla chuť na něco odlehčeného a to právě tato kniha splnila. Opakuje se pár jmen a samotný dej se odehrává na jednom místě (městě). Děj plynul a dle očekávání konec s námětem na pokračování.

kristyna.havlov
27.04.2024 3 z 5

Nečtu scifi, ale tuto knihu jsem měla uloženou celkem dlouho kvůli zajímavému námětu přibehu a dobrého hodnocení zde na databázi. Hodnotila bych ji 3,5 hvězdičky. Byla čtivá, každopádně se mi zdál obsah občas příliš zdlouhavý, některé části se tam opakovali zbytečně. Líbil se mi skvělý popis umělé inteligence jako domácího asistenta, protože třeba tyhle pasáže mě dokázali vtáhnout do děje. Kniha byla i v nějakých částech akční. Druhý díl si ještě rozmyslím, zda si přečtu, az tolik mě to nenadchlo.


Nataliereader
09.04.2024 5 z 5

Paradni pecka, ktera mi vratila viru v ceske autory, ze umi psat.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)

07.05.2023


Citáty z knihy (5)

Že se nic nestalo? Jakým právem na mě útočíš? Myslíš si, že když nejsem člověk, že mě to nebolí? Myslíš si, že když ty člověk jsi, že se ke mně můžeš chovat nadřazeně? Myslíš si, že když ti mám pomáhat, že jsem tvůj sluha?


Možná jsme každý jiný, ale jedno máme společné. Ani jeden nedokážeme zabránit bolesti, aby do nás pronikla a ničila nás. Je jen jediná cesta. Přijmout ji.


Musíš se smířit s tím, že život bolí. Chceš být člověkem? Život už takový je! Je jen o bolesti. Ale taky o radosti. Protože ani jedno bez sebe nemůže být.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Vypůjčený čas v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených145x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených13x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst109x
v Chci si koupit38x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

roboti budoucnost umělá inteligence české sci-fi sci-fi

Autorovy další knížky

Zuzana Strachotová
česká, 1989
2017  81%Devět dní
2019  84%Devět nocí
2023  87%Vypůjčený čas