Frankie přehled

Frankie
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518129/bmid_frankie-64ea1dd0a0cff.jpg 4 144 144

Richard Gold se na svůj odchod z tohoto světa pečlivě připravil. Již má oprátku kolem krku, když si všimne vyhublého kocoura, který sedí na parapetu a se zájmem sleduje jeho počínání. Za takových okolností je ovšem těžké brát si život. Když se kocour ke Goldovi nastěhuje, oceňuje především velkou televizi, postel s měkkou matrací a pravidelný přísun krmení. Tak začalo přátelství dvou ztroskotanců, z nichž alespoň jeden pevně věří v životní happy end. Humorný příběh o muži, jenž chce zemřít, a kocourovi, který hledá domov a nesmírně vtipně komentuje lidský svět. Zábavný a současně dojímavý román o hledání smyslu života a síle opravdového kamarádství.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský

Frankie, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Frankie. Přihlašte se a napište ho.

Jidu
28.10.2024 5 z 5

Tak tahle knížečka je opravdu skvost. Bohužel ji nikde moc nevidím, ale nebojím se přirovnání k Malému princi. Každý si tam v každém věku najde to své. Samozřejmě jsou tam obrovské rozdíly, tohle je více humorné atd a méně filozofické, ale prostě jsem si na něj při čtení vzpomněla.

Příběh je opravdu zajímavý a nápad na takovou hlavní postavu velmi originální. Vypravěčem je totiž sám Frankie, úžasný pouliční kocour.

Takže se dozvídáte něco o těžkostech kočičího života, o kočičích láskách a zkrátka běžných záležitostech života těchto úchvatných tvorů. Autoři to opravdu podali tak bravurně, že jsem mu baštila každé slovo.

Neskutečně zajímavé je to, jak dokáže Frankie říct nějakou totální hovadinu v jedné větě a absolutně skvostnou hlubokou myšlenku v té druhé. A není to na sílu! Totéž vulgarismy - jsou zde, ale ani jednou jsem si neřekla, že by mi to vadilo a že to je moc, jak to často u těchto výrazů v knihách mám.

Gold, naše druhá hlavní postava, mi taky přirostl k srdci. Doufala jsem, že svůj smysl života zase najde a na konci mi až slza ukápla, nebudu říkat že ne.

Zkrátka a dobře, tohle doporučuji na 100%. Malá knížka, velký příběh. Miluju!!

verense
30.08.2024 4 z 5

Milá, vtipná, ale nikoli povrchní jednohubka, kterou slupnete klidně za jedno odpoledne. A budete mít chuť pořídit si kočku. Teda pardon, kocoura. :-)

essene
16.08.2024 5 z 5

Milé,vychutnala jsem si to).Doporučuji

Poslední gambit, Kéž bys tu byl a další knižní novinky (46. týden)

12.11.2023

Myslím, že všechno fuk neni ani hovniválovi, který si celý den válí kuličku z hnoje. Aspoi ten kus hovna ho zajímá.

Jsem kocour a mám docela citlivý nos. Gold páchnul kysele a tak trochu zvláštně. Podobně smrdi ježkovi huby.

Když totiž ležíte v posteli, nemáte chuť nikam vylézat. Jako kdyby vás v ní držela přitažlivá supersilná síla. Nemůžete proti ní nic dělat. protože je supersilná

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Frankie v seznamech