Sheemas Sheemas komentáře u knih

☰ menu

Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Autorka měla opravdu skvěle vymyšlenou zápletku, hlavní hrdinka Caroline během vyšetření na magnetické rezonanci zjistí že má kulku u páteře a neví kdy, kde ani jak k ní přisla. První půlka knihy byla skvělá, Caroline jde krůček po krůčku zpět do své minulosti a zjišťuje bolestivé věci. Ale ten závěr mě zklamal, zvrat a cesta do Evropy mi pomalu přišly, jak děj jiné knihy, škoda, že to autorka pojala takto, jinak se mi začátek velmi líbil a kniha se opravdu dobře četla.

29.03.2019 4 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Robert Bryndza umí psát knihy, které se skvěle čtou, mají napínavý příběh, který rychle odsýpá a v tomto případě se nám nebojí představit vraha už v polovině knihy. Velmi dobré pokračování , které pravděpodobně předčilo i první díl.

24.02.2019 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Skvělý příběh, který se čte jedním dechem. Zajímavé postavy, i když trošku typická hrdinka s kostlivci ve skříni a se šrámy na duši, řešící případ zavražděné bohaté dívky, v knize, kde nic není tak pozlacené jak se na první pohled může zdát.

13.02.2019 5 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Temná a tíživá atmosféra Vás provází celým příběhem, dětsvím i dospělostí hlavních postav. Skvělý thriller, který umí i na posledních strankách překvapit. Jsem celkem zvědá s čím dalším autorka C.J.Tudor příjde v budoucnosti, velmi mě zaujala.

06.02.2019 5 z 5


Počátek Počátek Dan Brown

Dan Brown jede v zajetých kolejích, ze kterých snad ani na chvíli neseskočí. Přestože je Počátek dobře napsaná kniha, která se rychle čte, ve výsledku Vás nepřekvapí. Postup děje prakticky stejný jako ve všech předchozích knihách, s hlavní postavou se přemisťujeme z místa na místo (tentokrát v Barceloně) zatímco se snaží splnit svůj úkol má po boku má krásnou, chytrou mladou dámu. Počátek nepřekvapí, ale taky určitě neurazí.

16.04.2018 3 z 5


Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Řeky Londýna je fantasy kniha z dnešní doby, která ale opravdu nemá nic společného s Harrym Potterem (pokud se někdo nechá právě tímto nalákat k přečtení), hlavní postava policista Peter Grant během své služby potká světka vraždy, který mu podá informace k vrahovi, což by nebylo nic neobvyklého, kdyby svěděk nebyl již sto let mrtvý. A tak se rozjíždí příběh policejního učně na oddělení zabývající se magií.
Londýn, magie, humor, hlavní postavy mají jednoznačný plus, naopak některé vedlejší příběhy a postavy ubírají na rychlosti děje a někdy jej zbytečně komplikují. Jinak, ale velmi slušná fantasy kniha, která se velmi dobře čte.

26.12.2017 3 z 5


Legenda o krvi a lásce Legenda o krvi a lásce Theresa Melville

Příběh je zasazený do Londýna, který začne sužovat běsnící vrah, hlavní postava Susan je zpočátku naivní bohatá dívka, která se snaží pomoct komu jen může, bez ohledu na své bezpečí, aneb romantika, láska a naivita proti krvavým scénám. Kniha není typickou detektivkou či thrillerem, jedná se spíše romantický příběh za doby Jacka Rozparovače. Ale i přestože některé chvíle jsou poměrně nudné a rozhovory typické aristokratické, jedná se o velmi dobře napsanou knihu, která se opravdu dobře čte.

11.12.2017 4 z 5


Šeptající lebka Šeptající lebka Jonathan Stroud

Skvělé pokračování zajimavého prvního dílu. Kniha se opravdu skvěle čte, neustále se něco děje a příběh prakticky nemá nudné momenty, a přestože je to kniha určena spíše mladším, tak mě osobně to vůbec nevadí. Kdyby autor moc chtěl a přidal, byl by z toho i slušný horor, ale to opravdu není jeho cílem. Zajimavé postavy, dobrý příběh, povedený humor, doporučuji.

06.12.2017 5 z 5


Jackaby Jackaby William Ritter

Detektivní příběh s prvky mysteriozna a fantasy. Od knihy jsem podle popisků očekávala asi více, než mi příběh ve skutečnosti dal. Děj je poměrně jednoduchý, trochu krvavý, celkově ale kniha velmi rychle utíká a slušně se čte, ale je opravdu určena spíše mladším čtenářům.

30.11.2017 3 z 5


Příslib krve Příslib krve Brian McClellan

Originální fantasy série, se skvělýma postavama a zajimavým příběhem. Líbily se mi schopnosti některých postav, především prachmistrů, méně pak používání magie, která v některých momentech byla poměrně zbytečná, ale v tomto světě je velmi slušně zakomponovaná do příběhu. Intriky, drama, krev i smrt nás provází celým prvním dílem a já se velmi těším na pokračování.

11.11.2017 5 z 5


451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

451 stupňů Fahrenheita nám překládá podobný příběh jako George Orwell, varuje nás kam spějeme a do jaké budoucnosti naše kroky kráčí, ale přesto asi né dost důrazně. ,,No tak, krize je za náma a všechno je v pořádku. Ovečka se vrací ke stádu. Všichni jsme ovce, které čas od času zabloudí.”

14.10.2017 5 z 5


Ocelový polibek Ocelový polibek Jeffery Deaver

Jeffery Deaver je můj oblíbený spisovatel a jeho série s Lincolnem patří mezi mé nejoblíbenější, ale tuto knihu považuji za nejslabší díl celé série. V příběhu se vyskytuje velké množství vedlejších postav a linek, které neustále odvádějí pozornost od hlavního padoucha, který se Vám jednoduše nedostane pod kůži, tak jak se to stávalo u předchozích knih. Jinak, je ale kniha opravdu slušná detektívka a thriller, jen snad stran by mohlo být méně.

08.10.2017 3 z 5


Toulky s Charleym Toulky s Charleym John Steinbeck

,,Pane strážmistře, projel jsem v tomhle vehiklu celou naši zem - hory, roviny, pouště. A teď jsem se vrátil do svého města, kde bydlím - a zabloudil jsem.”
John Steinbeck se svým modrým pudlem Charleym a dodávkou Rosinantou projedou skoro celé státy, a svým osobitým, barvitým způsobem nám popisuje, jaký vlastně američan je člověk, s ohledem na každý stát a co si o něm můžeme či máme myslet. Kniha a příběh plyne stejně rychle jako výlet Steinbecka, a my mu můžeme, tu cestu jen závidět.

25.09.2017 4 z 5


Kat lidumil Kat lidumil Jiří Hanibal

Zajimavý příběh kata Karla Hussa, který musel bojovat nejen se svým nechtěně zděděným povoláním, ale i s předsudky lidí ve svém okolí. Kniha se velmi dobře čte, i když více připomíná životopis, než román.

10.09.2017 4 z 5


Dům z karet Dům z karet Michael Dobbs

Velmi povedený politický thriller, který je předobrazem jednomu z nejlepších seriálu posledních let (v americké verzi v hlavní roli s Kevinem Spaceym). Hlavní postava Francis Urquhart je veřejnosti méně známý politik, který však ale ve skutečnosti tahá za nitky a má vliv na celou stranu a jehož jediným cílem v kariéře je vládnout, jako premiér a za svým cílem jde chladnokrevně a bez jakéhokoliv pocitu viny.

07.09.2017 5 z 5


Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Velmi zajimavě napsaná fantasy kniha, která je sice ze začátku trošku pomalejší a hlavní postava mi přišla poměrně otravná, vše se ale naštěstí v půlce a hlavně ke konci změní. Příběh je chytlavý, ať už se jedná o různě světy, národy či věřící, a do toho všeho dívka která k nim nepatří.

17.08.2017 5 z 5


Ostrov doktora Moreaua Ostrov doktora Moreaua Herbert George Wells

Myšlenka přetvoření zvířat v ,,něco víc”, je v generecích lidí velmi častá a v této knize se setkáváme s člověkem, který se neštítí ničeho a tajuplný ostrov je právě takové místo, kde se k těmto pokusům odhodlává. Kniha nám předkládá zajimavý a čtivý příběh, místy děsivý až hororový, o tom, kam až je člověk schopen zajít, a že všechny činy nesou své následky.

30.07.2017 4 z 5


Kniha hřbitova Kniha hřbitova Neil Gaiman

Hřbitov je v této knize místem bezpečí a místem lidí, kteří Vás mají rádi a přestože se kniha tváří jako pohádka pro děti, nechová se jí tak po celou dobu. Příběh je velmi čtivý, zábavný, autor nám předkládá zajimavý svět za hřbitovní zdí. Dopuručuji jako takovou jednohubku.

20.07.2017 5 z 5


Pistolník Pistolník Stephen King

V prvním díle série Temná Věž se setkáváme všehovšudy se třemi hlavními postavami, které nám postupně představují temný, drsný a vyprahlý kraj. Příběh je to podivný a bez jakýchkoli dalších znalostí o historii celého děje, mám z knihy rozporuplné pocity. Atmosféra je skvělá, postavy zajimavé, zkusím další díl a uvidím.

28.06.2017 3 z 5


Rychlopalba Rychlopalba Štěpán Kopřiva

Česká detektivka, která má slušné tempo, zajimavého hlavního ,,hrdinu” a plno vtipných hlášek. Ironie a cynismus vyskakuje snad z každé stránky a o to víc mě tahle kniha bavila.

07.06.2017 5 z 5