Legenda o krvi a lásce

Legenda o krvi a lásce https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333657/bmid_legenda-o-krvi-a-lasce-kFq-333657.jpg 3 24 9

Londýn 1888. Je parné léto a ve městě se mluví jen o Jacku Rozparovači. Šílený vrah si své oběti vybírá mezi dívkami, jež na ulici provozují prostituci, mezi stvořeními, jejichž život visí na tenkém vlásku, který sériový vrah navždy přetíná. Mezi dívkami jako Muriel Gravesová, která své tělo prodává mezi spodní vrstvou společnosti. Právě v této době potká Muriel někoho, kdo by navždy mohl změnit její život. Je to komtesa Susan Ballantyneová a mezi oběma ženami, byť tolik rozdílnými, se okamžitě zrodí pevné a věrné přátelství. Susan chce chránit Muriel před Rozparovačem, a tak se obrátí na Nathana Odella, inspektora Scotland Yardu, pověřeného vyšetřováním těchto zločinů. A tehdy začíná hon na vraha, v němž se láska a smrt protínají v ďábelské spirále.... celý text

Přidat komentář

matogeminimato
22.11.2023 3 z 5

Londýn 1888. Nevyriešené vraždy.
Hon na Jacka Rozparovača.
Náhodné stretnutie mladej aristokratky Susan Ballantyneovej a prostitútky Muriel Gravesovej skončí osudovým priateľstvom. Vtedy ešte netušia že prispejú k odhaleniu najznámejšieho sériového vraha.
Ja som ho,, vypátral" už po prvej polovici knihy.

Atanone
23.09.2021 3 z 5

Bombastický název sice slibuje vášeň a krev, ale ve skutečnosti se pod ním skrývá vcelku bezpečné limonádkové čtení. Zkraje jsem ještě chovala jakés takés naděje na aspoň malé drámo, ale ty mě definitivně opustily za str. 70. Na krvi jste tu ani vzdáleně neuklouzli natolik, aby se ve vás něco pohnulo a kromě toho se autorka i šikovně vyhnula popisům míst, které by mohly aspoň trochu přidat na napínavosti. Místo toho se soustředila na obleky, účesy, společnost, neškodné plácání a prvorepublikové pánské omdlévání v představě dámského stehna. Což působí dokonce i v popisované době spíš směšně, pokud je dvěma hlavním hrdinům přes třicet. Osobně jsem doufala alespoň v atmosféru starého Londýna, ale jelikož hlavním zdrojem knihy byla asi Wikipedie, nedočkala jsem se. Jelikož jsem si autorku neproklepla, předpokládala jsem, že je Američanka, díky zhusta používanému oslovení „zlato“, které na rozdíl od klasického anglického „drahá“ bylo skoro na každém listu. Přeháním. Ale ne moc.
Co se mi líbilo, byla zkraje neotřelá zápletka kolem Jacka, ale i tu na konci poslala autorka do nepravděpodobných bublinek, včetně happyendu, který jsem už přijala téměř s odevzdaností.
Shrnuto – číst se to dalo, taky jsem to dočetla. Určitě si to mezi romantiky najde fandy. Já jsem si připadala jako za svých studentských let, kdy se to s minimem informací v hlavě dalo u tabule okecat aspoň na trojku.


padajicidvere
29.05.2021 2 z 5

(SPOILER) Nenapadlo by mě, že tak zajímavý námět může být zničen naprostou naivitou vyprávění. Dát dohromady S. a N. po prvních desíti stránkách..jen jsem obracela oči. V průběhu čtení byl jejich románek milý a místy i půvabný, ale taková rychlost..? A téma Rozparovače? Doufala jsem v propracovanější popis, více detektivky a méně mušelínu. Čekala jsem větší drama, pátrání, napětí, něco ve stylu filmu "Z pekla". Na to, že se řeší jeden z nejslavnějších případů je kniha dost odpočinková a prostá. A překlad? Upřímně některá slova mi do kontextu doby vůbec nezapadala.

Tuti
30.08.2020 1 z 5

Jak to říct, knihu jsem koupila v "akci" za 39 kč a podle toho to taky vypadalo, bohužel...

Ráda bych napsala něco pozitivního, ale nemělo to ani na tu červenou knihovnu, natož aby se to tvářilo jako historický román a thriller :(
Podle mě tohle spadá do kategorie fanfikce v pevné vazbě (a překladatel tomu taky karmu moc nevylepšil)...

Jediné, co se dá trochu ocenit je myšlenka o identitě Jacka Rozparovače a proč nebyl nikdy dopaden...

Ctenar1202
13.05.2020 5 z 5

Román zabývajícím se případem Jacka Rozparovače. Myslela jsem si, že se autorka bude držet více fakt, která jsou známá. I tak se mi kniha moc líbila a příběh byl pojatý velice hezky. Hlavní postava komtesa Susan mi byla velice sympatická už tím, jak se odmítala podvolit předepsanému životu dívky z lepší společnosti, která bude sedět doma a čekat na štěstí. Susan se potká s Muriel, která je prostitutka. Jelikož v Londýně řádí brutální vrah, chce Susan přítelkyni Muriel za každou cenu ochránit. A ani netuší, kolikrát byla sama v nebezpečí....

Sheemas
11.12.2017 4 z 5

Příběh je zasazený do Londýna, který začne sužovat běsnící vrah, hlavní postava Susan je zpočátku naivní bohatá dívka, která se snaží pomoct komu jen může, bez ohledu na své bezpečí, aneb romantika, láska a naivita proti krvavým scénám. Kniha není typickou detektivkou či thrillerem, jedná se spíše romantický příběh za doby Jacka Rozparovače. Ale i přestože některé chvíle jsou poměrně nudné a rozhovory typické aristokratické, jedná se o velmi dobře napsanou knihu, která se opravdu dobře čte.

lucie.8
21.10.2017 2 z 5

Čekala jsem něco jiného. Na můj vkus to bylo málo o vyšetřování a Rozparovači a až moc to připomínalo červenou knihovnu.

Hajana
13.06.2017

sice jsem čekala od knihy trošku něco jiného, ale konec byl pěkný, takže celkově se mi kniha líbila, jen jak zde již bylo řečeno byla na mě místa až příliš romantická. jinak ale mohu doporučit.

Hanja
08.03.2017 4 z 5

Čekala jsem spíš klasickou detektivku. Za mě osobně 3* kvůli až sladkým dialogům, ale protože se kniha dobře četla a konec byl napínavý, dávám nakonec 4*.

Štítky knihy

Londýn pro ženy viktoriánská doba Jack Rozparovač romantika červená knihovna

Autorovy knížky

2017  64%Legenda o krvi a lásce

Kniha Legenda o krvi a lásce je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě10x
Knihotéce81x
Chystám se číst14x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x