Sharona73 Sharona73 komentáře u knih

☰ menu

Léto mezi řádky Léto mezi řádky Alena Štraubová

Naprosto úžasná knížka s tou nejkrásnější obálkou, jakou jsem kdy viděla. Léto, moře, zábava - kniha plná nádherné atmosféry. Doporučuji všemi deseti.

04.05.2023 5 z 5


Mrazivá náruč Mrazivá náruč Jana Jánská

Nádhera, husina ještě dlouho po přečtení. Silná kniha a místy až děsivá, když si pomyslím, že je částečně na základě pravdivých událostí. Všemi deseti doporučuji příběh z pera talentované české autorky.

22.02.2023 5 z 5


Příběh akvamarínu Příběh akvamarínu Miriam Blahová

Nadherna, nezna a pritom neskutecne silna. Takova je druha kniha od Miriam Blahove. Mela jsem tu cest cist ji jako betactenarka a proto doporucuji vsemi deseti. Teste se na pribeh plny zvratu, castecne na pozadi skutecnych mist a udalosti s prekvapivym koncem.

16.02.2023 5 z 5


Pošli svíci po řece Pošli svíci po řece Vlaďka Sacká

Svezi a ctive. A i kdyby se mi kniha nelibila, dala bych aspon 4 hvezdicky za naprosto nadhernou obalku.

21.11.2022 5 z 5


Dokonalé propojení Dokonalé propojení Jana Jánská

Tuhle knihu jsem měla tu cest betovat a muzu říct, že jsem s ní byla od prvního písmenka do posledního. Ačkoli to není žánr který bych normálně četla, nedalo se od knihy odtrhnout. Autorka naprosto bravurně a reálne vykreslila charaktery postav i s jejich problémy starostmi, silnými a slabými stránkami. Nic není černobílé.
Doporučuji všemi deseti a těším se na další román.

29.09.2022 5 z 5


Dám ti noční nebe Dám ti noční nebe Sabina Zelená

Další úžasná kniha od mojí oblíbené autorky. Hlavní hrdinka je Češka,, dlouhodobě žijící v Austrálii, stejně jako já, takže bylo snadné se s ní ztotožnit. Příběh přenese čtenáře na místa, kam se mnoho lidí nepodívá a ačkoli spisovatelka neplýtvá zdlouhavými popisy, dokáže navodit přesně tu správnou atmosféru a emoce, které vám zaručí, že se od knihy neodtrhnete. Doporučuji všemi deseti.

26.08.2022 5 z 5


Prázdniny za trest Prázdniny za trest Petra Langová

Příjemná letní oddechovka s přesně tou správnou dávkou romantiky a sentimentu, pro dívky i mladé ženy.

20.07.2022 5 z 5


Solitaire Solitaire Alice Oseman

Obdivuju autorku, že to napsala tak mladá, ale s hlavní hrdinkou se absolutně nedalo ztotožnit, tyhle emo rozervané typy fakt nechápu. A to ani když jsem byla v jejím věku a holce, která si neumí v sedmnácti letech vyžehlit sukni bych asi dala rovnou přes držku. Ještě, že tam byly vedlejší postavy.

20.05.2022 4 z 5


Příběh slunečnice Příběh slunečnice Miriam Blahová

Nádherná kniha, psaná krásným jazykem. Dvě dívky, dvě různé doby, dva příběhy lásky. Kniha u které se budete smát a ukápne vám i slza. Doporučuji všema deseti.

10.04.2022 5 z 5


Žila jsem s hlavou v oblacích Žila jsem s hlavou v oblacích Petra Karasová

Vím jak těžké je jít s kůží na trh a popsat život s psychickou poruchou. Tenhle pokus patří k těm lepším, pravdivějším a reálnějším. Existují složité knihy, oddechovky na dovolenou, pohádky, životopisy i pravdivé zpovědi. Ne každá kniha musí být sága, někdy stačí několik stran a přesto je příběh silný.

16.03.2022 5 z 5


Nepečené dezerty Kateřiny A. Nepečené dezerty Kateřiny A. Andrea Čekanová

Tahle kniha je jako olomoucké syrečky, člověk ji buď miluje nebo nenávidí. Nic mezi. Moje hodnocení je právě tak někde mezi. V žádném případě si nezaslouží odpad. Je tam čtivost napětí, promyšlené zápletky, dobře vykreslené postavy. Přesto musím souhlasit i s většinou chyb, které tady zazněly, ty tam prostě jsou to je neoddiskutovatelne. Záleží na každém jednotlivci, jestli mu jde o děj a čtenářský zážitek nebo chce pitvat text. já myslela, že v knihách jde spíš o děj. Dala bych o hvězdu víc, nebýt toho přehnaného konce. A ještě musím zmínit nádhernou obálku.

22.02.2022 2 z 5


S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Kniha se mi moc libila. Urcite ji doporucuju. Trochu mi vadilo, ze se hodne myslenkovych pochodu opakovalo, klidne bych se bez nich obesla a bylo by to tak o sto stran kratsi. Taky mi vadi, ze jsem se nedozvedela, jak vlastne Ivan schovaval svuj monstrozni penis v prilehavem kostymu.

08.08.2021 4 z 5


Tajný deník Adriana Molea Tajný deník Adriana Molea Sue Townsend

Na tehle knize (v originale) jsem se naucila anglicky.

02.08.2021 5 z 5


Líbali jsme se Líbali jsme se David Levithan

Zajímavě napsaná a tak trochu neprávem přehlížená LGBT kniha. Moc se mi líbila. Doporučuji.

14.06.2020 5 z 5


Běsi z temného hvozdu Běsi z temného hvozdu Petr Jaroněk

Na rozdíl od autorovy první knihy, tohle už je čistá fantasy. Opět potkáváme některé hrdiny známé z předchozího díla a dozvídáme se víc o slovanských legendách.

10.05.2020 5 z 5


Opuštěné...a konečně šťastné Opuštěné...a konečně šťastné Marie Formáčková

Tohle by měla být povinná četba. Nádherná kniha.

04.05.2020 5 z 5


Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

Po hodně dlouhé době jsem po ní opět sáhla a nelitovala jsem. Aktuální v každé době.

08.04.2020 5 z 5


Přeživší Přeživší Anastazie Zachardová

Přeživší. Prvotina Anastazie Zachardové. Jedna z mála knih která mě vtáhla do děje od první stránky. Ocitla jsem se v postapokalypticke Praze v roce 2120. Všechno je jinak. Lidé bojují o přežití a vládnou jim Živli. Ti, jenž se měli starat o přírodu, ztratili s limi trpělivost a doslova je odřízli od zdrojů.
Jedna z našich nejmladších spisovatelek vytvořila neuvěřitelně zajímavý i když krutý svět, kde přežije jen ten nejsilnější nebo nejmazanější. Ačkoli je to YA fantasy, věřím, že, stejně jako mě, zaujme i ty kteří zrovna neholdují fantasy nebo nejsou už YA.
Tuhle knihu rozhodně doporučuji a jsem si jistá, že o této talentované spisovatelce ještě hodně uslyšíme.

20.03.2020 5 z 5


Ti předurčení 1 Ti předurčení 1 Nikol Wolfová

Zacetla jsem se pomerne rychle. V posledni dobe jsem cetla dve knihy s inspirovane slovanskou mytologii a obe se mi libili. Pokud hledate neco neotreleho, nesudte knihu podle nazvu a zkuste tohle.

10.02.2020 5 z 5


Na kraj světa Na kraj světa Theo Addair (p)

Neskutečně mě štvalo střídání časových linek, ale ne tak, abych ubrala hvězdičku. Pokud bych to ovšem četla znova, brala bych to chronologicky. Je třeba to skutečně brát jako první díl série a to je take jedine stesti, ze je to prvni dil, protoze konec je skutecne otevreny jak Macocha. Ukapla i slza.

27.01.2020 5 z 5