Dám ti noční nebe

Dám ti noční nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501004/dam-ti-nocni-nebeNpF1wN-DCX-.jpg 4 26 10

Co všechno se může stát, když přítel po pětiletém vztahu představuje rodičům svou milou? Zuzana letí s Robinem napříč kontinenty ze Západní Austrálie, kterou již považují za domov, do rodného Česka na návštěvu. Z prvního setkání s rodiči je jaksepatří nervózní. Netuší však, že opravdovým oříškem k rozlousknutí bude Robinův bratr, na první pohled morous a flákač. Martin však brzy poodhaluje svou druhou, značně charismatičtější část a Zuzanino rozhořčení a podráždění se mění v něco mnohem nebezpečnějšího. Po třech týdnech se s úlevou vrací do země slunce, kde, jak doufá, bude mít prostor k tomu potlačit nečekané city a udělat si pořádek v hlavě. Jak se vypořádá s tím, když se Martin najednou objeví mezi dveřmi?... celý text

Přidat komentář

DeBeruna
22.08.2023 5 z 5

Tento román mi zpříjemnil letní dovolenou u moře. Manžel sice občas hudroval, že mi trvalo, než jsem se odebrala za rodinou do vody, ale já prostě musela dočíst kapitolu :) Kniha představuje několik postav, které vám ze svého pohledu odvypráví příběh směřující k milostnému trojúhelníku. Krásná čeština a vyjadřování autorky jsou pohlazením po duši, řádky samy plynou a vy se ocitáte u protinožců a poznáváte jejich kulturu, což mě bavilo. Jsem opravdu ráda za spoustu zajímavých informací, které mě nenásilně seznámily právě se vzdálenou Austrálií a obyčejným životem tam. Porozumíte jednání všech zúčastněných figur, jejich charaktery jsou skvěle vykresleny a situace popsány poutavě. Za konec jsem šťastná, doufala jsem v něj :) Milé oddechové čtení, rozhodně doporučuji.

makyla
03.04.2023 4 z 5

Už podle anotace člověk ví, jak knížka skončí. Přesto si ji člověk s chutí přečte, aby se dozvěděl, jaký příběh za tím stojí. Opět velice milé, příjemné čtení.


pogmanka
17.02.2023 4 z 5

Knížka byla pěkná oddechovka, kterou jsem přečetla celkem rychle. Je to hezky napsané, žádné zbytečné popisy, je to takovým milým stylem. Přesto mi přišlo, že se do toho nedokážu tak úplně ponořit, že to klouže až moc po povrchu. Kvůli tomu dávám hvězdičku dolů, ale jinak to byl opravdu pěkný romantický příběh. Od autorky si určitě přečtu něco dalšího.

inkatenysek
08.11.2022 5 z 5

Tak to byla úžasná knižní jednohubka a příjemná oddechovka. Přijde mi, že Sabinka zraje jako víno a každý její další příběh je čtivější a čtivější. Četla jsem všechny její knížky a říkala si, že už mě ničím nepřekvapí, ale opak je pravdou. Oproti dřívějším titulům se totiž děj této novinky neodehrává jen v Čechách, ale částečně také v Austrálii, kde sama autorka již několik let žije. V příběhu si na své tedy přijdou všichni, co mají rádi příběhy ze života, okořeněné velkou dávkou romantiky a špetkou erotiky a ocení možnost přenesení se do vzdálených krajů. Líbilo se mi i to, že i tento příběh je napsán z pohledu všech hlavních postav, takže jsem během čtení věděla, kdo se v jaké situaci jak cítil a proč se rozhodl, jak se rozhodl. A i když mám prostě blíž k postavám z Nejdelší cesty domů a Stmívá se dřív, tak mohu Dám ti noční nebe jen doporučit. Příjemné čtení pro nadcházející sychravé dny.

lucie3944
13.09.2022 3 z 5

Velmi dobrý počin české autorky. Klidně si od ní něco dalšího přečtu. V textu není moc chyb (což v knihách začíná být malý zázrak), má dobré vyjadřovací schopnosti, a text má smysl. Jak říkám, líbilo se mi to a nejsem proti dalším knihám.

KarinNechvata
06.09.2022 5 z 5

Tahle autorka je pro mě objev (na doporučení od kamarádky) - a nezklamala mě. Ráda jsem nakoukla do Austrálie a těším se na další knihy.

JanaJanska
28.08.2022

Začala bych tím, že tento žánr obecně nevyhledávám. Autorka mě oslovila jako betačtenářku a musím říct, že se mi kniha líbila. Zejména bych vypíchla styl a nádherné slovní obraty. Dále knihu posouvají výš nenásilné popisy australské přírody a některých zvyků, a hlavně skvěle vykreslené charaktery postav. Román Dám ti noční nebe s čistým srdcem doporučuji, líbit se bude určitě těm, kteří rádi četli dívčí romány Lenky Lanczové a chtějí něco víc.

evineckY
27.08.2022 5 z 5

Bylo to pěkné čtení :-)
I přes to, že problémy s láskou nejsou nikdy lehké, zvlášť, když jsou v rodině mezi bratry, spisovatelka si s tím poradila krásně a v klidu.
Podívali jsme se v příběhu do Austrálie mezi klokany a pár pěkných zmíněných míst.
Konec mé romantické duši se mi moc líbil :-)
spoiler:
Konečně potom přistoupil ke mně, vzal můj obličej do dlaní a políbil mě. Moje tělo se zachvělo a já si pomyslela: Tohle nebyl sen. Takhle dobře bych se ve spánku cítit nemohla. Ruka mi sklouzla z kliky a pomaloučku přejela po Martinově boku, vzhůru k hrudi, rameni, až na krk, kolem kterého se obtočila. Každý dotek byl jako lék na mou pošramocenou duši.
„Jsi tady,“ zašeptala jsem po nějaké době, když mi to konečně došlo.

Miri10
26.08.2022 5 z 5

Na motivy milostného trojúhelníku bylo už napsáno moře knih a spoustu čtenářů to považuje za klišé, ale není kniha jako kniha. A Dám ti noční nebe vyniká nejen krásnou obálkou, ale i dobře vykreslenými postavami, skvělou zápletkou a nádhernými popisy Australského Perthu a jeho okolí. Na moment jsem se ocitla v Austrálii, měla možnost cestovat, poznávat a prožívat se Zuzkou její dilema i trápení. Úžasná oddychovka, která mě hrozně bavila a pohladila mě po srdíčku. Doporučuji!

Sharona73
26.08.2022 5 z 5

Další úžasná kniha od mojí oblíbené autorky. Hlavní hrdinka je Češka,, dlouhodobě žijící v Austrálii, stejně jako já, takže bylo snadné se s ní ztotožnit. Příběh přenese čtenáře na místa, kam se mnoho lidí nepodívá a ačkoli spisovatelka neplýtvá zdlouhavými popisy, dokáže navodit přesně tu správnou atmosféru a emoce, které vám zaručí, že se od knihy neodtrhnete. Doporučuji všemi deseti.

Autorovy další knížky

Sabina Zelená
česká, 1988
2017  82%Tisíc východů slunce
2020  87%Dívka s labutí
2019  89%Nejdelší cesta domů
2019  81%Stmívá se dřív
2022  88%Dám ti noční nebe