Shampoo Shampoo komentáře u knih

☰ menu

O rezaté veverce O rezaté veverce Daniela Fischerová

Tahle knížka mě v dětství vtáhla do světa zvířátek a ten mě dodnes nepustil, báječná knížka, krásné povídání a obrázky .

18.11.2021 5 z 5


Blázen do Napoleona Blázen do Napoleona Takaši Atóda

Já mám japonské knížky ráda a tohle jsou tak "japonské" povídky. Skvělé malé strašidelné povídky. Opravdu pokud nic nečekáte a čtete tohle, může vás ta knížka víc než mile potěšit a říkáte si občas fakt, fakt to udělal, on ho fakt vycpal, ty jo.

09.01.2020 5 z 5


Pod parou Pod parou Terry Pratchett

opět výborná kniha sira Pratchetta. Neskutečně jsem si užila, že skřeti mají konečně své využití a stávají se občany :) a celkově celý vývoj "zeměplošské ZD" byl super. Jsem prostě fanoušek zeměplochy od začátku vydání až do konce a je mi líto, že už si nepřečtu další knihu, neskutečně. Když si uvědomím jak rozsáhlé dílo je zeměplocha, má tento spisovatel můj nekončící obdiv. A upřímně všem co tu huhlají jaké je to kostrbaté a podobně, uvědomujete si vůbec, v jakém zdravotním stavu pan pratchett byl a stejně si udržel svůj úžasný humor a styl. Kniha je rozhodně bezvadná a jsem šťastná že vyšla

19.06.2017 5 z 5


Vegetariánka Vegetariánka Han Kang

Tak tohle je kniha co vás zasáhne, ať už je to jakýmkoliv způsobem, děj vyprávěný několika vypravěči. Chvíli nerozumíte vůbec co se děje, pak máte radost, že probíhá láska a pak už jen doufáte, že vše bude v pořádku a já si nakonec fakt přála aby Jonghe byla strom. Rozhodně pěkně a čtivě napsané. Příjemně "jiné" jak už je u asijských autorů zvykem a rozhodně stojí za povšimnutí.

19.06.2017 5 z 5


Pastýřská koruna Pastýřská koruna Terry Pratchett

Ach jo, tak bych pojmula celý svůj pocit z téhle knihy, byla úžasná, jako vždycky, skvělý počin, ale byla poslední! Takže ano tuhle si musíte přečíst, nebudete zklamaní.

19.06.2017 5 z 5


V polévce miso V polévce miso Rjú Murakami

Tahle mě dostala, aneb jak strávit pěkný večer ve společnosti šíleného vraždícího monstra a scéna se zapalovačem, ugh, chtělo se mi blinkat, super kniha

30.12.2015 5 z 5


Čáry Čáry Rjú Murakami

Dám jen 4 protože mě prostě ty jeho vražedné popisky ničí a potřebuji pytlík na blití, ale tahle knížka mě rozesmutnila, když si v poděkování dočtete , že se skutečně opírá o osobní zážitky a to jak je japonsko pro mladé lidi "zmatečné" a staví jejich sexualitu do strašidelných pozic, pocítila jsem prostě lítost

30.12.2015 4 z 5


Peklo Peklo Jasutaka Cucui

Hah! Vše bylo řečeno a mě se takhle hodně divný knížky líbí a dobrý to bylo :)

20.05.2015 5 z 5


Svět bez princů Svět bez princů Soman Chainani

Ty jo, dobře, nutně potřebuji aby autor dopsal závěrečný díl, přece to nemůže dopadnout jen takhle...a skvělé opět, četlo se mi to ještě krapet rychleji a lidi co tu kňouraj, že se jim to nečetlo dobře a divný, tak to berte jako předehru pro konec a nepruďte ;)

20.05.2015 5 z 5


Podivná knihovna Podivná knihovna Haruki Murakami

Za mě dobrý, jako vždy prostě něco jiného, krásná povídka, užila jsem si ji :)

20.05.2015 5 z 5


Ni králi, ni císaři Ni králi, ni císaři * antologie

Inu inu, jedná se o sbírku povídek, jenže pokud vás ani trošku nezajímá jak se žilo v isku a netušíte nic o hladomoru a migraci do ameriky, jste kompletně ztracení. Bylo to u nás převydáno a jako fanda irských autorů jsem chtěla tuhle sbírku mít. Pamatuji si dvě povídky, zbytek se vykouřil z hlavy tak rychle jako jsem je přečetla. Trochu škoda peněz, tuhle sbírku si užije spíš fanda historie.

23.04.2015 3 z 5


Vrátka z bambusu Vrátka z bambusu * antologie

No...úplně mi to nesedlo, přiznávám, je to sbírka jak je už zde řečeno, ale tak nějak prostě já nevím, utkvěla mi jen jedna povídka co se mě nějak dotkla, jinak nic. Výběr mohl být možná maličko zajímavější a stačila by mi jako ekniha, nic k čemu se v knihovničce vrátím bohužel

23.04.2015 3 z 5


Rekviem za Nanking Rekviem za Nanking Cha Ťin

Tak tahle kniha je síla..
Věděla jsem co se v číně dělo, ale ne tak detailně, jak tenhle válečný zločin dokázal popsat autor.
Nechápu sražená procenta, tato kniha je výborná, je vám úzko z toho co válka z lidí udělá za bestie a je hezké že autor dohledal historická fakta a ne střílel od boku.
Doporučuji přečíst, pokud vás tohle téma jenom maličko zajímá

23.04.2015 5 z 5


Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování Haruki Murakami

Ne nemohu se tu rozpovídat, že kniha je špatná, není, je to báječná kniha. Jsem ten kdo neměl rád IQ a tak je tohle kniha co mi sedne. Je to tak podobné norskému dřevu, líbí se mi to moc a upřímně, když se ocitnete bez přátel a máte pocit že jsem skoro průhlední, je vám nanic a pak jdete a najdete sám sebe, světlo na konci tunelu a svůj nový start, tak to je přece to o co jde ne. Jednoduchá story, fajnová kniha, trhněte si kritici, mě se to líbilo hergot ;)

23.04.2015 5 z 5


Žít! Žít! Jü Chua

Tak jako po dlouhé době jsem knížku vzala jedním dechem. Skvělé a nemám potřebu vyprávět vám celý děj, prostý život prostého číňana a nástup režimu, včetně hladomoru za vlády pana Mao.
Výborná kniha a lituji, že jsem autora nenašla dřív.

09.02.2015 5 z 5


Kronika ptáčka na klíček (I.–III.) Kronika ptáčka na klíček (I.–III.) Haruki Murakami

Na to že u IQ jsem usínala nudou a měla chuť autora poslat k šípku, touhle knížkou mé nadšení pro jeho psaní opět obnovil. Při popisu válečné scény mě mrazilo a říkala jsem si zda "se poblinkám či ne" a celá knížka mě jako dílko nesmírně bavila. Jednoduchý příběh mezi realitou a něčím "dál".
Překvapil mě hlavní hrdina, sousedka a nakonec i paní Kumiko. Pan Murakami si dokázal na 700 stranách dokonale udržet mou pozornost a opět mu musím dát 5 hvězdiček :)

06.02.2015 5 z 5


Babička drsňačka Babička drsňačka David Walliams

Super vtipné jako vždy, ale ten konec mě dostal

27.11.2014 5 z 5


Krysburger Krysburger David Walliams

Takže za mě - supr! Pokud si uvědomíte že je to knížka pro děti, že je to sranda, že to je zasazené do dnešní doby, pokud by vám dítko nechtělo číst Dahla R. je tohle parádní volba. Hlavní hrdinka je holčička co chce mít domácí zvířátko, ale jsou chudí a tatínek nemá práci a vůbec, přečtěte si to se svým dítkem a hlavně něbuďte suchaři a pochopte že dítě si tuhle knížku užije parádně :) ostatně jakoukoliv z knížek tohoto autora, ano chybí morální ponaučení, ale což pro jednou snad trakaře padat nebudou :)

27.11.2014 5 z 5


Ďábelská zubařka Ďábelská zubařka David Walliams

Božííí :) chtěla bych vidět rodiče který dostane své dítko k zubaři po přečtení téhle knihy, ale já jako dospělák jsem se bavila skvěle. Zlá čarodějnice zubařka co si chce udělat nábytek z vašich zubů :D jej :D
Každopádně morální ponaučení co všem chybělo v krysburgeru zde je, takže snad se zase čtenářům zavděčí, těm malým určitě :)

27.11.2014 5 z 5


Ulice temných krámků Ulice temných krámků Patrick Modiano

Dávám dvě hvězdičky za to, že tenhle pán má výborný styl psaní, čtivý, opravdu je to paráda čte se to samo, bohužel děj knihy je prostě pitominka a třeba jiná jeho kniha je lepší? nevím na další nemám chuť . Tato knížka začíná jako detektivka. Váš hrdina pátrá po své ztracené paměti, pátrá po ní tak že náhodou dělal v detektivní kanceláři a náhodou každý koho se optá má jeho fotky a náhodou ho zve k sobě domů a chce si s ním povídat. Hrdina se chvilku zamýšlí i nad svým věkem a náhodou moc nestárne, ačkoliv všichni kolem něj umřeli věkem a byli to jeho kamarádi, mno a náhodou si hrdina nakonec na něco vzpomene a bum - konec knížky....takže je na vás jak moc se vám tenhle žánr líbí. Za mě nic moc

27.11.2014 2 z 5