Svět bez princů

Svět bez princů https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225975/bmid_skola-dobra-a-zla-svet-bez-princu-1yJ-225975.jpg 4 580 96

Škola dobra a zla série

< 2. díl >

Pokračování úspěšné Školy dobra a zla, tentokrát ve světě bez princů. Sofie a Agáta našly svůj šťastný konec a vrátily se do Gavaldonu. Ale jejich návrat domů není tak pohádkově úžasný, jak doufaly. A když si Agáta začne přát, aby si zvolila jiný šťastný konec, otevře znovu brány do světa Školy dobra a zla. Ale pohádkový svět, který se Sofií znaly, se změnil. Čarodějnice a princezny, zloduchové a princové už nejsou nepřátelé. Všemi pravidly pohádkového světa bylo otřeseno. Zlo a dobro již proti sobě nebojuje, ale naopak spojily své síly před hrozbou hrozivého a tajemného nepřítele. Válka se blíží a Sofie a Agáta budou muset bojovat, aby obnovily mír, jinak by všechno a všichni mohli být zničeni. Podaří se jim zachránit pohádkový svět? První vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A World Without Princes , 2014


více info...

Grace_Foster
Grace_Foster
16.03.2024 5 z 5

Líbilo se mi to, fakt jo, téma princezny proti princům to je něco pro mě.

DK197
DK197
11.02.2024 4 z 5

KNIHA: Musím říct, že zpočátku mě tento díl vyděsil. Téma, se kterým tentokrát pracuje, totiž zavání možným průšvihem. Ale po přečtení celé knihy musím uznat, že je to autor zvládl dobře. SPOILER: Místo dobra a zla proti sobě staví chlapce a dívky - zavánělo to feminismem, rozdmýchávalo nenávist mezi pohlavími... a vůbec cpát to do pohádky mi přišlo přehnané. KONEC SPOILERU Dále uvedu, že prostě miluju všechny postavy. Navíc nečekaný závěr vás totálně dostane. V tu chvíli jsem opravdu litovala, že u sebe okamžitě nemám závěrečný díl této trilogie. Stojí za to si tenhle díl přečíst, i když má své mouchy. SPOILER: Velká část příběhu se soustředí na to, že existuje jen jedna správná cesta. Buď si Agáta vybere prince, a nebo kamarádku. A dospělý a soudný čtenář si pořád říká, proč by nemohla mít obojí. KONEC SPOILERU Za mě zasloužené čtyři hvězdičky.


Matri
Matri
07.01.2024 4 z 5

Musím sa priznať, že asi do polovice knihy som sa akosi prestala baviť, lebo to bolo vlastne stále to isté - sme kamarátky/nie sme, zaradila ma /nezradila, koho ľúbim viac?, láska /priateľstvo...atď
Potom sa to ale zlomilo, a druhá polovica bola oveľa lepšia, a to už sa čítalo jedna radosť. Koniec knihy bol oproti prvému dielu o dosť šokujúco-zásadnejší v zmysle.. a čo bude ďalej!?!? (hoci stále niečo aj výrazne predvídateľné).
V knihách je jasne vidieť, že autor sa skôr zameriava na priateľstvo Agáty a Sofie a ich vzájomnú lásku, než na romantickú linku s partnermi (čo mi bohužiaľ dosť chýba, ale možno to ešte ďalšie diely napravia?).
Každopádne, kvôli tej obohratej prvej pólke knihy, a teda aj chovaniu ako Agáty, tak Sofie, a teda úplne hrozný bol aj Thedros hodnotím 3,5 hviezdičkami a čakám, že ďalší diel to opäť vyzdvihne vyššie :)

AraVulpecula
AraVulpecula
14.07.2023 5 z 5

Jelikož byl první díl tak skvělý (film stejnětak), očekávala jsem jen slabší odvar, ale i přes tato očekávání a recenze byl i tento díl úžasný. Pokud se vám předchozí Škola dobra a zla líbila, tak na co ještě čekáte? Na požehnání od Školníka? :)

Katri
Katri
14.06.2023 3 z 5

Ačkoli se jedná o čtivý příběh, oproti předchozímu dílu byl tento slabší. To však nic nemění na mém přesvědčení, že v následujícím dílu se děj zase roztočí na plné obrátky.
Zkrátka a dobře se dle mého názoru jedná o předěl mezi dvěma úžasnými knihami. Abych zde nespoilerovala, sdělím jen fakt, že jsou mi čím dál sympatičtější "záporáci" a spousta "kladných" hrdinů mi jde na nervy. Ale to je to, co dělá Školu dobra a zla tak skvělou sérií - balancování mezi dobrem a zlem, výkyvy k jednomu či druhému. Velice se těším na další díl, neboť se u série skvěle relaxuje. A opět bych chtěla poukázat na Chainaniho schopnost psát uvěřitelné hlavní hrdinky. Sérii rozhodně doporučuji.

LiFr
LiFr
14.03.2023 3 z 5

Skvělá kniha jako první díl. Mám radši a radši Sofii a čarodejnice z pokoje 66. Mám rozečtený i další díl a hodlám pokračovat ve čtení touhle skvělou sérii.

Kaila146
Kaila146
08.11.2022 3 z 5

Bohužel slabé.

karolina_kop
karolina_kop
12.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Druhý díl je podle mě z trilogie nejslabší. Bavil mě, přečetla jsem ho, ale na konci první části jsem knihu zaklapla a měla chuť ji odložit. Další den jsem to ale nevydržela a pustila se opět do čtení. Z děje si upřímně pamatuju jen to, jak mě Tedros štval. Agátě nemám za zlé, že měla za to, že se že Sofie stává čarodějnice - sama jsem si to myslela, protože jsem si ji za celou trilogii prostě nedokázala oblíbit.
Za mě tři hvězdičky - byla bych dala čtyři, ale ve srovnání s prvním a posledním dílem lépe hodnotit nemůžu.

hanpari
hanpari
03.03.2022 3 z 5

Autor se vyčerpal, nemá už moc co nabídnout. Opakuje jen to, co bylo v prvním díle to nejnudnější, a dlabe na rozvíjení pohádkového světa.

Svým laděním příběh připomíná kombinaci Shreka a Harryho Pottera, ale bohužel ta inspirace zůstává na zlobrově straně, takže i kvalita druhého dílu líže dno. Třetí díl nechám plně na vaší představivosti.

Nicméně klobouk dolů, že autor dokázal nastavovat tak provařenou kaši na osmkrát, když původně plánoval trilogii. Alespoň tolik jsem se dočetl na přebálce druhého dílu. I když předpokládám, že ho prostě zaskočil úspěch první knihy, takže nedokázal odolat vábení mamonu.

Na tom by nebylo nic špatného, kdyby nezačal ztrácet dech tak brzy. Pokud jsem začal číst třetí díl, tak pouze ze setrvačnosti. Celá Agáta se Sofií (a hlavně Tendros) můžou jít klidně k čertu. Zbytek jim stejně hraje kompars, takže s nimi nemá cenu ztrácet čas.

Jo, víte, co mi to připomíná? Slavnou sérii Přátele, kdy seriál přestal být zábavný a místo oddechových frků se začaly řešit nekonečné vztahy. No alespoň to není tak pitomě sentimentální, jak svého času byl MASH.

ElenaPierce
ElenaPierce
12.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Tak jo, jsem jediná, komu přijde, že dobro je spíše zlo a naopak? Nemůžu si pomoct, ale Agáta ani Tedros mi nepřijdou jako dobří lidé, ale jako totální sobci. Já fakt v Sofii nevidím vůbec žádné zlo, jen holku, která toho příliš ztratila a celý život se jí nedostávalo toho, čeho mělo: Lásky od rodičů, přátel... Úplně mi brnkalo na nervy to Agátino poukazování na to, jak je Sofie zlá, přitom ona dělala to samé, pro svůj šťastný konec. Nehledě na to, že Agáta se na princeznu a ani k Tedrosovi maximálně nehodí, já jim to lásku zkrátka nežeru... Vedle Tedrose zkrátka vidím Sofii, Agátu vidím na hřbitově s kočkou a nějakým vesnickým balíkem. :D
Jsem prostě tým Sofie a za mě je vůbec nejlepší postava série, která je mi s každým dílem bližší a má největší potenciál ze všech. Už tedy rozečítám další díl a Agátu bych nejraději vzala lopatou po hlavě. :D

LillyM.
LillyM.
08.09.2021 5 z 5

Opět doslova pohádkový příběh! Kniha se krásně čte, má zajímavý děj a ani na chvilku jsem se nenudila.

knihomolkaMist
knihomolkaMist
13.07.2021 5 z 5

Bylo to super! Akcí nabitý děj, který vás vtáhne a nepustí.
Jen stále nemusím Agátu.
Už se ale těším na další díl :)

zinon
zinon
20.05.2021 2 z 5

Druhý díl mě zklamal. Sofie je v tomto díle uvěřitelná a svá, ale Tedros a Agáta měli snad nějaké zatemnění mozku. Jejich jednání a přemýšlení bylo úplně mimo. Dějově je tento díl také mnohem slabší než ten předchozí. Doufám, že třetí díl se vrátí ke kvalitám prvního dílu, kde humor dokresluje zajímavý a neobvyklý příběh.

kajka.bhlv
kajka.bhlv
30.03.2021 4 z 5

Druhý díl mě příjemně překvapil a už čtu třetí, příběh je velmi originální.

Tialexa
Tialexa
29.01.2021 5 z 5

Já jsem si tuhle knížku oblíbila po pár stránkách. Doporučuji. Druhý díl série je super stejně jako tan první díl.

Alnima
Alnima
06.11.2020 3 z 5

Originální a moderní pojetí. Nicméně, já nejsem úplně cílová skupina, takže mě kniha nijak neooslovila.

Petkona
Petkona
16.10.2020 4 z 5

Pamatuju si, že když jsem tenhle díl četla naposled, tak se mi hrozně líbil. Ale teďka jsem se u toho čtení trochu nudila, nebo mě to lépe řečeno moc nebavilo, i když postavy byly opět úžasné a úžasně popsané. Hrozně moc jsem si oblíbila Hesteru, Otylku a Bleduli a líbilo se mi, že právě tady ty vedlejší postavy se trochu víc začaly zapojovat do hlavního děje, což je hrozně fajn, protože ty vedlejší postavy jsou tady hrozně sympatické a skvěle vymyšlené, ale ten děj podle mě trochu stagnoval. Docela se to táho, bylo to takové nezajímavé i ta zápletka se mi moc nelíbla, ale ten konec to zase vylepšil. Byla tam už i akce a i se tam už spojovaly ty postavy, které v průběhu knihy byly v jiných školách. Moc mi k srdci nepřirostla postava Sofie. A to ani v dalších dílech. Asi hlavně proto, že pořád měnila "strany" a nebyla vlastně pořádně s někým, nebo proti někomu. Možná kdyby byla celou sérii záporná postava, tak by to bylo asi lepší. Ale je to jenom můj názor.
I když to ten konec vylepšil, tak za mě je tohle nejslabší díl ze série. Ale pořád je to fajn.

Lokina
Lokina
25.06.2020 5 z 5

I na podruhé jsem se do Školy dobra a zla ráda vrátila. Ke druhému dílu nemám, co bych vytkla, bavilo mě to, někdy jsem se zasmála, litovala hlavní hrdiny nebo jsem se bála o jejich osud v příběhu.
Zajímavé bylo i pojetí konce pohádek bez princů, například Popelka či Sněhurka nepotřebovaly muže, aby je zachránil, ale vystačily si sami jako soběstačné ženy.
Kniha je velmi čtivá, plná záhadných odhalení, napětí, která vedou k překvapivému závěru. Některé věci se daly ale předvídat a na konci vypluly na povrch, takže tak nečekané pro mě nebyly.
Poslední navěky už čeká a já se těším :-)

Lalalady
Lalalady
09.06.2020 5 z 5

Je to dokonalá série a všechny díly mají dokonalou zápletku

knihomolka27
knihomolka27
18.05.2020 5 z 5

Před asi tak půl rokem jsem četla jedničku, která se mi natolik líbila, že už v půlce knihy, jsem si objednala další tři díly ze série. No a potom sem na to čtení neměla tolik čas, tak jsem knížku odložila nedočtenou na poličku........a nechala ji tam až do minulého týdne. Když jsem jí opět vzala do ruky, tak jsem trochu zapochybovala, jestli bylo úplně moudré si kupovat, hned další knížky. Navíc jsem si nepomatovala co bylo v tý půlce knihy, kterou jsem přečetla......a tak jsem jí přečetla znova celou......a hned se vrhla na dvojku...., kterou mám už taky přečtenou.

Vůbec nelituju, že jsem si koupila celou sérii, risk se vyplatil. Jsou to úžasně kouzelné, propracované knížky s přímo bravurně vykreslenými postavami a vlastním výjimečným světem, který si vás hned podmaní. Nemůžu ani říct jestli se mi líbila víc jednička, nebo dvojka.....každá knížka byla úplně jinak krásná, než ta druhá.

Jen opravdu dobré knížky, i přesto, že mají přes 500 stránek vás donutí vychutnávat si každou větu, a to že si přejete, aby ta knížka nejlíp nikdy neskončila