Vzhůru za slávou

Vzhůru za slávou https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378876/bmid_skola-dobra-a-zla-vzhuru-za-slavou-rU0-378876.jpg 4 176 32

Škola dobra a zla série

< 4. díl >

Navštivte Školu dobra a zla počtvrté! Začátek nové trilogie z tohoto pohádkového světa. S každým koncem přichází i nový začátek. Agáta a Tedros se snaží co nejlépe spravovat království Kamelot a Sofie mezitím vede Školu dobra a zla. Brzy ale všichni tři zjistí, že jsou čím dál osamělejší. A ještě ke všemu se blíží velké nebezpečí! Studenti i učitelé Školy doufali, že jejich poslední „žili šťastně až navěky“ začalo poražením Školníka. Teď ale musí čelit ještě těžším překážkám, které jim buď přinesou věčnou slávu, nebo je uvrhnou v zapomnění.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Quests for Glory , 2017


více info...

Přidat komentář

Matri
12.01.2024 4 z 5

Po pravde sa mi prvá polka knihy čítala ťažšie, bolo treba si zvyknúť na nové usporiadanie a zoznámiť sa so súčasnou situáciou.
Ako sa dalo predpokladať, dej sa nám opäť zamotal. V predošlých častiach ma hnevala Sofia a jej nekonečná sebeckosť, teraz ju na plnej čiare nahradil Thedros a jeho narastajúca neschopnosť.
Druhá polovica knihy sa už čítala jednoznačne lepšie a koniec (hoci opäť veľmi veľmi predvídateľný) sa čítal sám.
S každou časťou, ako dospievajú hlavní hrdinovia, sa aj celkový štýl knihy vyvíja, a už nie je tak výrazne mládežnícky. Pomlay sa blížime k typickej YA fantasy v netradičnom rozprávkovom šate. Knihy sú mi tým stále bližšie :)
Koniec knihy som čakala, ale určite ma nakopol a núti pokračovať v tejto jazde.
Hodnotím 3,5 hviezdičkami. Po pol hviezdičky sťahujem za nudnejší začiatok, Tedrosovu neschopnosť a celkovú predvídateľnosť.
Sériu stále vrelo odporúčam :)

Bětužka
22.03.2023

(SPOILER) Nedělala bych z dobrých zlé když už mají jiného zlouna a dobrý nemá důvod k tomu, aby byl zlý.


Lokina
07.06.2022 4 z 5

Bylo zase hezké se vrátit do tohoto světa, protože předešlé díly se mi velmi líbily. Na pokračování je to dobře čtivé, poutavé, nenudilo mě to a doplněné o krásné ilustrace. Co mě vadilo, bylo chování některých postav. Na Sofiinu povýšenost jsem si tak nějak zvykla, ale Tedros mě zklamal, pořád si stěžoval, fňukal, jakoby autor nevěděl, co s jeho postavou. Čarodějnice jsem si oblíbila a vždycky co se objevily, tak mě čtení bavilo víc.
Konec skončil twistem, který mě sice nezaskočil, ale i tak navnadil na další díl :-)

n.jankovcova
05.05.2022 5 z 5

Nechápu, kdo může mí rád Sofii. Každý díl mě tahle postava neskutečně vytáčí. Tedros to samé. Agáta aby s nima měla svatou trpělivost. Jinak příběh je to krásný, poutavý, nutí vás to číst pořád dál, ale ta Sofie..

Papimami
09.07.2021 3 z 5

Hrozně mě irituje neschopnost hlavních postav.
V prvním díle nejschopnější žačka Agáta neumí nic, bojovník Tedros neustále buli, Sofie mocná čarodějka je akorát módní ikonou. Ještě že tam je ta trojice čarodějnic, jinak by byl příběh v trapu.
Jak mě knihy bavily tak další spád a neustále fnukani postav a neschopnost hlavních postav mě začíná nudit.

kajka.bhlv
17.04.2021 4 z 5

Super vývoj děje, Sofie stejná namyšlená fiflenka (s prominutím), Agáta s Tedrosem mají trable v ráji a nová hrozba se rozlézá dost rychle.
Bála jsem se, že mě to nebude bavit, protože už je to jiné a je to přece jenom čtvrtý díl. Spletla jsem se. Není to nic famózního, ale četlo se to moc hezky a neztrácela jsem zájem.

simviki
30.01.2021 5 z 5

já si nemůžu pomoci, ae tahle série mi připadá minimálně stejně dobrá jako tolik oslavovaný HP. Je tam napětí, romantika, kouzla, zlo bojuje s dobrem a bohužel se musíme rozloučit s různými oblíbenými postavami. Autor se v tomto díle zamýšlí nad tím, co je pravda a co lež, neboť si to lze vykládat různými způsoby. Musím honem sehnat další díl...prostě mě to opět uchvátilo ( první tři díly jsem si dokonce koupila kdysi domů), a to dávno nejsem již cílová skupina čtenářů ( ovšem proč by nemohly milovat fantasy i dámy středního věku , že ? :-))

CarolineAn
17.01.2021 5 z 5

První 3 díly školy dobra a zla jsem měla moc ráda, a tak jsem se s nadšením pustila do dalších dílů. A jsem ráda, že jsem tak učinila. Čtvrtý díl je stejně úžasný jako předešlé díly a už se nemůžu dočkat až začnu číst pokračování. Doporučuji!:-) (Ještě před 4 dílem jsem četla School for good and evil ever never handbook. Celkem bych to doporučila přečíst, protože tam pár věcí odkazuje právě na 4 díl.)

Akléda_
01.11.2020

Uf. Kdybych tuhle knížku nečetla v rámci maratonu tak z ní určitě budu mít čtecí krizi. Šla jsem do ní hlavně kvůli nostalgii a protože mě zajímalo jak se s tím autor popral. Mno. Knížka byla fajn, ale kdyby byla tak o polovinu kratší, vůbec nic by se nestalo. Nedokázala jsem se do toho vžít, moc mi to neubíhalo a konec mě nepřekvapil. Autor už hodně vaří z vody a bohužel je to vidět. Zásluhy na mém hodnocení má ale určitě i to, že nejsem cílová skupina. Do dalších dílů se chci pustit, ale spíš z důvodu toho, abych mohla sérii ukončit.

Petkona
26.10.2020 5 z 5

Když jsem zjistila, že budou i další díly z tohoto světa, tak jsem byla nadšená. Splnilo to mé očekávní i ta zápletka byla moc dobrá. Objevovaly se tam více i vedlejší postavy z původní trilogie, což bylo za mě úplně skvělé. Co bylo taky skvělé, byla mapa těch misí. Já mapy v knihách úplně miluju, takže mě to hrozně potěšilo. Ten styl psaní mi přišel trošku odlišný od původní trilogie, ale ani mi to nějak nevadilo. Bylo to zase něco jiného a myslim, že to bude hodně srovnatelné. Ještě jsem nečetla další díl, ale určitě se na něj chystám a jsem moc zvědavá, jak se bude děj vyvíjet =)

2045
14.09.2020

Mě se kniha líbila

Lalalady
23.06.2020 5 z 5

Tato kniha se mi nelíbila tolik jako předchozí díly série ale i tak byla hodně chytlavá

s1ombrehimawari
17.02.2020 4 z 5

Uuuuuu, ta nostalgie. Akce ale celkově nic moc. Poslední překvapení knihy které nebylo tak úplně překvapením se mi docela líbilo.

Yuuki24
13.12.2019 3 z 5

Přijde mi, že už vlastně není o čem moc psát v souladu s tímto příběhem. Trochu mi přijde, že se to blíží k zoufalosti vydělat peníze než pobavit čtenáře nebo je pohltit dějem. První díly perfektní, ale teď už nic moc.

pavla9879
27.11.2019 3 z 5

Po přečtení jsem tak trochu měla pocit, že se během těch 450 stran vlastně vůbec nic nestalo. Snad kromě "napínavého" konce, který jsem čekala asi tak od druhé kapitoly. Nejvíc překvapivá byla smrt některých postav, protože na to nejsme u téhle pohádky zvyklí. Mám celou sérii opravdu ráda, takže dalšímu dílu dám ještě šanci, ale vážně doufám, že bude lepší než tenhle.

Adele02
25.08.2019 4 z 5

...cože?! Ten konec byl jako co?

Nebudu lhát, většinu věcí, která měla zamíchat kartami, jsem odhadla předem. Jak pronesla Sofie: „Nerada vám tu kazím vztahový drama, ale asi brzo umřeme," to by shrnulo většinu děje. I tak mě to bavilo, je to klasická Škola dobra a zla, jelo to neuvěřitelným tempem a uronila jsem i slzu. A do prčic potřebuju další díl :D

Medasek
13.08.2019 1 z 5

Nejhorší díl z celé série.

Alienn
25.05.2019 5 z 5

Další díl této skvělé série mě potěšil hodně a nemůžu napsat nic jiného, než že to bylo skvělé a já nutně potřebuji pokračování.

klarinka9974
19.05.2019 5 z 5

Bylo těžké si tak nějak vybavit předešlí příběh, ale že jsem si podrobnosti nepamatovala ničemu nevadilo, protože tento díl byla jízda. Předešlé díly se mi také moc líbily ale tento díl, to byla jedna velká pecka. Pořád jsem ke konci očekávala nějaké velké drama a to že to drama bude tak obrovské mě dostalo. Takových pohádek není nikdy dost a proto doufám, že tato není už vážně poslední.

karolina3177
12.05.2019

(SPOILER) Dnes jsem tuto knihu dočetla a můžu říct, že Rhiana jsem už od začátku, co se objevil, podezirala, že to bude Had, jen mi nesedělo, jak mohl bojovat sám proti sobě. Ale neměla jsme ho ráda. Konec mi tentokrát přišel dost uspěchaný, celá kniha je tak hezky popsána do podrobna a na konci jsou tři věty a smitec. A co mě nejvíc štve je ten konec obsahově. Má to skončit nějak líp, ne že žili šťastně blablabla, ale že třeba uprchnou do lesa a ne, že bude Rhian korunován a Tedros bude popraven. To mě jako milovníka Tedrose a Agáty strašně naštvalo. Už už potřebuju další díl